- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Erős hardverrel érkezik a Honor 10 000 mAh-s mobilja
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A korábbi GPU-k nem teljesítik az OpenCL 1.1 speckóit. Az 1.0-t talán, de azzal senki sem törődik.
Ezen is dolgozik az ARM. Az AMD FSA kiterjesztését használják majd fel.
A Tegra 3 frissítéséhez és a Grey-hez nem lesz, de a Wayne SoC-hoz lesz. A logika szerint Tegra 4 lesz a neve, de most ez változhat. Úgy tudom, hogy a Tegra névvel nem elégedett az NV. Túl sok erőforrást kell abba fektetni, hogy a brand a köztudatba kerüljön. A partnerek szerint a GeForce lenne az ideális név. Ez is egy logikus lépés, mert a brandet jobban ismerik, és a peremre szoruló VGA-khoz felesleges felhasználni.
Szerintem két részre szakad majd a névadás. A Tegra lesz az okostelefonok kiváltsága, és azoknál a termékeknél lesz bevetve, melyek integrált modemet alkalmazni. A többi SoC megkapja a GeForce nevet. Előbb utóbb erre úgyis sor került volna, 2014-ben a Maxwell már nem GPU lesz, de a GeForce-ot vétek lenne eldobni a piac átalakulása miatt. Érdemes tehát előre megbarátkoztatni a felhasználókat az integrálás gondolatával. Úgyis sok lesz a hagyománytisztelő fikázó, így tombolják ki magukat most. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Szerintem annyira nem számít, hogy mi a referenciaplatform. Azért elég jó már a rendszer támogatása, hogy ez ne legyen komoly tényező a SoC kiválasztásakor. Biztos van olyan gyártó, akinek számít, de szerintem a többséget már nem érdekli.
Amúgy én úgy gondolom, hogy ez a lapka a Windows 8-hoz készül. Az IGP tudása eléggé kemény. A konfigurációt nem tudjuk, de ha MP4-es, akkor az annyit tekerhet, mint egy AMD Z-01. Az azért eléggé tisztességes, pláne, hogy az AMD Z-03 is ugyanazt tudja, mint a Z-01, csak feleannyi átlagos fogyasztás mellett. Ha az Apple A5-höz hasonlítunk, akkor úgy 4-5x-ös a tempóelőny mindkettőnél. Persze mindez akkor érvényes, ha tényleg MP4-es a konfig. Itt majd az a kérdés, hogy a mennyit fogyaszt átlag, mert ennek a teljesítménynek ára lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Béta iOS-t használók topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple MacBook
- Google Pixel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Intel core I7 8700k
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest