- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Visszatérhet a Nokia 800 Tough
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nkmedve
őstag
válasz
D4rkAv3ng3r #154 üzenetére
"aki PhisX-et akar az nem fog venni 5850-et + mellé valamilyen kisebb nV karit, hanem vesz egy Fermit, akit nem érdekel az meg nem vesz nV-t."
Szerintem jobb a társkártya mindenképp, akár AMD-ről akár NV-ről beszélünk. A 470 nem ad valami óriási teljesitménytöbbletet az alap 5850-hez képest, de ha rákapcsolsz még egy közepes-magas PhysX-et akkor az az enyhe előny egyből jelentős hátrány lehet.
Én részemről 5850+valami olcsó NV mellett döntenék ha kéne a PhysX. Szerencsére nem kell és nem is játszom annyit hogy megérje leváltani a 4830-at, úgyhogy ezt a generációt úgy néz ki, hogy most kihagyom. -
zoltanz
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r #154 üzenetére
Így van, meg a esetleg a hűtés hangerősségét stb, ha már csinálok valamit legyen meg rendessen. Szerintem ezeket a mai kártyákat nem nagyon lehet tuningolni, ha vízzel nézte volna (vagy jobb hűtéssel esetleg), ami ugye ebben a kategóriában nem ritka jelenség, akkor megint más következtetést vontunk volna le.
Ennyi erővel írhatott volna ennyit is a cikk helyett: éljen a Radeon HD5xxx széria halleluja... Oszt legyen boldog vele. -
buzus
aktív tag
válasz
D4rkAv3ng3r #124 üzenetére
Persze hogy húzva volt, de nem ez a lényeg hanem a gazdaságosság. 3db Ati-t kapsz 2 Geforce áráért. Fogyasztásba bőven alattuk leszel, teljesítménybe pedig magasan felettük. Nincs miről beszélni.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r #125 üzenetére
nem értem.....
miből gondoljátok hogy 100 fok főlé menne nyáron a GTX470 GPU hőmérséklete?Azért van a ventiszabályozás, hogy kordában tartsa a GPU hőfokot.
És légszállításban van még bőven tartalék.
Linkeltem egy furmark melegedés ábrát szerintem elég beszédes.91-92 fokon tartja a GPU-t a vezérlés és csak 70%-os a ventifordulat.
Most 22 fokos szobahőmérséklettel a teljes dT 70°C
Ha nyáron 32 fokos lenne a szobahőmérséklet, akkor a teljes dT 60°C-re csökken,
Ez csupán 14%-os csökkenés, amit kb 20% venti fordulatnöveléssel lehet ellensúllyozni, tehát sacc/kb marad a GPU 92 fokon és a felmegy a venti 84%-ra. (na.. az már hangos!!)Ennyi.,..
Másik lehetőség, hogy elengedi akár 100 fokig (még nem láttuk a BIOS-át, ahol a töréspontok vannak rögzítve), ekkor a dT megközelíti ismét a 70°C-t és elegendő a mostani 70%-hoz közeli ventifordulat.
Én valahova a kettő közés tippelném az eredményt 96 fokos GPU-val és 75% körüli ventifordulattal. (az se halk....)
Mindezt furmarkkal modellezve és nem egy átlagos játékkal ami kevesebb hőtermelésre készteti a GPU-t. -
törölt tag
válasz
D4rkAv3ng3r #37 üzenetére
Hmm. OC vs alapfreki.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
D4rkAv3ng3r #58 üzenetére
a Cosmos elég nagy ahhoz, hogy beleférjen két táp
bár a kábel elhúzása problémás (hely levegőzni van pl vinyók fölött és az alsó 120as helyen, kábel áthúzása neccesebb de nem megoldahtatlan).
a para az, hogy a Cosmos alulnyomásra van kitalálva és kialakítva, és amint megszűnik a légcsatorna, leromlik a teljesítménye. avagy a videokártyának dedikált ventije a háznál nincs, ellenben egy légfolyosó van kialakítva hátulról.
nekem a Cosmosban idleben ambient +1es hőfokjaim voltak, amivel a legjobban szellőző házak között volt (jó, a gyári 4 venti helyett én 7et használtam, jellemzően erősebbekből). load alatt meg még a CPU jobb is volt a nyitottházas teszteknél, mivel a hűtőről szinte direkte húzta le a meleget a ház 3 darab 120as kilépő ventije. de GPUknál fontos az alulnyomás, különben nem kapnak direktbe friss levegőt.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS TUF F15 gamer laptop, i5-11400H, RTX 3050 Ti, makulátlan állapotban+ajándék
- SONY NEX-5N (SONY E bajonett)
- Samsung 870 QVO 8TB - keveset használt, 2026-ig garanciális - 100/100
- Garanciális // Lenovo Legion 5 // i9-14900HX // 32GB RAM // 1TB SSD // RTX 4070 // 240Hz
- Acer Predator Helios 16 // i7-13700HX // 32GB RAM // 1TB SSD // RTX 4070 // 240Hz
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Jetblack Titán dizájn, 120 Hz AMOLED, AI Pro kamera
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- 24 GB-os RTX 3090 OEM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest