- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Android szakmai topik
- Fókuszban a One UI 8 és a biztonság
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
-
-
Oké, meg vagyok győzve...
Főleg, hogy hirtelen rákerestem a gugolón az FX5900-re, és az első találatnál kaptam ezt a képet:
[L]http://www.ocaddiction.com/reviews/video/abit_fx5900/installed.JPG[/L]
Szóval az, hogy két helyet foglal, azt jelenti, hogy tulképpen túl is lóg a plusz helyen, és mint a képen is látható (valamint ahogy te is írtad), az ember nem szívesen rak a 2. PCI buszba kártyát.
Azért én nem egy ilyen Abit-féle brutál hűtésre gondoltam, mert az tényleg nagy. Az eredeti nV ajánlás szerinti hűtő, amely ezen a képen [L]http://img.neoseeker.com/a/nvidiafx5900ultra/DSCF0008_640.jpg[L] jól látható, nem annyira széles, hogy esetleg egy low-profile kártyát mellé lehessen rakni. És akkor itt már megcáfolom magam a low-profile kártyákkal kapcsolatban, úgyhogy be is fejezem... :) -
Végeredményben erről van szó. Mit kell annyit magyarázni? :))
Persze egyetértek abban, hogy lehet mindenféle kártyát belepakolni a gépbe (nálam is van hálókártya, TV-tuner, SB Live!, de maradt két PCI hely szabadon, de beférne még egy USB 2.0 karesz is). Mindenkinek szíve joga, hogy mit rak a gépébe és hova. Gyakorlatilag be is tudod zsúfolni a kártyákat egymás mellé, és akinek így jó (vagy kénytelen rá) az meg úgy válasszon VGA kártyát, hogy ne legyen probléma a hűtéssel.
Részemről téma lezárva. :) -
Namost ugye a mATX lapokon 2 PCI + 1 AGP szokott lenni, és minden integrálva van. Tehát még mindig lehet hagyni egy kártyahelyet úgy, hogy egy jobb hálókártyát vagy hangkártyát belepakol az ember. De szerintem nem túl sűrűn rak ilyen volumenű kártyát az ember mATX-es lapba-házba...
Persze a low-profil kártya alkalmazása valóban jó megoldásnak tűnik, de szerintem nem kell eröltetni ezt a dolgot. Nálam soha nem volt kártya az AGP slot melletti PCI helyen, és gyaníthatóan soha nem is lesz. Minek is? A mATX dologról megírtam a véleményemet, és egyébként is, manapság a full ATX lapokra is már mindent ráintegrálnak (LAN, hang, stb.), hogy az 5-6 PCI helyből egy nyugodtan kimaradhat...
Mindegy, lehet még ezt a témát variálni. Lehet azt mondani, hogy ígymegúgy lehet, de nem ésszerű. Már csak azért sem, mert akármit teszel mellé, a légáramlatot ígyis-úgyis akadályozni fogja, és tapasztaltaból mondom, elég meleg tud ott a kártya alatt lenni a PCI rések felett. -
Ahogy látom, ahogy az ATi is eléri az nVidia által már használt órajeleket, neki is elkel az erőteljes hűtés. Emellett viszont igyekszik halkabb hűtést alkotni, ami jó pont.
Viszont ezt a vergődést kezdem már végképp nem érteni a ''nem foglal el egy plusz bővítőhelyet a kártya hűtése'' dologgal kapcsolatban! Ki az a hülye, aki egy ilyen kártya mellé nyugodt szívvel berak egy akármilyen másik kártyát?
Sőt, láttam már olyan modern alaplapot (nem tudom már, hogy hol és milyen márka volt, de full ATX méretű volt és nem intergrált VGA-s), ahol az AGP mellett NEM volt közvetlenül PCI rés, hanem csak eggyel arrébb!
Aktív témák
Hirdetés
- Crypto Trade
- Tesla topik
- Okos Otthon / Smart Home
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- BestBuy topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpársportok
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- További aktív témák...
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest