- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Netfone
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
nekem most frissült a google maps 5.0.0 (#5014) verzióra a galaxy s telcsin, és;
a pozicionálást követően a pozíciókérő ikon megváltozik, amolyan iránytűsebb lesz, és annak megérintésével nézet/menetirány szerint is beállítható a kép, 2d/3d átkapcsolással!
olyan gyors lett, mint a villám, a képrészleteket nem kockákban tölti már be, és gyors haladásnál sincs szaggatás, meg darabos betöltés!
a cache settings;
- prefetch on mobile (prefetch map tiles even when not on wifi) [ ] / [¤]
- clear map tile cache (current cache size is ... kilobyte/megabyte. to clear user data, use the system application settings) -
mrhitoshi
veterán
Ez az offiline mód nagyon jó elgondolás.
-
plus44
veterán
Menő ez 'háromdé' csak fusson akadás mentesen...
-
chabusch
tag
Szerintem van összefüggés. Tegyük fel, hogy a cache mérete X, ami lehetővé tette a mozdulatlan kijelzőn található kép-csempék tárolását. Így amikor visszanyitottam a progit, az utolsó képet láttam adatforgalom nélkül.
Most a megjelenítés módja megváltozott, 100-szor kevesebb adat kell ugyanakkora terület lefedéséhez, ergo ugyanaz a cache 100-szor akkora területet képes lementeni. Azaz a cache elegendő a teljes megtervezett útvonal tárolására. És még egy rakás, tágabb értelemben vett szomszédos terület tárolására is. Így amikor visszanyitom a programot, az egész útvonalat és tágabb környezetét is látom adatforgalom nélkül.
Ez persze csak egy feltételezés, de megalapozott, mert úgy szólt a hír, hogy a már meglátogatott területek, megtörtént keresések, tervezések lesznek láthatóak offline módban. Azaz ezek az adatok ott maradnak a cache-ben, és sok fér oda az új megjelenítés miatti alacsonyabb méret miatt.
De persze lehet, hogy valódi offline módról lesz majd szó, azaz bejelölöm, hogy töltsd le Magyarországot, ami lejön 10MB-ban, majd ezt követően max. a frissítés miatt megyen online-ra. A cikk viszont nem erre utal.
-
sippet
senior tag
ezek szerint nem olvastad el a cikket. a memóriaigény csökkenése és a térképek cache-elése egyrészt nincs összefüggésben, másrészt itt nem erről van szó, hanem arról, hogy az eddigi módszert, vagyis hogy négyzet alakú képeket (tile - csempe) töltögetsz le a telefonra, teljesen felváltotta egy helytakarékosabb, vektoralapú megoldás. ez sokszorosan kevesebb tárhelyigényt jelent, hiszen nem kell minden zoomolási szinten minden egyes térképkockát lementeni a telefonra. így (legalábbis andy rubin ezt mondta) egy egész usa állam térképe elfér néhány mb-on, vagyis ha indulás előtt letervezteted az útvonalat, és letöltod hozzá az adott térképet, az ponttól pontig offline is képes lesz navigálni, sőt útvonalmódosításra, újratervezésre is képes, mivel nagyobb területetet ment le, mint az útvonal és közvetlen környezete.
-
sippet
senior tag
itt van a navigáció idehaza: moddolt google maps fullosan működő google navigation funkcióval. egy apk-t kell telepíteni hozzá, és kész. adatkapcsolatra persze így is szükség van, és magyarul se tud, ettől függetlenül lehet vele villantani.
-
chabusch
tag
válasz
tom956ster #6 üzenetére
Arra én is kiváncsi vagyok, mert mérsékelt formában most is működött az offline mód. Megnéztem wifi-n a címet és az útvonalat, majd útközben a memóriában maradt részeket meg tudtam nézni adatforgalom nélkül is. Általában a célállomást nézve lőttem ki a Maps-et, így ez a részlet maradt a programban.
Azt gyanítom, hogy miután a térkép memóriaigénye csökkent, csak annyi történt, hogy nagyobb térképrészlet marad a memóriában, így ezt mostantól éremes offline mode néven fícsörként reklámozni.
-
Arthuro_Adam
őstag
válasz
tom956ster #6 üzenetére
Nekem már ez egy kicsit túl sok adat a térképen csak navigáláshoz.
-
tom956ster
aktív tag
Kíváncsian várom, hogy az EVO 4g-m jelez-e, hogy a marketről lejönne a maps 5, illetve mit takar pontosan az offline mód, mire képes ez Mo.-n?
(Tudom, hogy a navi nem megy még, akkor meg minek? ) -
Mr.Csizmás
titán
offline gugel mep, ez kell nekem a G3-ra
mellesleg "Goolge" cimben....
-
Lennier
tag
Ahogy elnézem a kompatibilitási listában csak az USÁban kapható modelleket sorolták fel...
-
fi:zi'k
nagyúr
A Defy miért nincs a felsorolásban vajon? Gyakorlatilag ugyanaz a hardver, mint a Ms2 esetén, csak (még) nincs rajta frodó.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Látványos 3D épületmodellekkel és bizonyos megkötésekkel adatkapcsolat nélküli navigációval is bír a Google Maps legújabb változata.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Megújult a PROHARDVER!
- Formula-1 humoros
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- További aktív témák...
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest