Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Touch-ko

őstag

válasz Ijk #178 üzenetére

Szerintem a memoria kartya slot a kovetkezo miatt lenne butasag:
    1., az SD kartya slot utan az lenne a baj, hogy nincs CF, MS, es xD kartya slot az oldalan.Tudod mi lenne ennek a vege? Az oldala tele lenne lyukkal...
    Ra akarod kotni a kamerad? Lehet kapni direkt e celra camera connector kit-et, $39-ert.

• Everman

addikt

válasz Ijk #180 üzenetére

Hát nem tudom, számomra ez nem igen életszerű.
    Ha fotózom és a végeredményt meg akarom mutatni, mondjuk a megrendelőnek, akkor erre eleve készülök és ott figyel a tokban a camera kit (már ha ilyen célra iPadet akarok használni), ha meg csak hobbiból fotózgatom, akkor nem fényképezőgépről/memóriakártyáról akarok képeket mutogatni, mert már rég fent figyel a gépen, átszinkronizálva a deszkára, vagy feltöltve valamelyik megosztó tárhelyre.

Nem azt mondom, hogy nem lehet olyan helyzet, hogy szükség lenne ilyesmire, de elenyésző alkalommal, emiatt szerintem egyetlen iPad vásárlónak sem lesznek álmatlan éjszakái és legalább a menetrendszerű fanyalgóknak is van még mire hivatkozniuk :D

• Everman

addikt

válasz Ijk #178 üzenetére

"Nem hiszem hogy 1000 emberből 10-nek van arra igénye, hogy a fényképezőből áttegye a kártyát a tabletbe és úgy mutogassa, küldje el, vagy akár air-play-re kitegye a fotókat. "

Ezzel nekem több problémám van. Életszerű helyzet, ha utazás közben az elkészült képeket el akarom küldeni, vagy meg akarom osztani, ez korrekt példa, de erre írtam, hogy ritkán és kevés embernél van erre szükség, akinek igen, az meg tudja oldani.

Mutogatáshoz nem tölteném át a 10-12 MPixeles képeket a tabletre, mert 1024x768-as képernyőhöz és a véges háttértárhoz mérten ez pazarlás, konvertálni, retusálni, meg nem a deszkán fogok.

A képeket lementeni szintén nem igen alkalmas, mert picit olcsóbb egy +32 GB-os memóriakártyát vásárolni, mint egy 64 GB-os iPadet csak ezért, a kisebbeken meg eleve nem marad túl sok hely plusz adattárolásra, ha használja az ember.

"Nem beszélve hogy háttértárként is lehetne használni az SD-kártyát."

Tekintve, hogy az iOS sandbox megoldása ezt alapból kizárja, így nem valószínű.

"de egyértelműen hiányosságok közé sorolható."

Természetesen, de mint feljebb írtam tréfásan, az eSATA, USB, DVI, DSUB portok kihagyása is hiányosság :D kérdés, hogy volna-e értelme egy tabletben ezek használata.

--

Sokan azt hiszik, azért beszélek a kártyaolvasó ellen, mert szerintem nincs rá szükség.
    De ez nem igaz, szerintem is jó lenne, ha lenne rajta, de csak akkor, ha valós funkciója is lesz, ha a készülék háttértárát tudom majd vele bővíteni és lehet rá alkalmazásokat telepíteni és/vagy adatokat rámásolni, amit minden alkalmazás lát. De addig amíg ez nem megoldott, mert ütközik a rendszer jelenlegi filozófiájával és csak képek importálására lenne alkalmas, aminek szükségessége jó esetben évente, egy-kétszer merülne fel, addig felesleges dolognak tartom és nem különösebben érdekel.

A HDMI-s vitánál meg csak mosolyogni tudok a lamentálókon, hisz nem mindegy, hogy a dock porthoz, vagy a micro HDMI-hez kell vásárolni azt a plusz kábelt? Teljes méretű HDMI csatlakozót nem nagyon szoktak a mobil eszközökbe pakolni (persze, van kivétel, de nem ez az elterjedt). A micro HDMI meg pont annyira nevezhető szabványos csatoló felületnek, mint a dock port, csak éppen azt 1000-ed annyian sem használják.

Új hozzászólás Aktív témák