Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz Sofian #24 üzenetére

A korábbi GPU-k nem teljesítik az OpenCL 1.1 speckóit. Az 1.0-t talán, de azzal senki sem törődik.

Ezen is dolgozik az ARM. Az AMD FSA kiterjesztését használják majd fel.

A Tegra 3 frissítéséhez és a Grey-hez nem lesz, de a Wayne SoC-hoz lesz. A logika szerint Tegra 4 lesz a neve, de most ez változhat. Úgy tudom, hogy a Tegra névvel nem elégedett az NV. Túl sok erőforrást kell abba fektetni, hogy a brand a köztudatba kerüljön. A partnerek szerint a GeForce lenne az ideális név. Ez is egy logikus lépés, mert a brandet jobban ismerik, és a peremre szoruló VGA-khoz felesleges felhasználni.
    Szerintem két részre szakad majd a névadás. A Tegra lesz az okostelefonok kiváltsága, és azoknál a termékeknél lesz bevetve, melyek integrált modemet alkalmazni. A többi SoC megkapja a GeForce nevet. Előbb utóbb erre úgyis sor került volna, 2014-ben a Maxwell már nem GPU lesz, de a GeForce-ot vétek lenne eldobni a piac átalakulása miatt. Érdemes tehát előre megbarátkoztatni a felhasználókat az integrálás gondolatával. Úgyis sok lesz a hagyománytisztelő fikázó, így tombolják ki magukat most.

• callmeakos

veterán

válasz Sofian #10 üzenetére

Mért? Pl a Galaxy Tab 10.1-ben Tegra 2 van... És az is zászlóshajónak tekinthető (igaz tabletfronton)
    Bár az is igaz hogy van válogatni való bőven.
    Itt van ugye ez a Tegra 3
    Itt lesznek nemsokára az új generációs Snapdragonok..
    De lehet hogy a Samu megoldja ezt házon belül (igaz, ezt tartom én is reálisnak)
    Azért bárhogy is legyen, ez a mobilprocesszor biznisz most keményen bekapcsolta a turbó fokozatot és jönnek ám sorra az újdonságok.....

Új hozzászólás Aktív témák