- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Yettel topik
- Egy óra, két rendszer
- Honor Magic V2 - origami
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
jo valoban eltulzott, hogy a 8 pipenak nem kell 128bit. de sokan azt hiszik, hogy ezek a feature-ok fuggetlenek egymastol, mint a feldolgozo egysegek szama, a memoria savszelessege, orajele,stb...
nyilvan ugy van itt is mint a cpu+ram-nál. néha ez-, néha az a szűk kerestmetszet... de te ne tudnád -
kovsol
titán
[link]
vajon ez a teszt megbízható lehet ? mert ha igen akkor nem vagyok anyira elragattatva tőle -
myrra
senior tag
azért írtam a fentieket, mert a 12 pipeline és ilyen órajeleken, 256 biten a mostani x85pro, de az XL-is verni kéne, de akkor hogyan áraznák be őket egymáshoz, szerintem egy kicsit szarabbra kell hogy csinálják mint az XL-t, de még a 128 bittel is nagyon közel lesz hozzá, és akkor még nem is beszéltünk a gyengébb X800-akról azoknak nem is emlékszem pontosan mi a jelük, de van 8 piés is belőle az tuti. szóval akkor hova tudják pozícionálni árban? itt a lényege, egy kicsit mögégondoltam üzletileg, nem azért hogy kevés-e a 8 vagy a 12. csak lehet nem fejtettem ki rendesen. bocs.
mindenesetre 70ért nem adhatják szerintem. talán 55-60 lehet max. a pro meg 45 körül nyitásként. az xt áraiba mondjuk az is beleszólhat, hogy más gyártók meghagyják a usernak az extrém hűtési megoldások kivitelezését így talán hamarosan 50 körül is lehet.
de először a boltokban is látnunk kéne néhányat nem? -
stann
tag
Kíváncsi leszek az árukra...
-
faster
nagyúr
8 pipehoz aztán már szinte teljesen mind1 milyen ramot adnak, nincs mi használja
Azt azért nem mondanám. Már maga az a tény, hogy 128 bit busszélesség nem mond semmit, ha nem tudod az órajelet, megkérdőjelezi a logikát, de az végképp nem logikus, hogy egy (elméletben) 12 pipeos kártyának miért lenne elég egy meghatározott sávszélesség, a 8-nak meg nem, hiszen (elméletileg) a 12-es nagyobb pixeloutra képes.
A képet persze árnyalja a dolog, hogy az X1600 max 4 pixel/clockra képes, és (szvsz ez a fájóbb pont) csak 4 textúrázója van.
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Asus mar tervezgeti a 2 chip egy kartyan megoldast ati fronton is
-
cousin333
addikt
Gondolom igen. Ha jól emlékszem, akkor a ring-bus architektúra a külső x bitet alkalmazza, csak kétszer (egyik az egyik, másik a másik irányba továbbítja az adatokat). Ennek megfelelően az x1800-asok 256bites külső adatszélessége a belül 2*256=512bit, míg az x1600-asok 128 bitje 2x128=256.
Na, ez egy kicsit bonyolult lett. Remélem nem írtam hülyeséget.
-
myrra
senior tag
az x1600 xt-nél lennék arra kiváncsi hogy hány pipeline van benne? 8? 12?
ha csak 8 akkor a 128bit kevés szóval remélem inkább a 12 a nyerő -
nemtommi
senior tag
Miért nem lehet egy hőcsöves hűtést úgy megtervezni, hogy membordákat is fel lehessen rakni?
-
busman
veterán
Gyönyörűek,de az árukra lennék kiváncsi...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- eBay
- Napelem
- Vezetékes FEJhallgatók
- Medence topik
- Apple MacBook
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RC modell földön, vízen, levegőben
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A36 5G 128GB dobozos 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest