- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bayzee5
tag
Ez szerintem így erős kijelentés ezen az oldalon. Tele van az összes teszt mindenféle CPU-nak TDP-jével. Évek óta megvannak a különböző kategóriák (15w, 45w, stb.) és jönnek újabb és gyorsabb procik, soc-ok ugyan olyan TDP-vel. Gyártástechnológia javulásával ugyan akkora hőtermelésből nagyobb számítási teljesítményt lehet kihozni, így ha az architektúra nem is változik semmit, akkor is lenne fejlődés.
Persze azt is mondják már egy ideje, hogy gyártástechnológiának is jön a határa nemsoká, de szemmel láthatóan még nincs itt, épülnek szépen a 3nm-es gyártósorok is.
És a hűtésen is biztosan lehet még javítani, hiszen most az egész telefon egy alapvetően nem jó hővezető anyaggal van bevonva (aka üveg), még ott is elég nagy potenciál van kedvezőbb hűtés elérésére. -
Bayzee5
tag
válasz
BusinessGuy #1291 üzenetére
Komoly elvárásaid vannak
Nem hinném, hogy épp kézhezkapott telefon esetében bárkinek első dolga lenne stressz benchmark futtatásaNem is lenne releváns, mert gyaníthatóan a telefon az első napban - napokban szinkronizál, adatot indexel meg ki tudja milyen háttér folyamatokat tol, hogy utána tulaja boldogan használhassa.
-
Bayzee5
tag
Hajjj....
Nem mondtam, hogy 'ingyenes' model nélkül ne tudnának működni. Azt mondtam, hogy ha facebook, google, youtube, insta, shazam, waze/maps, onedrive/dropbox/googledrive/icloud/translate/stb. mind-mind 2-3-10 usd lenne darabonként havonta, akkor ha összeadod összeset olyan költség jön ki, hogy többség(!) inkább adná adatait helyette, sőt külön kérné, hogy úgy fizethessen adatokkal meg reklám nézéssel.
Illetve a többsége a szolgáltatásoknak úgy tudott nagyra nőni, hogy kvázi ingyen volt, addig eltartották befektetők, aztán monetizálta a felhasználó bázist ahogy tudta. Ha elejétől fizetni kellett volna, nem nőttek volna ekkorára. Nem mondom, hogy jó, hogy ekkorára nőttek, ez csak elméleti fejtegetés.Amúgy GDPR segít, ha nem akarod, hogy kövessenek, akkor simán dobsz nekik egy levelet, hogy töröljenek mindent rólad és kész. Ha meg úgy gondolod, hogy nem tették meg, akkor lehet perelni és igen combosak a GDPR-ral kapcsolatos büntetések (akár teljes éves árbevétel 2%-a is lehet), nem véletlen veszi mindenki komolyan.
Az adataid (meg úgy általában bárminek) az értékét meg az mondja meg, ki mennyit hajlandó érte adni. Nézd meg, hogy mennyit keres hirdetéseken face vagy google máris látod. Vagy kérj ajánlatot olyan cégtől, aki ilyen adatokat árul. Vagy nézd meg a piaci kapitalizácóját mondjuk a face-nak, aki nagyrészt adatok kufárkodásából él. Ebből máris látod, hogy egy felhasználóra mennyit érnek a személyes adatok. Amúgy szerintem már nem sokat, mert elég olcsón elosztogatjuk őket bármikor. De ha megnézed egy beszámolójukat részletesen, nem nem tesznek zsebre 80%-ot. Kb. 30-38% a burttó hozam, de google-nél mintha olyan 25%-ot látnék, ami fair, mert 10% hozamra nem vállalkozik senki IT-ban, erre ne is számítsunk, túl nagy a bukta kockázata.
Aztán ott van a részvényesek elvárása, senki nem örül ha csökkenő számokat lát. A tőzsde sajátos világ, ezt itt ne is beszéljük ki, de csökkenő felhasználószám = hatványozottan csökkenő részvényárfolyam = boldogtalan befektetők, aki viszik majd máshova a pénzt, ahhoz, aki szebbet ígér. Ilyen kis mohó világunk van.
Megintcsak nem azt mondom, hogy ne lenne jó, hogy fizessünk a szolgáltatásokért, mint lehallgatnak minket, csak megállapítom, hogy nagyon-nagyon más világ lenne. Nem tudom, hogy jobb vagy rosszabb, de nem lenne ekkora facebook és google, az biztos.De azt is látni kell, hogy mi, te, én és mindenki más alakítottuk ki így. Ha mindenki elöbb venne meg egy appot, ami nem gyűjt adatokat, minthogy beleegyezik az adatgyűjtésbe, cserébe ingyé' van, akkor nem itt tartanánk. De nem ilyenek vagyunk, még szeretünk hinni az ingyen ebédben. Meg nem érezzük mennyi munka van akár a legapróbb programban/it szolgáltatásban.
A garancia törvényi szabályozás kérdése, most épp nem tudom mi a helyzet, de én telómban cseréltek kijelzőt gariba mindenféle knox ellenőrzés nélkül. Ahogy pároméban akksit cseréltek, szintén mindenféle ellenőrzés nélkül.
-
Bayzee5
tag
Akksi teszt s21 ultra: [link]
-
Bayzee5
tag
Szerintem itt több téma keveredik. Okostelefon garija bizony megvan bármit teszel rá. A kijelző, az akksi, a szenzor hibáját mind javítják akkor is, ha közben teszel rá linuxot.
Amúgy pont PC szerintem az, ami gázos, hogy kapsz egy vasat ami magába használhatatlan, tegyél vele amit akarsz... Ez jó annak, aki tudja mit tesz vele, nem jó a maradék 99%-nak.
De okostelefon sem csak a hardver eszköz maga. Ott van rajta rengeteg szolgáltatás, amit használsz rajta, na azokért fizetsz az adataiddal. Nem a telefonért, mint eszközért.
A facebook/google/stb. szolgáltatások akár telefonon, akár PC-n vagy bárhol máshol használod, ugyan úgy adataiddal fizetsz. De nem kötelező ezeket használni. Lásd huawei, ahol GMS nélkül is van android, ha valaki erre vágyik.
És egy google keresőt, egy facebook app vagy bármi, most 'ingyen' használt szolgáltatás kifejlesztése és üzmeltetése óriási pénz. Még nem láttam kimutatást, mit kéne fizetni egy google searchért vagy facebookért/instáért ha piaci áron kéne használni. Kíváncsi lennék. Szeirntem sokan meglepődnének és örömmel fizetnének inkább privacy-val helyette.Amúgy meg lehet fanyalogni, hogy túlárazott-e a vas vagy sem, de a kb. 1100-1200 USD-s végfelhasználói ár mellé 530-550 USD a komponenes/összeszerelés ára. Tehát a végfelhasználói ár 40-50%-a bizony hardver. Ez nagyon jó arány szerintem. Nézd meg, hogy pl saját fizetésed mennyibe van a cégnek és mennyit kell neked termelni, hogy akkora fizetést kapj. A céges önköltségi árad legalább háromszorosát simán meg kell termelni, ha nagyobb cégnél dolgozol. Ehhez képest ez az arány szinte ingyen van. Nem is keres vele senki sem olyan húde nagyon jól az Apple-en kívül (ahol ügye pont olcsóbb is a beszerelt hardver maga).
-
Bayzee5
tag
válasz
<Lacy85> #1052 üzenetére
Csak úgy hirtelen felindulásból:
-Szabványos screen mirroring támogatása. Bármelyik android/win eszköz tökéletesen megoldja tetszőleges okostévével bármi plusz nélkül. iPhone nem
-Bármiféle szabványos adatkapcsolat. Csak iphone-hoz kell extra szoftver, hogy bármi más eszközön hozzáférhessek fileokhoz kábellel. Ha a doridot rádugom laptopra, tv-re, másik telefonra simán hozzá tudok férni amihez szeretnék.
-Jó minőségű bluetooth kapcsolat. AAC bitrate-je azért nem egetverő, még iPhone-on sem. Egy Aptx HD vagy valami hasonló jó lenne. Androidon van, több is.
-Ha már fileok, akkor egy normális filekezelés. Például google driveból szeretnék megosztani ms teams-en valamit, hát ebbe beleőrültem. Androidon ugyan ez gyorsan ment (igen, ms teams céges és védett, ezért nem olyan egyszerű ez)
-Egymásban megnyíló alkalmazások. Megintcsak céges példa, teams bejelentkezés MS autentikátorral. Ha épp céges infrastruktúra épp picit lassú, akkor idióta végtelen egymásba nyíló ablakok vannak ios-en ami után annyit kéne visszalépkedni, ahányszor felnyílt. Ez droidon jobban megy
-Ha hobbiból fejlesztenél, akkor szerintem 10 perc után elmegy ios-től a kedved, annyi minden apróság kell hozzá. Ügye mondanom se kell, hogy androidon nem?
-Nekem gondom van ios szinkronizálásával is. Használom teamset (vagy face messengert) telefonon (többön) és desktopon is. Reggel mondjuk munkába menet telefonon írok valamit A kollégának. Napközben laptopon B, C, D... stb kollégáknak. Este hazafelé megint iphone nyitom teamset, mint a kisangyal villámgyorsan nyitja az appot, de még reggeli állapottal. Ezt én nem veszem észre csak megörülök, hogy pont A kolléga van felül, katt és elkezdek írni. De kiderült, hogy nem úgy van az, csak reggel volt ő felül, így most épp D kollégának írok. Androidon tud szinkronizálva nyílni az alkalmazás
-Színek, témák, stb. már ki volt vesézve, nem életbe vágó, de minden andoridos telón állítgatok valamit, amitől nekem jobban tetszik, iphone-on nem tudom ezt megtenni.
-Párhuzamosan futó alkalmazások. Erről is volt szó, pl. youtube fórumozás közben. De például ha valami űrlapot kell kitölteni miközben jegyzetben vannak hozzá a dolgaid. Megintcsak nem sűrűn fordul elő, de piszok kényelmes doridon, iphone-on meg inkább neki se fogok.
-Default alkalmazások cseréje, ebben még mindig android áll jobban. Hívás közben például nemcsak facetime-ra lehet váltani, hanem bármi másra. Vagy lecserélheted az üzenetkezelődet, hívás appot, felhő tárhely szolgáltatót, asszisztenst vagy úgy bármit, ha nem tetszik vagy van egy jobban használható, szerethetőbb.
-GPS spoofing, erre sem sokszor van szükség, de pokemon gosok örülnek neki -
Bayzee5
tag
Meg lehet nézni már az s21 szériát valahol élőben?
-
Bayzee5
tag
válasz
GreenGoblin #367 üzenetére
Látom a cikk címéig jutottál
De szerintem függetlenül a konklúziótól, szerintem egy nagyon jó cikk telefontörésekről általában. Meg hogy FBI úgyis hozzáfér bármihez -
Bayzee5
tag
válasz
GreenGoblin #347 üzenetére
Látom nem olvastad el a cikket... out of box android biztonságosabb.
-
Bayzee5
tag
válasz
GreenGoblin #313 üzenetére
Hiszen azért tudod két kattintással tetszőleges fiatal amcsi színésznő fürdőben készült meztelen képeit megtekinteni, mert az iOS olyan húde biztonságos...
És ezt ajánlom minden biztonság mániás figyelmébe: [link]
TL,DR: több az exploit IOS-en és kb. már S9-es óta androidot nehezebb törni.
Bár tudom, hogy alig valaki fogja elolvasni, de ne legyenek illúziók, aki akar, az iPhone-ból bármit ki tud szedni
Apple már egy ideje nem számít biztonságosnak, szóval tessék elfelejteni mint érvet. -
Bayzee5
tag
Ez nagyon nem igaz. Gyors google alapján S5-6-7 alkatrész költsége 250-275$ volt, ebből exynos 45$, snapi 65$ volt. Egy note 20 ultra 550$, a snapdragon soc és modem ára 61 + 97$. A kijelző ára 55$-ről 91$-re ment fel.
Vissza lehet nézni komponensek költségét korábbi szériákra, sajnos tényleg drágulás van. Nem véletlen kezdenek spórolni s21 - s21+ esetén. Ha mindig mindenből csúcsot raknak bele, akkor az ultra ára lenne az alap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Gumi és felni topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Építő/felújító topik
- Gitáros topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest