- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megpecsételheti az Edge-panelek sorsát a One UI 7
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magisk
- Három telefonnal készülhet a Nothing 2025-re
Új hozzászólás Aktív témák
-
elithun
őstag
És kell nekünk ilyen?
Az jó ötlet, hogy mondjuk a telefont karpereccé hajlíthatom, de több esetben is inkább úgy érzem hiányozna a telefon merevsége. Pl. fülhez tartott telefonálás közben, filmezésnél, két kezet igénylő játék közben.
Persze kérdés, hogy milyen könnyen hajlítható.„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”
-
babosmiki
addikt
Én várom már azt az irányt!
Azért nem lenne mindegy, hogy egy 7 vagy 8 colos tabletet félbehajtanék és mobil méretben zsebrevágnám...[ Szerkesztve ]
"Galaxy Z Fold3" , Watch Active4, GalaxyTabS2 8.0, Dell E6430 i7.."
-
veterán
Nekem szimpatikusabb az, hogy van egy 5,2" 1920x1080pixel felbontású telefon, ami kb 140x70x15mm méretű. Mind az előlapján, mind a hátlapján találhaót kijelző (mint ahogy a yotafone-nak is) Ez a készülék a hosszanti oldalán lenne szétnyitható, ekkor pedig egy majdnem négyzetes, 1920x2160 pixeles és 6,73" átlójú képet kapnék, ami tabletként működhetne. Ezen már élvezettel böngésznék, írnék.
Lehet, hogy első olvasatra kicsinek hangzik a 6,73" átmérő, de négyzetcentiben mérve ez 149,5cm2, míg egy 7" 16:9-es tablet csak 134,85cm2, tehát nagyobb lenne a kiejlző feleülete, mint a 7" tableteknek.
A készülék azon oldalát, amely egymáshoz kapcsolódik, akár elektromágnessel is lehetne egymáshoz fogatni, hogy stabilan álljon meg tabletként egy kézben tartva is. Ekkor a tablet külső befogadó mérete 140x140x7,5mm lenne.
Így megmarad a "hagyományos" okostelefon, de lenne mellette tablet is, hogy azt kiváltsa nálam jegyzetelésekkor, előadásokon, prezentációkhoz.
Ha nagyon álmodni kezdek, akkor pedig nem két részből áll ez a telefon, hanem háromrészt lehet hajtani, ez esetben a kijelzője már 1920x3240 pixel, 15:9 arányú tablet lesz, aminek az átlója 8,75". A hajtogatható kijelzőbe ez bőven belefér... Ez esetben a tablet mérete külső140x210x5mm
Ez a háromrészt hajtható készülék azért is szimpatikusabb, mert akkor a készülék hátulján nincs kijelző, tehát védettebb az egész konstrukció...
Ahogy így hirtelen unáta számoltam, egy ekkora vastagságba (5mm vastag tablet esetén) Oppo X5, R5 alapján, mivel csak egy helyre kell bele kamera és alaplap, elférne egy kb 8000mAh-s akku. A telefon kb 260-300g lenne, így a súly és a vastagság az, ami kicsit elütne a mai telefonoktól, de ezt a kompromisszumot biztosan vállalnám...Ennyi elég is nekem
[ Szerkesztve ]
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
elithun
őstag
válasz fornettisuti #2 üzenetére
Igen, ha nem telefonba akarják eröltetni, akkor máris rengeteg felhasználási lehetőség nyílik meg.
„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”
-
petrson
senior tag
Ha lesz benne legalább 3 kamera, akkor kelleni fog.
iPhone 13 / Apple Watch SE 2023 / Xiaomi Pad 6
-
gmaci78
tag
Akkor már inkább olyan, hogy egy 18"-os "tablet", amit, mint a papírzsebkendőt össze lehet gyűrni, zsebre vágni, aztán ha használni akarom, akkor előveszem a zsebemből és rögtön acéllemez merevségű totál sima lappá egyenesedik ki.
Használat után meg összegyűr és zsebretesz. Természetesen zsebre téve selyem puhaságú legyen.
Ja és természetesen nincs szüksége töltésre, hiszen a zsebemben lévő gyűrődésből nyer elég energiát magának.
Na ha majd ilyen lesz, akkor érdekelni fog a dolog, addig meg hagyjuk a gyerekjátékokat.
Geri
-
atike
nagyúr
Nem rossz, de valahogy több értelmet látok a káva nélküli kijelzőben...
Na meg itt az egy dolog, hogy a kijelző hajlik, na de minden másnak sem ártana alatta. Vagy marad az előre kiképzett hely a hajlásra akkor meg már mindjárt nem akkora "poén"...
-
Crafter32
őstag
Bár lehet sztereotípia, nehéz elképzelni mikor a kis kínai innovatív. Inkább átnéz a szomszédba majd jóárasítva már el is adja. Ha vki belekötne állambácsi törli a szabadalmat (lásd kínai Land Rover ).
-
ribizly
veterán
Azért a xiaomi odatette magát rendesen mostanában.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
kengyel
nagyúr
Szokatlanul néz ki így elsőre, azért majd kíváncsi leszek .
kengyel
-
gmaci78
tag
válasz babosmiki #11 üzenetére
Valószínű, hogy ha Kolombusznak azt mondanád ha visszamenél az időben, hogy ezt az utat én pár óra alatt repülve meg fogom tenni, akkor hülyének nézett volna és ugyanezt a mondatot mondta volna, vagy csak kinevetett volna.
Egyébként nem értem miért jó az ha beszólunk, meg fikázunk másokat? Erre élvezel?
Geri
-
-Skylake-
addikt
Nem lehet, hanem biztosan sztereotipia. Erdekelne azert engem, de nagyon, hogyha kiveszed a vilagbol a qrva innovativ apple-t, akkor ami marad, abbol ki nem azsiai szerinted ? Mert szerintem nagyjabol ami marad, az konkretan csak azsia. (itt most a telekommunikaciora gondolok, nem az autokra)
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
joey04
titán
végre nem kéne dönteni, hogy phabletet vagy telefon + tablet kombót használjon az ember, mert mindkét opciónak vannak hátrányai. Így ez megoldódna.
-
Arcképgyáros
Jó ez a hajlíthatóság, de szerintem nem kell a telefonok világában. Nincs kedvem egy kijelzős papírzsebkendőt tapogatni. Tableteknél már hasznos lehet ez a dolog.
[ Szerkesztve ]
Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
Fejvadi
nagyúr
Tetszik az ötlet.
-
arn
félisten
De regota varom mar, igy lehet 7 colos telom kis meretben...
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Potrien
senior tag
Szerintem az összes telefonnak hajlítható a kijelzője
-
Keem1
veterán
Oké, hogy a kijelző hajlik, de az akksi is fog?
Más eszközök: hajlított vagy hajlítható, nem mindegy. Egy óránál rendben, hogy hajlított, íves a kijelzője, de ott se igény hogy hajlítható legyen. -
waverider
senior tag
[link]
ezeket már 3 éve is megszellőztettékInformatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.
-
Potrien
senior tag
Nem akarom elhinni,hogy ahol állandóan meghajlik, ott nem megy tönkre hamar a kijelző.
-
törölt tag
A kijelző csak egy része a problémának. Az akkunak ugyanúgy kell hajlania, a PCB-nek a teljes elektronikával szintén. A legnagyobb probléma az akku lesz. A mostani akkuk is szinte elérték a maximális méret/kapacitás küszöböt, ezt még megfejelni egy biztonságos, sorozatban gyártható hajlékony akkuval, na az lesz a kihívás.
Tegyük fel, hogy kész, minden probléma elhárítva. A kérdés a kijelző karcállósága. Mennyire tudják egy hajlékony polimer felületét olyan mértékben biztosítani, mint a mostani üveget?
Ettől függetlenül nagyon király lenne egy ilyen készülék megoldás -
FreedomHUN
senior tag
Nagyon várós, papirzsepi koncepció szépen hajtogatva lehet megoldás, összehajtod négyfele telefon, szétnyitod tablet, megint szétnyitod tv. Rohadt jó lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest