- Apple Watch
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crob
tag
válasz
Victoryus94 #60 üzenetére
hàt addig azért ne àllj fél làbon, mig bàrmilyen körülmények között összehasonlithato képet tudsz löni egy mobillal....
-
Victoryus94
őstag
Ez így van. De egy DSLR felszerelést nem vihetek magammal mindig én sem. Nagyon várom már, hogy elérhető árban (nettó 150 alatt) kapjak egy olyan telót, amivel legalább átlagos körülmények között tájképekre kiválthatom.
Viszont a mobilt használók 90%-a nem tud photoshoppal értékelhetőbb háttérelmosást csinálni, és oda vannak az ilyen dual lencsés telóktól, hogy "hűűűdebaroprofikép". És a DSLR-t is max auto modba használnák.
-
-
Z.É.T.
őstag
-
törölt tag
válasz
Dr. 444Hertz #51 üzenetére
Én is kb csak spontán képeket szeretek csinálni, de nem kell arra nagyon felkészülni. Ha ott a táskádban a gép, kb annyi elővenni, mint egy telefont a zsebből. Csak valamivel feltűnőbb, mivel egy fényképező általában fényképezőnek néz ki.
-
-
-
atis78
tag
válasz
Dr. 444Hertz #46 üzenetére
Errol meg nem hallottam. Azert az eddig elerheto tesztekben kepminosegben nem brillirozik annyira.
-
blagolf
senior tag
Már a 2 kamera is parasztvakítás, miért kellene 3? Ezeknek már teljesen elgurult...
-
törölt tag
válasz
Dr. 444Hertz #44 üzenetére
Én is, ezért vettem külön fényképezőt
Az a kompromisszum, hogy egy plusz eszköz, nagyobb, drágább, nehezebb, és cserébe annyival jobb képeket lő, hogy nem is gondoltam át kétszer
-
atis78
tag
válasz
Victoryus94 #45 üzenetére
Nyilvanvaloan egy lencses mobilnal kepes lehet tobbet nyujtani.
Sokan viszont ezektol a sokszenzoros sok megapixeles szoftveres mokolastol azt gondoljak/remelik hogy komoly fenykepezogepek es optikak is kivalthatok veluk.
En viszont ebben nem hiszek. Ha valaki akar hobbi szinten pcit is komolyan gondolja a fotozast az nagyon gyorsan bele fog szaladni a limitekbe legyen akarhany camaramodul is elerheto... -
Zárójelben:
a sok szenzor hatékony felhasználása durva minőséget is tud eredményezni.
Igaz, hogy még csak koncepció,
de a technológia él:
16 lencsés kamera -
Victoryus94
őstag
Ez azért nem teljesen igaz.
Több szenzorból normális algoritmussal nagyon jó képet lehet kihozni megfelelő körülmények között.
De rosszabb fényviszonyoknál is előnyben lenne az egylencsés mobilokkal szemben.
Fullframe szenzor sem a méret, sem az ár miatt nem kivitelezhető. Hacsak nem egy MILC-be építenek egy okosmobilt, de a Samsung ilyen próbálkozásai is elbuktak. -
-
atis78
tag
Beindul a marketinges amokfutas... Teleszorhatjak akar 20 kameramodullal is a hatlapot akkor se lesz kepes meg egy 1 inches fenykepezogep kepminoseget sem hozni. Hogy a 4/3ot, APS-C-t vagy Full framet ne is emlitsem.
Olyan ez mint az autokban az automata valtok fokozatainak szama. Ott is megy az eszetleg egymasra licitalas kulonosebb ertelem nelkul... -
törölt tag
válasz
Dr. 444Hertz #34 üzenetére
Mondjuk nekem aztán nem kellene másfél centi vastag telefon, az biztos
-
Egy kamera elég lenne bőven HA végre megütné a PV 808 szintet... És xenon vaku az rakétatudomány?
-
Ricardo
titán
Így van. Arra akartam célozni, hogy ott is elég furcsán néztek eleinte, a PV megoldás eleinte sokaknak elég érthetetlen volt (sokaknak később is), elég nehéz volt elmagyarázni a lényegét, hogy nem a plakát méretű kép a lényeg az egészben. Aztán a teljesítménye meggyőzött mindenkit.
Ezért írtam, hogy én kíváncsian várom. Nem tudom hogy oldják meg ezt a 3 szenzoros rendszert, de még az is lehet hogy valami olyan jön össze belőle, amitől leesik az állunk.
Anno a 808 esetében "mindenki" a megapixel növelést látta csak, most "mindenki" a kamera szenzorok számának növelését.
Majd meglátjuk, hogy milyen lesz. Én örülnék , ha valami történne végre a mobil kamerák terén. Kicsit lelassult a fejlődés. Jót lenne, ha valami kicsit felpörgetné a fejlődést.
-
dz1989
senior tag
válasz
Dr. 444Hertz #34 üzenetére
Ennyi. Nálam semm tényező.
-
-
Mr.Silkó
veterán
Na ez érdekes lesz legalább.
-
törölt tag
nekem is rögtön az 1020 jutott eszembe. főleg hogy huawei-ék mostanában nincsenek a helyzet magaslatán szerintem. a P9 óta egyik telójuk kamerájától sem dobtam hátast, rendre gyengébbnek tűnnek a konkurenciánál. inkább csak egy jót tennétek bele srácok... ez így egyáltalán nem bizalomgerjesztő nekem.
-
moma
őstag
iphone-ban meg majd 4 lesz. a négy sarokban és akkor majd legalább végre nem billeg az asztalon.
-
Ricardo
titán
Én kíváncsi vagyok mit hoznak ki a dologból. Anno sokan röhögtek , amikor bejelentették a 808-at, és közölték, hogy tud 41megapixelt.
-
Kasya
nagyúr
Valoban, csak nagyon szuk piacon volt elerheto (ha a rendszert magat nem is nezzuk, ami mar megjeleneskor sem volt friss). Arra vevo lettem volna, de amilyen aron ebay-en ment...
(#25) dz1989: Igen, de inkabb arra probaltam ramutatni, hogy a Nokia milyen "kis" kameramodullal megoldotta a dolgot.
A Samsung megoldasa amennyire nem tetszett 4 evvel ezelott, mara mar az egyik kedvencem a csucskategoriaban.(#23) Dr. 444Hertz: Nem is vagyok ellene, kiserletezzenek, de nem latok kulonosebb lenyegi elorelepest. Van csak en varok tul sokat
Ja, ez a 6-7mm mar a Nokia N8 megjeleneskor is vesszoparipa volt, sajnos. Persze ez olyan panasz, mint masoknak a kepernyo arany...valakinek tetszik, valakinek nem. -
dz1989
senior tag
Na Én ezért nem adogatom el az ilyen érdekessségeket.
A 1020-asom még mindig megvan meg a 808. -
Az viszont simán lehet, hogy egy algoritmus a pont úgy rakja össze a képeket, hogy a pixelek ne essenek egybe...
Majd meglátjuk, mi lesz.Kasya: én is csak azt tudom mondani, hogy CM1.
Az ott van azon a szinten, ha nem is felette.
Viszont a 6-7mm-es telefonok korában ne várjunk Lumia 1020 minőséget...
Ezért kísérleteznek több szenzorral. -
Mill3r
tag
Felőlem lehet három kamera a következő P szériában...
Csak akkor arra figyeljenek, hogy úgy legyenek elosztva a hátlapon a kamera dudorok, hogy nem billegjen az asztalra letéve a telefon -
k1ll3rIMi
csendes tag
Igaz nem telefonban, de már létezik a 16 kamerás fényképező
https://cdn0.vox-cdn.com/uploads/chorus_image/image/47358310/light-l16-camera-3299.0.0.jpg -
Landro
tag
Ha nem 3, hanem 6 képet fűzünk össze, akkor meg 80MP-es képeink lesznek
-
40MP... Lassan a Hasselbladok is mehetnek a kukába a full-frame-es gépek mellé.
-
hemaka
nagyúr
4 kamera a hatlapra jobb lenne, egyszerre csinal kepet, majd osszefuzi.
Bar ertelme nincs, mert a reszletesseg sokat nem valtozna.
-
HKorn
veterán
Kezdődik a hülyeség, legalább leszoktak a megpixel hajhászásról, most a processzor magok után a kameramodulok számát növelik...
-
Kasya
nagyúr
Tehat mar lassan 3 kameramodul lesz a telefonokba, de a Lumia 1020 kepminosege meg mindig varat magara Android fronton?
-
borand
aktív tag
pár év és az egész hátlap kamerából fog állni
-
szucsy89
tag
Már látom a P21 és társait, a 10-12 hátlapi kamerával...
-
atike
nagyúr
3 szenzor és így 40 megapixel...
Mit? Hogy?
-
Crob
tag
nem is lenne baj, ha ràfeküdnének a kameràra, bàr ezt a soklencsésitést nem feltétlen érzem szükségesnek...de meglàtjuk, nem bànnàm ha odaverne bàrmilyen kiosztàsban, mert pont jövö tavasszal érik meg az elöfizum a cserére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fűnyíró topik
- Óra topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Elite: Dangerous
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Apple Watch
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Windows Insider Program
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Xbox Ultimate előfizetések
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest