- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Touch-ko
őstag
Szerintem a memoria kartya slot a kovetkezo miatt lenne butasag:
1., az SD kartya slot utan az lenne a baj, hogy nincs CF, MS, es xD kartya slot az oldalan.Tudod mi lenne ennek a vege? Az oldala tele lenne lyukkal...
Ra akarod kotni a kamerad? Lehet kapni direkt e celra camera connector kit-et, $39-ert. -
Everman
addikt
Hát nem tudom, számomra ez nem igen életszerű.
Ha fotózom és a végeredményt meg akarom mutatni, mondjuk a megrendelőnek, akkor erre eleve készülök és ott figyel a tokban a camera kit (már ha ilyen célra iPadet akarok használni), ha meg csak hobbiból fotózgatom, akkor nem fényképezőgépről/memóriakártyáról akarok képeket mutogatni, mert már rég fent figyel a gépen, átszinkronizálva a deszkára, vagy feltöltve valamelyik megosztó tárhelyre.Nem azt mondom, hogy nem lehet olyan helyzet, hogy szükség lenne ilyesmire, de elenyésző alkalommal, emiatt szerintem egyetlen iPad vásárlónak sem lesznek álmatlan éjszakái és legalább a menetrendszerű fanyalgóknak is van még mire hivatkozniuk
-
Everman
addikt
"Nem hiszem hogy 1000 emberből 10-nek van arra igénye, hogy a fényképezőből áttegye a kártyát a tabletbe és úgy mutogassa, küldje el, vagy akár air-play-re kitegye a fotókat. "
Ezzel nekem több problémám van. Életszerű helyzet, ha utazás közben az elkészült képeket el akarom küldeni, vagy meg akarom osztani, ez korrekt példa, de erre írtam, hogy ritkán és kevés embernél van erre szükség, akinek igen, az meg tudja oldani.
Mutogatáshoz nem tölteném át a 10-12 MPixeles képeket a tabletre, mert 1024x768-as képernyőhöz és a véges háttértárhoz mérten ez pazarlás, konvertálni, retusálni, meg nem a deszkán fogok.
A képeket lementeni szintén nem igen alkalmas, mert picit olcsóbb egy +32 GB-os memóriakártyát vásárolni, mint egy 64 GB-os iPadet csak ezért, a kisebbeken meg eleve nem marad túl sok hely plusz adattárolásra, ha használja az ember.
"Nem beszélve hogy háttértárként is lehetne használni az SD-kártyát."
Tekintve, hogy az iOS sandbox megoldása ezt alapból kizárja, így nem valószínű.
"de egyértelműen hiányosságok közé sorolható."
Természetesen, de mint feljebb írtam tréfásan, az eSATA, USB, DVI, DSUB portok kihagyása is hiányosság
kérdés, hogy volna-e értelme egy tabletben ezek használata.
--
Sokan azt hiszik, azért beszélek a kártyaolvasó ellen, mert szerintem nincs rá szükség.
De ez nem igaz, szerintem is jó lenne, ha lenne rajta, de csak akkor, ha valós funkciója is lesz, ha a készülék háttértárát tudom majd vele bővíteni és lehet rá alkalmazásokat telepíteni és/vagy adatokat rámásolni, amit minden alkalmazás lát. De addig amíg ez nem megoldott, mert ütközik a rendszer jelenlegi filozófiájával és csak képek importálására lenne alkalmas, aminek szükségessége jó esetben évente, egy-kétszer merülne fel, addig felesleges dolognak tartom és nem különösebben érdekel.A HDMI-s vitánál meg csak mosolyogni tudok a lamentálókon, hisz nem mindegy, hogy a dock porthoz, vagy a micro HDMI-hez kell vásárolni azt a plusz kábelt? Teljes méretű HDMI csatlakozót nem nagyon szoktak a mobil eszközökbe pakolni (persze, van kivétel, de nem ez az elterjedt). A micro HDMI meg pont annyira nevezhető szabványos csatoló felületnek, mint a dock port, csak éppen azt 1000-ed annyian sem használják.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- EA Sports WRC '23
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ford topik
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest