Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz Sofian #24 üzenetére

A korábbi GPU-k nem teljesítik az OpenCL 1.1 speckóit. Az 1.0-t talán, de azzal senki sem törődik.

Ezen is dolgozik az ARM. Az AMD FSA kiterjesztését használják majd fel.

A Tegra 3 frissítéséhez és a Grey-hez nem lesz, de a Wayne SoC-hoz lesz. A logika szerint Tegra 4 lesz a neve, de most ez változhat. Úgy tudom, hogy a Tegra névvel nem elégedett az NV. Túl sok erőforrást kell abba fektetni, hogy a brand a köztudatba kerüljön. A partnerek szerint a GeForce lenne az ideális név. Ez is egy logikus lépés, mert a brandet jobban ismerik, és a peremre szoruló VGA-khoz felesleges felhasználni.
    Szerintem két részre szakad majd a névadás. A Tegra lesz az okostelefonok kiváltsága, és azoknál a termékeknél lesz bevetve, melyek integrált modemet alkalmazni. A többi SoC megkapja a GeForce nevet. Előbb utóbb erre úgyis sor került volna, 2014-ben a Maxwell már nem GPU lesz, de a GeForce-ot vétek lenne eldobni a piac átalakulása miatt. Érdemes tehát előre megbarátkoztatni a felhasználókat az integrálás gondolatával. Úgyis sok lesz a hagyománytisztelő fikázó, így tombolják ki magukat most.

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz lenox #20 üzenetére

Az egy szar megoldás, de nagy átlagban ilyen nincs, mert az IGP ennek az elsődleges akadálya. A processzormagok nagyon nagy többsége képes kezelni az OpenCL-t, ez csak egy driver kérdése.

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz max-pain #16 üzenetére

Szerintem annyira nem számít, hogy mi a referenciaplatform. Azért elég jó már a rendszer támogatása, hogy ez ne legyen komoly tényező a SoC kiválasztásakor. Biztos van olyan gyártó, akinek számít, de szerintem a többséget már nem érdekli.
    Amúgy én úgy gondolom, hogy ez a lapka a Windows 8-hoz készül. Az IGP tudása eléggé kemény. A konfigurációt nem tudjuk, de ha MP4-es, akkor az annyit tekerhet, mint egy AMD Z-01. Az azért eléggé tisztességes, pláne, hogy az AMD Z-03 is ugyanazt tudja, mint a Z-01, csak feleannyi átlagos fogyasztás mellett. Ha az Apple A5-höz hasonlítunk, akkor úgy 4-5x-ös a tempóelőny mindkettőnél. Persze mindez akkor érvényes, ha tényleg MP4-es a konfig. Itt majd az a kérdés, hogy a mennyit fogyaszt átlag, mert ennek a teljesítménynek ára lesz.

Új hozzászólás Aktív témák