Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Flashcash

Közösségépítő

válasz Superman #14 üzenetére

"Biztosan én vagyok a hibás, de egyetlen ember mondta azt hogy lelkiismeretfurdalása van amiatt, hogy nem ad. Én viszont mindenki helyett szégyenkezem, hogy itt ennyi lelketlen és rideg ember van. Dögöljön éhen a hajléktalan? Óriási hozzállás. Ettől még a szociális demagógia is jobb. De hát ilyenek vagyunk magyarok, mindig a homokba dugjuk a fejünket."

Nem kell szégyenkezned a magyarok lelketlensége miatt. Míg fejlettebb nyugateurópai államokban kezdik kitiltani a belvárosból, műemlékek közeléből a koldusokat, addig nálunk minden megengedett nekik, a belvárosi köztereken elvannak, így már nem csak kutyaszaros fővárosunk van.
    Nagyon jól profitál a magyarok hülyeségéből a román koldusmaffia is. Megnyomorított emberi roncsokat hoznak budapestre, őket terítik a belvárosban, papírjaikat elveszik, mozogni is alig tudnak és így egyszerűen összeszedhetik tőlük a bevételt minden nap.

Ha a magyarok lelketlenek akkor miért települt ide ez a maffia szerinted, és miért működik zavartalanul évek óta?

-Ha nagyon kritizálni akarsz valakit akkor kritizáld a magyar politikusokat, nálunk megengedett a koldulás, de csak azért mert nem akarnak foglalkozni ezzel a problémával állami szinten. Milyen álszent Demszky is amikor sátrat osztogat nekik, hiszen ez a legkönnyebb megoldás, itt aztán nincs tolerancia hanem egyértelmű az utalás, hogy tartsák el magukat.
    -Sokmillárdot szórunk két kézzel ki az ablakon, miközben semmilyen komolyabb rehabilitációs program nem indult hajléktalanoknak. Ők nem számítanak embernek ebben a társadalomban, míg más 'hátrányos' helyzetű csoportoknak kiemelt jogaik vannak ingyen segélyre, ingyen önkormányzati lakásra stb.

• Imibácsi

aktív tag

Aranyos vélemény. 20 évesen gazdagnak lenni... Ha ismersz ilyeneket majd bemutathatnál nekik, mert valahogy az én pénztárcám nem akar dagadni :) Szociálpedagógiát hallgatok, és hidd el, hogy a hajléktalanokat nem lehet visszaintegrálni a társadalomba. Egyszerűen túl régóta azok, piásak, nem adnak nekik érdemi munkát, stb. Ha mégis összekeres annyit, hogy életet tudjon kezdeni, akkor azt egyből elissza. Azokon a hajléktalanokon lehet segíteni, akik még frissen azok, azokban még van motiváció. Akik már évek óta az utcán vannak, azoknak már mindegy, mi úgy mondjuk hogy "leparkoltak a hajléktalanszállón". Attól hogy te adsz neki egy százast neki még nem lesz jobb. De szórd a pénzed csövesekre ha annyi van belőle, hajrá!

törölt tag

en egyszer munkaba menet lettem rosszul tavaly nyaron, a hosegben...
    az oktogonnal fekudtem egy padon, es senki nem jott oda hozzam, pedig mondhatni, eletveszelyben voltam... :(
    nekem is szivbetegsegem van...

a nyugatiban szokott odajonni mindig ugyanaz a foszer, mindig penzt meg cigit ker...
    sosem adok neki, mindig reszeg...
    egyszer beszolt, elkuldott melegebb eghajlatra...en meg visszapofaztam neki :D jottek is a rendorok a hangoskodasra es szepen kitereltek a varakozohelyrol - a westend ele... :D

• PazsitZ

addikt

Tehát a te szemedben mindenki bunkó, önző, köcsög, aki nem ad legalább 100ft-ot minden egyes hajléktalannak vagy bárkinek, aki kér.
    Emellett nem mondom, hogy mindegyik maga tehet róla, nem mondom, hogy jó az emberek hozzáállása. De azért mikor egy átlagos reggel 3-5 hajléktalan próbál lehúzni, akkor miért csodálkozol, hogy rideg az ember. :U

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés