Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hcl

titán

LOGOUT blog (1)

válasz #19482368 #98 üzenetére

Nem azonosulni kell vele. Nekem van egy véleményem, leírtam.

A képzés után sem lehet azt, hogy ha valahol észreveszel valami hibát (mint a BKV-s csávó) bejelented, és az a helyén lesz kezelve, nem bűncselekményként. Csupán azt akartam jelezni, hogy ezen jó lenne változtatni.

"Minden más önjelölt etikus hacker tevékenység mögé bújva nekiesnek egy rendszernek nem etikus hacker. Hanem közönséges bűncselekmény."
    Ha nem okoz kárt, hanem jelzi neked a hibát, akkor mitől kéne bűncselekménynek lennie?
    Mert ha kárt okoz, vagy nem jelzi, akkor simán az. De ha nem származik hátrányod?

"Igen mindezt szerződés kötés után, ahol mint jogilag, mint erkölcsileg minden le van dokumentálva. "
    Attól még támadás. És jóindulatú. Az volt a bajod, hogy nincs jóindulatú támadás - de, van.

"Biztos sok ilyen vállalkozás, közintézmény van, ahol nem halottak róla, illetve ha hallott is róla, nem tudja kitermelni annak költségét."
    Tök jó, és akkor annak költségét ki tudja, ha ellopják az adataikat? Pláne egy közintézményből a te adataidat lopja el valaki?
    Ebben az esetben a legkevésbé az érdekel, hogy le van-e dokumentálva (anyám, ha az etikus hacker jelzi, hogy milyen hibád van, az már dokumentálás), hanem hogy ne legyen hiba!

Részemről itt fejeztem be, mert ennél jobban nem tudom elmagyarázni, hogy nem kéne mindenkit egy kalap alá venni.

Új hozzászólás Aktív témák