- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
nkmedve
őstag
válasz
Cathfaern #50 üzenetére
Szerintem úgy a digitális képernyő, mint az LCD-n szimulált mutató nagyon igénytelen egy műszerfalon (szemből nézve még elmegy, de kicsit oldalról már nagyon ocsmány és olcsó hatást kelt). Persze ettől eltekintve praktikus lehet egyeseknek, de nekem semmi igényem nincs rá egyelőre (nem akarok vezetés közben filmet nézni a műszerfalon, vagy egy halom érdektelen információt megjeleniteni). Legyen egy akkora LCD középen ahol elférnek a navigációs adatok és azon kivül maradhat 2 analóg óra jobb és bal felől.
Amint irtam nem hiába még mindig az analóg karórák az elterjedtebbek (sportórákon kivül), néhány kivételtől eltekintve szerintem autókban is meg fog ez maradni, mert esztétikusabb, kellemesebb a szemnek (nekem legalábbis). Még esetleg azt látom járható útnak, hogy opció legyen az LCD, és akkor mindenki veheti azt amit akar.
Mellesleg ha annyira lett volna igény LCD-re akkor már régesrég be tudták volna rakni a műszerfalba, kb. 10 éve lehetne szériatartozék. Ez a hir most kicsit úgy jön le, mintha eddig nem tudtak volna LCD-t rakni az autókba, pedig ez egyáltalán nem igaz (normál téglalap alakú LCD-t eddig is konnyedén raktak és lefedték azokat a részeket amelyekre nem volt szükség). Néhány LCD-re rajzolt óra valószinűleg már 10 éve is olcsóbban lett volna beépithető mint a hagyományos mánusos rendszer.
"Semmi plusz információt nem nyújt egy egyszerű számkijelzéssel szemben." szerintem ad valamennyi pluszt a mánus. Jelenleg nem is kell odanézzek az órára, hogy lássam a sebességet, kb csak a periférikus látást használva is meg tudom állapitani a mánusok helyzetét (sebesség, fordulatszám) + a mánusok mozgása gyorsitásnál/lassitásnál szerintem sokkal érdekesebb látvány mint hogy néhány szám változik egy LCDn.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Villanyszerelés
- Autós topik
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- E-roller topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- The Crew sorozat
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest