- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Aktív témák
-
Den
veterán
válasz
Flashcash #48 üzenetére
Én sem akartalak sértegetni az utolsó mondatért elnézést kérek. Hirtelen felindulásból követtem el, nem szeretem mikor kiforgatják a szavaimat. Érzésem szerint nem olvastad elejétől a topicot, csak lecsaptál egy hozzászólásra, azért ragaszkodsz ennyire ehhez a mobil eszköz dologhoz. Azzal semmi baj ha valaki vitába szál velem, a vitát szeretem, azt nem szeretem mikor olyan dolgokon vitatkoznak velem amit nem mondtam.
-
Den
veterán
Hm, mi a baj a tv-vel? Nyújt bármelyik pc játék bármilyen monitoron olyan realisztikus látványt mint egy tv film? Egy tv fim látványra (élethűség) ver bármilyen játékot, érthetően mert a valóságot mutatja
(film), tehát a tv alkalmas megfelelő vizuális élményt nyújtani azzal nincs probléma. Hdtv persze király lesz de a tv is megfelelő jelenleg. -
Den
veterán
válasz
Flashcash #43 üzenetére
Véleményem, és sokat sem kell erre várni, nagyon valószínű hogy ez az eleinte átmenetinek gondolt stagnálás, visszaesés a pc eladásokban már ennek a kezdete és nem lesz fellendülés.
Ilyet:
''''mobil PDA/telefon processzoroknak semmi közük a PC-s játékiparhoz, és ált. a PC felhasználáshoz, az otthoni asztali PC-k és a mobiltelefonok felhasználási területe teljesen más, nem konkurenciái egymásnak''
nem mondtam, Nem mondtam hogy a pda-k és a mobiltelefonok fogják leváltani a pc-t, azt sem mondtam hogy konkurensei lennének, és azt sem mondtam hogy a pc-s játékipar ezekre az ezközökre fog áttevődni. (bár a mobiltelefon játékoknak lesz egy piaca, de az teljesen más üzleti modell szerint fog működni, mint a pc-nél)
Azt mondtam hogy ezek az új piacok (amik nem konkurensei a pc-nek), pótolni fogják aztokat a veszteségeket, amit a pc-piac zsugorodása okoz. Még szájbarágósabban (nem kötözközködn akarok), igaz hogy kevesebb csipet fognak eladni pc piacon, de sokkal többet a mobilok, pda-k piacán
Persze a pc nem fog eltűnni mert szükség van rá, csak kiköltözik az otthonokból, és visszamegy oda ahonnan jött, a munkahelyekre. -
Den
veterán
válasz
Flashcash #41 üzenetére
''mobil PDA/telefon processzoroknak semmi közük a PC-s játékiparhoz, és ált. a PC felhasználáshoz, az otthoni asztali PC-k és a mobiltelefonok felhasználási területe teljesen más, nem konkurenciái egymásnak.''
és mondtam én ilyet? A pc-nél kieső bevételeket viszont pótolhatja. Óriási biznisz lesz ez pár év múlva
A pc sokoldalúságára meg egyre kisebb szüksége van az _átlag_fogyasztónak. játékra, netre ott lesz a konzol, az új digitális média eszközök meg már nem csak dvd-t játszanak hanem mp3-at divx-et, beépített vinyóra tv-műsort rögzítenek, sőtt netről filmet letöltenek, lásd múlt heti híreket. A korábban csak pc-álltal megvalósított funkciók közül egyre többet lehet megvalósítani pc-nélkül, a pc-nél egyszerűbben, kényelmesebben, speciális tudást nem igénylően. Ezekhez az eszközökhöz azonban továbbra is kellenek alkatrészek, processzor, memória grafikus csip, vincseszter, audiovezérlő... Hosszútávon meg a gyártóknak közömbös hogy az általuk eladott alkatrészekből pc lesz vagy más eszköz.
Nem holnap lesz, de a folyamat elkezdődött, ez egyértelműen látszik. -
Den
veterán
válasz
Flashcash #39 üzenetére
nem felejtem el, de ezek az érdekkörök is mozdulnak más irányba, pl a konzol felé, lásd nvidia csip xboxban, ati game cubeban, következő xboxban, ati gpu pda-khoz, nvidia most vásárolt fel egy céget ami szintén pda-khoz, mobilokhoz fejleszt grafikus csipet. És hosszútávon nekik is jobb a konzol. Gondolj csak bele, nvidia kifejlesztette az xbox gpu-ját, aztán 5 évig csak gyártani kell, nem kell vagyonokat ölni fejélesztésbe hogy félévente újabb gpu-t tudjon piacra dobni, ráadásul a félvezető technológia fejlődésével egyre olcsóbban tudja a csippet előállítani.
Intel is ezerrel fejleszti a mobil procikat, (xscale pxa250 pxa255) nem rég volt hír hogy az amd is pda procit fejleszt. Szóval a pc ipar óriásai szép csendben már készülnek a pc utáni időszakra. -
Den
veterán
pc-e igen. De konzolra nem is kell neki gyártania. Ahoz hogy bárki a konzolhoz hardvert vagy szoftvert gyárthasson,forgalmazhasson, a konzolgyártónak liszenszdíjat kell fizetni. Tehát ha xy cég gamepadot gyárt mondjuk ps 2-höz akkor minden eladott darab után x összeget csenget a sony-nak, vagy ahogy a szerződés szól.
-
Den
veterán
De a microsoft ott van a konzol piacon is, és pont az általad is leírt folyamat miatt előre menekülve.
És amíg egy pc játék eladásából egy fillér haszna nincs a microsoftnak addig az xbox játékok után szépen zsebeli a licensz díjat, akárcsak minden eladott gamepad, joystick, egyébb kiegészítő után. -
Den
veterán
nem jó négyszereplősnek nézni, mert a játékok fejlesztői nem konkrét tipusokhoz kötődnek, a legtöbb fejlesztő több platformra is fejleszt, állt minimum egy konzolra és pc-re. Na most a konzol amellett hogy nagyobb bevételt hoz jóval egyszerűbb feljeszteni. Nem kell arra figyelni, hogy pistike gef4mx-én is elfusson azért valamennyirre a játék, meg a csúcsgépeken is. Lásd tegnapi hír a gef fx-ről, ahol külön kell optimalizálni fx-re a játékot hogy azon is fusson. És akkor ott van még a millió féle hangkártya... Konzol meg egy fix vas, nem változik 5 évig, nem kell évente újjabb dx-et megtanulni programozni....
-
Den
veterán
Az egy dolog hogy te pc-n szeretsz játszani, viszont a fejleszők egyre kevésbé szeretnek pc-re fejleszteni, ami a hírben szereplő számok alapján érthető.
Ráadásul egyre többen jönnek rá hogy az a pc ami a legújabb játékok futtatásához kell akkora teljesítményű, amit semmi mással nem használnak ki, viszont folyamatos fejlesztést igényel. Ezért inkáb megállnak a fejlesztéssel, mert játékon kívül mindenre elég a gép, és inkább vesznek egy konzolt egy középkategóriás videokártya áráért, amire aztán évekig nem kell költeni.
És minnél többen tesznek így, annál kevesebb kedve lesz a fejlesztőknek pc-re fejleszteni. A következő konzolok teljesítménye meg még a fanatikus pc-sek közül is sokat el fog csábítani.
Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- weiss: Pant* rant
- Diablo IV
- Nintendo Switch 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Építő/felújító topik
- Gitáros topic
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest