- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
greenity
senior tag
Nem mondtam, hogy a bolognai rendszer hibája lenne. Ez nálunk van eltolva de nagyon... Főleg akkor ha azt nézem, hogy kb két kurzuspáron kívül, mindent megtanítanak bsc-n ami osztatlanon megvolt. Telepakolnak töltelékekkel, amikre amúgy szükség van... csak azt nem értem, hogy az ő egyetemi diplomájuk ugyanazt fogja érni mint az enyém. (Tudásügyileg én jártam jobban....)
szerk.: pont ezért volt felesleges az első közgáz óránk... értelmesebb helyeken megtanították még középsuliban. Szerencsémre ilyen helyről jöttem... Bár belátom, iszonyatos különbségek vannak a középsulik között, még akkor is, ha gimnáziumokat nézünk és akkor is ha szakközepeket...
-
greenity
senior tag
Én most döbbentem rá, hogy hajszállal kevesebb a BSc-s záróvizsga tételsor, mint az osztatlan képzéses régi államvizsga tételsor.... ebben az a jó, hogy míg én a mesterképzésen államvizsgázom, az osztatlanos is velem teszi különböző tételsor 1 vizsga.. imádom....
Ilyenkor el lehet gondolkodni, hogy most a mi papírunk ér többet, vagy az övé kevesebbet. A válasz: csak ezzel egyébként sem lehet túl könnyen elhelyezkedni..bambano s milyen jól teszik...
-
greenity
senior tag
Egyeztetés alatt azt értem, hogy pótóra, mert elmaradt, vagy pótzh, javítózh..
Ezeket én úgy oldottam meg, hogy volt egy levelezőlistánk, ahova leírtam, hogy a tanár mit ajánlott, aztán megvitat, visszamegy.Amikor az Intézet Anyjaként preferált tanár már fb-n zaklat, hogy akkor mit is beszéltünk meg, mikor lesznek a beszámolók jól mutatják, hogy megszokták, hogy kire lehet számítani....
-
greenity
senior tag
Érdekes, nálunk, minden alapképzéses évfolyamon alig van lány, mégis ők azok akik a hátukon viszik a csoportot. Az egyik barátom a csoporttársnőjét Anyunak hívja.. mert mindent ő intézett, ő ment egyeztetni a tanárokkal, ő irányította a közös tételírást, stb. Valahogy így alakult ez nálunk is. Annyi a különbség, hogy engem minden évfolyam úgy ismer, hogy szívesen segítek, a másik lány, meg most már oktatóként.
Sosem volta, a csoportos tanulás híve, volt néhány próbálkozásom, de abból az lett, hogy 5-10 főnek próbáltam elmagyarázni a dolgokat. Kiegyeztünk, hogy inkább egyenként, vagy sehogy.
A tanárok nálunk is így viselkednek. Bár elhajtani egyik sem szokott, de van, akinek írhatok éjfélkor és válaszol, és van akinek a nyakára kell járni, hogy segítsen, ennek ellenére segít. Szóval igen, az emberek sokszínűek és meg kéne tanulnom egyensúlyban tartani a segítséget
-
greenity
senior tag
Ha a diszken van a fájl, azzal nincs gond. Sőt a saját tételeimet mindig elküldöm, általában be vannak scannelve, hogy ha nekem kell mondjuk Pécsen, de a jegyzet itthon van, akkor is meglegyen. Azzal nincs gond, megkeres elküld. Akkor vannak gondok, ha pl úgy kéri, hogy scanneljek, hogy maga a kézzel írott jegyzet cca. 200 oldal és másnap vizsgázom és neki adj uram isten... nah azt küldtem el később...
(A jegyzeteimet is úgy adom oda, hogy a tételekért felelősséget nem vállalok, ha biztos akar lenni a dolgában írjon sajátot.)
Szaktárstól még életemben nem kértem pénzt...
A határidők működnekazokkal bírok szerencsére
A scannelés vicces dolog, általában saját használatra teszem, ha olyan. Scannelve csak saját jegyzetet adok ki, vagy egyetemi jegyzetet, amit eleve így adtak ki, hogy fénymásolják le.
Eddig belefért a szórakozásba, szeptembertől talán megint, most vagyok elkapva ugyanazon okok miatt mint ők, csak még mindig nem tudok nemet mondani.
Egyszer csak felnövökA tanácsokat igyekszem megfogadni
-
greenity
senior tag
válasz
andris1602 #1 üzenetére
Vannak olyanok, akik segítenek, ők a barátaim
A csoporttársas incidenst követően még tartottam egy előadást "R"-ből (órai keretek között), akkor is dumált. Utána megint kért valamit, én meg úgy kiosztottam, hogy a fél számítógépközpont azt hallgatta... egyébként nem szokásom azt mondani, hogy nem...
rw-ultra ismerős....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest