- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_cirmos_
őstag
én se flame-elek, csak más szempontjaim vannak. jól elvitatkozunk itt a nagy semmin, hiszen semmi biztosat nem tudni még
. próbálgattam az os x-et itt-ott, nekem annyira nem jött be. a koleszban a szomszéd srácnak van egy full-extrás powerbook G4-ese, meg a könyvtárban is van egy csomó eMac. Hát szép szép, de otthonra nem kéne. kiborított hogy nem találtam meg az ati driver beállítás paneljét, hogy belőjem az AA-t és AF-et a bf1942-höz. biztos van ilyen a mac-es driverben is, de sehogy se tudtam megtalálni. igaz a tulaj sem
. szóval nálam itt telt be a pohár, de ez nem az os hibája. viszont meg kell jegyeznem, hogy k*rvajó minőségérzete van a notinak, az a része nagyon ott van. szóval izlések és pofonok, engem eddig nem fogott meg a dolog. de peace, és folytathatjuk is, egyikünk se mondott semmi hülyeséget vagy bántót.
btw mi igaz abból, hogy az apple os-t a kezdetek óta fordítják x86-ra? valami alapja biztos van, mert egy év alatt átrakni az egészet tokkal vonónal iszonyatos munka lenne, biztos elkezdték már ''korábban''. -
_cirmos_
őstag
...az új Power Mac konfigurációk esetleg már az Intel Conroe kódnevű processzorait tartalmazhatják, melyek nem csupán az aktuális 65 nm-es csíkszélességű gyártástechnológiával készülnek, de egy teljesen új tervezésű mikroarchitektúrára alapoznak.
ezt janpotocki sztem magára a conroe-ra értette (már nem netburst), mintsem a kifejezetten mac-ekbe szánt cpu-kra.
az inkompatibilitást nem a fájlokra értettem, hanem a kismillió progira amit tilt majd az apple, pedig futna. a korlátozás lehetőségével (felhasználói jogok etc) nincs bajom, de hogy kötelező jelleggel a pc (lehet akkor pc-nek hívni egyáltalán?) gyártója mondja meg mit telepíthetek a gépre és mit nem az nekem nem funky. a windows is betonstabil lenne, ha csak a ms által tesztelt és engedélyezett progik futhatnának rajta - aki os x-hez szokott annak lehet ez nem furcsa, nekem ez mégis abszurd megoldásnak tűnik. számomra ez túl nagy áldozat a stabilitás oltárán.
remélem lesz valami os x ''light'' a mezei pc-k számára, így a hozzám hasonlók is kipróbálhatnák mit tud, mert e nélkül én valószínűleg nem leszek mac tulaj, ilyen korlátozásokkal semmiképp. gondolom akad még néhány ember aki így áll hozzá a dologhoz, nekik kéne valamit kitalálnia az apple-nek, ha el is szeretne adni a szép új gépeiből. -
_cirmos_
őstag
hát ez érdekes lesz
. mint egyszeri felhasznó, nagyon nem örülnék ha az os korlátozna az egyébként teljesen kompatibilis (esetleg kicsit bugos) mindenféle progik telepítésében, valszeg morcos is lennék eléggé.
sztem az egyedi chipset fogja védeni az os x-et az intel részéről, az egyedi procit kicsit durvának tartom, bár ebből a bandából mindent kinézek.
ha ezek a pletykák igazak akkor az almások a teljes elzárkózásra szavaztak, ami talán nem a legjobb stratégia: az apple-faneket már vérig sértették a váltással, a potenciális új vásárlókat pedig elriasztja majd a sok megkötés és kvázi inkompatibilitás. főleg annak tudatában, hogy semmi ilyen gond nem lenne, ha a tisztelt gyártó nem korlátozná önkényesen a kuncsaftokat. -
_cirmos_
őstag
van ráció abban amit írtál, de ha sikerülne is elég erős védelmet csinálni ahhoz hogy más pc-ken ne fusson az os x, a kiscsillió x86-os progi, amit ezután telepíteni lehet rá amúgy is meg fogja izzasztani a rendszert. nem lehet megvédeni a kis almaszigetet a nagy x86-os óceánban. a stabil operációs redszer eddig is a felhasználó tudásán vagy éppen korlátozásán múlott, nincs ez másképp itt sem.
viszont ha te megveszed az überfasza, ájulásig tesztelt apple konfigot, attól az még nem lesz instabilabb csak azért mert más felrakhatja a tigert egy dzsunkapécére is. a névváltoztatás tényleg okos dolog lenne, ez lenne az egyetlen dolog amivel az apple gépek megőrizhetnék az exkluzivitásukat: ha szolgáltatásban nem is, de stabilitásban (esetleg) megelőzné a gyári konfig az otthon összrerakottakat, de ez szvsz leginkább a felhasználón múlik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest