- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
madrac
senior tag
válasz
Nagya21 #3250 üzenetére
Már akkor is offtopic volt itt kitárgyalni, mert semmi köze a haier-hez.
cubot one 1-2 napi tapasztalatok, annak fényében hogy a haiert használom egyébként, ez csak kölcsönbe volt:
- bekapcsoló gomb pöcök kényelmetlen
- dizájn 5-ös
- nyekergésre ennek is hajlamos a háza
- beszédhangja doboz, semmi mély
- gps internettel, frissen letöltött epo-val is trágya volt, nem frissítette a pozíciót, buszon halott. trükköket nem vetettem be. először azt hittem hogy az mtk-tól nagy meglepetésre jó lesz a gps, mert az ablakból tudott elég gyorsan pozicionálni, de utcán már elromlott...
- a rendszer legalább gyors rajta
- kijelzője pixelesebb mint a haier-é, és pirosasabb a képe
- 1 darab piros pixel hiba képernyő közepén (focalprice beszerzés...)
- méret: cubot pár mm-el hosszabb, kb egyforma szélesek
- gyári launcher akad, novával tökéletes
- kamerája egy vicc. direkt készítettem összehasonlító fotókat a haier-el... -
madrac
senior tag
válasz
Nagya21 #3248 üzenetére
Szerintem elnézted a fórum témát..
De ha már más telefon, akkor én pedig egy 6589T-s cubot one-t próbálhattam ki pár napig... Első lelkesedés után csak kiderültek annak is a dolgai, ráadásul sokkal drágábban. Azt hogy a rendszer gyors, önmagában a hajára kenheti az ember, azzal nem volt gond.(#3247) laci laci: azért azt észrevettem azóta, hogy a galériában ha kijelölök egy képet és leakarom kérni a fotó részleteit, akkor elszáll a program.
Érdekesen működik a hívás felvevő, mert ma pl jól rögzített. Tehát nem azon múlhat, hogy analog-ra van állítva a build.prop-ban. -
madrac
senior tag
válasz
laci laci #3237 üzenetére
Nekem a google szolgáltatáson belül néhány dolog, igen. Most kikapcsolva tartom az egész helymeghatározást és a play frissítések keresését is kikapcsoltam aztán meglátom.
Jó kis cucc ez a camera bravo. Végülis kiszedtem a zip-ből az apk-t és bemásoltam kézzel a system applikációk közé és működik. cwm alól is csak ennyit csinálna, belenéztem.
-
madrac
senior tag
Úgy látom ebben a cseh rom-ban nekem se jó a hangrögzítő, nem recseg, de leáll, telefonhívás nélkül rögzít stb.
Melyik apk-t kell lecserélni? A 12.05-ösben lévő nálam jól működött szerintem.
Valami fájl kezelővel le kell törölni a system/app elérési út alatt lévő apk-t és bemásolni ide a másikat? -
madrac
senior tag
válasz
laci laci #3202 üzenetére
Ugyanaz mint a 12.05. amiről már leírtam a tapasztalataimat. Annyi, hogy felraktam hozzá a másik rom-ból kiszedett performance control app-ot és átállítottam ondemand governor-ra és cfq io scheduler-re, mint ahogy az elbuit féle rom-ban van. Semmilyen lassulást nem tapasztaltam azóta se. 12.05. alatt volt.
Milyen update?
Friss gravitybox fent van, és van egy olyan gyanúm, hogy amióta ez a smart radio opció bele került, igaz hogy ki van kapcsolva, de szerintem emiatt magától felmegy mobil internetre meg repülő üzemmódot kikapcsolja meg ilyenek csinál... -
madrac
senior tag
Nálam is ment, csak néhány honlap megtekintése, vagyis egy kis adatforgalom után dobta az egész mobil hálózatot. A Chunky dettó. Ugyanaz az alapjuk (modem). Azzal az információval nem tudok mit kezdeni, ha másnál tökély. Szintén t-mobile, főváros, lekorlátozott net (32/32). Nálam mindig rendszeresen váltakozik H+, 3G, E módok között, nem marad ugyanott.
-
madrac
senior tag
válasz
laci laci #3077 üzenetére
De kiszedtem az elbuit romból pár apk-t és feltelepítettem a cseh rom alá. Viszont van egy camera bravo update zip-em, de az abban lévő apk nem rakható fel mint felhasználó app úgy tűnik
A cseh romban lévő kamera app nagyon fapados és kipróbáltam volna, főleg ha nem muszáj rendszer app-ként feltenni, de ezekszerint mégis.
-
madrac
senior tag
válasz
laci laci #3071 üzenetére
Már túl vagyok a chunky-n (1.1.6) is, de ebben is ugyanazok a hibák vannak, úgyhogy a mobil internet használhatatlanság miatt visszatértem a cseh romhoz. Ezt leszámítva az 5.5 tetszett a legjobban és az volt a leggyorsabb is. Alapból Nova launcher, titanium backup pro, chronus időjárás widget, zdbox van benne.
-
madrac
senior tag
válasz
laci laci #3066 üzenetére
Bocs, de nem értem pontosan mit szerettél volna írni..
Melyik rom-ról van szó pontosan és mi van az internettel? Ha neked jó volt, akkor nem ezt a rom-ot használtad.Egyébként csináltam egy újabb reset-et, cache, dalvik törlést cwm-ből, de ugyanúgy nem jó.
Lehet megnézem akkor ezt a Kitkat-osat. -
madrac
senior tag
Felraktam a Bassrockers elbuit 5.5 rom-ját.
Első, benyomások:
- gyors, semmi lassulás, akadás egyelőre (cseh rom-nál volt időnként), kiderül később ez változik-e.
- Gyári hangrögzítő kb. ugyanaz mint a cseh rom-ban, belehet állítani automatára.
- Google szolgáltatások 1x leálltak...
- Auto fényerő csak növelni tudja a fényerőt, csökkenteni nem. (mint a cseh rom-ban)
- Minden hang lejátszása után pár mp-ig még halk zajt ad ki a hangszóró (mint a cseh rom-ban)
- 1%-ot merült miközben aludtam (2G, no adatkapcsolat), pedig az időjárás, és zdbox widget-et is kiraktam, úgyhogy ez biztató. -
madrac
senior tag
válasz
laci laci #3026 üzenetére
Még mindig nem vettem rá magam, hogy feldobjak egy másik rom-ot
Az írásodból nem derült ki, hogy milyen rom-okra írtad, hogy nagyon merül, ezekre az újabbakra vagy általában mindegyikre. Mert utóbbi esetben nem a rom a hibás, hanem a te szokásaiddal akkor ennyit bír a teló.
Sokszor csak dobálóztok a verzió számokkal és csak ennyit írtok, ebből nekem látatlanban nem mindig egyértelmű, hogy melyik rom-ról van szó.. pedig szívesen olvastam volna részletesebb véleményt is minden rom-ról. Annál mindenképp részletesebben, hogy működik, de nem jó benne a kamera app, ezért az egész rom törölve 2 perc után... -
madrac
senior tag
válasz
laci laci #2906 üzenetére
Gyaa! Nagyon pörög a srác a rom-on!
Mindenképp felfogom rakni én is, hogy a jelenlegi cseh romhoz képest mennyiben más, ill. milyen előnyei, hiányosságai vannak. Xprivacy még azóta is le van tiltva és fagyasztva nálam, de még mindig vannak lassulások főleg mikor feloldom a képernyőt. Talán olyan mint 4.0.4 alatt talán a gyári cpu governor-al..
-
madrac
senior tag
válasz
weinmaker #2891 üzenetére
Igen, ez az egyik fő funkciója gyakorlatilag. Leírásról nem tudok sajnos. Lehet manuálisan egyenként menteni az apk+adatokat, de a menüben rálehet ereszteni egyszerre többre is..
(#2895) laci laci: nem értettem a viccet, az én értelmezésem szerint lennie kellene benne hívás rögzítőnek. ezért idéztem.
-
madrac
senior tag
Hozzá nem értésből lefosozni valamit... hát nem tudom.. Nálam is teljesen rendben teszi a dolgát a titanium mint ahogy eddig mindig, legyen szó app lefagyasztásról, backup-ról, visszaállításról. Csak 1x fagyott le amikor a 4.0.4-ből származó, ott rendszer app-ként szereplő hangouts-ot akartam visszaállítani 4.1.2 alatt backup-ból. Többször nem is fogok próbálkozni rendszer app visszaállítással mentésből. Egyébként minden gond nélkül tudom hordozni a felhasználói appokat és az adataikat 4.0.4 és JB között is. Fizetős verzió.
Kellő utánaolvasás nélkül, idegből ne álljon neki senki romolni! Nem is értem.. Arról nem a telefon tehet, ha emiatt valami nem megy.. Szerintem lennének egy páran akik szívesen megvennék azt a sz*r telefont(#2876) laci laci: idézek a rom leírásából: "- Voice Recorder (work recording call)"
-
madrac
senior tag
válasz
mr_ricsi #2815 üzenetére
Ez azért lehet, mert gondolom így van beállítva ez a cwm, vagyis nem hiba. Ennek az az előnye, hogy újabb mentésnél inkrementális mentést csinál vagyis sokkal gyorsabban lemegy, mivel csak a megváltozott fájlokat menti újra. De állítólag a backup-ban van valami advanced menü ahol belehet állítani a hagyományos mentést is. Ha mondjuk valaki hegeszteni akar egy fastboot módból visszarakható mentés csomagot, ahhoz nyilván a hagyományos típusú (.img) mentésre van szükség. A blob-osat csak a cwm fogja kezelni.
-
madrac
senior tag
válasz
laci laci #2762 üzenetére
Nem tudom, de nem is erre reagáltam.
(#2763) 7Sony7: természetesen a gyáriban is ott a google fiók mint opció, de telefon mint tárhely nincsen.
A Nova gyorsabb mint az Apex, viszont megeszi nálam is a 66MB RAM-ot. Apex meg lehet hogy még ennél is többet. Lehet hogy tévedek, de ami jól testreszabható az mint zabálja a RAM-ot sajnos.
-
madrac
senior tag
válasz
laci laci #2746 üzenetére
Hát gondolom ki kell csomagolni, telót kikapcsolni, összekötni a számítógéppel, telót fastboot módban bekapcsolni, és futtatni a .bat fájlt a gépen. (működő driver kell a szmítógépen hozzá)
Megmondom őszintén, hogy saját magam nem teszteltem ezt a módszert, mert én manuális módszerrel raktam fel rá a normálisan futó Android alól (root, konzol app alól linuxos parancs beadásával felülírja a teló recovery partícióját a korábban sd kártyára másolt cwm recovery.img fájlal), de ezt a módszert kevésbé gyakorlott felhasználóknak nem ajánlom
-
madrac
senior tag
Szívesen. Ezekszerint sikerült megtalálnod a programot és feltelepíteni
(#2728) vaki: A cseh rom telepítéséhez találtam náluk valahol ezt a cwm-et aminek teljesen jó a képe is. Feltöltöttem ide külön: Haier-W910-USB-Flash-Recovery-clockwork-v6.0.1.5-English.zip
-
madrac
senior tag
válasz
kazan23 #2673 üzenetére
Attól függ kinek mi a fontosabb, ugyanakkor mikben hajlandó kompromisszumokra. Ha az a kérdés, hogy jelenleg már mást választanék-e, akkor még mindig azt mondanám, hogy nem. Tehát nekem ez volt a sláger. Főleg, hogy előtte mennyi időt, energiát fektettem abba, hogy egy számomra elfogadható telefont találjak. Attól függetlenül, hogy nincs annyira elterjedve nálunk, és már egy régebbi konstrukció. Azért nem lenne nekem se ellenemre, ha 5 colos kijelzője lenne és jobban bírná az akksi, na meg több lenne benne a RAM.
MTK soc eddig is elég energiatakarékos volt szerintem, viszont a gps javulást én fenntartásokkal kezelném. Ilyen hiteles összehasonlítást nem nagyon olvastam, pláne nem qualcomm-hoz képest. A legtöbb ember azt a gps-t is dícséri amelyiknek percek kellenek a fixáláshoz internet nélkül és csak agps-el gyorsabb, akkor is csak néhány holdat lát, viszont ezek a segédadatok se sokáig élnek..
Olyan dolgot értek kompatibilitás alatt pl, hogy az MTK soc-os telók nem voltak képesek jól számolni a távolságadatokat az útvonalrögzítő programokban nagyon sokáig, lehet hogy ez már javítva lett vagy készítettek rá nem hivatalos áthidaló megoldást, nem tudom. Szóval több velük a gond ilyen téren. -
madrac
senior tag
Helló!
Gravitybox (xposed framework) tudja. Fellehet cserélni vele a 2 gombot, és méretet, színt is lehet állítani vele. Pontos pozíciót nem. Csere működik is, most próbáltam ki. Eddig én se tudtam, hogy benne van ez a funkció, én is "örültem" neki mikor 4.0.4 után 4.1.2-nél felcserélődtek.. -
madrac
senior tag
válasz
laci laci #2624 üzenetére
Hogy érted hogy mit használok? 12.05.-ös cseh rom-ot, de már írtam párszor. Kb ugyanúgy bírja az aksi mint 4.0.4-el. Én inkább utána szoktam nézni hogy mi merítheti az aksit, hátha megtudom oldani, minthogy rögtön másik rom-ot rakjak fel emiatt, különben naponta rakhatnék fel másikat én is, mert mindegyikben van valami hiba, és/vagy lehet hogy nem is a rom hibája.
V2-n jobban bírja az akku még a 4.0.4-es gyárinál is, vagy ugyanaz? -
madrac
senior tag
válasz
laci laci #2619 üzenetére
Én még mindig a cseh rom-ot használom. 12.05.-ös dátumút. Mostanában nem nyúztam, de az xprivacy xposed modul tiltása óta nem emlékszem belassulásra. A többi dolog változatlan. Vibert tervezem még mindig kipróbálni, mások kíváncsisága végett, mert ezt még nem tette meg senki ezzel a rommal, ha jól tudom. Skype-al jó.
-
madrac
senior tag
Én biztos hogy nem bíznék meg benne ezekután, akármilyen jó üzletnek is tűnik. Nyilvánvaló, hogy az esetlegesen szükséges garanciát is hasonlóan intézné, ha egyáltalán vállalt rá ilyet.
(#2497) llll: nekem pont ellentétes tapasztalatom van Aliról. Nem igazán tűnik úgy hogy visszatartó erő számukra a dispute vagy a negatív értékelés, attól függetlenül, hogy a refund-ot paypalon-on szeretik intézni, a rendszer megkerülésével. Ebből a szempontból szerintem megbízhatóbb az ebay, csak sajnos ott sok mindent nem lehet kapni, vagy esetleg nem annyiért. Most fogok eladni 2 féle powerbank-ot is amit Aliról rendeltem, és az 5600mAh-osnak hirdetett kb. 1x tudja feltölteni a telót, az 5000-es meg 2x, viszont a napeleme elég placebo..
-
madrac
senior tag
92% az elég rossz minősítés szerintem.
És, ha rámész a "View Detail"-re a terméknél a "My orders" oldalon, akkor mit mutat? Ott legfelül is vannak sárga státusz sávok, illetve a "Financial" fül alatt is ír információkat a fizetéssel kapcsolatban. "Refund Information" nincs a pénzmozgásoknál? Ha "Finished" a státusza, akkor valamit csinálnia kellett az eladónak szerintem..
Ha már eldöntötték, hogy "Refund" van, akkor pár nap alatt visszajön a pénz.
Ha nem intézkedett ez eladó Refund-ról, akkor neked kell gondolom, és az nem Dispute, hanem Cancel Order lesz, ott van ilyen indok, hogy azt mondta az eladó, hogy nincs is neki.4.1-es szoftverek mókoltak. Hivatalosból csak 4.0.4 van, és nem is lesz újabb.
-
madrac
senior tag
válasz
laci laci #2395 üzenetére
Jelen!
Advanced Power menu - soft reboot opció nem megy.
Bootmanager - csak fel van rakva, még nem néztem meg jobban
DisableBatteryFullAlert - csak fel van rakva, még nem néztem meg jobban, de asszem gravitybox-ban is van ilyen opció.
Greenify - eddig is használtam modul nélkül, nem tudom így mennyivel jobb..l
ReceiverStop - csak fel van rakva, még nem néztem meg jobban
XVolume30 - asszem ez jól megy, több hangerő szintünk lesz.
Xposed Additions - működik csak bugos a telóval, mert oké hogy nem ébred fel a teló, ha rádugjuk vagy kihúzzuk a töltőt, de töltésnél random rezeg. elvileg csak akkor kellene mikor rádugjuk. nem kikapcsolható opció
Xposed Recent Tasks RAM - szabad memória mutatása az előzőleg futott taskok listájánál, jól működik.
Xprivacy - ez egy elég agresszív biztonsági app ami kordában tartja az összes többi app engedélyeit és hogy mihez férhenet hozzá. sokszor agybajt kaptam tőle hogy miért nem mennek programok és mindig kiderült hogy azért mert alapból minden új appot blokkol.Te most melyik dátumú cseh romot használod? Nálad is lehet hallani halk zajt bármilyen hang lejátszása után pár mp-ig, ha a füledhez rakod? Te nem tapasztalsz rendszer lassulásokat?
-
madrac
senior tag
Gratulálok a telóhoz! Remélem neked is beválik és sok örömöd lesz benne!
Én ilyet vettem: Haier remax w910 protective case mobile phone case ultra-thin fashion Sajnos nem szilikon, hanem annál ridegebb TPU anyagból van, de ettől függetlenül teljesen jó. Jó lenne valami övre rakható alkalmatosság is. Régebbi telómnál használtam olyat, de a filléres kínaiak hamar tönkrementek. Kiszakad a rögzítést biztosító mágnes stb. Szóval emiatt, és hogy lehet-e egyáltalán méretben megfelelőt kapni, nehéz üggyé teszi a dolgot ilyen fajtánál. -
madrac
senior tag
válasz
laci laci #2374 üzenetére
Szia laci laci,
Nálam továbbra is ez fut, ill. a 12.05.-ös dátumú. Már leírtam a véleményemet róla korábban. Annyival egészíteném ki, hogy minden hang lejátszása után, kiad egy halk zörejt a hangszóró. Hol halkabb, hol erősebb. Hang lejátszása után, ha gyorsan a fülemhez rakom akkor mindig hallom. De lehet hogy ezek a belső hangok a fejemben(#2378) 7Sony7: nem tudom, de én inkább lefagyasztottam stock rom-on. Szerintem nem kell az nekünk semmire.
-
madrac
senior tag
válasz
laci laci #2340 üzenetére
Mennie kell. Miután az Xposed keretrendszer telepítetted és újraindítottad a telót, a menüjében előbb engedélyezni kell a Moduloknál a GravityBox-ot (pipa). Újabb újraindítás után már működni is fog.
A Needrom-osat nem próbáltam, nem tudom. A cseh nekem szimpatikusabb azért ezt raktam fel a gyárira. -
madrac
senior tag
Én is felraktam a 12.05.-ös cseh romot (quisda), elég jól muzsikál. Hívásfelvevőt lehet automatára is rakni, még nem néztem meg hogy tényleg csinálja-e. Ami feltűnt az az, hogy az auto fényerő csak emeli a fényerőt, de csökkenteni nem csökkent, csak újabb kijelző bekapcsolásnál. Minimálisan merül ha békén hagyja az ember, és azt mutatta hogy az akku monitorozó widgetem eszi az energiát. Ez azért érdekes mert 4.0.4-nél ilyet nem láttam. Nova és Bazooka launcher van rajta. Elérhető memória annyi mint a needrom-osnál.
Xposed framework + Gravitybox szuper, főleg ha minden hekk menne ami benne van. Pl. a töltés megkezdésnél, végzésnél ne kapcsolja be a kijelzőt a szerencsétlen. Ez nagyon sajnálom h nem megy. Gps mintha pontosabb lenne. Hekkelt multilang-os, néhol angol szöveggel. Xperia billentyűzet nekem annyira nem jön be a kis gombjaival és nem is lehet minden részét úgy beállítani. Az alsó gombok fel vannak cserélve.Kipróbáltam élő rendszer alatt hogy konzolból lehet-e partíciót visszaírni is, és remekül ment. Úgy raktam fel a CWM-et.
(#2333) laci laci: gravitybox-al kilehet cserélni azt is, nem nézted? van benne pár kinézet, kör százalékkal, csak százalék stb.
-
madrac
senior tag
válasz
Ed3r_X_ #2322 üzenetére
Ez igaz is, de ezt már akkor is tudtad amikor még csak az első W910-et használtad.. Majd a ping-pong ütőt is elfogod adni egy kis idő múlva valamiért. Ha másért nem, a biznisz kedvéért, vagy hogy vehess megint egy újat. Azért addig is kíváncsian várom a részletes tesztet róla!
Bár a Haier W910 teszt óta én kissé szkeptikusan fogadom az ilyen 1-2 hetes tapasztalat alapján írt villám teszteket, mert teljesen elüthetnek attól amit az ember tapasztal hosszabb távon, úgy hogy többet nyúzta.(#2323) laci laci: miből?
A system partícióról a cwm is tud mentést készíteni.. Mindenesetre, ha lenne minden partícióról mentésed, akkor nem kéne más rommal is bűvészkedni pluszba, ha visszaakarnál térni a gyári 4.0.4-re.. Nem árt, ha az embernek van saját mentése az egészről.
(#2324) szaboger: 2 lépésben lehet visszatérni a gyári 4.0.4-re, ha már másik rom-al felülírtad az egészet. A gyári rom is fel van rakva valahova a netre. Jó lehet ez is, ha az embernek nincsenek különösebb igényei. Ennek mikéntjéről a többiek tudnak felvilágosítást adni akik már csinálták, vagy lehet a témában is keresni, mert már volt róla szó.
Teljes, saját mentést készíteni macerás mindenről, mert a cwm csak néhány partíciót ment le, a többit root-tal és konzol app alól lehet megtenni, ha van hozzá affinitásod. Ehhez a parancsok megtalálhatóak a blog-omban. Visszatölteni még nem próbáltam amiket így mentettem le. Azt fastboot módban kell csinálni..., vagy lehet valahogy cwm update zip-et is hegeszteni belőle bizonyosan. -
madrac
senior tag
válasz
laci laci #2319 üzenetére
De-de, csak nehezen szánom rá magam. Most mentettem le az appokat és adataikat Titanium Backup-pal.. Akarok csinálni egy újabb teljes mentést is a partíciókról amiket felülír a rom, bár lehet hogy elég lenne csak a system-ről, mert a többi már megvan, és azok úgyse változnak.
-
madrac
senior tag
válasz
laci laci #2303 üzenetére
Akkor rakhatod újra azt is, mert ahogy a changelog-ban is látod a 12.05-ös dátumú a legfrissebb
Csak a cseh fórumba valamiért ez nincs kirakva, az xda fórumba viszont igen: Közvetlen link a rom-hoz.(#2311) A tumi: Ed3r_X_-t is megkérdezheted, 1000%, hogy elfogja adni a 2. ilyen telóját is, mint ahogy a többit jónéhányat.
-
madrac
senior tag
Az elég gyanús, pláne ha belement, hogy még ebből az árból is ilyen sokat engedett. Akkor marad a személyes találkozás valami központibb helyen, ami azért is lenne jó, mert megtudnád nézni és ki tudnád próbálni előtte. Azért ez elég rizikós dolog, főleg gari nélkül. Kiderülhet utólag hogy ilyen vagy olyan baja van és utána nem tudsz kihez fordulni.
-
madrac
senior tag
válasz
mr_ricsi #2262 üzenetére
Ez nem nyilvános megosztás. Hallottál ilyesmiről, hogy kikerültek, visszaéltek telefonszámokkal, vagyis jogos a félelem, hogy bármikor kikerülhet, ráadásul olyanok kezébe kerül akik árthatnak neked, vagy rosszallásukat fogják kifejezni az ismerősök, hogy nem vigyáztál eléggé a számukra?
-
madrac
senior tag
-
-
madrac
senior tag
válasz
mr_ricsi #2250 üzenetére
A google contacts honlap tud importálni csv fájlból, az miért nem jó? Azt pedig 1 mozdulattal leszinkronizálod a telefonra. Több bajod nem lesz android-os telók között, ha ott tartod a számaidat.
-
madrac
senior tag
Valóban van egy fajta érdekes zaj rajta. Mintha a 4.0.4-es fotóimon is ilyen zaj lenne.
A színek azért teljesen mások a két képen mert az egyik felhős, a másik napos időben készült? Kíváncsi lennék hogy ebben is van-e eltérés a két rom között. Ha jól dekódolom a cseh fórumot, ez a ROM nem Acer V350, hanem Acer Cloudmobile S500 alapú?!
xposed, gravitybox plusz pont.
Mennyire nézted meg a romot eddig? Telefonálási hangminőség, GPS, Wifi jól szuperál? Hívásrögzítő van benne? Mennyi RAM-ot lát összesen? 750MB mint a másik 4.1.2-nél?
Köszönöm előre is -
madrac
senior tag
Erről régebben volt szó. Valahogy úgy oldották meg a srácok, hogy előbb felraktak valami másik romot és utána a saját 4.0.4 mentést.
Ugyanis a 4.1.2 sokkal több partíciót ír felül mint ami az itt közkincsé tett 4.0.4 mentésben is van, és a CWM se az összes partíciót menti le.. magyarul rajta marad a telón olyan partíció ami a 4.1.2-ből maradt és nem kompatibilis az eredeti 4.0.4-es rommal.
Igaz hogy nem egyszerű, de a blogomban írtam, hogy lehet lementeni további partíciókat a telóról, de mostmár mindegy, ha már felülírtad. Vissza nem próbáltam már rakni őket, de gondolom menne, csak belekell rakni egy fastboot batch fájlba.. -
madrac
senior tag
válasz
laci laci #2098 üzenetére
Köszönöm, de nem erre voltam kíváncsi, hanem hogy honnan szedtétek ezeket az update-eket, mert az oldalon nem találtam, de közbe rájöttem. A rom leírásában csak update-1-ig van leírás, hogy mi változott, de a többi update a rom további letöltési link-jeinél van, csak leírás nélkül. Csak nálam eddig szándékosan nem mutatta meg a linkeket ez a trükkös weboldal amíg a reklám blokkoló aktív volt az oldalon, és azt se gondoltam volna, hogy leírás nélkül csak oda vannak hányva a további update-ek is a letöltési részben.
-
madrac
senior tag
Read-Write, írásra-olvasásra csatolja.
(#2017) laci laci: na tessék. már eleve nem volt szimpatikus, hogy fölösleges appokat raktak mellé, és ezért képesek voltak új rom verziót gyártani. lehet hogy pont ezek eszik meg az akksit?
(#1999) llll: nem biztos. szerintem 4.0.4 alatt analog mikrofonnal neked se menne az ACR. ha jól láttam azzal nem nézted. más forrásra átállítva se jó.
Apropó, kipróbáltuk 2G-n, analog mikrofon beállítással (csak nálam lett átállítva) milyen egymás közt két W910 (ami eddig nagyon halk volt), és le kellett halkítanom olyan hangos lett, és azt mondta a másik fél, hogy nála is jó lett az én hangerőm, szóval ez úgy tűnik bevált, csak a hívás rögzítő ne ment volna tönkre
-
madrac
senior tag
-
madrac
senior tag
válasz
#35415296 #1958 üzenetére
Igen, valószínűleg valami nem kerek náluk, de hát ezzel így nem sokat tudunk kezdeni.
(#1959) PcCar: az meg hogy lehet? Elmentetted a build.prop fájlt az analog-gal, majd ujraindítás után visszaírta magától?
De ahogy gabor.molnar írta, ez működik 4.0.4 alatt is. Ez nem tudom, hogy egyben azt is jelenti-e hogy a mikrofonja is hangosabb-e így.(Sajnos nem sikerül megcsinálnom az automatikus GSM2/WCDA mód váltást, mert csak a módosított ROM-ok támogatják ezt, illetve az app-ba sincs benne olyan trigger ami akkor hajtódna végre mikor bekapcsolom a mobil adatkapcsolatot.. úgy lett volna az igazi)
-
madrac
senior tag
Nagyon érdekes ez a GSM mód dolog a hívásokkal kapcsolatban, mert eddig úgy gondoltam, hogy ahogy az ikonja is mutatja, csak akkor vált át H+, 3G, Edge módokra, ha adatkapcsolatról van szó, egyébként GSM-ben van, ezért is hívják Auto GSM/WCDMA módnak. Eddig így is használtam, de most kipróbáltam a GSM only módot, és az a torzító 20-as szám hangminősége is szuper volt így.. Lehet hogy ki is egészítem az Automagic parancsaimat, hogyha bekapcsolom a mobil adatkapcsolatot, akkor váltson módot, egyébként GSM only-ba legyen.
-
madrac
senior tag
válasz
bisztricz #1951 üzenetére
Eddig is ezek a szabályok vonatkoztak a nem EU-s országokból jövő csomagokra, csak eddig nem nagyítóval néztek meg minden csomagot. Már hetek óta a fogpiszkálóra is megpróbálnak áfát, vámot kivetni. Ezért van az, hogy annyi ideig bíbelődnek a csomagokkal a vámon, és kapja meg az ember 1-2 héttel később, mint amíg az országba ért Kínából..
A Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás fórum témában már rég lehetett olvasni erről a megváltozott tendenciáról. Az információ hatalom. -
madrac
senior tag
Nálam torzít az Ő hangja, AKI (Ő) 20-as, én pedig NEM az vagyok, és NEKI biztos nem ilyen telefonja van, NEKEM pedig igen, amit Haier w910-nek hívnak. Remélem így már elég érthető..
(#1932) bisztricz: csak akkor rendeld meg, ha a +30% sarccal együtt is megrendelnéd, mert mostanában mindent nagyítóval néznek át.. ne áltassuk magunkat.
-
madrac
senior tag
Nem nagyon, ha csak az nem, hogy bizonyos esetekben halk a mikrofonja asszem. Eddig nem vettem észre, de most került plusz 2 új ilyen készülék a családba és kipróbáltuk egymás között t-mobil hálón belül és nagyon halkan hallottuk egymást. Egyébként mások sose szóltak hogy halk lennék és én is elég jó hangerővel hallottam másokat.
És bevallom nekem is van egy 20-as ismerősöm akinek úgy torzít a hangja hogy alig érteni mit mond, de lehet hogy kihangosítva használja a telót vagy nem tudom, de gyanús. Mindenesetre a telenyorosokkal másnak is akadt gondja.(#1929) bisztricz: mondjuk úgy hogy nyomon követed a tracking numbert amit a csomaghoz kapsz és abból is kiderül, illetve ha vámolják, akkor a készülék helyett először ajánlott levelet kapsz hogy milyen bizonylatokat hova küldj el nekik az eljáráshoz ami alapján kiszámítják a sarcot. Ez a hagyományos postákra vonatkozik nem az ún. gyors postákra.
-
madrac
senior tag
válasz
rendesadam #1818 üzenetére
Ahány bolt és ember, annyiféle töltő és tapasztalat.. ez jó..
-
madrac
senior tag
Nem ugyanaz a gyártó, mert a Haier nem EU töltővel árulja eredetileg szerintem, ezért csomagolnak mellé noname filléres töltőt.
Te nem ilyet kaptál a telóhoz + adatkábelt? Cheap New 5V 1A EU AC Travel Wall USB Charger -
madrac
senior tag
Ez jó. Akkor ez is biztos hogy gyorsabban tölt mint a gyári. Ugyanezt a 700mA-t lehet elérni a 0.7A-es töltővel is. Valószínűleg ennyire van lekorlátozva a készülék. Nálam 3,5 óra töltési idő helyett 2,5 óra, ha közbe nem használom, nyomogatom a telót. Szerintem ez elég számottevő különbség. De kipróbálhatod te is mindkét töltővel 0-ról 100-ra tölteni, a program úgy is naplózza az értékeket. Ha ki van rakva a widget, akkor biztos mindig fut, vagyis rögzít.
-
madrac
senior tag
Az olyan véleményekre nem szabad hallgatni amit érzelmi alapon adnak és nem objektív indokok alapján. Azt kell eldönteni, hogy milyen szempontok fontosabbak. Ha a pénz, ár/érték arány kevésbé fontos, viszont a helyi garancia igen és nem akar várni se, akkor jó lehet az a HTC is. Máskülönben egyértelműen a Haier sokkal jobb választás.
-
madrac
senior tag
Milyen a töltő? Az is leszedhető adatkábeles? Úgy olvastam, hogy a kábel miatt korlátozódik le a töltő áram, hiába tudna a táp része több ampert is leadni. A kimondott töltő kábelnek más a felépítése.
Mérésre én a Battery Monitor Widget-et ajánlanám. Azt hiszem a bal alsó előzmények ikonra jön elő az a napló, hogy a beállított időközönként milyen adatokat rögzített. Nálam 10 percenként rögzíti az állapotot, szerintem az az alapbeállítás. A hozzá adott töltővel olyan 500 mA-el változik a töltöttség 10 percenként, a kamu töltővel 280-290-el, a 0.7A-es Camcung-al meg 700-al. Szóval én megbízom a programban. Fontos tudni, hogy 85-90% töltöttségtől felfelé egyre csökken a töltő áram, szóval annál kisebb szintről mérve ad hiteles infót mondjuk egy 10 perces mérés.
-
madrac
senior tag
válasz
tfalcon96 #1771 üzenetére
Ez csak a gyakorlatban derül ki sajnos. Én is vettem aliról olyan samsung töltő hamisítványt ami genuine samsung charger-nek volt hirdetve és még a telóhoz adott töltőnél is lassabban tölt.
Kicsit érdekes volt rajta a samsung feliratban is az N betű... persze a termék oldalán a felirat is stimmelt..
-
-
madrac
senior tag
válasz
szaboger #1711 üzenetére
Mivel geekbuying-on out of stock, focalprice. Fél év garit adnak. Változó hogy mivel szállítanak, asszem többnyire svéd postával. Lehet hogy még ebben a hónapban él az a kuponkód ami ide is be lett rakva. Azok akciós termékekre nem szoktak érvényesek lenni.
Mások tapasztalatai alapján a Panda nem ajánlott bolt. -
madrac
senior tag
válasz
szaboger #1689 üzenetére
A többi témát is követve, a Geekbuying-ról és a Focalprice-ról érdemes megvenni, ezzel a 2 bolttal jók a tapasztalatok. Azt hiszem geek-en 1 év garanciát adnak rá, focal-on csak fél évet, viszont most kupon kóddal asszem ebben a hónapban tíz dollárral olcsóbb itt, korábban írták itt is.
-
madrac
senior tag
válasz
Maximum1 #1666 üzenetére
Akkor lehet hogy neked másmilyen van, ez max 1 mm-el növelheti meg a méretét, ultra vékony.
Fóliát egyelőre még nem használtam rá egyáltalán, mert nem éreztem különösebb szükségét, de majd egyszer lehet hogy feldobom valamelyiket. Nem ront a kijelző képén egyáltalán, és az érzékelés se romlik?
Ennek a telónak a kijelzőjén elképzelhető hogy van valamilyen zsírtaszító bevonat, ha jól emlékszem a Thl W8 kijelzője sokkal jobban zsírosodott a használattól, ill. megmaradt rajta. -
madrac
senior tag
Majd kipróbálom akkor, de engem érdekel hogy melyik mit vesz fel. Én már csak ilyen maximalista vagyok, hogy azt a rögzítőt használom ami a legjobb minőséget adja vissza.
Megjött a 0.7A-es "samsung" töltő amit a telóhoz rendeltem, de ilyet ne vegyen senki, mert még a filléres töltőnél is lassabban tölt vele ami a telóhoz adtak, szóval egy silány hamisítvány: http://www.aliexpress.com/item/Genuine-EU-Plug-Micro-Adapter-Travel-Charger-For-SAMSUNG-Galaxy-Ace-S5830-S2-I9100-I9103-S5830i/1285207284.html
A gumis tok viszont tényleg remax márkájú és teljesen jó, ajándék kijelzővédő fóliával: http://www.aliexpress.com/item/Haier-remax-w910-protective-case-mobile-phone-case-ultra-thin-fashion/778833613.html
A töltő 1 hónapig jött, a tok valamivel több mint 2 hétig, és egyszerre érkeztek meg, CN posta.
-
madrac
senior tag
Megmondom őszintén, hogy nekem annyira nem hiányzik az a néhány pixel, mert még nem futottam bele inkompatibilitásba emiatt és játék alatt legalább kevesebb pixellel kell számolnia. Ha úgy van megírva a program, akkor saját maga is eltudja rejteni a virtuális gombokat, igaz a helye megmarad. A youtube-nál láttam először, hogy az kitudja terjeszteni magát a megjelenítést is az egész kijelzőre. Szerintem régen itt is volt már ez a téma, és akkor is volt szó, hogy van olyan program ami eltudja rejteni a gombokat, gondolom valaki használta is. Rálehetne keresni.
Ez az ACR hívásrögzítő milyen minőségben rögzít? Kipróbáltam én is pár ilyen alkalmazást, de valahogy mindig a gyári rögzítővel felvett hangok tűntek a legjobbnak, csak azt ugye nem lehet automatikus üzemmódra állítani.
-
madrac
senior tag
Igen, a rendszer és a programok kisebb felbontásúként látják a készüléket a virtuális gombok miatt, mert az még lejön belőle. Ez meglepő lehet az új tulajdonosoknak, hisz a boltok a teljes kijelző felbontással hirdetik a készüléket. Sajnos vannak ilyen marketing trükkök. Hasonló ahhoz a kis átveréshez ahogy a háttértárakat is reklámozzák, és elfelejtik feltüntetni mindenhol hogy 1000-es váltószámmal számolják ki a kapacitást amivel hirdetik őket, 1024 helyett. Az ember meg elkezdi használni és nem érti, hogy miért lát kisebb kapacitást az adott op. rendszer alatt..
-
madrac
senior tag
válasz
Crondore #1610 üzenetére
Akkor lehet hogy tényleg szolgáltató függő, mert én is T-s vagyok, és nálam is jó.
(#1609) llll: majdnem. félnek, hogy tüzet okoznak az aksik a repülőn, ami annyira nem egészséges, ezért beszigorítottak, és valószínűleg minden egyes csomagot mostmár átvilágítanak, van amit vissza is küldenek a feladónak. elég káosznak tűnik most a helyzet.
-
madrac
senior tag
válasz
Maximum1 #1604 üzenetére
Nem tudom, de én pont arra gondoltam, hogy itt jobb helyen van mint a mobil legszélén, és így talán kevesebb zaj is jut a mikrofonba. Ez egy elég érdekes hiba mindenesetre.
(#1606) Crondore: akkor szerencséd volt, mert elég általános anomália van mostanában az akkuk miatt. A rendelős témát érdemes olvasgatni, sok tapasztalat kerül megosztásra. Van olyan aki korábban rendelt svéd postával mint te, és mai napig se kapta még meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Futás, futópályák
- Nyaralás topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Nők, nőügyek (18+)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Wise (ex-TransferWise)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG (UE75CU7172) 190CM 4K SMART PRÉMIUM MODELL! AKCIÓ!
- Corsair VENGEANCE SODIMM 2x16GB DDR4 3200MHz CL22 - Új, bontatlan - Eladó!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ÚJ MODELL! AKCIÓ!
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- Eladó karcmentes Realme 8 4/64GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest