- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
Fú, ilyenem nekem is volt pár éve és talán pont ezzel a hibával.
Sok mindennel próbálkoztam, de végül kuka lett sajnos. -
-
Hát, pont az a kérdés, hogy a MS mit enged mezei admin jogú usernek, illetve ez mostanában mennyire van megoldva a modernebb lapokon. Na meg ez kínai, szóval BÁRMI lehet
Na meg ugye semmilyen értelmes módon nem lehetett hozzáférni a géphez, az volt az igazi baj.https://wiki.osdev.org/CMOS hm, ez érdekes.
-
"tehát a te esetedben, ha letiltották az usb-t, de etherneten elérhető a gép," -> nem volt
Nem vagyok felkészülve Windowsba behackelődésre hálózat felől, bár erősen outdated volt
Illetve az se biztos, hogy a CMOS-ba írás ment volna Win alatt.Erről a BIOS-ba beleírásról nem hallottam még elég kemény
De min működött ez? Merthogy azért ezzel elég komoly biztonsági bajok vannak, ha egy modernebb OS alól menne...
-
bambano
titán
A régi szép időkben ha nagyon elbarmolta valaki a bios beállítást, akkor azt lehetett csinálni, hogy beleírtunk a cmosba valami szemetet, mindegy, mit, amitől az checksum errorros lett, és ettől a legtöbb bios törölte és rakott bele valami default értéket.
tehát a te esetedben, ha letiltották az usb-t, de etherneten elérhető a gép, akkor dos debuggal vagy hasonlóval lehet próbálkozni. Régi poros emlékeim szerint a 0x70-es portra kiírva a cmos bájt címét, 0x71-re az adatot, az kiment a cmosba. Beolvastam egy tetszőleges bájtot, átírtam, reset, és ekkor a bios újrainicializálta a cmos-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Crucial 240GB SSD eladó
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest