Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
válasz
#33253120 #94 üzenetére
Ezt a játék dolgot nem értem. Az Apple Store szerinted hogy oldja meg? Annak sincs semmi köze a googlehoz, mégis megoldják a játék fejlesztők, hogy droidról átkerül az accountod iphonera vagy fordítva. Ha a játéknak kiadják a HMS kombatibilis vezióját, akkor pedig jó eséllyel lesz átlépés is. Mivel kizárólag a Google támogatottság hiánya áll fent.
A zenére direkt nem írtam semmit mivel, gooles termékből nyilván nem viszel át semmit se. Ellenben pl külsős alkalmazásból, már simán elképzelhető hogy lesz HMS verzió is. És az is biztos, hogyha egy konkrét céghez hozzá kötöd magad nagyon abból előbb vagy utóbb mindenféleképp hátrány fog érinteni. És ez ugyanúgy érinti az Apple, Google, Huawei vagy bárkit. -
törölt tag
válasz
Schuler888 #104 üzenetére
Egy készülékgyártás ugyanaz kicsiben. Nem áll szándékomban csúsztatni, mégha úgy látszik, hogy almát-körtével hasonlítok. A készülékgyártó jelen példánál maradva, az 5G esetén a szabvány kijövetelekor elkezd dolgozni a saját megoldásán. (Nincs mindenki abban a helyzetben, mint anno az Ericsson, hogy a T68 egyből az MMS-el tudott piacra lépni, mert ma már ez a technológiai fejlesztés feldarabolódott. Amíg Nokia, meg Ericsson volt, addig házon belül is jelentős fejlesztések voltak) Tehát kijövetelkor elkezdi implementálni a szabványt, követni a változásait, tervezgetni a leendő hardvert, piaci megtérülést számolni, meg ilyesmi. Egyszer ki fog adni vele egy készüléket, de az utolsó évben már kb csak a szoftveresek, a dizájnesek, meg a reklámszakemberek melóznak. És teljesen mindegy, hogy miről van szó. Új lapkakészlet, fejlettebb háttértár, memória, vagy bármi.
Integrálni kell a rendszerbe, tesztelni, és a többi amit már leírtam. Simán ott van a fiókban már a Huawei P40-50-60 Samsung 13-14-15, de még nincs róla design, mert még nincs neki olyan. Azt tényleg az utolsó év elején kezdik piszkálni.Szerk.: Ja, a lean. Az nem kizáró ok, ha tudatosan dátumra gyártasz. Sőt. Pont olcsóbb előre lefoglalni valamit, mint az utolsó pillanatban. Vagy akkor az értékesítésbe is érdemes belegondolni. Az iPhone 6-ból emlékeim szerint rohadt hamar elfogyott sokmillió példány. Ezt valaki előre legyártotta, odavitte, finanszírozta. Ez nem lean. De működik.
-
Schuler888
senior tag
válasz
#33253120 #103 üzenetére
Az 5G-s peldad nem all szemben azzal amit irtam, az 5G egy fo csapasvonal, amire az egesz szektor keszul, tud rola, es leginkabb a SoC vagy egy kiegeszito lapkaja tartalmazza is
Masfelol ferditesz, mert technologiarol beszelsz, azt persze hogy eveken at es evekkel elore tervezik, nade a konkret keszulekekre a fentebb irt erveim miatt ez hatalmas butasag lenne. Lasd: "lean"
-
törölt tag
válasz
Schuler888 #101 üzenetére
Ne már. Gondolj bele.
Elkezded kifejleszteni, teszteled a friss perifériákat (pl előlapi ujjlenyomatolvasó) azokat illeszted egy készülékhez, írsz rá firmware-t, teszteled, megtervezed a sorozatgyártást, beszállítókat pályáztatsz, gyártót pályáztatsz, marketingelsz, megtervezed a szállításokat, csomagolást régió szerint, nem. Ez nem egy év. Inkább 2-3. Felsőkategóriánál.
Közép, és alsó kategóriánál ez gyorsabb lehet, mert ott lehet építeni az előző felsőkategóriás fejlesztésekre.Példának okáért nézz utána az 5G szabvány lefektetésének az időpontjának, és az első 5G-s készülék megjelenésének.
De segítek. 2016-ban lett bemutatva az első 5G-s lapkakészlet, ami azt jelenti, hogy előtte még fejlesztettek is, és a vonatkozó szabvány ennél is régebbi. Az első lakossági szolgáltatás viszont 2019-ben indult el. [link] -
Schuler888
senior tag
válasz
#33253120 #95 üzenetére
"Fenét. Kb már 80%-ban az S13-on dolgoznak..."
Na ezt eroteljesen kizartnak tartom, 3evre elore kutya nem tudja mi lesz a trend. Mik lesznek az akkorra elerheto fejlesztesek, jelenleg olyan rohanas van a mobilkommunikacioban, hogy lehetetlen megmondani 3 ev mulva mivel dolgozhatnak, tehat ez eleg bullshit, naprakesznek kell lenni, es altalaban az utolso pillanatokban masolnak/ tesznek bele hasonlo/ eppen csak jobb cuccot, mint a konkurencia 1-2 honappal ezelottA grafenakksik meg mar joideje fejlesztes alatt allnak, es a fo akadalya jelenleg, hogy eleg draga befektetes a tomeggyartasba kuldese, ezert varhato, hogy vagy a samsung vagy a huawei fogja bevallalni, mert kell moge gempa, ha meg vki beinditja, az apple is 100%, hogy bele legoztatja a foxconnal a iPhoneba is
-
törölt tag
válasz
#33253120 #98 üzenetére
Ja, a WiTriCity 10 évvel ezelőtti koncepciójánál nem is kellene nagy akku a telefonba. A térerő melett a levegőből kapná a delejt a működéshez. Tavaly talán a Google meg is csinálta szoba méretben. Belépsz, és tölt a telefon, ha vezeték nélküli töltésre képes.
És most írás közben vetődött fel a gondolat bennem, hogy ha ilyen technológiát is fejlesztenek, akkor az mennyire veszi el a prioritást, és a potenciált mondjuk a grafénes akku fejlesztésétől? -
törölt tag
A Nokia NiMh robbanós akku, és a Note7 példája is azt mutatja, hogy az éppen futó technológiát sem mindig sikerül rendesen implementálni. Mivel ez kifejezetten drága dolog lehet, egyrészt a balhé miatti visszhívás költsége, másrészt a részvények esése miatt, szerintem nem fognak ész nélkül beleugrani.
Ez biztos, hogy megtörténik, de amit te is írsz, hogy "amint sikerül" az olyan időablak, amit kevesen látnak, és ha sietteted, akkor nagyon elszállhatnak a költségek, de nem biztos, hogy megfelelő lesz a termék.
Én pl kb 10-12 éve várom a WiTriCity féle vezeték nélküli erősáramú elektromos rendszert, követem mi történik, és tudom, hogy még kb 5-12 év a lakossági felhasználás eljövetele.
-
Giovan!
addikt
válasz
#33253120 #95 üzenetére
Ok, de szerintem (és ezt teljesen laikusként mondom) a grafénos telepeket nem lesz olyan nehéz implementálni, szóval amint sikerült megoldani a költséghatékony és biztonságos előállítást, kb. mehetnek is a telókba. De javíts ki nyugodtan ha tévednék, mint mondtam, nem igazán vagyok szakértő a témában
-
törölt tag
Én kérek elnézést.
De.
Még amikor a NiMH akkuk a fasorban sem voltak, hanem még a Ni-Cd volt a táskás telefonokban, már akkor lebegtették a Lítium alapú akkukat.
Ezeket szokták kitalálni, tanulmányozni, fejleszteni, iparra alkalmazni. Simán lehet 20-30 év, a tech cikk, és a tényleges alkalmazás között.
Talán ahhoz lehetne hasonlítani, mint amikor volt egy kiadáskor megvett Ericsson R600-am, és akkor jött ki a hír, hogy japánban tesztelik a 4G-t, és egy DVD-nyi anyag majd rohadt hamar lejön. És pislogtunk egymásra a kollégával a hírt olvasva, hogy telefonra? Hogyan, minek, hova fér az oda, meg mennyiért? Hogy gondolták? Azóta már az a napi rutin. Ki lett fejlesztve a szabvány, a technológia, és vannak felhasználói eszközök amelyek tudnak mit kezdeni vele.
Vagy a másik példa, a Videotóriumon fent van valahol egy régi előadás a gps működéséről, jelenlegi kutatásairól, fejlődéséről, jövőjéről. Az előadó elmond mindent, és kijelenti, hogy talán 10-12 év múlva talán a telefonokban is elérhető lesz. És ez pont úgy is volt. Amikor az előadás született még olyan volt a gps, hogy csak igen drága speciális erre gyártott eszközökben volt elérhető, mire letelt a jósolt idő, már az okostelefonok alapfelszereltsége lett.
Azaz, hogy behírelik a grafén alapó telepek kutatását, vagy az abban elért mérföldkövet, még nem jelenti azt, hogy holnap gyártásba mehet. És kész.
Ugyanolyan szopatás ez, mint ahogy sokan azt gondolják, hogy na idén kijött a Samsung Galaxy S 10, akkor, kicsit hátradőlnek a mérnökök, és jövő héttől már az S11-en dolgoznak. Fenét. Kb már 80%-ban az S13-on dolgoznak...
Nyugodtan el lehet felejteni a filmes kliséket, semmi nem úgy készül, hogy két haver összebólint, hogy akkor most megmutatjuk, hanem van egy ütemterv. -
törölt tag
válasz
7Heads Drago #62 üzenetére
Engem pont a pénztárca, és mellette az érdekel. Nincs olyan, hogy azt veszel ki a felhőből amit beleraktál. Ez egy bullshit.
Ha leszedem mondjuk a HMS-en keresztül a "tegnapjátszottammégvele.apk"-t, akkor az honnan szedi le a google play games felhőmentést? Sehonnan. Rohadt drágán vásárold vissza magad 3+ évnyi játékidőre.
Ha megvettem pár albumot a Google Play music-ból, akkor azt sem szedem vissza a felhőből, hanem a HMS alatt ki kell fizetnem mégegyszer a saját alkalmazásukban. Lehet van mód böngészőből visszahallgatni, de életszerűtlen.
És nyugodj meg, előbb-utóbb a HMS alatt is lesz reklám. -
Giovan!
addikt
válasz
7Heads Drago #92 üzenetére
De az érdekük, hogy a vásárló az ő készülékeiket válassza, márpedig a felhasználóknak az aksi-idő is elég fontos szempont szokott lenni. Szóval nem hinném, hogy elsunnyognák, ha meg tudnák oldani biztonságosan és olcsón a tömeggyártást. Gondolom egyelőre nem tart ott a technológia, hogy megérje, de remélhetőleg a közeljövőben láthatunk majd valamit belőle
-
7Heads Drago
veterán
Újabb építő jellegű hsz. Kb mjnt most az enyém. A lényeg hogy több legyen a hsz.
Dr. Yangxing Li, a Watt Laboratory vezető tudósa elmondta, hogy magas hőmérsékletű környezetben vizsgálták az akkumulátorok töltését és kisütését, a grafén tartalmú telep 5 °C-kal hűvösebb marad azonos körülmények között a jelenlegi, hagyományos telepekhez képest. A grafén tartalmú akkumulátorokat 60 °C-on töltötték fel 2000 alkalommal és ezt követően is megmaradt a kapacitásuk 70%-a. Ezen a hőmérsékleten tartották a telepet 200 napig, ez idő alatt mindösszesen 13%-ot merült az.
Nah ez döfi, csak ne rontsák le az adatokat mire beépülnek. -
Giovan!
addikt
válasz
7Heads Drago #88 üzenetére
Akkor az egyre több mate 30 pro tulaj Kínán kivül mind fakír vagy csak a Trabantot szeretik.
Az “egyre több” szófordulat miatt azt hittem, te tudsz valamit, amit én nem, de úgy tűnik tévedtem, és inkább a vágyaidról van itt szó, mintsem valós adatokról.
Akkor mit is akarsz végül állítani? Hogy csak az szóljon a témához, aki veled ért egyet, és hajrá huawei? Te tényleg csak ezen a szinten tudod kezelni a vitát, hogy ha valaki nem a te álláspontodon van, az nyílván szívózik meg csipkelődik? Én speciel egész sok érdekes észrevételt találtam a huawei-el szemben kritikusabb hozzászólásokban is...
Az akksi témához: ebben egyetértünk, a sok világmegváltó bejelentésből végre lecsoroghatna már valami a gyártósorokra is, és valóban, akárki is ér el áttörést a területen, az az egész emberiségnek nagy szolgálatot fog tenni
-
7Heads Drago
veterán
Hol ígértem én neked számokat? Az hogy az Eu-ban egyre több helyen árulják nekem elég. Amúgy meg több helyen leírtátok már hogy a Huawei-es eladási számok mind hazugságok, akkor minek hozzak ide bármit? Semmi értelme bármit is keresni ez ügyben, mert valós adatokat csak a Huawei tud, azok meg hazudnak.
Nem egy helyen hangoztattad már a Kína elleneségedet, meg az elnyomott ujgurokat. Akkor te minek vagy itt? Vagy jól esik a szívednek az állandó szívózás, csipkelődés? De ezt kérdezhetném a többiektől is... Gondolom ez okoz már csak örömet.
A topikot végignézve 1 db témába vágó hszed volt a többi off. Mi ez ha nem a topik szétoffolása? És nem sikerült mindegyiket offba raknod neked se. Ez mellet sajnos a ph új rendszerre se kedvez nálam az off hsz létrehozásának, persze lehet elég lenne egy másik böngésző is. Csak nem látom értelmét.
A téma indító írás jó. Ami untat hogy minden topikban ugyanazt nyomjátok le. Nyilván még 500szor leírjátok ugyanazt akkor a Huawein kivonul az Eu-ból. Esetleg a holdra költöznek. Még az ovisok is értelmesebbek.Téma: [link]
Nagyon durva hogy miket írnak az új akkuról. És gyártótól függetlenül marha nagy előny lesz aki elsőnek jön ki vele. Gondolom ezért is töri magát a Huawei. Remélem ebből a user ténylegesen profitálni is fog, és nem mennek el a gyártók új cél felé ami a usert hátrányosan érinti. -
Schuler888
senior tag
válasz
7Heads Drago #85 üzenetére
"Sokan szeretik az ilyent, én ki nem álhatom."
Kar, h a viselkedesed total az ellenkezojet tukrozi... -
Giovan!
addikt
válasz
7Heads Drago #85 üzenetére
Az feltűnt, hogy minden topikban leírod, hogy téged mennyire untat már ez a téma, és mennyire zavar, hogy léteznek a tiedtől eltérő vélemények a világon (hozzéteszem, a témaindító írás elég tág teret adott a beszélgetésnek, szóval még csak azt sem mondhatod, hogy szét lett offolva a topik). Nem sértésből, de ismét meg kell kérdeznem, minek jársz akkor a témával foglalkozó topikokba? Ha engem nem érdekel valami, akkor nem foglalkozom vele, úgy gondolom, így mindenki jobban jár. A beszélgetéshez nem kapcsolódó kifakadásaimat mindenesetre offba tenném. De persze ez én vagyok...
A Mate 30 Pro Európai számaival kapcsolatban továbbra is várom a forrásaidat, úgy tűnik az a hozzászólásom valahogy elkerülte a figyelmedet
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Schuler888 #80 üzenetére
Jé és tényleg nem írtad. Gondoltam ha te írhatsz olyant amit senki se mondott én is mondhatok hasonlót. Viszont a hsz-em lényegére nem válaszoltál.
Ha valaki Huawei telot használ, még nem akar Kínában élni. És kíváncsi lennék rá hogy honnan szedítek a hasonló zöldségeket. Esetleg ha linkelnél legalább 1 db hsz-t aki ezt írta.
Meg ha ennyire rühelitek a Kínát, Huaweit mit keresnek mindig ugyanazok a személyek az összes hasonló topikban? Csak a szarozás megy. A hszek nagy részének köze sincs a témához. Az is jellemző hogy ha nincs már érvünk akkor kössünk bele a másik értelmi vagy helyesírási hibáiba. Ezáltal a hsz lényegére már nem is kell válaszolni. Mondjuk nem értem mi értelme van ennek az egész cica harcnak.... Vicc parádé.
Régen még volt moderálás a fórumon. Manapság meg szinte csak az a cél sok cikkel, hogy tovább nőjön a feszültség. Kész Mónika show az egész. Sokan szeretik az ilyent, én ki nem álhatom. -
Giovan!
addikt
válasz
janeszgol #82 üzenetére
Semmi? Megismertük egymás álláspontját, érveket ütköztettünk, egyszóval beszélgetést folytattunk egy olyan témában, ami érdekelt minket. Hogy a vita végül meddőnek bizonyult, az nem jelenti azt, hogy ne lett volna értelme. De ha te ezt másként látod, nos az a te dolgod. Amúgy ja, boldogat mindenkinek!
-
Alogonomus
őstag
válasz
7Heads Drago #60 üzenetére
Hát jó, szóval neked magas volt a példa dekódolási küszöbkövetelménye.
-
janeszgol
félisten
Na mindegy is. Én végig csináltam ezt a tortúrát (de te is ott voltál sokszor). Ebben a témában a hozzászólások száma szerintem ütötte az ezret. Tudod mennyi értelme volt az egésznek? Semmi! Pontosan nulla. Szóval 2020-ban biztosan nem ezekre fogok szívesen visszaemlékezni.
B.ú.é.k. mindenkinek! -
Schuler888
senior tag
válasz
7Heads Drago #77 üzenetére
1. Nem irtam hogy "ágyam"
2. Nem irtam, hogy az usa hofeher.
Szovegertelmezes(aki csak altsuliba jart -mert gyakran latom ezt a formulat is- : erto olvasas): uno. -
janeszgol
félisten
válasz
7Heads Drago #77 üzenetére
A fél éves kommentelésben kétféle típust véltem felfedezni a Kína-utálóknál:
1, a csőlátású: Huawei telefonokat szereted? Szóval Kínában akarsz élni?
2, Az egy fokkal értelmesebb: Huawei telefonokat szereted? Mi, az USA ellen mertél szólni? Szóval Kínában akarsz élni?Nem volt más sajnos.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Schuler888 #68 üzenetére
Nekem meg attól szakad le az "ágyam" hogy ha egy adott márka tetszik azzal már országot és lakóhelyet is választok. Az meg hogy te az Usa-t hófehérnek látod, Kínát meg feketének a te bajod . Sztem meg egykutya. De felejtsük már el ezt a témát. Ez itt egy teloról szóló cikk, nem ország választási tanácsadó.
-
Giovan!
addikt
válasz
janeszgol #71 üzenetére
Kik azok a "ti"?
*insert csalódott obi-wan meme here
-
Dare2Live
félisten
Ez is lehet... erre mondtam, hogy OS szinten is van vmi nagyon kemény Huawei kezében ami MS/Samsung kezében nem volt.
Az olcsó készülék egymagában tuti nem elég. Avval Samsung is bepróbálkozott amikor userek meg rájöttek lényegében nincsenek appok, kb vettek egy butatelót gyors volt a felismerés, hogy mennyire drága az az olcsó.
-
Dare2Live
félisten
Lehet én vagyok fáradt de nem tudom ki köze van annak, hogy nem használsz huawei telefont ahoz, hogy nem látod mi lesz ennek a vége.
A Bada/WP dolgot meg máshogy látjuk.
Nem mellesleg nem látom én hol drukkoltam. Leírtam a véleményemet pl mobil OS fejlesztés témában. Hogy az nem úgy megy, hogy 1év alatt lefejlesszük piacra dobjuk és lesz rá gms szinvonalú API, appok és devek tülekednek. Te akarsz engem valahova berakni és nem én téged.
-
Giovan!
addikt
válasz
7Heads Drago #67 üzenetére
Csak magamat tudom ismételni, olvasd el alaposabban a hozzászólásokat, mielőtt reagálsz rájuk. Vagy a “szolgáltatások” fogalmával van probléma? Lehet a készülék nagyon jó attól, hogy az ökoszisztéma, amibe beépül, nem túl acélos. Sokaknak talán nem olyan fontos a szolgáltatások minősége, de akiknek igen, azokat a Huawei nem mostanában fogja elcsábítani a Google-től.
A Mate 30 pro Európai számaival kapcsolatban nem sikerült előbányásznom semmit sajnos, de ha neked van valami forrásod, azt szívesen venném, tényleg érdekelne, mire jut a Huawei a Google nélkül.
-
janeszgol
félisten
válasz
Schuler888 #68 üzenetére
Azt a mindenáron kategorizálást ti csináltátok hosszú hónapokon, több fórumon át. 1-1 troll volt, aki a kínai megfigyelést ajnározta, de ennyire emlékszem.
-
Ricardo
titán
válasz
Dare2Live #64 üzenetére
Nem használok Huawei telefont (Az utolsó egy P7 volt), így nem igazán mozgat mi lesz ennek a vége. Az viszont vicc, hogy a Samsung és a Microsoft mindent megtett, mert közel sem.
" Sokkal több mint ahány a nem létező huawei OSel."
A Huawei még csak most kezdte. Az első igazi olyan telefon ami HMS-t kap az a P40 lesz. A Mate 30-at azért nem veszem most ide, mert az a balhé kitörésekor már flymatban volt és hirtelen kellett megoldást találni. Hivatalosan nem is jelent meg szinte sehol kínán kívűl. A P40 lesz az első, ami már eleve így indul, és európában is fogják hivatalosan forgalmazniEz az ellendrukk meg legalább olyan vicces, mint a fanok reakciói.
Hihetetlen, hogy nem lehet megszólalni úgy a témában, hogy be ne rakják az embert valamelyik táborba. -
Schuler888
senior tag
"Huaweiék (hogy az itteni fórumon található fanboyok támogatásáról már ne is beszéljünk)."
Az nem para amig csak hua fanboyok, de azt a durva tendenciat latom, hogy aki hua fanboy, az annyira azonosul a markaval hogy az usaval szemben elkezdi vedeni a kommunista kinat.. ettol kb leszakad az agyam. Tehat vagy nincs kepben, vagy ha valaszthatna hogy az usa egy allamaban vagy kina egy tartomanyban eljen.. o az utobbit valasztana.. no comment. -
Giovan!
addikt
válasz
Dare2Live #64 üzenetére
De értsd már meg, hogy a Huaweinek most össze fog jönni, mert ha elég sokan elhisszük, az álomból valóság lesz. Mint a dragon ballban, mindenki az ég felé emeli a karjait, és küldi a Huaweinek az energiát a nagy harchoz, hogy végre leverje a gonosz Google-t, Apple-t, Samsungot, stb.
Viccet félretéve, ha az állampolgári ellenőrzőben rossz jegy fog járni a nem Huawei-gyártmányú készülékek használatáért, akkor az egy elég nagy felhasználói bázist fog jelenteni, nagyobbat, mint amennyi a badának és a WP-nak együtt volt. Ha ehhez még hozzávesszük a harmadik világ okostelefon-piaci szempontból szűz, de a folyamatos fejlődés miatt egyre jobb életszínvonalra szert tevő területeit, ahol olcsó készülékekkel nagyot lehet tarolni a közeljövőben, akkor egész jó eséllyel indulnak a Huaweiék (hogy az itteni fórumon található fanboyok támogatásáról már ne is beszéljünk). Szóval nem olyan lefutott ez a meccs. -
7Heads Drago
veterán
válasz
#33253120 #35 üzenetére
Mondod ezt úgy, hogy ha Apple termékre váltasz ott is van a játékban váltás lehetőség és gondolom láttál is már ilyent.
A kínaiakat ismerve ezt megoldják. Hamarabb, mint a körülményes Apple.
Engem meg pont nem érdekel a Google, meg a Huawei se. Kizárólag a pénztárcám. A többit meg majd megoldom. Peddig van banki appom, játékom, gmail, drive is. És ha át is áll az ember HMS-re nem azt jelenti hogy törlik a Google-ról. Az előzményeket meg lehet nézni csak max nem teloról.
A felhőből ahogy beraktuk, pont ugyanúgy ki is szedhetünk bármit. Itt inkább az a kérdés lesz-e értelmes, gyors alternatíva. Az irány egyenlőre jónak látszik. Ellenben a google-s reklámokkal teli van a hócipőm. -
Giovan!
addikt
válasz
7Heads Drago #60 üzenetére
Nézd át még egyszer azt a beszélgetést, csak szolgáltatások voltak összehasonlítva. Azon a téren meg nagyon is áll a kolléga hasonlata.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Alogonomus #19 üzenetére
Áuuuuu
És a Mate 30 pro a Trabant?
Ügyi vagy. -
7Heads Drago
veterán
válasz
Schuler888 #15 üzenetére
Ezek szerint te automatán frissíted az appokat?
Minden telomon az első amit kikapcsolok. És nem csak a forgalom miatt. Amit kell manuálisan frissítek, vagy letöltöm. -
Dare2Live
félisten
Szerintem nem ismered az egészet, én a badas részbe vmennyire ráláttam és az ellenkezőjét látom. Mindent megtettek minden oldalról. És miután egyértelműen elbukott úgy, hogy mindent megtettek badaért hagyták ott. Tolhatták volna persze tovább de minek ha egyértelműen bukott. Már nem volt az a hülye akinek el lehetett adni rá lehetett volna tukmálni hogy fejlesszen rá.
Amit megtettek annál Huawei se tud többet tenni. Teljesen mindegy mi múlik rajta.
És akkor futottak vele mégegy kört újra full erőbedobással, elképesztően jó alappal indulva (meego). Tizen órára jó lett, de kb ennyi. Sailfisht had ne említsem. Ha huawei tényleg akar vmit úgy kéne kezdeni, hogy megveszi. Legalább vmi sztem jó alapja lenne. Persze nem saját és linux...És hogy mennyire kemény terep arra még1 jó példa a WP is. MS detto mindent megtett.
Mindkét esetnek volt nagyon kemény tanulsága dev és user oldalról is.
Én azt látom Huaweinek egy előnye van ehez képest a Kínai vásárló bázis akikre ha rákényszerítik az új OSüket nemtudom hogy (de ez elvégre kína) akkor elindulhat vmi. Nagyon lassan.
Ennél a HMS sokkal egyszerübbnek tűnik. Ha brutál ráfekszenek 3-5év alatt összehozhatnak vmt ami konukrál mind api, mind app vonalon GMSel. Mondjuk pldanak sztem jó a gmaps/sv kombó. Mennyi idő míg oda eljutnak ahol most gmaps van? És amíg ezek nincsenek meg, hogy győzik meg deveket? Ez már MS, Samsungnak se ment. Pedig nézz rá mennyien vannak egy MS dev konferencián, milyen toolok vannak vagy hogy Samsung ingyen szórta a telefonokat...
és akkor +1 dolog amit lejjebb vki említ és messze vezet, hogy oké google se szent de ki az aki az adatait rábízná huaweire miközben huawei fő kivitelezője az ujgor gulag/munkatáboroknak vagy a kínai 1984nek...
azért ilyen szinten már sztem az elvek is megjelennek akár user akár dev oldalról.nah kicsit megfutott amit gondoltam....
-
aprokaroka87
nagyúr
Lesz ott majd Google, csak majd szépen összedolgozik a kinai megfigyelő rendszerrel
Ugye azt te sem gondolod komolyan hogy az Amerikai hírszerzési rendszer csak úgy hagyná hogy esetlegesen ne lássanak bele a Kinai hírszerzésbe valamelyest?
Majd létrehoznak valami fedőcég hálozatot, az user boldog lesz mert azt hiszik hogy A kinaiak nem figyelik.
-
Giovan!
addikt
válasz
#33253120 #48 üzenetére
Én megértem. Én is nézegettem a Galaxy S10e-t mikor meghalt az előző iPhone-om, ár-érték arányban jobb lett volna mint az iPhone 8, de az Apple music, a tv+, a megvett gamek és az appok, és a rendszer miatt mégis az iPhone 8 mellett döntöttem, mert már nem volt kedvem egy másik rendszerre átköltözni, ahol az itt használt szolgáltatásaim nem elérhetőek. És rengeteg ember gondolkodik hasonlóan, ezért is lesz nagyon nehéz dolga a HMS-nek (amit az én agyam valamiért továbbra is mindig Her Majesty’s Ship-ként old fel
).
-
kekedi
senior tag
Imádom mikor úgy alkotnak vélemyényt valamiről amit nem is ismernek. Vagy már minden 2. magyar háztartásba HMS van? Lemaradtam valamiről?
Ugyan ott tartunk amikor bejelentették, hogy lesz a huaweinek új rendszere. Megjelentek a megmondókapitányok akiknek jósgömbjük van és állítják hogy letarolják az androidot. Mert ami a neten le van írva az úgy is van. A neten láttot írás az szent és sérthetetlen.
Félre értés ne essék. Nem baj a konkurencia. Csak ne jósolgassunk már hajmeresztő dolgokat ezzel hasbaakasztani más embereket. Csak azért, mert valaki olvasott valamit valaki írásából, aki hallotta a másiktól, hogy....Biztos nem lesz rossz. De ezt zömével nem mi fogjuk használni, hanem az aki még eddig semmilyen okoscuccot nem használt eddig. Ergo nincs "hozzáláncolva" az androidhoz. (szerintem majd talán a következő generáció...talán)
-
Oké, fogadjunk!
(Bár a sör elég nagy visszatartó erő)
Dare2Live
A Samu kétszer is belebukott, mert nem volt rákényszerítve, hogy meg kell csinálni, különben eltűnnek a süllyesztőben. Sok volt a pénzük, és jutott ilyen próbálkozós projectre is. Nem lett csoda belőle, hát elengedték. -
Dare2Live
félisten
Ha tényleg váltani akarnak vmi saját/zártra úgy OSt összerakni android 10 szinten nem egy könnyű buli. pl Samsung 2*is nekifutott bada majd tizennel. Osztotta ingyen developereknek a telokat, ingyen oktatásokat tartott amit el tudsz képzelni. Mégis mindkettő megbukott. Pedig még csak nem is volt zárt, nem is volt saját kernel.
Szóval annyira nem egyszerű. Persze Kínán belül erőből végig lehet tolni.Ennél egy GMS féle app kínálat kiépítése sokkal egyszerübb. pl Nekiesnek 5éven belűl össze lehet rakni olyan szinten egy maps/svot ahogy azt már pár éve használjuk.
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #40 üzenetére
Persze, de ha telefont váltok, akkor a HMS miatt megveszem mégegyszer, és a Huawei is kap annyit, amennyit a Google.
Viszont én minden esetben megveszem mégegyszer a már megvásárolt appot és bukok rajta. Utána meg az IAP-on is újra.
Ez olyan mókásan hangzik, viszont rohadt drága. -
törölt tag
Így van.
A röghözkötés tipikus példája vagyok viccen kívül.
De nem terelek, nem mismásolok mint sokan. Beismerem.
Ráadásul többszörösen. Mert bár hiába nézegetek más gyártói termékeket, a Samsungos ökoszisztéma is apránként felfal évről-évre. Mert mindig megnézem a kínálatot, és kívánós is pár készülék amikor lejár a hűség, de amikor pilótavizsgás átvinni a 2014 óta létező sms-t, meg híváslistát, akkor olyan izé, válasszuk a könnyebb utat.És nem vagyok ezzel egyedül, csak sokan nem is akarják beismerni, hogy könnyebb bebökni a telefonba az első bekapcsolásnál a G fiók adatait, mint bohóckodni a tizenx karakteres sim-re mentett számokkal, meg nem is tudják, hogy nem a fingós app tölti vissza a játékállást, hanem a Google Play Games....
-
m1lan
őstag
Elég nevetséges, ahogy itt néhányan próbálják magukkal is elhitetni, hogy semmi kompromisszummal nem jár a Google pakk hiánya. Egy átlag embernek nem fog annyit érni a Huawei logó, hogy cserébe mindent pótolnia kelljen, amit korábban használt. És nem is lesz mindenre alternatíva, vagy legalábbis biztosan nem olyan minőségben...
Ha a hasonló ökoszisztémára vágyik valaki, még olcsóbban meg is ússza egy Xiaomival, és ott minden elérhető marad továbbra is.
-
törölt tag
Cipőt a cipőboltból -> Google play music. Erre való. Ahogy az almásoknak is megvan az ITunes, úgy itt is megvan az androidos változat. Nem torrentezhet mindenki, mert akkor a zenészeknek felkopik az álla.
Igazából nem tudom, hogy csúsztatsz, vagy troll vagy, de nem értem hogy lett a "Pár évente kitekintésszerűen szemezgetek a Huawei készülékekkel"-re pár hozzászólás után "Ezért aztán nem is igazán értem, miért nézegetsz olyan telefont amin nincs gugli." válasz, amikor a HMS meg relatíve friss dolog. Ezen azért még dolgozni kellene, hogy inkább a beszélgetésre koncentrálj, ne pedig mindig az adott hozzászólásra. -
Feltéve, ha a kínaiak hosszabb távon maradnak az androidnál.
Nem tudni ebből mi kerekedik ki, de nagy változások lesznek. Voltak érdekes történések idén. Először az ominózus Huawei tiltás-engedés-halasztás-tiltás, aztán a Risc-V alapítvány (anyádat ugráltasd!) szépen lelécelt az Usából a töksemleges Svájcba. Nemrég pedig a gugli két alapítója adta át a gugli pórázát másnak, ami minden bizonnyal teljesen független az elmúlt fél évtől, mert szerintem ők imádták a politikajátékszer szerepet. -
válasz
#33253120 #39 üzenetére
Sose vettem a guglitól zenét. Cipőt a cipőboltból. Az online játékokhoz nem értek, az a fiam dolga.
Értem a problémádat, és nem akarlak én semmi alternativára rábeszélni. Te mindennel odaláncoltad magad a guglihoz, appokkal, játékkal, még a zenét is tőlük vetted. Számodra NINCS alternativa. Ezért aztán nem is igazán értem, miért nézegetsz olyan telefont amin nincs gugli. Neked a Huawei már szóba se kerülhet. Most még csak a Huawei. Saját sejtésem az, hogy öt év múlva nem lesz egyetlen kínai márka sem amelyiken guglit találsz majd (esetleg telepítheted utólag), és csak remélhetjük hogy legalább az android megmarad náluk, de erre nem fogadnék nagy téttel. -
Giovan!
addikt
válasz
aprokaroka87 #40 üzenetére
A kolléga hozzászólásából is látszik, hogy ha egyszer az ökoszisztémába beléptél, akkor mindegy, hogy van-e alternatíva. Szóval én nem jósolok hosszú életet a Google versenytársainak. Egyszerűen túl nagy a Google előnye, túl sok felhasználót húztak már be az ökoszisztémájukba a szolgáltatásaikkal, akik max akkor váltanának, ha valami nagyon nagyot húzna a rivális (mint pl. a Steam ellenében beizzított Epic Games az ingyen játékokkal, de még így is csak korlátozott erednényeket értek el), illetve ha valamit nagyon elszúrna a Google, amire elég kicsi az esély.
-
Thom!
veterán
Ázsia nagy piac HMS oda jó lesz, de Európa, USA biztos nem fog kelleni a kutyának se...
Huawei piacot, bevételt, nyereséget fog bukni, kár érte ha csak idióta Trumplival nem történik valami. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
#33253120 #39 üzenetére
Azt ugye te is tudod hogy az hogy te fizetsz egy alkalmazért vagy az inapp-ért, az a Google-nek is megéri
Az hogy hogy a Google elkér 30%-ot a fejlesztőktől, hát nem biztos hogy mindig jó.
Lásd Fortnite.Azért nem ártana egy komolyabb Google alternatíva Androidon túlságosan is magához köt.
-
törölt tag
Értem. És vettél valaha mondjuk zenét a Google-től? Meg akarod venni mégegyszer? Ugyanazt? Tényleg?
Ha a felhőmentése egy játéknak a google play games alatt van, akkor kb b*szhatom az apkmirror-t, meg az aptoidot. Ha nem akarok 3 év lemaradásban lenni, akkor heroináron kell IAP-ot vennem, hogy egy új karakterrel utolérjek mindenkit. Két év múlva pedig 5 évnyi Iap-ot kell venni, ha akkor térek át. Ráadásul ott a veszély, hogy ha egy adott game csak G, és apple logint fogad el, akkor lehet HMS alól be se tudok jelentkezni/új accot létrehozni. Meló ment a levesbe. -
h4h01
senior tag
válasz
Alogonomus #19 üzenetére
Ezt nem nagyon értem mire írtad..az általam konkrétan felsorolt 2 alternatíva sokkal jobb mint az alap Google alkalmazás..pl. az Aquamail az konkrétan egy Tesla a gmailhez képest..ha ez az app neked nem alternatíva, akkor sztem veled van a baj
-
Giovan!
addikt
Úgy nem nehéz, ha simán futtatja a rendszered az androidos appokat. A Microsoft mobil OS víziója nem egy android fork volt, erről azért nem kéne megfeledkezni. A legvégén persze megoldották a droidos appok futtatását ha átkonvertáltad őket xap-ba, de az nem volt olyan egyszerű, mint egy androidos készülékre simán felrakni az appot apk-ból.
-
válasz
#33253120 #35 üzenetére
Én majdnem minden appot megvettem amiket használok, a naptár widgettől kezdve, zenejátszó, navi, fényképező, fájlkezelő, office stb. Némelyik már felesleges (pl fényképező), mert a mostani telefonon gyárilag jobb van, mint a 4-5 éve megvett Camera FV5.
Egyébként amiket a play áruházból vettem meg, Aptoidról ugyanúgy frissülnek és a licenszek megmaradtak pl, Camera FV5, Poweramp, Quickpic, Calendar, Sygic továbbra is örökélet licenszes. De az volna a meglepő, ha nem így lenne. -
törölt tag
Azért a dolgokat ne keverd. Van a kényelem, meg van a biztonság.
A kényelmes biztoság hazugság.
Ez a mérleg két oldala és mindenkinek a saját döntése hova mekkora súlyt rak. És mindenkinek máshol van az egyensúlyi állapot.
El lehet menni Stallman-i magasságokba, amikor parancssorból böngészünk úgy, hogy a mailer-daemon küldi el nekünk a weboldalt, egy script kibelezi, és kb csak a txt tartalmat olvassa. Meg el lehet menni a felhőbe kötött full digitális bejárati ajtó felé is. A többség populárisabb egyensúlyt tart, de azon belül nagy szórással.De a témánál maradva. A Google-> más irányba (régen Apple, BB, ma már ide számít a HMS is) történő váltást elkezdtem kiszámolni, hogy milyen költséggel jár. Hát nem volt őszinte a mosolyom. Kb. 8-9 év alatt elég jelentős mennyiségű játékot/alkalmazást/zenét/könyvet vásároltam a platformon. Ha csak a szellemi-, és médiatartalmakat szeretném átvinni az is akkora összeg, amiből más már telefont vesz. Emellett mint mobile gamer indokolt esetben nem félek fizetni ha van értelme. De ez is Google alapon megy. Azaz van 2 olyan játék, aminek a mentése a Google Play Games-hez kötött, és vettem benne IAP-ot. Bár nem vagyok bálna, de kb 3 év napi 3 órás melóját nem szivesen dobnám el.
Összerázva olyan 40-50e Ft bukta lenne akkor, ha nem számoljuk bele azt hogy a kedvenc online játékra 42 évesen nem akarsz újabb 3-4 évet rátolni a semmiről, és azt visszavásárolni meg bőven fél milla bálnáskodás.
Ha google elvonókúra lesz, akkor persze megy minden a levesbe. De jó eséllyel akkor az android platform is ellehetetlenül záros időn belül, viszont most a HMS nekem olyan, mint tátott szájjal rohangálni a falloszerdőben. -
válasz
#33253120 #32 üzenetére
Simán átlépős alternatíva szerintem nem lesz. Aki úgy belegabalyodott a gugliba mint macska a házicérnába, az sose fog szabadulni tőle...ha nem akar. De miért akarna, hiszen kényelmes meg minden...amíg hozzáférhet. Ki férhet hozzá? Fél évvel ezelőttig azt mondtuk erre, hogy BÁRKI. Ma már az a válasz: akinek engedik. És itt már bukott is a kényelem és biztonság illúziója. Ha minden "demokráciarenitenst" guglielvonással büntet a Demokratissimus Maximus, és ne adja
IstenTrump, egyszercsak Magyarország kap egy ilyen guglielvonókúrát... Persze erre semmi esély, mert minket nagyon szeretnek odaát, és ilyet úgyse csinálnak senkivel, főleg egy Nato tagországgal, hiszen szövetségesek vagyunk. -
törölt tag
Pár évente kitekintésszerűen szemezgetek a Huawei készülékekkel, de a HMS végképp kizárja a lehetőségét is a vásárlásnak.
Ha jól értem gyakorlatilag több éves felhőmentéseket bukhat el az ember a játékoknál, a fizetős alkalmazásokat vásárolhatom meg még egyszer, Play zene/könyvek tartalmai is nehezen elérhetőek. Emellett a többi appot vagy böngészőből lehet elérni, vagy migrálni kell a levelezést, kontaktokat, stb másik alkalmazás(ok)ba.
Ennyit nekem nem ér. -
törölt tag
Arra leszek kíváncsi, hogyha bekerülnek szolgáltatói/nemsufnigsm boltokba, akkor vajon fel lesz-e tüntetve, hogy nincs google támogatottságuk... 🤔
-
janos666
nagyúr
Ez egyfajta axióma, hogy a Google cuccai számottevően jobban terhelik a készüléket, mint az alternatívák? Szerintem ez csak akkor lehet reális, ha szűkül velük a funkcionalitás, és a vevők többségének véletlenül pont megfelel az a kisebb csokor is, vagy ha az a trükk, hogy a nagyra hízó "mindenes" helyett modulárisabb, és minden funkció csokorhoz külön-külön service/app jár, de az is csak addig, míg óvatosan válogat az ember (ha minden modult telepít, akkor talán rosszabb is úgy, mint a kövér egybeintegrált).
-
bigmasterg
addikt
Nekem meg a különböző okos kiegészítők és háztartási eszközök appjai hiányoznának első körben.
Még ha olcsóbban adnák most a telefonjaikat, mint a konkurencia (ahogyan régebben tették).De ugyanannyi pénzért, hasonló hardware-el nem is kérdés, hogy a full Google supportos telefont válassza az ember.
-
andor80
senior tag
Cégül is ha csak ennyi lenne a hiány:
Google Térkép, a Gmail a YouTube az nem lenne gond.
YT re van sokkal jobb alternatíva mint a gyári.
Mail kliens is csilliárd.A térkép lenne fájó az nagyon egyben van szerintem.Meghát uyge a play store...Az negyon nagy érlüvés.. -
retroid
senior tag
Engem pl a légitársaságok appjai érdekelnének még... WizzAir RyanAir
Most ha már van mobilapp a kényelem jegyében a repüléshez, akkor nem fogok laptoppal vagy tablettel a hónom alatt repülni... .
A banki appok meg a másik.... Meglepődnék ha egy OTP vagy K&H írna a Huawei számára egy appot...
Még az Apple Pay is döcögősen indult be itthon....
-
hogabesz
aktív tag
Bank, telekom, icsekk appok mennek majd a huawei telefonokon?
-
Schuler888
senior tag
válasz
cskamacska #21 üzenetére
"Ezek után a kínaiaknak csak erőlködnie sem kell, ha az alternatívájuk rendesen fizet, a Juhtyúkos előadók önként és dalolva fogják a Guglit mentem magára hagyni."
Ugyan. Egyik feluk mar twitchre masik feluk facebookra koltozott. -
cskamacska
addikt
válasz
Alogonomus #19 üzenetére
Azért ne tessék megijedni, ha a kínaiak közben előzékenyen bebújnak a spejzba.
Juhtyúk videósok már 100%-ban szponzorált tartalomból, videóba ágyazott saját reklámból, merchandise eladásból, és Patreonon keresztül tartják el magukat, mert a Gugli toszik rendesen visszaosztani a befolyó reklám pénzekből.
A reklám megjelenik, meg is lesz tekintve, majd a feltöltő vagy kap utána valamit, vagy nem, mert kisnyúl. Kommunikáció semmi, se a tartalomgyártók, se a felhasználók felé, esetleg a copyright trollok etetésére van fenntartva egy forródrót, az fontos.
Ezek után a kínaiaknak csak erőlködnie sem kell, ha az alternatívájuk rendesen fizet, a Juhtyúkos előadók önként és dalolva fogják a Guglit mentem magára hagyni.
-
kekedi
senior tag
válasz
Alogonomus #19 üzenetére
Erre lehet harapni fognak páran.
De én értem a hasonlatot.
+1 -
mjani1172
addikt
Tegyük fel, hogy megmarad a lendület, és jól sikerül. (nagyon kevés esélyt látok erre) Akkor sem lesz komoly alternatíva, egyszerűen az amerikai és európai felhasználók nem fognak átállni,annyi történik, hogy a google piacot és teret veszít.
Ez nem baj, de nem is előny.
Az európaiak elvesztik a Huawei-t, ami már most látványosan megzuhant, annak ellenére hogy a statisztikdk szerint szárnyal.
Ez nekünk nem jó,mert kiesik egy versenytárs. -
Ricardo
titán
Én arra vagyok kíváncsi, hogy hosszabb távon mi lesz ebből. Elég erősen kezdi kiépíteni a Huawie a Google függetlenséget. ha később is megmarad a lendület, valóban lehet komoly alternatíva.
-
Schuler888
senior tag
"Na az lesz ám a dilemma, miről mondjatok le: gugli vagy facse/messenger"
Ilyenrol szo sincs.."A playáruház most is kiváltható, akad egyéb appforrás, nem is egy. Pl. az általam telepített appok közül egyiket sem a play áruházból szedtem le. Letölthettem volna onnan is, de csakazértse. Macerásabb? Az! De az érzés megfizethetetlen :)"
Idomilliomos mazochista vagy? Hat ezert az "erzesert" nem is fizetnek..
De legalabb bukod az auto-frissiteseket az appokra. Az is milyen jo erzes lehet.. -
weberzolee
aktív tag
A playáruház most is kiváltható, akad egyéb appforrás, nem is egy. Pl. az általam telepített appok közül egyiket sem a play áruházból szedtem le. Letölthettem volna onnan is, de csakazértse. Macerásabb? Az! De az érzés megfizethetetlen :)
Ezt nem igazán értem. Most jól kitoltál a Google -al hogy nem az ő áruházát használod? Vagy a fejlesztővel toltál ki mert fizetős alkalmazást szedtél le ingyen? Netán az adrenalin dob fel, mert benne van a pakliban egy jó kis malware és te szeretsz veszélyesen élni? Vagy csak simán unatkozol?És ne feledjük, már nemcsak a Huaweiről szól a dolog. Nemrégi hír szerint Törökországban semelyik telefonon nem engedélyezik a gugli szolgáltatásait.
Érdekes összefüggés de egyik ország sem az a demokrácia mintapéldánya. Mondhatni erősen elnyomó rendszer van mindegyikben...Fura, de arról nincs hír hogy pl. Németországban beszüntetnék a Google szolgáltatásokat, pedig nem hiszem hogy Merkel puszipajtása Trumpnak...
-
Zuzer
csendes tag
Nem lehet a készülékek árán érezni a Google appok hiányát. Mondjuk amúgy sem vennék hüvely telefont.
-
Az app áruházra még csak pár hónapja gyúrnak keményen, szóval azzal még van mit csinálniuk. De csinálják, és láthatóan több energiát (=pénzt) tolnak bele, mint a microsoft annak idején a saját mobilwindózappvalamijébe. Azok bele is buktak az apptalanságba, tehát a Huaweinek már elrettentő példa is van, hogyan nem kellene csinálni.
A playáruház most is kiváltható, akad egyéb appforrás, nem is egy. Pl. az általam telepített appok közül egyiket sem a play áruházból szedtem le. Letölthettem volna onnan is, de csakazértse. Macerásabb? Az! De az érzés megfizethetetlen :)
És ne feledjük, már nemcsak a Huaweiről szól a dolog. Nemrégi hír szerint Törökországban semelyik telefonon nem engedélyezik a gugli szolgáltatásait. És a cukrosbácsi is saját mobil oprendszert akar csinálni. Na az lesz ám a dilemma, miről mondjatok le: gugli vagy facse/messenger -
enginev3.0
félisten
Hát szomorú, már nagyon beleéltem magam hogy jön a grafén
-
janeszgol
félisten
-
Juhaszatti
addikt
Szerintem kisebbek már nem igen lesznek egy új akkutechnológiával.
Vékonyítani nem nagyon van hova a hagyományos okostelefonokat, esetleg annyi hogy a kinyitható mobilok normális vastagságúak lehetnek vele, összecsukott állapotban is. A magasság/szélesség pedig elsősorban nem az akku miatt nőtt meg az elmúlt években. -
hemaka
nagyúr
Pedig milyen jó lenne már egy újabb akku technológia, ezek a mostaniak már nagyon elavultak, meg fél téglát kell a zsebben is hordani emiatt.
-
törölt tag
Én is így voltam vele. Kényelmesebb meg gyorsabb de aztán rájöttem, hogy minél több app annál jobban merül a telefon. A notification meg olyan hogy amúgy is magamtól csekkolok mindent szóval sokmindenről nem maradok le ha nincs értesítés. A privacy dolgokról meg a reklámokkal teletűzdelt appokat meg már mwg sem említem.
-
forgonati
őstag
Az a baj higy van épp elég bajom, és az appok egyszerűbbé teszik az életemet. Nem vagyok az a mazochista aki böngészőből akar kínlódni, miután megszokta az appokat és minden egyszerűbb velük. A böngésző csomó funkciót nem tud kiváltani. Mindent meg lehet oldani de azért körülményesebb. Ne haladjunk már visszafelé...
-
Schuler888
senior tag
Nah nem veletlen volt nekem gyanus a korabbi pletykak a grafen akksirol es emellett az 5500 mAh.. az karcsu ugras lenne, sejtettem hogy kacsa
-
h4h01
senior tag
"ám egyelőre nincs alternatívája például a Google Térképnek, a Gmail-nek vagy a YouTube-nak" Mivan?! Google térképnek már most rengeteg alternatívája van a hms-ben, Aquamail is már hivatalosan elérhető ott..egyedül talán a youtube nem..de csak annyi a varázsszó, hogy vanced..bár gondolom az oldalon ez warez, szal senkit nem bátorítanék a letöltésére..DE
hogynemminden szempontból jobb mint az alap youtube app -
kekedi
senior tag
-
kekedi
senior tag
Számomra nem az a kérdés hogy lesz e alternativája egy programnak. Hanem hogy lesz e olyan app ahol be is tudunk jelentkezni. Legyen az egy gmail,drive, goggle naptár stb.
A youtubnak is vannak alternativája, de pont semmire sem jó ha nem tudok a google accountal belépni és a több éves előzményeket, kedvenceket, stb nem tudom megkeresni rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest