Hirdetés
- iPhone topik
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
Ha "csak" egy szünetmentesbe dugtam volna az összes adaptert, az is sajnos SPOF, hely meg nincs és régebben is úgy tapasztaltam, hogy a szünetmentes (ahol dolgoztam egy APC smart UPS) is jobban szerette, ha sok dugasztáp helyett van két-három jó minőségű táp.
Amúgy ha ki is esik a Meanwell, úgy néztem, hogy átmenetileg a Synology régi tápja is elbírna mindent és próbáltam is egyszer kevesebb cuccal.
Beiktattam még egy 10 és egy 5 amperes gyors üvegbiztosítékot is, és lehet hogy még bontok az ágakon, hogy zárlat vagy túláram esetén ne essen ki minden, vagy ha a táp szaladna meg, hátha jelent valamit. -
válasz
Ferrari fan
üzenetére
azért fontos infó, hogy ebben az esetben ugyanannál a szolgáltatónál, ugyanazon az accounton tárolták az első számú mentést, ami olyan, mintha ugyanazon a gépen lenne.
és valószínű, hogy a második mentés is valami felhőben volt, csak másutt.
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Általánosságan mondtam.
Fasza a megoldás
Mondjuk hatékony, de SPOF
A mindenhez külön táp meg sok helyet foglal.@Ferrari fan : "Válasz: Hát.... az is a serveren volt
"
Az egyik site-unkon ezt megcsinálták nagyobb vason is
-
Ferrari fan
tag
válasz
KROK640
üzenetére
Így van a felhős adattárolás nem mentés, még ha fizetsz is érte, ezt egy nyugdíjalap példája is mutatja

https://pcforum.hu/hirek/27695/google-cloud-felho-unisuper-adatvesztes-nyugdijalap-penz-biztonsagi-mentesÉs az indoklás hogyan is sikerült mindez:
https://pcforum.hu/hirek/27783/google-unisuper-cloud-felho-adatvesztes-biztonsag-mentes-elemzes
Piros pont a kollégáknak, akik szintén úgy gondolták, hogy a felhő nem mentés.Amúgy pár hete hívott egy ügyfél, könyvelőiroda, hogy a programunk által kiolvasott adataikat vissza tudjuk e adni mentésként, az általuk használt könyvelőprogram számára, ugyanis a serverüket egy zsaroló vírus támadta meg.

Mondtam nem midnen adatot olvasunk ki, fejelsztésnek írjon emailt és egyeztessenek emialben. De Visszakérdeztem, hogy mi a helyzet a mentéssel, a rendszergazdájuk nem készített?
Válasz: Hát.... az is a serveren volt

Mondtam hogy az ciki
, és nem szerencsés ugyanott tárolnia mentést is mint az adatokat....
Mondta, hogy hát most már ezt is tudják...
Ezután finoman utaltam rá, hogy lehet másik Rendszergazdát kéne keresniük ha jót akarnak a jövőben.... -
E.Kaufmann
veterán
Gondoltam, hogy Krok kollégának csak van, ahogy nekem is

Az én hálóm is vegyesbazár, de ezek mennek ugyanarról a 12V DC MeanWell tápról már egy éve:
- Synology NAS,
- Mikrotik router,
- egy Asus és egy Cudy router (mint AP-k),
- a szekrény hűtése (2x Arctic Cooling 12 CO)
- ja és a szolgáltatói eszköz is.
A szolgáltatói eszköz és az Asus vagy 10 méterre van a többi eszköztől és a tápegységtől. Nem vacakoltam PoE-val, hanem vettem 1 milis két eres kábelt, azon át megy a delej.
A HP switch csak azért megy még saját tápról, mert a feszültség még stimmelne is, de olyan elcseszett dugót használ, amilyet nem találtam, a gyári tápról meg még nem volt szívem levágni.
Ja és 120Wattos táp, az összes hóbelevanccal együtt 50Wattnál nem eszik többet átlagosan a "szekrény", de még a tápjaik értékeit összeadva sem érem el a 120 Wattot (90-100W), így biztos ez sem lesz gond még bővítéssel sem. -
-
-
totron
addikt
Igaz, benéztem. Itt is volt XP, nem tudom már min, de 91RA MMB(tm)-tal használtam, persze így csak SP nélküli állapotában futott, packokkal megpakolt állapotában használhatatlan volt. Volt is vita nem egy, hogy sokat lassítanak ám az újítások versus nem, hülye vagyok, a packok semmit nem lassítanak rajta.. Nem fogta fel az ilyen ember, hogy gyorsabb a gépe és a teljesítmény eltakarja ezeket az árnyalatokat. Ehj.
(#36286) E.Kaufmann, ezt úgy kellett vón, hogy beszerzés után beviszed a butikba, lebszod az asztalra: "legyártottam, basszátok meg!". Tény, hogy sok fogalmatlan tudott betérni, ez akkoriban még nagyjából legitim is volt, még ha volt is infó áramlás. Nem mintha manapság ne léteznének stabil meggyőződések. A high-end igényeket ildomosabb magunkban dédelgetni, konfrontáció nélkül, s szépen megvárni míg átgyalogol rajtunk saját beteljesületlenségekkel teli életünk.
(#36287) i400, azzal kezdtem*. Még tán a 433 Celeron is arról ment évekkel később. Nem volt vele gond, igaz, nem is hajtottam túl. Később aztán relative felszökött a tápgyilokz, mint olyan, volt benne kondirobbanás nem túl távolról fülelve, szigorúan szekrények közé beszorítva az akusztika miatt, mindez nem szándékosan. Zasszony művészeti projektéhez szétfoszlatott, jó távolról beszerzett pákapöszmet via gyékény, tápon meg épp nem volt tető, beleszállt, a táp meg el. Tudtunk élni. Ésatöbbi.
*Nem tudtuk még '98-ban mi mi fán terem, nem tudom mennyire spórolt a bolt, belefért volna-e jobb táp az adott árért. Az élesen megvan, hogy nagy csinnadrattával hászhoszxálításal hirdették a cumót (komplett gép, mindennel is), aztán amikor szombatdélelőtt érte mentünk -
totron furán opálos, ám mégis csillogó szempárral - akkor meg nem volt házhozszállítás. Ez a legnagyobb természetességgel gördült ki ez a gyerekből, hogy hát jóhogy nincs, hát mit akarunk mi. Jó, de akkor meg ne legyen kiadás se vagy ezt a csonkaságát az élménynek/szolgáltatásnak közöljék előre. Mindegy.Esperanza (hányós smiley) a nyerő!
In cooperation with IzauraTV. -
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
a digi ont áramszünet idején remekül elment egy power bank + 12 voltos konverter kombóról. a passzív optikai hálózat szépségei

-
E.Kaufmann
veterán
válasz
bambano
üzenetére
Nekem a Digis hüvely az pl pont 12 Voltos, nem is a gyáriról hajtom, hanem egy központi helyről szünetmentesített tápról.
A JuhPíszi connectBox is, amit láttam szintén 12V DC, tápcsatival lehet mókolás.
Persze a kábelmodemem, ami nekem volt Cicó, az 15 Voltos volt, előtte meg ADSL modemek szintén vegyesen voltak AC-DC 5-12V között bármi.De ezért is írtam: "ha mezei 12 voltos DC dugós"
-
F.E.K..
senior tag
válasz
totron
üzenetére
" A szalagos tárolás meg romantikus, s hogy őszinte legyek, biztonságosabbnak hat nekem, mint a HDD."
Az igazi előnye a szallagos egységeknek az olcsóság, a hosszú távú archívum mentődik rá, mert cserében... nos., nem gyors. Pláne, hogy a visszaolvasás is csak szekvenciális ugye...
De fajlagosan verhetetlen az ár/kapacitás tekinetében.
Például céges szallagos egység: kapacitás: 8*30TB, a kazettákat szépen cserélgeti automatikusan (a legrégebbi íródik felül, kivéve az időnként páncélszekrényben elzártak, de az évente egy).
Otthonra mondjuk nem a legpraktikusabb, az igaz (bár volt olyan megoldás, hogy vhs kazettát használt mentésre, pl.: [link] , de az a mai adatmennyiségek esetén... hát... sok türelem kell hozzá. Nagyon sok
) -
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
egy csomó modem nem 12 voltos...
-
i400
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Kinek van ptsd-je a vargáné tápoktól?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
totron
üzenetére
Sulinet, a régi szép idők, amikor megint minden sz@rt el lehetett sózni és el is sóztak

A P4 celeroncsok hőskorszaka kishazánkban
Nekem otthonra a P4 kimaradt, mert ami jó lett volna, drága volt, ami meg olcsó, nem érte meg.
Emlékszem arra a méltán eltűnt számtech boltra, ahol körberöhögtek, mikor 64 bites Sempront kerestem, de nem azért, mert nem volt értelme (nem is volt, csak a kíváncsiság, később szereztem is egy 64 bites XP "próba" verziót) , hanem mert szerintük olyan állat márpedig nincs. Pont pár hónapja jelentek meg, csak a tisztelt "kollégák" csesztek figyelni az újdonságokat... Másik, ma is létező debreceni üzletből sikerült is venni. -
Lenry
félisten
válasz
totron
üzenetére
No jó, de a 386, meg a ballonértesítés sehogy sem jön össze.
az nem is, de a kollega 366-ot írt, ami gondolom a 366MHz-es Celeron, azon meg már elkaristolgatott a Windows XP is
-
totron
addikt
válasz
KROK640
üzenetére
No jó, de a 386, meg a ballonértesítés sehogy sem jön össze. Nem is tudom pontosan melyik Win iterációval jelent meg.
Itt meg 4.3GB-ról lett egy 160GB-ra való ugrás, Sulinet program keretében. Akkoriban sárgultak az emberek egy ekkora kapacitástól. Később persze hozzáöregedett a világhoz az a winyó is, s végül egy fordítva bedugni akart Molex csatlakozóval zártam le örökre a rajta gondosan ápolt gyűjteményeket. Szép vég, szakértői vég!BluhReii vonalon még lehetne backupolni, persze "annyit már nem ér meg"-re szokott kifutni ez. A szalagos tárolás meg romantikus, s hogy őszinte legyek, biztonságosabbnak hat nekem, mint a HDD. Volt itt a fórumon aki leoltott emiatt, s hogy reméli, hogy soha senki nem enged informatika közelébe, ám én 100%-ban leszartam a véleményét, már akkoriban is tudtam, hogy feltétel nélkül jó a gondolatom. Nem szeressem az ilyen sutaságot, amikor valaki puritánul hajtja, hogy melyik a jobb, még ha papíron igaza is van. A hanklemezhallgatók is hülyék amúgy, mint tudvalevő. Azok szájából a leghülyébbk, kik
bakelitnekhíják a dubplate kultúra fekete korongját. Van azért a streamernek (xalagos egységnek) realitása, mégha szentimentikláiával kevert is.
A BD lemez új illata is visszaad valamit a CD írós korszak emlékeiből, bár nem mindenki párhuzamosítja, lehet, nem is kötelező.
Na igen, a pendrive, de az drága fajlagosan. Láttam olyat, hogy bermuda gatyájában ugrott egy seggest a medencébe a life user, utána ugrott be neki, hogy így hiába érkezik meg haverhoz, az ígért adatot aligha tudja átadni már (zsebben volt a data). De a nadrág az rikítóan színes volt, így az emlék is az.hogy az emberek ismét kapják KPbe a pénzt
Áh, hardveraprón venni kell valamit jellemzően, különben elinná ~mindenki. Mondjuk ha aztán meg harmadáron adja oda a nagy, kialakult hiány közepette a portékát, az se jó. Vagy várjál, verjük el kajára inkább hó elején az összes lét, azt még könnyű is megtenni. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Én megpróbálnám másik táppal is, ha mezei 12 voltos DC dugós, biztos van otthon tartalék.
Az otthoni "felhőnek" is lehet értelme (mint szó meg egyébként is), ha sokat vagy úton és a mobil eszközeid rá tudnak kapcsolódni.
Onnan meg már egy másik felhőbe is tudod menteni. -
blp85
senior tag
válasz
KROK640
üzenetére
"Múltkor egy hajléktalannak javasoltam, hogy alapítsanak szakszervezetet a jobb munkakörülmények végett, elsősorban, hogy az emberek ismét kapják KPbe a pénzt és akkor tudnának nekik adni, vagy kapjanak ők hitelesített POS terminált mint munkaeszközt. Eloldalgott, és megértem, onnantól ők is vállalkozásba lennének kényszerítve."
- egyszer egy haverral mentünk a HÉV-vel, és odajött egy j**** tanúja, hogy pénzt kérjen, mondtunk, hogy sorry nincs aprónk, erre előkapott egy POS terminált, hogy ilyene is van
-
blp85
senior tag
válasz
KROK640
üzenetére
Még a U*C idejében volt nálunk is ilyen, de nem a modem vagy router volt a gond, hanem valami más (talán a hálózati frekvencia). Akkor emlékeim szerint a kiesett időre jóváírták az összeget vagy talán többet is (lehet akkor volt, hogy 2 hónapig nem is kellett a netet fizetni
(mindenesetre, ha munkához kell, akkor diplomatikusan írd meg nekik, hogy ez neked mennyi nehézséget okoz). Bár már yodás, úgyhogy nem tudom mennyire érdeklik őket... -
-
KROK640
nagyúr
Nem muszáj messze lennie, de az az egyik nagy előnye, hogy a redundanciát biztonságosabbá teszi, eltérő lokációja lévén.
Modem : Ebben van valami, eléggé forró ugyanis.
Igaz régebben néztem, de akárhány DVD-t vagy CD-t tettem be a meghajtóba (randomra) mindet hibátlanul beolvasta, pedig 10-15 éves, meg még idősebb lemezekről van szó. Maga a drive is 10+ éves.
random CD 2002 március 27-ről jó 21 évvel később
1999 Augusztus 19-es CD 24 évvel később -
-
-
hobizoli
nagyúr
pendrive-k reg atugrottak a DVD meg a Blu-Ray lemezek kapacitasat is
vagy pl 20k egy jobb 256GB-s SD memkartya USB adapterrel egyutt
akkora, hogy atfer a DVD/BR lemez kozpen a pozicionalo lukonrafer kb 50db normal 4,7GB-s DVD lemez adata
kicsit egyszerubb mozgatni azon adatokat, meg azt berakhatod a telefonba is
-
BiP
nagyúr
válasz
qnadam
üzenetére
Akkor csak a sebesség meg a hangerő változott. Régen sétáltak vele,
most meg bringával/elektromos rollerrel száguld 30-cal, és üvölt ezerrel a baszottnagy JBL (nem, normál hangerőn/fülhallgatóval nem lehet hallgatni, az egész utcának tudnia kell, hogy neki k nagy a fasza.), már az utca végéről lehet hallani.
De mivel gyorsan megy, legalább hamar tovább is halad.
(ilyenkor mindig azt várom, mikor fog elnyalni a rollerrel, vagy mikor fogja elcsapni valami olyan autó, amit a bömbölő zene miatt nem hallott érkezni) -
BiP
nagyúr
Ezeket nem én írtam, hanem KROK, de én is akartam rá reagálni úgyis.
És kb. ugyanezt. Attól, mert a felhő ott van az íróasztal alatt, attól még lehet felhő. Mert úgyis az a lényege, hogy nem csak az asztalhoz ülve éred el a tartalmát/erőforrásait, hanem távolról is, akárhol vagy. -
válasz
koby11h
üzenetére
a legelső cédéim 97-98-ból simán olvashatók, a későbbi dvd-k nagyobb része is, de azért ott is előfordult márkás lemez, aminek pár év múlva a külsejét már nem lehetett olvasni, valószínűleg nem sikerült jól összeragasztani a rétegeket.
a kilencvenes évek floppyjai hibátlanok

-
koby11h
őstag
"Aztán megnézed azt a lemezt 5 év múlva, és..." - És olvasható

120+ db CD/DVD-m van, karácsony környékén másoltam fel őket HDD-re, mert már nincs csak egy külső optikai meghajtóm, valameddig.
1998-as a legrégebbi lemez, az is és a többi is olvasható volt, bár volt pár darab aminél néhol belassult. Persze 2 példány van belőlük, szóval az sem lett volna gond, ha az egyik hibás lett volna...
Nem volt mindegy, hogy mivel pl. NEC, Plextor, Sony és hogy mire írtunk pl. Taiyo Yuden vagy tajvani Verbatim. Utána pedig ellenőrzése Opti-val vagy Disc Speed-del és ha sok a hiba akkor újraírás... Nem az eldobható lemezek pl. Eurodata, Arita vagy most az Esperanza (hányós smiley) a nyerő! -
"A saját felhő otthon, nekem a felhő értelmének egy részét máris megkérdőjelezi... Elvégre nincs földrajzilag messze."
Nem is muszáj egy bármilyen felhőnek messze lennie. Az Amazon datacentereiben is gondolom használnak Amazon felhőt a supportosok..."Feltaláltam a jövő felhőjét, ami localhost.
"
Akár, de az elérhető bárhonnan, ha nem otthon vagy? Mert egy privát cloud igen.Modem : Próbáld ki hidegebb időben, fújd ventivel. Változik valami?
"Régen is az volt az elvem, az van meg ami ki van írva CD/DVD-re, ami csak HDD-n van meg az olyan mintha nem lenne meg. "
Aztán megnézed azt a lemezt 5 év múlva, és...
-
KROK640
nagyúr
Fuh, ez rám is igaz. 2006-ból van egy pár aminek nagyon örülök, normális géppel. Utána 2007-2008 jön 1Mpixel alatti veszettül szar kamerával, egészen 2010-ig csupa impresstionista festmény, a feléről csak én tudom, hogy mi lenne, mit kellene nézni, vagy miért érdekes.
Cipruson tartózkiodásom első 1 hónapjáról egy kezemen megtudom számolni hány kép készült, (megdöglött a telefonom), aztán mikor megjött a Lumia akkor felgrottunk úgy havi 600db-ra. -
KROK640
nagyúr
válasz
qnadam
üzenetére
Akkor lehet, hogy ki is mentek a divatból, mert a 2010-es évek végén 300 métert nem tudtam úgy menni Debrecen belvárosában, hogy legalább egybe ne botoljak bele, mostmeg már évek óta egyet sem láttam.
Igaz mintha a villanyroller is alább hagyott volna.
De aminek nagyon örülök azok a különféle juke boxok. Mikor megy az egységsugarú (általában nem az idén barnult) fiatal, a hátán egy hangfallal, a zene bömböl, és az egész utcának rögtön hallania kell, hogy mennyire szar zenei ízlése van, ha kíváncsiak rá, ha nem. -
KROK640
nagyúr
válasz
qnadam
üzenetére
Nálam is hasonlóan durva a helyzet, igaz videókkal együtt, és én pont az utóbbi években kezdtem nagyon termékeny lenni, de hála az égnek eléggé sok felé eljutottam, és volt mit fotózni

#36217 totron : Troll ON:
És szerinted a neten lesz olyan kép, hogy a kis utcám, eső után, ahogy kisüt a nap és minden tükröződik a pocsolyákban... az ablakomból nézve... mindez 2006 június elején látható állapotok mellett?
Vagy "ilyen volt 2022-ben az Ikarus fesztivál Memmingenben, AHOGY ÉN LÁTTAM".
-
KROK640
nagyúr
válasz
totron
üzenetére
"Na meg hol marad a minimalizmus lélekemelő eszméje?" - ebben a kérdésben sosem volt erősségem. A kevés tárhelyből eredő traumám valahol ott kezdődött mikor a 366-os Celeronomon 3GB tárhely mellett úgy kellett létezni, hogy fater több száz bescannelt képe (még JPGben is sokat foglalt), öcsém játékai, amik természetesen véletlenül sem egyeztek azokkal amikkel én szerettem volna játszani, és az én játékaim, plusz a windows, plusz a kiadvány szerkesztős dolgok, és hát gyakorlatilag a tálcán az óra mellett folyamatosan megállás nélkül jelen volt a nem elegendő tárterületre figyelmeztető ballon (amit végül egy registry trükkel kiakpcsoltam
) Másfél év után sikerült szert tennem 2×20GB HDD-re és láttam, hogy ez jó
Na onnantól évenként ment a tárhely bővítés, jelenleg a gépben 4+2TB HDD és 1TB SSD van, de igazából már egy ideje gondolkodom egy 8TB-os HDD-n a 2TB-os helyére 
Ami csak a felhőben volt meg az nem volt fontos, alap, hogy a felhőben tárolt értékes adataidról legyen offline is egy fizikai másolatod. Különben a felhő sem ér többet, mint egy floppyn tárolt file.
Régen is az volt az elvem, az van meg ami ki van írva CD/DVD-re, ami csak HDD-n van meg az olyan mintha nem lenne meg. Mára ebből engednem kellett mivel sokminden nem férne ki DVD-re se, ellenben akad backup drive.
A 23 (sőt, a 21) évvel ezelőtti énem (pláne a 25 évvel ezelőtt meg főleg, hiszen abban a két évben nagy tárhely fejlődés ment végbe) s3ggre ülne, látná ma mennyi tárhely felett rendelkezem, és akkor még nem vettem hozzá, hogy némelyik pendriveom tárolóképessége most nagyobb mint akkoriban a titokban vágyott HDD kapacitása.Az Izaura meg vágom, az a rabszolgás volt, amelyiknek a felszabadítására is gyűjtöttek. A rabszolgák e féle étkeztetése pedig munkabírás céljából eléggé célszerűtlen, egy valamire való szakszervezet már akkor tudhatta volna.
Múltkor egy hajléktalannak javasoltam, hogy alapítsanak szakszervezetet a jobb munkakörülmények végett, elsősorban, hogy az emberek ismét kapják KPbe a pénzt és akkor tudnának nekik adni, vagy kapjanak ők hitelesített POS terminált mint munkaeszközt. Eloldalgott, és megértem, onnantól ők is vállalkozásba lennének kényszerítve. -
KROK640
nagyúr
"az ellenfél csapatát erősítem, nem informatikával keresem a kenyerem" - én azért nem gondolom őket "ellenfélnek". Bár most user oldalról az ITvel tele a hócipőm, lejebb mindjárt kifejtem.
Minek kellett vele chatelj, hogyha te is tudsz csinálni jót?
Na de jöjjön az én storym : Immár 3 hete rendetlenkedik az otthoni Vodás net, pontosan : disconnect, reconnect, disconnect, reconnect, disconnect, reconnect, disconnect, reconnect, disconnect, reconnect, disconnect, reconnect, disconnect, reconnect, disconnect, reconnect, disconnect, reconnect, disconnect, reconnect, disconnect, reconnect ...
Ezt így kb ennyiszer percenként. Ettől a böngészés olyan mintha 56Kval neteznél, csak irgalmatlanul sokszor van "lap nem megjeleníthető", online játékkal nem tudsz játszani, mert hamarabb kidob, minthogy meccsbe lépj, és nem kell szerintem ecsetelnem, hogy PHP-t fejleszteni mekkora élmény így. Konkrétan napok óta nem haladok, mert feladtam. (ja, előtte majdnem 3 napig meg egyáltalán nem volt, annyi idő volt mire sikerült megoldani, hogy ismét legyen)Természetesen hívogatom őket, zenélnek, néha beszéltem ügyintézőkkel, ugyanazokat a lépéseket csináltattak velem, amiket magamtól is. A mai val közöltem, hogy XY vagyok, ennyi és ennyi a számlafizetői azonosítóm, mi a problémám, MIT TETTEM eddig, és hogy 24 órája digitálisan online is küldtem egy igen részletes ticketet amire semmiféle reakció nem érkezett. És akkor nézelődik, látja h valóban volt modem reset, meg restart, meg jéééé ... tényleg, most látja, hogy ticketet is küldtem. így 24 óra után. Ezután látta, hogy a restart, reset és társai hatástalanok lesznek, meg hogy szar a kapcsolat, úgyhogy annyiba maradtunk, hogy holnap hívnak a műszakiak, és reggel 8 és dél között kijönnek. Holnap az említett időben pont dolgom lenne, de mivel nem életbevágó, délutánra tudom halasztani. Csak jöjjenek akkor.
Egyébként nekem az a gyanúm, hogy a modem a kakukk, mert belelépni sem sikerül sokszor, ha igen is, betegesen lassan vált a menük között, meg hajt végre bármi változtatást is.
Mindenesetre ennek fényében kíváncsi leszek a következő havi számlámra is, de ha egy kicsit is korrektek, akkor osztják kettővel. (miért van olyan érzésem, hogy addig azért ne próbáljak fél lábon állni? )
-
KROK640
nagyúr
Persze, nekem ami a felhőben van, az alap, hogy a gépen is meglegyen. A felhő csak másolat, nem operatív tár!
A saját felhő otthon, nekem a felhő értelmének egy részét máris megkérdőjelezi... Elvégre nincs földrajzilag messze.
A cikkedre rápillantva az én felhőm is itthon van, az asztal alatt bent a gépházban, 6TB értékben, két külön HDD-n, nagy sebességgel helyben. Ja, hogy így már nem "felhő"? Feltaláltam a jövő felhőjét, ami localhost.
-
-
koby11h
őstag
válasz
bambano
üzenetére
Napi 6 órát alszom, 20 éve kölcsönadtam az ébresztőórámat is (azt sem kaptam vissza...) szóval én olyankor el szoktam menni város nézni, fotózni, reggelit venni ha olyat kérnek - gyümölcs, péksüti, zöldségek szendvicshez...
Tök más olyankor a legtöbb település pl. Illetve épületeket a kisebb forgalom miatt tök jól lehet fotózni. Szóval nekem belefér
És addig sem forgolódom, zörgök otthon... -
-
válasz
bambano
üzenetére
Nem.
A napfelkelés azon ritka dolgok egyike, amiért megéri felkelni
Most az egy másik dolog, hogy visszamentem a szállásra és aludtam tovább
-
-
koby11h
őstag
válasz
bambano
üzenetére
Nem csak én fotózok, hanem asszony és a fiam is. Engem pl. nagyon érdekel a táj és építészet is. Volt, hogy kimentem 4:45-kor a tengerpartra napfelkeltét fotózni, 30 perc, 60 kép, 8 maradt meg. Aznap még a strandon készült pár kép, lányom az aznap kapott felfújható orkáján, a tengerben talált kagylók, majd egy domb tetejére tett kiránduláson 10-15 kép a tájról, pár kép magunkról. Ez így, kb. 50-60 percet vett el a 18 órából. Tehát 17 órát üdültem. Ismerősöm többet töltött sörívással, bár tény, hogy annak is van maradandó nyoma

-
válasz
koby11h
üzenetére
*égjenek

@BiP : Van egy Shotwell db-m, abban dátum szerint tudok keresni (már amiben van dátum). Meg helyből dátum szerint van könyvtárazva.
Ugyan nem családi képek, de sokszor keresek közte.Illetve ennyit már le lehet utómunkázni. Kiegyenesíteni, fényerőkontraszt stb. Máris normálisabban néz ki.
-
-
BiP
nagyúr
válasz
koby11h
üzenetére
Amire utalni akartam, hogy nem mindegy a mennyiség/minőség.
Többezer ömlesztett képet soha senki nem fog újra elővenni, főleg, ha ebből egy csomó olyan, hogy 6kép van ugyanarról kb.1centi eltéréssel.
DE ha kiválogatod, témánként 1-2 kép, és szumma is áttekinthető mennyiség, úgy már van értelme.Mondom ezt úgy, hogy ezt az extra melót (válogatás) én se teszem bele, lusta vagyok. Meg kidobni se szeretek dolgokat.
Inkább csinálok kevesebb képet, és a rosszakat kb. azonnal törlöm.
Szokták is néha mondani, hogy "de jó képeket csinálsz". Persze, mert nem látják, hogy mondjuk 5képből a rosszul sikerülteket, homályosat, bemozdultat egyből kidobom, így amit lát, az átlagosan jobb minőség, mintha minden fost ott kéne kerülgetni.#36240 Lenry : Ja, én is, csak ami már a mobilon is látszik, hogy mellément, azt törlöm, így nem 5 marad, csak 1-2-3, attól függően.
-
-
-
BiP
nagyúr
válasz
koby11h
üzenetére
Teljesen jó módszer. Ismerős azt csinálta, hogy minden nyaralásról ő is kiválogatott max.100képet, abból csinált egy fotókönyvet, így bármikor leveheti a polcról lapozni. És elő is fogja, hiszen értelmezhető mennyiség. Családnak meg tudja mutogatni, ha akarja, könnyen át lehet lapozni, mesélni róla.
(Mert hogy a számítógépen SOHA az életben nem fogod újra elővenni a 4000képet tartalmazó Rodoszi családi nyaralás 2018 mappát, az tuti).
-
-
-
BiP
nagyúr
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Ne légy naív.
Mi a múltkor Ringató foglalkozásra mentünk, helyi polgijelölt (akivel nem egyezik a politikai identitásunk) is megjelent, fotósokkal, úgyhogy mi is rajta vagyunk az egyik szórólapján. Nem reklámozzuk
-
-
koby11h
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Az könnyebb, mint nálunk, amikor minimum háromszor átnézi, hogy a gyerekek melyik képen a legaranyosabbak...

-
-
koby11h
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Manuális előválogatás van általam (minőség, tartalom), utána asszonnyal átnézzük (melyik az egyformák közül a legjobb) és végül a 500-800 nyaralási fotóból (1 hét alatt) marad kb. 100, és azt semmi pénzért nem törölném! A minőségen nem rontok, a fényképezőgép van úgy beállítva ahogy szeretem, hogy ne legyen túl nagy a kép. Retus is csak nagyon ritkán. Így nekem 180 GB alatt van a családi cuccos most.
hcl: csak viccből írtam

-
-
E.Kaufmann
veterán
-
válasz
KROK640
üzenetére
törvényileg nem tiltották be a segwayeket, igaz törvény szerint eleve nem is léteztek, pont mint a villanyrollerek. bp-n pár kerületben vannak helyi szabályok, hogy hova nem lehet velük bemenni (amik sokszor jogosak is), de pár napja is láttam segwayes turistacsapatot.
viszont a rollerekhez képest egészen kimentek a divatból. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
totron
üzenetére
Mondjuk saját kölyökről jobb ha nincs fent egy csomó fotó a neten a mai világban

Nem is nagyon örültem, mikor mostanában két, bizonyos nehézségekkel rendelkező gyerkőcök rendezvényén is volt fotós meg helyi politikus.
Nagyon remélem, a választások után, ha kevesebb fotóssal, de legalább hasonló lelkesedéssel támogatják ezen eseményeket és gyerkőcöket, bár nem hiszem
-
-
-
-
-
totron
addikt
válasz
HoaryFox
üzenetére
A DJ az, amelyik az entertet nyomja a MacBookon, mindenki tudja.
(#36196) szebe, X-et formázó csöcsbimbó-tapasszal. Fekete ragtapasz style.
(#36199) KROK640, rendben, elnézést, ez valóban nyers volt.
(#36202) KROK640, t'án elfelejtetted te, te ebadta, hogy 640 KByte mindenre is elég? Szóval miket tárolsz te? Na meg hol marad a minimalizmus lélekemelő eszméje? A GoogleDrive megszivatott engem, feltételezte, hogy nem fogom hiányolni a megismételhetetlen videót a tárhelyről - épp nem volt meg máshol - és elérte, hogy egy sietősebb pillanatomban bizony én magam kattintottam a törlésre.. Felszabadítottam a tárhelyet, mint valami rabszolgát ami addig csak hétvégente kapott szalonnát, mint extrát, egyébként csak kenyeret és vizet (az Izaurában láttam ezt, gondolom minden rabszolga étkeztetése hasonló).
-
-
válasz
KROK640
üzenetére
amióta lecsökkent a korlátlan google drive-om 5 terabájtra, áttértem a nas + felhő kombóról a nas + másik nas kombóra, google-ön meg a nem annyira fontos dolgokat tartom kihelyezve. egyébként elég gyors és elég kényelmes is felmountolva a drive appal együtt, majdnem olyan, mintha helyben lenne.
amikor a komplett nas mentés volt ott, azért az titkosított zipekben ment, a mostani cuccokat meg nézegessék, bánom is én. -
vince
őstag
válasz
KROK640
üzenetére
Azért ez benne van a pakliban bárhol, nem csak a júzer lehet a hunyó. Egy ideje már az ellenfél csapatát erősítem, nem informatikával keresem a kenyerem. Cseteltem ma az IT-vel, kaptam tőlük egy preparált pendrive-ot, de nem jót. Írom a kollégának, hogy kellene egy másik verzió, mert amit adott, nem megy.
"- Felvigyem hozzád és felrakod rá a jó verziót vagy készítesz egy másik sticket és cserélünk?
- Ühümm"oké.... végül készített egy másikat és cseréltünk
-
válasz
KROK640
üzenetére
Hát, valamit valamiért. De ha always keep on device, akkor mindig megvan a gépen. Pedigezmájkroszoft aztmindenkitudjahasználni nem?
Magam részéről a privát cuccaimon saját felhőm van
Persze ezt sem úgy használom, ahogyan kéne, hanem csak fileátvitelre/megosztásra; pont a háló sebessége miatt van itthonra gateway jellegű bejutási lehetőség SSH, RDP/VNC, stb. Meg Guacamole-s web gateway, azzal aztán akárhonnan megy böngészőből az itthoni gép. -
KROK640
nagyúr
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Akkor megvan, hogy mostanában miért nem látok őket. A Covid előtt tele volt velük a város, azóta meg nem nagyon látom. Épp a Lenry postját látva ugrott be, hogy ilyeneket is régebben láttam már, pedig egy időben a fél utca ilyenekkel közlekedett már a városban.
-
KROK640
nagyúr
Legalább szólt előre, és nem utólag kereste.
"Lassú volt, így inkább csak a gépen volt meg." - nos, ez a felhős mentés hátránya, hogy még a mai netek uploadjai (kevés kivétellel) sincsennek rá felkészülve. A felhőtárhelyek meg méretben sem. A telefonomról 3GB-t felhúzgat magának, majd közli, hogy tele a tárhely de most akciósan havi sok dollárért vehetek még 10GB tárhelyet. A gond csak az, hogy minimum 120GB kéne, hogy legyen értelme.Gépnél ugyanez, mondjuk lehet ha összehúzom magam akár 3-4TB felhő is elég lehet. Annak azért éves szinten már eléggé szép ára van
Meg 20Mbites uploaddal eltöltögetném egy darabig 
Jó dolog ez a felhő, de csak kis fileokra. -
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: ámulás és bámulás a Keychron háza táján
- TCL LCD és LED TV-k
- BMW topik
- OTP Bank topic
- Revolut
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- alza vélemények - tapasztalatok
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone 13 128GB gyári független gyári 94% akku számlával
- Fujitsu LifeBook E5410 üzleti laptop i5 Gen10 / 16GB RAM / 512GB SSD / Újszerű akku-szép állapot
- HPE ProLiant DL380 Gen7 --2x Intel Xeon X5650 -48GB ram -6 x 1TB HDD
- Eladó Apple iPhone 17 Pro 256GB Kozmosznarancs
- HPE Smart array P440 PCIe3 x8 SAS Controller (749797-001)
- Eladó egy HP omen 17-w131ng laptop 1,5 TB ssd vel Dobozában
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Mondjuk hatékony, de SPOF
"

, és nem szerencsés ugyanott tárolnia mentést is mint az adatokat....

Meg 20Mbites uploaddal eltöltögetném egy darabig