- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Azonnali navigációs kérdések órája
Aktív témák
-
Den
veterán
válasz
Flashcash #48 üzenetére
Én sem akartalak sértegetni az utolsó mondatért elnézést kérek. Hirtelen felindulásból követtem el, nem szeretem mikor kiforgatják a szavaimat. Érzésem szerint nem olvastad elejétől a topicot, csak lecsaptál egy hozzászólásra, azért ragaszkodsz ennyire ehhez a mobil eszköz dologhoz. Azzal semmi baj ha valaki vitába szál velem, a vitát szeretem, azt nem szeretem mikor olyan dolgokon vitatkoznak velem amit nem mondtam.
-
Den
veterán
válasz
Flashcash #43 üzenetére
Véleményem, és sokat sem kell erre várni, nagyon valószínű hogy ez az eleinte átmenetinek gondolt stagnálás, visszaesés a pc eladásokban már ennek a kezdete és nem lesz fellendülés.
Ilyet:
''''mobil PDA/telefon processzoroknak semmi közük a PC-s játékiparhoz, és ált. a PC felhasználáshoz, az otthoni asztali PC-k és a mobiltelefonok felhasználási területe teljesen más, nem konkurenciái egymásnak''
nem mondtam, Nem mondtam hogy a pda-k és a mobiltelefonok fogják leváltani a pc-t, azt sem mondtam hogy konkurensei lennének, és azt sem mondtam hogy a pc-s játékipar ezekre az ezközökre fog áttevődni. (bár a mobiltelefon játékoknak lesz egy piaca, de az teljesen más üzleti modell szerint fog működni, mint a pc-nél)
Azt mondtam hogy ezek az új piacok (amik nem konkurensei a pc-nek), pótolni fogják aztokat a veszteségeket, amit a pc-piac zsugorodása okoz. Még szájbarágósabban (nem kötözközködn akarok), igaz hogy kevesebb csipet fognak eladni pc piacon, de sokkal többet a mobilok, pda-k piacán
Persze a pc nem fog eltűnni mert szükség van rá, csak kiköltözik az otthonokból, és visszamegy oda ahonnan jött, a munkahelyekre. -
Den
veterán
válasz
Flashcash #41 üzenetére
''mobil PDA/telefon processzoroknak semmi közük a PC-s játékiparhoz, és ált. a PC felhasználáshoz, az otthoni asztali PC-k és a mobiltelefonok felhasználási területe teljesen más, nem konkurenciái egymásnak.''
és mondtam én ilyet? A pc-nél kieső bevételeket viszont pótolhatja. Óriási biznisz lesz ez pár év múlva
A pc sokoldalúságára meg egyre kisebb szüksége van az _átlag_fogyasztónak. játékra, netre ott lesz a konzol, az új digitális média eszközök meg már nem csak dvd-t játszanak hanem mp3-at divx-et, beépített vinyóra tv-műsort rögzítenek, sőtt netről filmet letöltenek, lásd múlt heti híreket. A korábban csak pc-álltal megvalósított funkciók közül egyre többet lehet megvalósítani pc-nélkül, a pc-nél egyszerűbben, kényelmesebben, speciális tudást nem igénylően. Ezekhez az eszközökhöz azonban továbbra is kellenek alkatrészek, processzor, memória grafikus csip, vincseszter, audiovezérlő... Hosszútávon meg a gyártóknak közömbös hogy az általuk eladott alkatrészekből pc lesz vagy más eszköz.
Nem holnap lesz, de a folyamat elkezdődött, ez egyértelműen látszik. -
Den
veterán
válasz
Flashcash #39 üzenetére
nem felejtem el, de ezek az érdekkörök is mozdulnak más irányba, pl a konzol felé, lásd nvidia csip xboxban, ati game cubeban, következő xboxban, ati gpu pda-khoz, nvidia most vásárolt fel egy céget ami szintén pda-khoz, mobilokhoz fejleszt grafikus csipet. És hosszútávon nekik is jobb a konzol. Gondolj csak bele, nvidia kifejlesztette az xbox gpu-ját, aztán 5 évig csak gyártani kell, nem kell vagyonokat ölni fejélesztésbe hogy félévente újabb gpu-t tudjon piacra dobni, ráadásul a félvezető technológia fejlődésével egyre olcsóbban tudja a csippet előállítani.
Intel is ezerrel fejleszti a mobil procikat, (xscale pxa250 pxa255) nem rég volt hír hogy az amd is pda procit fejleszt. Szóval a pc ipar óriásai szép csendben már készülnek a pc utáni időszakra.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest