- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- One mobilszolgáltatások
- Hamarosan robottelefon figyelheti minden mozdulatod
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Apple Watch
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- AI-ra cserélte a concierge szolgáltatást a Vertu
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
Fú, ilyenem nekem is volt pár éve és talán pont ezzel a hibával.
Sok mindennel próbálkoztam, de végül kuka lett sajnos. -
-
Hát, pont az a kérdés, hogy a MS mit enged mezei admin jogú usernek, illetve ez mostanában mennyire van megoldva a modernebb lapokon. Na meg ez kínai, szóval BÁRMI lehet
Na meg ugye semmilyen értelmes módon nem lehetett hozzáférni a géphez, az volt az igazi baj.https://wiki.osdev.org/CMOS hm, ez érdekes.
-
"tehát a te esetedben, ha letiltották az usb-t, de etherneten elérhető a gép," -> nem volt
Nem vagyok felkészülve Windowsba behackelődésre hálózat felől, bár erősen outdated volt
Illetve az se biztos, hogy a CMOS-ba írás ment volna Win alatt.Erről a BIOS-ba beleírásról nem hallottam még elég kemény
De min működött ez? Merthogy azért ezzel elég komoly biztonsági bajok vannak, ha egy modernebb OS alól menne...
-
bambano
titán
A régi szép időkben ha nagyon elbarmolta valaki a bios beállítást, akkor azt lehetett csinálni, hogy beleírtunk a cmosba valami szemetet, mindegy, mit, amitől az checksum errorros lett, és ettől a legtöbb bios törölte és rakott bele valami default értéket.
tehát a te esetedben, ha letiltották az usb-t, de etherneten elérhető a gép, akkor dos debuggal vagy hasonlóval lehet próbálkozni. Régi poros emlékeim szerint a 0x70-es portra kiírva a cmos bájt címét, 0x71-re az adatot, az kiment a cmosba. Beolvastam egy tetszőleges bájtot, átírtam, reset, és ekkor a bios újrainicializálta a cmos-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mint az ÚJ - ÉRINTŐS Lenovo T14 gen5 (Ryzen 5 Pro 8540U) laptop 36 hó GARANCIÁVAL eladó!
- Eladó Brutál B550 Steel Legend alaplap dobozában
- !Akció! Klipsch R-120SW Sub / Mélynyomó
- BMW gyári alufelni, téli gumival
- iPad Air 5th gen (2022) 11" Blue M1 Cellular, ESR Rebound Hybrid Case 360 tok, 5in1 Type-C Hub
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 192SSD I 12,5" FHD Touch I W10 I Cam I Gari!
- LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő