- Macrodroid
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Aktív témák
-
zem
csendes tag
Még xp sp2 előtt volt ez a hír, nem hittem el (kb. egy hónapja)
Másnap szűz gépre telepítettem xp+sp1 et, de a norton tűzfal telepítése előtt próbáltam frissíteni a windózt, 10-15 percet volt fenn a neten. 3 gonosz illetéktelen volt a gépen, csak a NAV telepítése után derült ki, aztán irthattam, nem akartam újra telepíteni.
Azóta elhiszem. -
Tifusz
tag
Ez egy ízben már velem is előfordult... :(
Szóval tányleg túlzás az a 20 perc...
Egyik isemrősömnél olyan szinten eldurvult a dolog, hogy a C meghajtón kívül semmit nem lehetett elérni a gépén...
Panda futott a háttérben, csak éppen pont a tűzfal funkciója lett kikapcsolva... -
-
X-COM
nagyúr
mint már mondtam, új dialup kapcsolatra sp2 előtt is bekapcsolta a tűzfalat
-
-
Ijk
nagyúr
Mitől lehet, h. amikor be van kapcsova a tesóm gépe a másik szobában, akkor én itt a routeren mindig azt látom, h. tölt lefele vmit. És ezt csak néhány napja csinálja. (Ja és mielőtt megkérdezné vki, nem tölt le semmit, nem dc-zik, csak böngészni szokott). Én arra tippelek, h. sikeresen bekapott vmit. Mit lehet tenni?
Ja és mennyit érnek a routerek tűzfalai? -
Viktor77
titán
20 perc?
Mikor anyámnak tettem fel a sima xp-t, épp végeztem az alapdolgokkal, bedugtam a hálókábelt, bekonfiguráltam a modembeállításokat, és 2, azaz két percen belül jött az ablak, hogy a rendszer 1 perc múlva leáll. -
-
Rebirth
tag
Amúgy tényleg reális ez a húsz perc! Havernál telepítettem a gépet felraktam minden jót csak tűzfal nem volt nálam, le akartuk tölteni a ZoneAlarmot (5mega, kb 20 perc modemmel), de nem értünk a végére már számolt vissza a moslék :DD
-
vtechun
veterán
érdekes! ha a gépem be van kapcsolva és ADSL-el csatlakozok akkor bizonyos idő eltelte után az svchost 100%-ban terheli a procit, amikor kilövöm akkor 1 percen belül ki akar kapcsolni a gép, de ezt megállítom egy shutdown -a -val, ekkor jó lesz egy darabig, hiába megy a KERIO!!!!! De ha a linux tűzfalam osztja felém a NET-et(iptablessel...) akkor ilyen sohasem fordul elő, miért?
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
válasz
zsoltee10 #13 üzenetére
Te nem ''vakációzó'' IP-t használtál, hanem olyat, amit a szolgáltatód nap mint nap kioszt valakinek. Ezért aztán olyan progik, scriptek is elkaphattak, amelyek nem random IP-n próbálkoznak, hanem mondjuk egy konkrét IP tartományon.
Nekem is kb 1 percbe kerül míg a blastert elkaptam annó. Miközben próbáltam letölteni hozzá a vírusfrissítést és a patchet. :DDD -
zLegolas
őstag
A kulcs az, hogy nem kell Windows-t használni, kis ferdítéssel az úgyis csak játékra jó. Legalább internetre ne!!
Ezzel a problémák 95%-át ki is ütötted.
Sajna hihetetlenül hatékony a Billyék agymosó gépezete, úton útfélen ilyesmiket hallani, hogy pld.:
- operációs rendszer=Windows,
- számítógép-használat(pld.ECDL)=Excel, World,
- minden gép veszélyben van a vírusoktól
- Pistike 6. oszt tanuló=kalóz
- aki nem jattol évente kb 50-100 ezret Redmontba, az bűnöző
- a tanároknak többségének gőze sincs másról, mint amit bemagoltak (...a Mááájkroszoft Ekszisz péééldáául...
Az is gond, hogy sokan akik fel tudnakl nyomni egy warez ikszpít, rögtön spillernek képzelik magukat, azzal a szent meggyőződéssel, hogy ami azon kívül van az k@ki....
Próbád ki a Linux-ot. Aztán meg megszereted. Aztán hagyod a francba az XP-t...
(Hű..már előre látom a sok felháborodott hozzászólást, hogy hogy képzelem, meg ''érdekes, bezzeg én...'', meg ''én eccer feltettem sz@r!'' meg ''nekem egy ismerősöm azt monta, és ő aztán éert hozzá...''
:O :F
Fontold meg. Ha nem, akkor meg sikeres vírusírtást, patchelgetést és újratelepítgetést kívánok! -
WN31RD
addikt
A védtelen Windows PC-k! :U Illene a címet javítani...
Ciki, hogy a Windows (SP2 előtti XP legalábbis) esetében még a default install is távolról sebezhető, de ha alapból biztonságos lenne, az otthoni rendszerek jelentős részén az sem segítene. A felhasználók hülyesége (ha valami nem megy, akkor nem kapcsoljuk ki a tűzfalat, hanem megvárjuk, amíg egy hozzáértő ember megoldja a problémát, akkor is, ha ez sokáig tart) vagy képzetlensége (ti. aki nem tudja, hogy nem dugunk be védetlen hálózaton hálókábelt, csak a tűzfal bekapcsolása után, az nem alkalmas oprendszer telepítésre) ellen semmi nem véd. -
Ergil
aktív tag
-
zsoltee10
addikt
fenét húsz perc, látszik, hogy a kutatók egy valamit nem csináltak a kutatás során. nem telepítettek sima xp-t, minden vírusírtó progi nélkül, sp1, sp2 nélkül. :)
én kipróbáltam. sima xp, és modemes net. 1,5 perc!!! ennyi idő telt el a kapcsolódás után, mire kijött a kis ablak, hogy a gép 1 perc múlva újraindul..... -
Ergil
aktív tag
Nekem is volt ilyen tapasztalatom a Blaster-es időkből, amikor még install befejezése előtt bootolt a gépem.
Manapság ezt ennyire nem éreztem nyomasztónak, sőt pár felesleges service lelővése után, Win 2000 + service packek vannak és nics vírusírtom, illetve routerem tűzfala nincs bekapcsolva, de nem jött be rajta semmi :D
Modnjuk nem telepítek vadul férgeket és ad-ware-ket. Wildmage említette, hogy milyen ''bátor'' vagyok
(Időnként megszoktam nézni registry-t, hogy vmi új dolog berakta-e magát, de csak ennyi) -
Tithian
őstag
Ezek szerint:
védelem = Windows frissítések. -
X-COM
nagyúr
azért az a pipa nem olyan bonyolúlt dolog a kapcsolatnál, ill. ha dialin kapcsolatot csinálsz alapból bepippantja, xpsp2 esetén meg bekapcsolva van minden kapcsolatra
''A védekező szoftverek már nehezen bírják a nyomást.''
ez kicsit olyan,he?
[Szerkesztve] -
szvara
csendes tag
Megoldás: amíg nincs védelem a gépen, KI KELL HÚZNI A KÁBELT.
Sajnos ilyen világban élünk :(
Ja, és addig valami ismerőstől kérni kell egy servicepakk 2-t, vagy egy védett rendszer alól letölteni, vagy tudomisén, a lényeg hogy ne legyünk ''bénák''. NAGYON kezdő user úgysem kezd neki windózt telepíteni. Aki pedig elkezdi, az nem nagyon kezdő. És most ki lesz írva hogy
SZERKESZTVE
??????
:)
[Szerkesztve] -
worthless
tag
:))
ez durva, mondjuk veszel egy uj gepet es csak xp-d van cd-n semmi plusz es veged mert mire letoltod ami kell a vedelemhez mar fertozott vagy
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Tom Clancy's The Division - Sleeper Agent Edition Xbox One
- IBM Thinkpad T42 15" IPS + Dock II +tartalék alkatrészek
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged