- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
figyú, ha BIONC-t futtatsz akkor miért nem csatlakozol a PH csapatába
a 4magról meg csak annyit, hogy én Phenom II 710 X3@X4-ről váltottam vissza sempronra@x2-re, mert tök fölösleges volt a 4mag (leszámítva bionc-ot) -
nkmedve
őstag
Én már ott kiakadtam, hogy szerinted ha valakinek akár egy kis teljesitmény kell, annak kötelező a 4 mag, de viszont az adatlapod alapján a 4 mag mellett mindössze 2 giga ramod van. Ez valahol ellentmondásos szerintem...
Szeretem a teljesitményt, de egyelőre tökéletesen elégedett vagyok az olcsó húzott E5200-ammal, semmi bajom a multitaszkkal, legújabb játékokkal, indőnként egy kis videokódolással sem. FPGA design is volt már elég, összekötve egyébb dolgokkal, és akkor is az egyik mag általában szabad volt.
Biztos van akinek kell a 4mag, de az valószinűleg kevesebb mint 5% az emberek közül. -
bozont
veterán
Na akkor itt vagyok én is egy ellenpéldának. Nekem fontos a teljesítmény és mégis 2 magos procit vettem. Miért? Mert a legtöbb alkalmazás és főleg a játékok amivel játszom (mert igazából ezekhez kell nekem a teljesítmény) a legjobb esetben is csak 2 magot használnak ki, de van hogy csak egyet. És a plusz megahertz-ekkel jóval többre megyek mint a parlagon heverő +2 maggal.
Szóval azért most még elég durva kijelentés, hogy a kétmagos procit már nincs értelme venni teljesítményigényes alkalmazásokhoz. -
Asszem te nem értesz engem, mert én nem ezt írtam.. Inkább azt, hogy nagyon is van még helye a kétmagos prociknak is, és nemcsak lowend kategóriában. Szvsz még messze nincs annyi program, ami rendesen kihasznál 4 magot, mint ami nem. Abban az esetben meg nem sokat érsz a négy maggal..
Mondhatod, hogy multitasking esetén jól jön, ez így is van, de szerintem nem sok átlag user futtat egyszerre több prociéhes alkalmazást, és konvertál videókat éjjel nappal. És emellett játékokhoz is bőven elég lehet a 2 mag is jelenleg. Nekem is x2 van, és ugyan úgy lazán alt+tab -olok játékok alatt, hogy csak egy valamit említsek..stevve: teljesen egyetértek
-
Badarság... akkor már nem is kellene kétmagosat árulni, fejleszteni?
Ugyan már.
A szoftver, amit példának hoztál, elég speciális, de nézzük meg az átlag felhasználást, hová kell ma 4 mag? Sehová. Azbest kolléga is írta, hogy mihez kell például több mag, de azokat sem mindenki használja. Én is kétmagos cuccon fejlesztek és nincs vele bajom és nem is dobok ki több pénzt 4 magra és utána a számlákra még.Játékra, netezésre, filmezésre felesleges... és a piac min. 80%-át itt le is fedtük.
Nekem is kell teljesítmény, mindenkinek kell... ez nem indok -
5h4rK
tag
Nalam is fut allandoan BIONIC + browser + mp3 + dc + torrent +dvd iras + mittomen mi .... de ettol fuggetlenul 1 mag + Hyper Threading es elvagyok. Ket mag az nagyon is rendben van, de szvsz 4 az az atlagjuzernak sok. A teljesitmenyt meg nagyon jo okkal emelik, pl. jatekok. Jobb ( jatekra ) a 2 X 2,6 Ghz mint a 4 X 1,8 pl. Hiaba (2 X 2,6) < (4 X 1,8 )
-
Azok vesznek DC processzort, akiknek nincs pénze 1.5-2x áron QC procit venni. Ráadásul sok program (leginkább a játékok) ki sem használja a QC-t. Mindennapi használatra a DC teljesen megfelel.
És igen, én is egy Athlon II X2 procit veszek majd fejlesztésnél, ha eljutok odáig, hogy meg tudjak venni egy AM3 alaplapot RAMmal, procival.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest