- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Superman
nagyúr
Többször is elolvastam az írást és a kommentárokat is, de még mindig ugyanígy érzek. Biztosan én vagyok a hibás, de egyetlen ember mondta azt hogy lelkiismeretfurdalása van amiatt, hogy nem ad. Én viszont mindenki helyett szégyenkezem, hogy itt ennyi lelketlen és rideg ember van. Dögöljön éhen a hajléktalan? Óriási hozzállás. Ettől még a szociális demagógia is jobb. De hát ilyenek vagyunk magyarok, mindig a homokba dugjuk a fejünket.
Itt a Prohardveren az utóbbi időben megszaporodtak a 20 éves korukra "milliárdossá" lett emberek, az ügyeskedők és az a fajta ember, akitől mindig is irtóztam: aki azt vallja - ha egyáltalán érti mit jelent a világnézet kifejezés - hogy "nem kell ilyen helyzetbe kerülni" és "én sosem fogok ilyen helyzetbe kerülni", stb. Megsúgom, bárki kerülhet nehéz helyzetbe. Persze, aki gátlástalan és mindenkin átgázol, az...nyilván olyan ember is, aki nemcsak a hajléktalant, de a saját anyját is elevenen főzné meg, ha ellentmond neki, vagy ha pénzt sejtene egy koporsóban, hát kiásná a hullát is (a lá Mark Twain, aki nem érti az analógiát, az ne foglalkozzon vele).
Hihetetlenül sztereotip az a nézet is, hogy mindegyik hajléktalan saját magának köszönheti, hogy lecsúszott és mindegyik iszik, piás. Persze, ha egy cégvezető alkoholista és üti-rúgja az embereit, az már nem baj, sőt, kifejezetten előny a munkamorál szempontjából, már ha a félelemkeltést annak nevezhetjük.
A múltkor egy ember rosszul lett az utcán, a ruhája foltos volt, de egyébként rendezett benyomást keltett, olyan volt, mint aki elesett már egyszer. Megint jöttek az emberek körülötte azzal, hogy hajléktalan és részeg. Egyik sem volt. Megpróbáltam talpra állítani, senki sem segített. Végül az egyik kisbolt tulaja megsajnált és segített, bevittük hátra a boltba, hívtuk a mentőt. Később megtudtam, hogy szívrohama volt. Túlélte és ez a lényeg, de azzal a mentalitással, amit itt tapasztalaok, tényleg "meg is dögölhetett volna".
És végül mi van a hátrányos helyzetű gyerekekkel? Lehet, hogy egy ötvenéves piás hajléktalan számára már nincs segítség és visszaút, de a hátrányos helyzetű gyerekek közül is sokan lesznek hajléktalanok és bűnözők. Velük ki foglalkozik? Dögöljenek meg? Csak mi éljünk, akik még nem lettünk hajléktalanok?
S ha valaki közülünk ilyen sorsa jutna, akkor gondolom ő is dögöljön meg (ezt a logikát követve). Persze legfőképpen áén dögöljek meg, hogy ezt le mertem írni ennyi "tisztességes, jól kereső, rendezett, fejét homokba dugó fiú és lány között. "
Ígérem nem kekeckedem többé, elmegyek szociális munkásnak és kikapcsolom a gépemet is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bestbuy játékok
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm újszerű állapotban, 100% akku 2027.05.20-ig Media Markt gari
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- Dual Sense Kontroller - Death Stranding 2: On the Beach Limited Edition
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest