- Yettel topik
- Akciófigyelő: A Xiaomi leárazta a rúdporszívókat
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Külföldi SIM-ek itthon
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
Új hozzászólás Aktív témák
-
-sanci-
csendes tag
-
-sanci-
csendes tag
Sziasztok!
Biztos debil vagyok, de valamit nem értek. Feldobtam a szinkronizáló progit, lett szép foldere.
Oda benyomtam amit szinkronizálni szeretnék. Eddig OK, meg is csinálja.
Miután kilépek (kijelentkezek), majd újra belépek uazzal az accounttal a szinkronizálóba (vagy mi ez) kezdi megint a folderes varázslót, s közli, hogy a kiválasztott folder nem üres, válasszak üreset. ??? Ha választottam másikat, leduplikálta a már fent lévő cuccokat, vissza a gépemre. ???
Most akkor mi van? Nekem ide mindig ki be kell másolgatni amit akarok, meg törölgetni? Nem értem. Más nem szenvedett ezzel? -
zsigoildi
csendes tag
Google Drive-t használnám a Samsung Galaxy S-n, minden működik is, szinkronizálódik is, meg is nyitja az excel file-omat, szerkeszthetem is, de ha menteném azt mondja "sikertelen", ha átnevezem akkor is.
Hol a hiba? segítsetek... -
Firehand
tag
Sziasztok!
Én is elkezdtem használni a drive-ot, de vannak vele gondjaim. A számítógép ás a felhő közti szinkronizálás tökéletesen működik, de amint a tabon dolgozom, már nem. Használom a gyári appot, megnyitom a kívánt táblázatot, majd szerkesztem a tabon. Ha befejeztem a munkát akkor elmentem, de hogyan tovább, mert nekem a szinkronizálások nem mennek fel a tabrol. Azt sem tudom hova menti, mikor szinkronizál, de ha fellépek a számítógépemről akkor mindig a régi táblázat van fent és nem lett az újjal szinkronizálva.
-
vhunor
őstag
1 hét GD használat után: elég butus szegény, a drophoz hasonló taskbar notifikációnak nyoma sincs, a valakinél megnyitott és közben új verzióval felülírt fájlt nem/néha/nagyon késve szinkeli, letöltési sebesség néha egészen siralmas. Lehet kipróbálom a skydrájvot is...
-
mzso
veterán
Hát nekem meghal 100 megánál a feltöltés google drivera, úgyhogy praktikusan ott is 100 mega a limit. Drag and dropra nem is reagál egyébként, csak ha manuálisan indítom el. És 100 megánál megáll a feltöltés, minden hiba nélkül. Nehogy figyelmeztessen előtte, hogy nem hajlandó feltölteni, és csak az időmet pocsékolja... Rakat szar.
-
-
krystman
őstag
Azért mondom, hogy nem igazán tudtam, hogy mennyi a limit feltöltésnél a Skydrivenál, mert telefonon nem valami jó a kliense, és ezért hanyagoltam is. Pedig használnám, mert nem lenne rossz tényleg. Amikor utoljára is használtam és ami nem tetszett, hogy nem valami nagy sebességgel lehetett feltölteni a cuccot, és letöltésnél is valami 100kbyte-al jött. Ezek nem igazán tetszettek. A BOX meg igazából nekem a jó kliens miatt is tetszik telefonon, meg én max mp3 és telefonhoz tárolok kisebb programokat. Nekem igazából csak ez miatt kell! Fizetős részüket nem ismerem egyiknek sem igazán! A Google drive viszont fel és le is gyors, ami tetszik.
-
F34R
nagyúr
hogy lehet törölni a drive-t ?
-
BossBoss
őstag
Skydrive upload limit: webes: 300 MG
asztali kliens: 2 GBGoogle Drive upload limit: 5 GB (fizetett licensz esetén 10 GB!!! )
Dropbox upload limit: webes: 300 MB
asztali kliens: korlátlanBox upload limit: webes: 100 MB(fizetett: 2GB)
asztali kliens: nem találtam adatotHa valami rosszul írtam kérlek javítsatok ki.
-
Rickazoid
addikt
Szerintem a Google-nek kis eséllyel tudsz olyan nyelven írni, amit ne tudnának házon belül lefordíttatni... Budapesten is van székhelyük, max. átküldik oda, ha érdekli a supportot, hogy mit írtál. Már ha nem eleve rajtuk megy keresztül a Magyarországról küldött visszajelzés.
-
nyergess
tag
Hihetetlen, úgy látom, frissült a win kliens, mert egyszer csak felugrott a bejelentkező ablak és végre használhatom én is ezt a ... khm, alkalmazást.
tariattila (#88): ezen besírtam!
-
krystman
őstag
válasz
kolosanyi #83 üzenetére
Hát akkor ez ilyen. Inkább használom a BOX-ot, mert az legalább jól működik, mag ami kell azt hibátlanul le is tudom szedni. Egyenlőre hanyagolom ezt a Google drive-ot, majd ha normálisan működik akkor majd lehet, hogy visszateszem a telefonra is. Addig meg figyelem, hogy alakul. Webről megy a letöltés. Ezt néztem.
-
tariattila
veterán
válasz
kolosanyi #83 üzenetére
így van... több sebből vérzik...
doc letöltés telóra, megnyitás RENDES szerkesztővel, mentés és feltöltés...
ez helyett van online megnyitás, gagyi soronkénti szerkesztés...
igaz így többen dolgozhatnak rajta egy időben (talán emiatt ilyen)
vagy?le se tudom tölteni telóra... nincs munkakönyvtára se? egyre jobban utálom
-
krystman
őstag
Nézzétek már meg ti is, hogy ha Offlinera tesztek egy fájlt, pl. egy mp3-at, azt hogyan lehet megnyitni sima lejátszóval a telefonon? Mert letölteni le is szedi, viszont nem tudja megnyitni semmi sem. Így hogy a fenébe tudom vissza szedni a gépemre, ha kell valami majd?
-
Zefír
őstag
Eltüntek a filejaim....Ez hogy lehet? Fent volt 1 gigányi anyag.
-
cellpeti
nagyúr
van olyan kliens, amivel egy adott mappát lehet szinkronizálni a Google Drive-on lévő mappával?
-
BossBoss
őstag
Használtad már feltöltésre valamikor is a google docs-ot? Menj be az accunt beállításokhoz és néz körül. Hátha valami ki van kapcsolva vagy ilyesmi. Nem is láttam még ilyen szitut.szerk.: Most látom fent írja, hogy még nem készült el a drive fiókod. Majd kapsz egy email-t amint használatba veheted! Szóval nyugi!
-
Imy
veterán
A google drive kliensét merre találom Win-re, hol lehet letölteni?
-
tariattila
veterán
android kliens nagyobb méretű (pl.video) fájloknál összeomlik... a 30 megás még felment...
másnál hogy muzsikál? -
kolosanyi
veterán
válasz
jackbacsi87 #63 üzenetére
Azért nem lesz ez rossz majd.
-
jackbacsi87
senior tag
Androidról sokszor használtam a dropboxot offline. Kipróbáltam a gdrive-ot is. Szerkesztés után menteni akartam a fájlt, és visszadobott, mert csak olvasni lehet, vagy más néven elmenteni. Ez most komoly?
-
nyergess
tag
válasz
pusszycat #58 üzenetére
Természetesen nem csak Chrome alól érhető el a webes felület, de jogos a felháborodás...
noxwill: Nekem csak induláskor annyit ír, hogy Unable to connect. Meg hogy ellenőrizzem a kapcsolatomat. Persze a kapcsolattal semmi gond. És mint kiderült, az ékezetes karakterek a gondja. Azért ez nagy baki...
-
tariattila
veterán
válasz
anubys1984 #59 üzenetére
persze! kiváló!
a direktlinket és a kijelölt mappába való feltöltést kivéve....
-
anubys1984
aktív tag
Valaki használja már?
-
pusszycat
nagyúr
válasz
callmeakos #56 üzenetére
Azért sem teszem fel a Chromot javítsák ki a hibát...
-
LonGleY
veterán
Pont megjelent a stabil 1.4.0-ás Dropbox.
Annak a 16 gigája azért nem olyan rossz! -
BossBoss
őstag
Szerintem felejtsd el a box-ot. Komolyan! Gondolom frankó 50 gigád van neked is. Csak mondjuk próbálj meg letölteni pár gigiát egybe.... Fájlonkét lehet letölteni! Kellett valami és kénytelen voltam előfizetni, hogy le tudjak tölteni. Nagyon nem pálya a dolog. Hiába az 50 giga. Pedig iphonra kifejezetten szerettem az alkalmazását!! Akkor már inkább skydrive, drive, dropbox, mondjuk az utóbbit kicsit drágának tartom.
-
antim
tag
Tudja valaki, hogy box.com-hoz van-e valami windowsos hozzáférés?
-
nyergess
tag
Basszus, megvan, miért nem csatlakozik a desktop kliens a szerverhez; a Win usernévben nem lehet ékezetes karakter.
-
LonGleY
veterán
A lényeg tehát, hogy épp ugyanaz a folyamat megy végbe a saját account alatt akkor, amikor egy fájlt áthelyezel a gépeden (a kliens újrahasheli, a szerver egyezést talál a rajta lévő fájllal, tehát feltöltés nem igényeltetik), vagy ha más tölti fel ugyanazt a cuccot és a rendszer hozzáköti a már meglévőt. Ergó az eljárásban nincs plusz rizikó, és hangsúlyoznám, hogy ez nem csak a Dropbox sajátossága. Lehet beszélni adatbázis hibáról, esetleges biztonsági résről, de ez nem a fenti eljárásból eredeztethető. A Dropbox pedig kétlem, hogy még egyszer eljátszana egy olyan bakit, amin a megítélésük és a jövőjük múlhat. Személy szerint örülök, hogy egy ilyenen már túl vannak, ahogy a Gmail is. Minden hasonlóan gigantikus szolgáltatásnál ez a kérdéskör hatalmas nyomást jelent, ami magával hozza a fejlesztéseket is.
-
LonGleY
veterán
válasz
Rickazoid #49 üzenetére
Én meg épp azt fejtettem ki, hogy ez a két téma nem függ össze, legalábbis nem zárják ki egymást. A fájlok user-azonosítókhoz vannak kötve, hisz így lehet megállapítani, hogy kihez mi tartozik. Semmilyen biztonságtechnikai különbséget nem látok a között, hogy egy fájlhoz egy user van kötve, vagy több. A fájlok épp ugyanolyan körülmények között tárolódnak mindkét esetben. Azt is kétlem, hogy eredeti formában és névvel leledzenének ezek az adott szerveren (akár több részre szeletelve, különböző helyeken is lehet ezeket tárolni). Az előző hozzászólásom utolsó mondata szerintem elég nyomós érv már csak felhasználó szempontból is, hogy miért jó, ha nincsenek duplázások.
(Az ellenőrző összeghez egyéb adatok is társulnak, mint pl. a módosítás dátuma, amivel együtt viszont valóban képtelenség összekeverni a dokumentumokat.)
-
Rickazoid
addikt
Olvastad miről írtam? Nem a hashelésről, hanem a titkosításról és annak minőségéről, esetleges hiányáról. Nyilván addig eljutottam programtervező informatikus hallgatóként, hogy két fájl egyezőségét ellenőrzőösszeg alapján a leggyorsabb megállapítani (bár garanciát azért nem biztosít, igaz nagyon nem lehet egyszerű feladat generálni ugyanolyan ellenőrzőösszegű, de mégis különböző fájlokat, ha egyáltalán lehetséges), de ennek nem függvénye az erős titkosítás.
-
LonGleY
veterán
válasz
Rickazoid #47 üzenetére
Ajánlom, olvass utána a hash-elés témakörének. Méghogy adminok ülnek a gép előtt és nézegetik a fájljaid, hogy megállapítsák, azonosak-e. Kőkor rulz. :]
hu.wikipedia.org/wiki/Kriptográfiai_hash_függvény
Röviden: automatikus, függvény alapú fájl-összehasonlítás folyik. Két különböző fájl nemigen kaphat azonos hash-értéket. Két kódsort kell csak összehasonlítani, persze ezt a feladatot sem jó szemű adminok végzik.
A fájlokat ígyis-úgyis hash-elni kell. Ezt feltöltés előtt a kliens, feltöltés után pedig a szerver végzi (a böngészőből feltöltés során ugyanez fordítva). Ezek az értékek (illetve a fájlnevek, meg az utolsó módosítás időpontja) folyamatosan a kliens és a tárhely között gazdát cserélnek és összehasonlításra kerülnek (mint minden szinkronizálásra képes szolgáltatás esetében). Ez alapján tudja megállapítani, hogy változott-e valami (vagy pl. csak a fájlnevet írtad át) és szükséges-e a feltöltés. Hogy a háttérben hogy oldják meg ezek az értékek alapján a gazdaságos tárolást, már az ő dolguk, ebből csak azt a jelenséget tapasztalja az ember, amit leírtam. Meg gondolom nem szívesen várnád ki a 2 gigás fájlod újbóli feltöltését, ha csak áthelyezed egy másik szinkronizált mappádba..
-
Rickazoid
addikt
Röviden annyi, hogy elvileg ezek a tárhelyek nem nézhetnének bele a felhasználóik által feltöltött fájlokba, amennyiben nem publikusan megosztott fájlokról van szó, nemhogy még elemezzék és fel is használják őket. De ha megnézed az eddigi hsz-eimet láthatod, hogy én az ilyenfajta felhasználását eleve ellenzem a "felhőnek", mert szimplán nem etikus, hogy olyanok is hozzáférnek, akiknek nem szánod. Tegyük fel feltöltesz egy fájlt, amit nem osztasz meg senkivel, mégis hozzáfér az összes admin.
A fájlok titkosítását meg azért kétlem, mert akkor egy adminnak kéne ott ülnie a monitor előtt és néznie, hogy töltenek-e fel azonos fájlokat a felhasználók és ha igen, akkor a mesterjelszavukkal feloldják és elérhetővé teszik a feltöltőknek ugyanazt. Namost ezt kétlem, marad az automatizálás, de mivel a közelmúltban volt olyan hiba, hogy elérhetővé vált üres jelszóval az összes fájl, amit a szervereiken tárolnak... pontosabban be lehetett lépni bárki fiókjába üres jelszóval, szóval lehet gondolkodni, hogy ha használnak is titkosítást, az mennyit ér.
Én úgy vagyok vele, hogy amit nem publikus megosztásra töltök fel, ahhoz semmi köze senki másnak, tehát ha belelátnak bármilyen céllal, akár robotok is, az már ellenszenves. -
LonGleY
veterán
válasz
Rickazoid #43 üzenetére
"mivel ez azt jelenti, hogy a feltöltéseidet nem titkosítva tárolják"
Már mi alapján jelentené ezt?
És mit reklámozott másképp?Arról van szó, hogy a hash értékeket feltölti, és megállapítja, hogy a szerverükön - a szükséges backupon kívül - van-e már példány a fájlból (a hash-ek listája minden bizonnyal szintén titkosított adatbázisokban tárolódik a szervereken). Ha pedig már fent van egy fájl, miért kéne ismét a sávszélességet és az egyéb erőforrásokat arra pazarolni, hogy ismét felszipkázza azt a usertől? Ez annyira egyértelmű, hogy nem is tiszta, min lehet e kapcsán felháborodni. Az egészben annyi a "biztonsági kockázat", hogy ha pillanatok alatt felkerül egy fájl, megállapítható, hogy talán valaki másnak is megvan már ugyanaz. Ez nem egy sűrűn előforduló jelenség, csak érdekességképp említettem, és biztos vagyok benne, hogy más hasonló szolgáltatásnál is ha nem idióták az üzemeltetők, ez épp ugyanilyen elven működik.
-
GyéBen
tag
Hmm, ez fura... úgy látom, páran, már sikeresen bejutottak... Én meg tegnap reggel óta csak várok.
-
Rickazoid
addikt
Én annak az egy fájlból csak egy példány dolognak nem örülnék annyira, mivel ez azt jelenti, hogy a feltöltéseidet nem titkosítva tárolják, ha van is titkosítás, az csak az általad tárolt fájlok listáját védi.
Ebből volt jó pár hónapja kisebb felhördülés, mivel pont a Dropbox reklámozta magát másképp. Ez szerintem sem "ficsőr", hanem biztonsági kockázat, ott spórolnak, ahol nem kéne.
Szerintem. -
LonGleY
veterán
Természetesen kiválasztható a Dropbox-nál is, hogy mit szinkronizáljon. A beállításaiban meg egyetlen dolgot érdemes átállítani: azt, hogy ne legyen automata feltöltéslimit.
Érdemes megismerni, a legnormálisabb cucc. A release notes-ból elérhető tesztváltozatokat szoktam használni, nem tűnnek bugosnak és automata frissítenek (sokkal újabbak a stabil változatnál, az elég ritkán cserélődik). Az nagyon jó benne, hogy egy hónapig bármilyen törölt fájlt, vagy azok előző verzióit elérhetővé teszi (opcionálisan törölhetők a webfelületen keresztül). Ez már sokszor mentett meg a véletlen felülírás okozta károktól. :]
Az érdekes még a Dropbox-ban (bár gondolom így megy máshol is, ha nem hülyék a készítők), hogy egy fájlt, ha már a szervereiken található, nem is kell feltöltenie. Ez a népszerűbb dolgoknál, telepítőknél érdekes és hasznos dolog.
-
nyergess
tag
válasz
tariattila #40 üzenetére
Akkor betudom egyelőre annak, hogy túl hamar élesítették ezt az egészet, s ezért van tele ennyi kínnal. Na akkor majd máskor próba, addig "szórakozok" a többi felülettel.
-
nyergess
tag
Nekem vmiért az asztali kliens nem tud csatlakozni a szerverhez. Újraindítottam a progit is, a gépet is, de semmi. Androidon és böngészőben oké, csak a win-es kliens vacakol. Másnak van/volt ilyen?
-
Rickazoid
addikt
A földön is elég egy véletlen meghibásodás és máris elvesztek az adatok. Garanciád lehet ugyan egy eszközre, de arra senki nem vállal garanciát, hogy az adattárolókról meghibásodás után visszanyerhetők lesznek az adatok értelmes formában. Ilyesmi ellen redundáns és többszörös biztonsági mentéssel lehet csak védekezni, egymástól jól elválasztott helyen tárolva a mentéseket. Például redundánsan és titkosítva a felhőben és szintén redundánsan két csepp-, por-, ütésálló és rezgéscsillapítóval ellátott masszív, leárnyékolt fémházban tárolt minőségi HDD-vel. Utóbbi mondjuk k*rvadrága mulatság, szóval figyelembe véve egy átlagos HDD igen hosszú élettartamát, bőven elég két normál külső 2,5"-os példány is, úgyis cserélni kell őket évente-kétévente, ha tényleg használva vannak, hisz hamar megtelnek az egyre nagyobb adatok miatt.
A felhőket fenntartó szervereken meg úgyis futtatnak biztonsági mentéseket (nem is beszélhetünk emiatt tényleges felhőről, hisz a gépek nem egymással állnak peer-to-peer összeköttetésben, hanem ugyanúgy szerver-kliens kapcsolat van), illetve felteszem a redundancia is megoldott.
A valóban értékes adatok védelme körülbelül itt kezdődik.
A kevésbé értékesek meg kevésbé értékesek.De úgyis tudjuk, hogy az elsődleges felhasználási területe ezeknek nem az adatok biztonsági mentése lesz, ami egyébként szerintem az egyetlen értelmes felhasználási mód, hanem a megosztása mindenfélének - amire vannak egyszerűbb módszerek is - amit csak el lehet képzelni. Ez egy divatirányzatnak van kitalálva (nem véletlen mellékhatásként hozzáadódott, hogy még több információval rendelkezhetnek az emberekről, még több és még célirányosabb reklámok jelenhetnek meg, amivel még jobban lehet manipulálni az embereket) csak idő kérdése, hogy tényleg divattá nője ki magát. Érthető tehát, hogy mindenki beszáll lassan, akinek szervere van.
-
ferinéni
csendes tag
Amikor már szépen mindenki a felhőbe feltöltötte a fontos és kevésbé fontos adatait akkor majd a megfelelő időben egyszer csak jól lekapcsolják a villanyt...
Én maradok a földön!
-
tariattila
veterán
-
debrejo
senior tag
Akinek kell, megértem hogy tököl vele. Nekem gyakorlatilag a telefonnal lőtt képek backupjaként (sic!) szolgál, néhány home videó van még fellőve (nem, nem olyan
) illetve pár olyan privát doksi amit akár webes felületen is el tudok érni ha kell.
Bőven elég pár giga, 5 főleg.
Illetve azért szeretem a Sugarsyncet mert meg tudom adni milyen mappákat szinkronizáljon az asztalin. Dropboxot annyira nem ismerem pedig asszonypajtás azt használja, mivel számomra hihetetlen módon még Meego(!) alá is van kliense. Sugarsync lassabb, ez tény. Amíg nem többszáz megás fájlokat tölök fel addig ez engem nem zavar. -
-
pusszycat
nagyúr
Lehet tudni h melyik a leggyorsabb fel/le töltésnél mert hiába 100 GB ha folyton pöcsöl.
-
kolosanyi
veterán
Egyébként most jut eszembe, ha már Google szolgáltatás, a Music-kal mi a helyzet? Eszerint egy kis trükközéssel itthonról is elérhető, de még régebben próbáltam, rohadtul nem akart összejönni. Próbáltam több proxyt is, de ugyanúgy nem sikerült, inkább hanyagoltam. Valami hír esetleg arról, hogy tervezik mifelénk is bevezetni?
-
LonGleY
veterán
Nekem meg a Dropbox a favorit. Annak az ingyenes változatát már 16 GB-ra fel lehet tuningolni, mindenféle emberkék közbenjárása nélkül - és a módszer gondolom a többi meghívós-bővítős szolgáltatásnál is működik:
1. eldobható e-mail címek kreálása (pl. eldobhato.mpp.hu - ez a létrehozott címekre érkező leveleket egy megadott fiókra továbbítja)
2. a saját Dropbox fiókból a kreált e-mail címek csoportos meghívása a /referrals aloldalon
3. az e-mail címekből a meghívó linkeket tinyurl.com-on le kell rövidíteni (a randomgenerált kód helyett beírható saját link is, pl: /dropreg01, /dropreg02 stb, ez is gyorsítja a procedúrát)
4. Virtualbox alatt linuxos masinák létrehozása (meghívónként mindenképpen 1-1 egyedi, frissen létrehozott virtuális gép kell), amik Ubuntu vagy Fedora ISO-val négyesével indíthatóak live módban (a Fedora kevesebbet kérdez, teljesen automata az elindulásig, elég a 32-bites változat)
5. minden egyes virtuál gép alatt egy tinyurl-es cím beír, regisztrál (szerencsére a Dropbox nem kér visszaigazolást); regisztráció közben az e-mail cím kimásol, a kód legyen mindegyiknél legyen ugyanaz, hogy ne legyen kavarodás
6. a regisztráció után a Dropbox oldal átdob a letöltésre, onnan egyből telepíthetó a kliens
7. DB kliens indít, a kimásolt e-mail címmel és a kóddal belép, next-next-skip-stb, kész, megvan a bónusz (a Dropbox esetén regisztrációnként 500 MB, tehát 2 gigáról 28x kell végigmenni a folyamaton a kimaxoláshoz)Ezzel el lehet pöcsölni kb. 2-3 órát, de a végeredmény az emberi tárhelyméret, regisztráció-kuncsorgás nélkül. :] Több ízben kipróbált, kb. már 4-5 fiókot húztam így föl. A Dropbox kliens meg szerintem a legjobb. De azért majd rálesek erre a SkyDrive-ra is..
-
rjg
őstag
válasz
Rickazoid #24 üzenetére
Tegnap leszedtem Mac-re és Androidra is a klienseket és beregisztráltam. Az OSX kliens tényleg hasonló a Dropbox-éra, létrehozza a saját mappáját, amit a tárhellyel szinkronizál, a webes kliens is használható, de az Android-os verziót ugyanúgy elcseszték, mind a frissített Dropbox klienst. A régi Dropbox létrehozott egy Dropbox nevü mappát a telefonon és ha valamit letöltöttem, akkor azt a fájlt, a felhőben lévő mappa szerkezettel együtt (pl: Könyvek/műfaj/szerző/könyv) megtaláltam az sdcard-on. A frissítés után, nagyon intelligensen
csak a cache-be tölti le a fájlt (és a mappaszerkezetet) és a fájlokat egyesével kellene importálni más, tetszőleges helyre. A cache is nagyon jó helyen van, sdcard/Android/data/com.dropbox.android/files
. A Drive-tól azt reméltem, hogy behozza a Dropbox elvesztett funkcionalitását, de nem.
Az elérési út itt még egyszerűbb: sdcard/Android/data/com.google.android.apps.docs/files/pinned_docs_files_do_not_edit/szép hosszú számsor.
Ha nem kellene fájlkezelővel szórakozni, még nem is annyira zavarna, de lehetetlen a kliensből megadni, hogy melyik kiterjesztésű fájlt, melyik alkalmazással nyissa meg. Egy egy prc-nél, például dob egy hátast és közli, hogy nem tudja megnyitni. Arra, amire én használtam volna, hogy az e-bookjaim egy részét ott tároljam és csak azokat töltsem le, amiket olvasni akarok, így használhatatlan. Csoportmunkára, office fájlok felhőbeli kezelésére, tárolására, megosztására ettől még jó lehet, de korántsem teljes körű "felhős" megoldás, ha a "földi" lába sántít... -
debrejo
senior tag
Én a Sugarsyncet használom, tetszik hogy automatán szinkronizálja a kijelölt mappákat. Fotókat, videókat, 1-2 személyes dolgot tartok benne, webes felülete van, bárhonnan elérem. 5 Giga bőven elég ilyen dolgokra szerintem. Fogalmam nincs mivel tudnék megtölteni 25 gigát. Amíg a mobilnet ennyire drága, felhőből zenét hallgatni vagy filmeket nézni brutális összegekbe kerül. Adattárolásra jók, semmi több.
-
-
AMD ehog
aktív tag
A saját domainnevű (Google Apps) fiókomban is aktiválták tegnap
Az Apps fiókokra pedig később jön az ilyesmi... -
petipetya
nagyúr
válasz
callmeakos #11 üzenetére
Este rányomtam, reggel már aktív is volt.
-
mtibi
csendes tag
válasz
MittuDomain_ #8 üzenetére
Viszont 100MB nál többet nem tudsz feltölteni ami gáz
-
Xaels
félisten
Én meg ftp klienst futtatok itthon amikor nem vagyok itthon és egyből a gépemre töltöm fel amit kell. Persze nem olyan könnyű megosztani másokkal, de ez legyen a legnagyobb baj.
Ez a tereljünk minden báránykát a felhőbe nekem amúgy nem jön be.
-
catroot
veterán
válasz
Rickazoid #13 üzenetére
Pedig a tegnapi SkyDrive topikban 2 gigáról írnak limitnekSzóval klienssel már 2 gigát is lehet.
"The service is built using HTML5 technologies, and files up to 2 GB (300 MB via the web)[3] can be uploaded via drag and drop or via the SkyDrive desktop application for Windows and Mac OS X."
-
Cathulhu
addikt
Szerintem nem is akar alalicitalni senkinek, gondolom androidon alap lesz, val'szeg chrome-ba is beledrotozzak valahogy (mmint a bongeszobe) es akkor egyszeruen legyaluljak a piacot a reszesedesukkel. Legalabbis azt gondolom igy tervezik. Aztan meg ha nagyra nonek, akkor az EU-ban szepen elkezdik oket perelgetni mint az MS-t anno az explorer miatt...
-
daniel909
addikt
Nekem sem elérhető még... De én a SkyDrive-ot preferálom, nekem az tökéletes.
-
kolosanyi
veterán
Akkor bízom benne, hogy nem sokára nekem is jön az értesítés.
Amúgy az emberek mire használják ezt a sok szolgáltatást? Én kb backupokat tárolok a Dropbox fiókomban, meg megosztok pár filmet meg zenét az ismerőseimmel, szóval kvázi pendrive helyett van. Igaz a legtöbb ismerősöm azt se tudja, hogy eszik, vagy isszák ezt a felhő dolgot. -
MittuDomain_
őstag
Hát, nem is tudom.
Nekem a box.com ingyenes 50 gigája eddig mindent überelt, szeretem, használom is.
Ha valakinek felkelti az érdeklődését, kérjetek tőlem meghívót pls, 500 megát kapok regisztrálónként.Kell a hely, na. Most nyomok éppen fel 10 giga Skandinávia képet.
-
Rickazoid
addikt
Azért a MS-féle 300 MB fájlméret-korlát inkább a GDrive malmára hajtja a vizet. Már annak, aki biztonsági másolatra használja az ilyen szolgáltatásokat, nem fájlmegosztásra - amire szerintem nem valók. Feltéve hogy itt nincs ilyen korlát. Erről nincs információ?
-
tjb007
nagyúr
Lassan már annyi ilyen ingyenes tárhelyszolgáltatás lesz mint csillag az égen, az ember meg nem tudja eldönteni, hogy melyiket válassza.
Én is ezek közé az emberek közé tartozom ezért én beregisztráltam mindenhova (na, azért mégsem mindenhova)(#2) kolosanyi
Én tegnap este igényeltem, azt írták értesíteni fognak emailben ha elkészült a tárhelyem. Még aznap jött az email, hogy használatba is vehetem.
-
valsavis
tag
dropbox wuala tonido bőven megteszi
-
HoaryFox
őstag
Dropbox 4evah ^^,
-
kolosanyi
veterán
Nálam még nem elérhető.
-
modd3r
őstag
Csak az a fránya Linux kliens jönne már...
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Microsoft megoldásánál kisebb alapterülettel és drágább bővítési opciókkal kecsegtet a Google online tárhelye.
- Karctalan kijelző? Hydrogel fóliával gyerekjáték. Most 3.000 Ft-tól minden telefonra/okosórára!
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra gyári billentyűzetes tok
- Pitaka Iphone 12 mini tokok és Pitaka MagEZ Card Sleeve
- Apple Gyári Dobozos Gyorstöltő 20W USB-C - LIGHTNING (Type-C) telefon töltő (adapter, töltőkábel)
- Bontatlan iPhone MagSafe - ANKER MagGo 622 5000mAh powerbank - vezeték nélküli+vezetékes töltő/akku
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest