- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Felkészült a Redmi 15C
Új hozzászólás Aktív témák
-
Niquis
aktív tag
Tisztelettel jelentem, sztem félreértettük egymást.
Teljesen igazad van, hosszabb pipe - komplexebb chip. Amire én gondoltam:a két típusú pipe ugyanazt képes megcsinálni, de az egyik kevesebb lépésben, tehát egy lépésben többet kell csinálnia - így egy ''állomás'' ezen a pipe-on komplexebb. Ezért kevésbé lehet meghajtani, mint a hosszabb, de egy lépésben kevesebbet csináló, tehát lépésenként egyszerűbb csővezetéket. (Direkt utána is néztem, pedig logikailag is így oké)
-
Niquis
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #8 üzenetére
1. Ne felejtsd el, hogy az akkori ATI-k futószalagjai gyengébbek voltak az NV futószalagoknál. Most ez megfordulhat: magasabb órajel, azonos erősségű futószalagok(elvileg). Igaz: kevesebb. De azért még ne temessük.
2. Lehet, de ugyanaz a helyzet, mint AMD/Intel a P4 korszakban: egyik oldalon komplexebb egységekből álló chip, de nem bírjuk meghajtani, másik oldalon egyszerűbb elemekből építkező chip, izom órajellel.
3. A középkategória feljebbskálázódásának én is örülök. Ez a memsávszél-téma meg örök vesszőparipa lesz itt, úgy néz ki.
4. Én is gondolkoztam ezen, de aztán rájöttem, hogy mégsem lehet igazán belépőszintnek nevezni egy 8pipe-os chipet, aminek a komplexitása kábé 100M tranzisztor. Gyártás nem érné meg, vagy nem az az árkategória lenne. Meg aztán, hol is fogják ezeket használni? Irodában, nagy tömegekben. Oda még a 4 is sok, dógozzon a munkaerő, ahelyett, hogy (régi) 3D csodákkal játszik!Sztem csak azért nem adnak nekik 2pipe-os kártyákat, mert AZ már ténleg égő lenne.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAINWARD RTX 4070 Ti SUPER Phoenix 16GB GDDR6X - 3 év garancia
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest