Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• FTeR

addikt

válasz ftc #15 üzenetére

ha az ember új alaplapot vesz, akkor már a proci és a ramok szinte biztos cserélődnek, de többnyire új vga is jön hozzá. míg fordítva ez nem mondható el egyik esetben sem. a winnyó cseréről nem is beszélve.

mintha azonos típusnál észre sem venné. de elméletileg garis cserénél is van vmi opció. utóbbiak erős spekulációk. vhol olyat is olvastam, h usb kamera felismerésnél is újra aktiválást kért (bugra vagy user errora gyanakszom)...

egyébként én úgy számoltam, h ha 1x (vagy egyes kiadásoknál akár 2x is) újat kell venni, még akkor is olcsóbban jövök ki, mint egy dobozost venni.

• FTeR

addikt

válasz ftc #4 üzenetére

pedig itt enyhített az ms. eddig 5 fő komponens közül 2 cseréjét nézte (3-nak változatlannak kellett maradnia), most meg csak az alaplapot.

//
    ebben a felmérésbe ezer helyen lehet belekötni. egyrészt egy netes felmérés sohasem tükrözheti rendesen az os-ek elterjedtségét. ráadásul a felmérés eredménye sincs szinkronban az eladott vista licenszekkel (utóbbi szerint már februárban bőven lekörözte). másrészt gyak csak az osx %-ból derül ki, h usa stat. ezt a felmérés sehol nem említi. osx részesedése vhol 3 és 4 százalék között van globálisan.
    egyébkétn is értelmetlen összehasonlítás. az ms piaci részesedése nem változik, csak egy új verzió jött ki az os-ből. (90% fölött már nem nagyon lehet növelni). már tavaly is megmondták, h a vista legfőbb ellenfele az xp lesz...

érdekes ez az acer ügy. utálom ismételni magam, de mit lehet tenni :)
    korábbi wineknél mindenki azon rinyált, h új gépet kell venni hozzá, aminek természetesen a hw gyártok nagyon is örültek. ezért várták megváltóként az új wint, mert az eddigi 2 éves ciklus helyett már 6 éve nem volt semmi kiugrás. tehát rinyál az acer, h nem dobta meg az eladásokat, amivel sűrűn egyetért mindenki, hiszen ms-t fikázunk. közben meg minden második komment az, h a vista hw igényes. a kettő egyszerre nem megy.
    a vista jól fogy, annyira, h ms bevétele rekordokat döntöget, még az xbox fiaskó ellenére is. még ha a piac arányait nézve nem is fogy sokkal jobban, mint az xp, semmiképp nem teljesít rosszabbul. ráadásul akárhogy nézzük,darabszámra akkor is 2x annyi kelt el.

Új hozzászólás Aktív témák