- Mobil flották
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
válasz
Rickazoid #69 üzenetére
Jó körök kialakítása az aktivitás kérdése. Nekem túl sok körözöttem nincs (egyesekhez képest), mégis folyamatosan mozog a fal. Szóval továbbra sem látom a problémát. Ha a felhasználóknak csak a fele aktív, az is 45 millió (vagy több). Kevesebb, mint egy év alatt ez rossz teljesítmény lenne? Szerintem nem.
-
VIC20
őstag
válasz
Rickazoid #59 üzenetére
Szerintem a kérdés megítélése hozzáállás kérdése: én úgy gondolom (és ebben talán nem vagyok egyedül), hogy:
- nem gondolom, hogy bárki (illetve akárki) rendelkezne az általad az utolsó bekezdésben említett, nyilvánvalóan titkos és veszélyes információkkal, viszont
- szemétből is sokan tudnak aranyat csinálni (még ha képletesen is), és az, hogy milyen információ mennyire lényeges és fontos, sőt, egyáltalán információértékkel bír-e, az mindig az adott helyzet függvénye, tehát
- egyáltalán nem megnyugtató a "dehát ez csak szemét"-felfogás.A felfogásbeli különbség az, hogy én, ha nem tudom biztosra megmondani, hogy ez vagy az az információ tényleg nem bír semmilyen jelentőséggel - de az ellenkezőjét sem tudom bizonyítani!, már ekkor is automatikusan bizalmatlan vagyok.
(Egyébként tisztában vagyok vele, hogy természetesen soha nem tudható, hogy egy információmorzsa biztosan és minden helyzetben jelentéktelen: szóval éljen az egészséges óvatosság/paranoia!
)
-
Action Hank
csendes tag
válasz
Rickazoid #59 üzenetére
Sokan nem azért sírnak, hanem azért mert célzott reklámokat kapnak majd (igen nem tampon reklámot fog kapni egy 50+ os faszi hanem mondjuk motor reklámot).
Ennyi károd származik belőle semmi más. És én ezt el is fogadom, és a legjobb netes cégnek tartom a Google-t. Mellesleg Adblock RULZ
-
VIC20
őstag
válasz
Rickazoid #49 üzenetére
"Mik azok az adatok a Google kezében, amik ekkora hatalmat adnának neki, hogy "benyelje" az egész internetet..."
Luke: "Mi van ott?" Yoda: "Csak amit magaddal viszel."
közösségi oldalaknál tehát amit a sok hülye megad magáról.
Ha az egyéb szolgáltatásait is igénybe veszi valaki (pl. levelezés, egyéb webes alkalmazások), akkor bármi illetőleg minden, amit azon enged keresztül.Nem föltétlenül a Google az, aki vissza tud élni ezekkel a keresési adatokkal - bár nyilván ő az első, akinek lehetősége lenne rá.
-
Mijo
tag
válasz
Rickazoid #33 üzenetére
Nálam (fiókomba bejelentkezve), a magyar találatok közül (mert sok szaktársam alig tud angolul, hiába...) a
dns error -domain
keresés 2. oldalán ez van (kiemeltem amire haraphatott a G):[PDF]
Uracil a DNS-ben: hiba vagy jel?
www.enzim.hu/~vertessy/doksik/biokemia_2008_marcius_vert.pdf
Fájlformátum: PDF/Adobe Acrobat - Gyorsnézet
Az egyik leggyakoribb DNS-hiba a citozin oxidatív dezaminálódása révén képzôdô. Uracil a DNS-ben: hiba vagy jel? Uracil in DNA: error or signal? Békési, A. ...Persze tudom, ez elég szélsőséges példa, de látod lehetséges előcsalogatni, amiről beszéltem.
Remélem úgy alakítják ezt a fícsőrt a Google-nél, hogy megértik, az emberek emberek, széles érdeklődési körrel, esetenként újat keresve neteznek.
Üdv: Mijo -
Rototti
senior tag
válasz
Rickazoid #49 üzenetére
Nem beszélve arról, hogy a Google minden lépését figyeli a világ, mert hogy ő a Skynet. Elég csak megnézni mekkora visszhangja van a kereső szociális funkciókkal való ellátásának. Nem gondolnám, hogy tőlük kell a leginkább félni.
attila9988: Egyébként nem értem mire jó az, hogy valaki teljesen elszigeteli magát az ilyen szolgáltatásoktól. Ha a Google "átveszi a hatalmat", akkor azok szerinted jobb helyzetben lesznek, mint akik addig használták?
-
attila9988
őstag
válasz
Rickazoid #42 üzenetére
A lényeg, hogy ha használni akarsz egy szolgáltatást, akkor a feltételeit is el kell fogadni.
Állítottam én ennek az ellenkezőjét?
Ha megadod a személyes adataidat egy cégnek, akkor ne csodálkozz, ha az eltárolja és felhasználja azokat.
Én nem csodálkozok ezen, csak azon hogy te azt hiszed, hogy én ezen csodálkozok.
a többivel sem adott cég él jellemzően vissza, hanem akik megszerzik tőlük a konkrét személyekhez köthető bizalmas adatokat, akár törvényi kötelezettség útján, akár lopással.
Attól hogy esetleg nem az adott cég használja fel az adatokat, még semmivel sem jobb a helyzet. Nekem tök mindegy hogy ki használja fel, ha egyszer maga a tény zavar, hogy megteszi. Az internetes cégekkel pont az a baj, hogy sajátjukként kezelik a begyűjtött adatokat, az olyan emberek mint te, pedig bólogatnak ehhez. Sajnos még a fizetős netes szolgáltatás sem garancia arra, hogy az adataimat nem adja ki harmadik félnek.
Tehát továbbra is tartom, hogy a google ebben a helyzetben sokkal nagyobb veszélyt jelent, mint a microsoft valaha is jelentett. Ezt állítottam eddig is, és ezt kellene megcáfolnod, vagy egyetérteni vele, ahelyett hogy teljesen nyilvánvaló dolgokkal megpróbálod megmagyarázni, hogy ami van, az miért van úgy, illetve megpróbálsz meggyőzni róla, hogy ez így helyes.
-
attila9988
őstag
válasz
Rickazoid #33 üzenetére
egyik sem jobb nála adatbiztonsági és emberi jogi szempontból. Kezdjük ott, hogy az USA-ban minden ilyen cég kötelezve van...
Köszi... ennyi. Egyik online cég sem megbízható, ez tökéletesen igaz. De ez a tény nem teszi legitimmé, vagy követendővé amit tesznek, és nem is sarkall engem jobban arra, hogy használjam a cuccaikat. Ez olyan mint ha azt mondanád, hogy úgyis van egy csomó tolvaj, akkor kinyitom az ajtót az egyiknek, mert nincs mit tenni....
-
Mijo
tag
válasz
Rickazoid #16 üzenetére
Az nem baj, ha felhasználják a személyesen közzétett adataimat, de nekem jobban bejön, ha kiszámítható, hogy a keresőszavakra milyen eredményt kapok, és nem attól függ, hogy "Jolika", a volt gimis osztálytárs, mellesleg picsogó plázahölgy miket posztol a nagyvilágba (falamra).
Másik gond lehet, ha mondjuk én, mint biológus hallgató, a DNS-ről szeretnék keresni egyik nap, majd másnap én, mint házi-rendszergazda szintén a DNS-ről szeretnék keresni. Utóbbi esetben, mivel több bioszos téma kerül a falamra, jóval nehezebb lesz megtalálnom, ami engem érdekel, mert teleszemeteli rózsaszín plüss papucsállatokkal (lásd Jolika).
Bár a Google-nél sok jó szaki dolgozik, félek lesznek ilyen nem kívánt hatások.
Üdv: Mijo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest