- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Rendkívüli terméktámogatást ígér a Nothing
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
loszerafin
senior tag
Jó gondolat, megnéztem a hibernate forrást, semmilyen latin1-re való utalást nem találtam.
Sőt, semmit, ami explicite beállítaná a charset-et.Tehát NEM a Hibernate készíti a táblát latin1-ben, a Hibernate csak nem ad rá módot, hogy megváltoztassam a a tábla charset-jét, így az az adatbázis default character set-je lesz.
-
tgabi333
aktív tag
válasz
loszerafin #4 üzenetére
Értelek.
Persze, nyilvánvaló volt, hogy nem te adod ki a create utasítást.
Arra gondoltam, hogy ha esetleg az adatbázis collation-jét átállítod, akkor is latin1-el hozza létre a táblát?
Konkrétan ez úgy nézne ki a hibernate-ben, hogy ténylegesen a createe parancs végén megadja a default charset-et vagy nem. Ha nem, akkor jó megoldás lehet az adatbázis collation-jének állítása is.
De nem okoskodni szeretnék, a te megoldásod a legbiztosabb, mivel konkrétan definiálod...
-
loszerafin
senior tag
Teljesen igazad van.
De - nem tudom, mennyire ismered a Hibernate-et - a Hibernate saját maga "dönti el", hogy hozza létre a táblát, milyen típusokkal.
Tehát nem adok ki ilyen utasításokat, hogy pl.: "create table ...".A Hibernate pedig beírta a default charset-et latin1-nek. Ezen kellett változtatni.
-
tgabi333
aktív tag
válasz
loszerafin #2 üzenetére
Értem, tehát a progid hozott létre táblát.
Ha táblát hozol létre és a lekérésben nincs konkrétan benne, hogy mi legyen a defautl charset, akkor az adatbázis default charset-je lesz.
A default charset-ek származása:
Adatázis motor default charset
Adatbázis default charset
Tábla default charset
Mező default charsetTehát pl ha egy mezőt hozol létre explicit charset megadás nélkül, akkor a tábla charset-ét fogja használni.
Ha táblát hozol létre explicit charset megadás nélkül, akkor az adatbázisét
Ha adatbázist hozol létre explicit charset megadás nélkül, akkor a motorét.Tehát a te esetedben - feltételezem - elegendő lenne az adatbázis default charset-jét megadni. Pontosabban collation-jét.
-
loszerafin
senior tag
Nem segített volna, mert attól még a tábla latin1-es kódolású marad.
Az, hogy milyen kódolással kommunikáljon a szerver a klienssel, azt a hibernate "magától"
eldönti, gondolom elég jól. Persze én rásegítettem<property name="connection.useUnicode">true</property>
<property name="connection.characterEncoding">utf8</property>
<property name="connection.charSet">utf-8</property>Ezekkel a beállításokkal, sőt még a mysql connection url-be beírtam ilyesmiket, de a hibernate folyton latin1-gyel hozta létre a táblákat.
Ha én kézzel csináltam a táblákat utf8-ra, akkor jók voltak az ékezetek, szóval ez volt az egyetlen baj.
Gondolom, azért futnak bele ebbe a hibába ritkán az emberek, mert a táblákat általában egyszer hozzák létre, és nem java-ból.
A kis programom viszont, ha nem volt semmilyen tábla az adatbázisban, létrehozatta a hibernate-tel. Ekkor jött elő a hiba, hogy nem tudtam rávenni a hibernate-et, hogy utf8-as character set-tel hozza létre a táblákat. -
tgabi333
aktív tag
Esetleg egy mysql-ben kiadott SET NAMES utf8; nem segített volna?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gyúrósok ide!
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Egyedi ékszerdobozka
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged