Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz hcl #125 üzenetére

Bazz én erről pofáztam végig. Ezek tekinthetők etikusnak. A többi nem. (DDOS-olni meg mindenki tud, egy etikus hacker azt pont nem fog.) Egy ilyet miért kéne rendőröknek elkapni? Milyen kárt okozott?

Az a baj hogy még mindig nem érted. Jelen esetben, egy szerencsés helyzet lett a végeredmény. De ez nem jelenti azt, hogy törvényesen járt el az illető, és hogy ez teljesen rendben van. Közel sincs rendben, és közel se ez a megoldása.

Amúgy, a közlekedésben is van műszaki vizsga, és a hatóságot sem érdekli, hogy te ki tudod-e termelni a gépjármű árát, ha pl. munkaeszköz. Ha nem biztonságos, nem közlekedhet.
    Bár értem a hasonlatot, sajnos az informatikában ez közel se így működik, jelen pillanatban.Valakinek nagy örömére, valakinek kárára. Attól függ ki melyik oldalon van.

Amúgy ha Marika néni virágboltos oldalán találsz valami sebezhetőséget, akkor miért kéne backupból visszaállíttatnia? Nem zúzza le, az etikus hacker csak megvizsgálja. Nem válik elérhetetlenné.
    De ha Marika néni oldalán keresztül megtörik a hosting szervert (mert nem voltak kijavítva a hibák), akkor igencsak zabos lesz valaki.

Mert mondjuk, vissza tért a vélt etikus hacker, és nem látott semmi változást ezért szétbarmolta a .......
    Ha Marika néni web oldalán keresztül megtörik a hostingot, baromira nem fognak vele foglalkozni. Mint ahogy eddig se tettek ellene semmit. Illetve annyit tesznek hogy áteszik egy olyan szerverre ahol hasonló sorsra került web oldalak vannak.

Új hozzászólás Aktív témák