- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wesiz
tag
nagyon köszönöm ezt a kommentet, végre megértettem (nagyjából) hogy miért van az amit eddig csak tapasztalat alapján "tudtam" miszerint hogy egy iphone még ha régi és "gyenge" hardverű, a képernyő elforgatása egy régi iphone-on is simább, fluidabb mint egy csúcs androidon.
a kommentedből azt látom hogy nem várható hogy androidon ezt a "problémát" orvosolják, de én abszolút nem látom át, miért nem megoldható ez. egy új android főverzió frissítéssel se lehetne áttérni az ios féle képernyő elforgatásra? miért olyan lehetetlen feladat ez?
köszi ha válaszolsz!
-
no1r
őstag
és az ilyen architekturális kérdéseken túl még idejön a nagyon különböző memóriafelhasználási logika is a két rendszer között.
már régen foglalkoztam a témával, de ha jól emlékszem akkor iOS-en úgy működött a memóriakezelés, hogy nem volt valódi multitasking, az appot amit a háttérbe raktál (nyilván alapvető rendszerfolyamatoktól meg rendszerközeli appoktól eltekintve) azt "lefagyasztotta" és felszabadította az arra lefoglalt memóriát. Aztán amikor a felhasználó visszaváltott, akkor az app ismét megkapta a szükséges memóriát (elvéve mástól) és kijött a hibernált állapotból.
Bár lehet, hogy a Windows Phone memóriakezelésével keverem (vagy mindkettő hasonló elven működött?).
ezért (is) volt az, hogy gördülékenyebbnek tűnő rendszert kaptál egy olyan készülékben, amiben kevesebb volt a RAM.ezzel szemben az Android Dalvik (?) cache és memóriakezelése pont a fordítottja. a valódi multitasking reményében minél több rendelkezésre álló memóriát igyekszik felhasználni és az ún. garbage collection metódussal optimalizálni annak működését. azonban ez azt eredményezi, hogy a rendszernek folyamatosan monitorozni kell a háttérben futó appok memóriafelhasználását és az erőforrásokat úgy alakítani, hogy a prioritásoknak megfelelően a folyamatok (és appok) állandóan futni tudjanak amikor szükséges.
ergo mondhatni akármennyi RAM-al is képes lesz idővel belassulni, ha a rendszer nem jól osztja ki az erőforrásokat.
nyilván ennél sokkal mélyebb ez a téma is, csak most igy (este 11kor) ennyire futotta. meg hát azért én sem vagyok túl profi a témában. -
prolad
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest