Aktív témák
-
e-biza
őstag
nem akarja kiváltani, s a CG a mikofossal közösen fejlesztette ki. a lényeg, hogy gyorsabb kodot ad ki, hiszen ezek kimondottan erre vannak megirva, nem kell az X programozonak még a shaderekkel is ''szenvedni'' hanem valahogy fel tudja használni. de nekem sok közöm nincs hozzá nem vagyok fejlesztö csak olvasgattam mijot tud ez a HLSL
-
e-biza
őstag
-
e-biza
őstag
pont forditva.. a rendermonki API függö. DXen kersztül moccan meg, olvasd el a legelso idézetet. A rendermánki apifüggö a CG egy új programozási nyelv. mint anno a glide. a glide sem elavult, csak nincs aki használja, mert ugye nincsen már sajnos 3dfx. nem hiszem, hogy valaki azt mondaná, hogy sz*r volt a glide :) legalábbis akinek volt 3dfx-e, igen csak zerette a glide támogatást. az alatt hasitott minden. nah a CG-t is vedd hasonloan. Képzeld el, hogy nem neked kell C-ben megirnod az adott utasitást, effektet, használhatod a CG által megirtakat, könnyit és u.olyan gyors mint a C. A C nyelv meg úgy tudom fut linuksz alatt is, mit a DirectX a WineX kivételével nem igazán :)
-
e-biza
őstag
ha nem assemblyre forditják, mire lehet még? :) úgy tdom az a legkisebb közös többszörös, azaz a leg hardverközelibb programozási nyelv. de ha jól értelmeztem, a rendermánki a dx, meg ogl-en keresztül éri el az assemblyt, mig a CG ezeket kikerüli. Szerintem sokkal gyorsabb lehet egy közvetlenül kártyára dolgozo PS, VS, mint egy DX-en keresztülmenö. EMlékezzünk a Glide-ra, ami szintén API volt, de nem egy általános api, hanem csak 3dfxen ment. Nem volt versenytársa Glide alatt anno a 3dfx-nek (RIP). Igy sztem jobb a CG.
-
e-biza
őstag
csak az nvidia már kifejlesztette a CG-t :) C for Graphics
itt van egy jo link ami leirja aketö különbégét
[L]http://www.tomshardware.com/graphic/20021004/index.html[/L]
''So, we have two very different products from ATI and nVidia. RenderMonkey is simply an interface onto existing (and future) APIs, while Cg is an entirely new programming language. ''
Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Google Pixel 8A 128GB 12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad Pro 11" (3rd Gen) Profi teljesítmény, elegáns külsővel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest