- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
egyébként igen, kell. csak szeretnék már látni egy rendes közgáz tananyagot, mert amik eddig voltak a kezemben, azoktól sugárban a falig.
teljesen jogosnak tartom a hallgatói észrevételeket, amíg egyes közgázos tananyagokban például a gázolaj mértékegysége négyzetméter. egy rendes matematikusnak három napjába kerül leszedálni magát arra a szintre, hogy őrjöngés nélkül képes legyen elolvasni az anyagot.
-
Doze
aktív tag
Egyik ismerősöm (végzett már) 5 éves osztatlan képzésbe nyert felvételt... de már kreditrendszerben. A lényeg az hogy ők voltak az átmenet... Utánuk jött a Bsc+Msc. Mikor leállamvizsgáztak felvetették nekik hogy Msc-s bizonyítványt kapnak majd.... hát mondanom sem kell majdnem felgyújtották a TO-t. A dékánt meg rendesen megnógatták..
Aztán: Okleveles Gépészmérnökök lettek...
De az a kaotikus állapot ami itt volt leírhatatlan.... Voltak ugye:
-Osztatlan egyetemi képzésben lévők (kredit nélkül)
-Osztatlan egyetemi képzés (kredites)
-Osztott Bsc kreditesVizsga: Külön Bsc, osztatlan 1, meg osztatlan 2... a kredit nélküliek elég hamar kifutottak, de a kredites osztatlanokból még a mai napig is akad...
Volt akit átsoroltak Bsc-re mert nem akartak kiírni tantárgyat mondjuk 5-6 embernek... ezért ők Bsc-sek lettek... Akkor volt olyan akinek a szakirányt rántották ki a lába alól, nem folytatták tovább (kevesen voltak)
No mind1 förtelmes volt,
proci985: Akkor ezzel kihez forduljak? Az oktatási államtitkárhoz?
-
Doze
aktív tag
Mondjuk a csoportos tanulásra azt értem mikor feladatokat oldunk meg.... esetenként olyan példákkal ami 2+ oldal. Ilyenkor van értelme együtt tanulni mert több szem többet lát... ki ezt, ki azt ad hozzá... egyedül meg marha könnyű elszúrni. Elméletet ami elég specifikus, vagy definíciót tanulni meg úgyis egyedül kell.
Mondjuk nem tudom mit értesz, a tanárral egyeztetés alatt... nekünk megmondja a tanár ekkor-akkor van ez-az aztán annak úgy kell lenni.... mondjuk némelyik marha rugalmatlan. Ezt viszont nem árt tiszteletben tartani mert képes besz*patni.... Mondjuk úgy hogy, 110 emberből 11 ment át... minden héten, Sorolhatnám.
A legjobb az volt mikor valami buzgómócsing bement a megoldott mechanika szigorlati feladatsorokkal hogy jó e? Annyira jó volt hogy a köv. vizsga alkalomkor összerakott egy olyan sort... hogy 1 hét tanulás után nem tudtam belekezdeni... és nem érdekelte mennyi ember bukik meg, de 50-60 százaléknál többet soha nem enged át... ilyenkor nem értem am az egész oktatást... ha mondjuk 80% tudja legalább elégséges szintre akkor sem megy át több ember.... egyébként a rövidített 2 és 3 betűs egyetemeken megy ez... jómagam is ebben a félévben voltam 20x vizsgázni mi az eredménye?: 15 kredit...
-
bambano
titán
az ár az nem mindig pénz. hanem valami viszontszívesség is lehet. ha neki nem kell semmit tennie, elkanászodik. tehát mondhatsz olyat (mondhattál volna anno), hogy oké, bescanneled neki x jegyzetet, de neked meg szükséged van y jegyzetre, szerezze meg. vagy amíg miatt a scanner fölé görnyedsz, hozzon neked a boltból valami vacsorára valót.
szóval viszonozza valamivel. vagy ha nem érsz rá, akkor megmondod, hogy oké, megcsinálod, de jövő hétre van csak alkalmas időpont.
egyetemi rendszergarázda koromban egyszer megcsinálták a hallgatók, hogy félév elején hordákban jártak jelszócserére, mert elfelejtették a nyáron. de úgy, hogy másfél hónapig alig jutott időm másra. akkor lett nagyon gyorsan bevezetve a félliteres okmánybélyeg...
volt olyan esetem is, hogy munkahelyen megettem egy-két szívességet, amit azzal háláltak meg, hogy szép lassan rámtolták az összes melójukat. mire észbekaptam, már baj volt, utána évekig könyörögtem, hogy nem így kellene, nem történt semmi. Úgyhogy nemrég megmutattam, hogy mire jó a root jelszó...
-
Ritka a hozzáállásod (az enyém is hasonló), és sajnos ez baj is valamilyen szinten (ritkaság), mert belegondolva, ha mindenki segítene, és nem hátráltatná a másikat, akkor nem itt tartanánk, de az élet kegyetlen és az ember mint élőlény az egyik legvadabb ragadozó a Földön, mindent megtesz a céljaiért, mégha esetleg azzal sokaknak tesz keresztbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged