- Azonnali navigációs kérdések órája
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Kedvezményekkel nyílt új Xiaomi Partner üzlet a Westendben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F7 – bajnokesélyes
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egyéves Gemini AI Pro a Google-től a magyar egyetemistáknak is
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyakorlatból tudom állítani, hogy írhatóba felcsatolt állapotban is nyugodtan kilehet adni a naplózásállító parancsokat, nem fog reklamálni és megcsinálja (mind normál számítógépen, mind Androiddal telón). Nálam így néz ki az fstab hozzáírva a nodiratime-t és a writebackot, biztos ami biztos:
/dev/block/mmcblk1p21 /system ext3 ro,noatime,nodiratime,data=writeback,errors=continue 0 0
/dev/block/mmcblk1p25 /data ext3 rw,nosuid,noatime,nodiratime,data=writeback,errors=continue 0 0
/dev/block/mmcblk1p24 /cache ext3 rw,noatime,nodiratime,data=writeback,errors=continue 0 0
/dev/block/mmcblk1p7 /pds ext3 ro,nosuid,noatime,nodiratime,data=writeback,errors=continue 0 0
/dev/block/mmcblk0p2 /sd-ext ext3 rw,noatime,nodiratime,data=writeback,errors=continue 0 0Meg terminálba is beszoktam írogatni azért:
su
tune2fs -o journal_data_writeback /dev/block/mmcblk1p21
tune2fs -o journal_data_writeback /dev/block/mmcblk1p25
tune2fs -o journal_data_writeback /dev/block/mmcblk1p24
tune2fs -o journal_data_writeback /dev/block/mmcblk1p7Az fstab cseréjéhez a /systemet újra kell persze csatolni:
mount -o remount,rw /system
Majd TotalCommanderrel szoktam átírni, de a memóriakártyára mentem, mert nem tudja írni a jogosultságok miatt. Aztán terminálban szoktam átírni az eredetit (a jogosultságok megtartása miatt így):
cat /mnt/sdcard/fstab >/system/etc/fstab
Ennyi, nem kell hozzá külön számítógép.
-
Mondjuk a naplózás ilyen módú kikapcsolásához nem kell feltétlen leválasztva lennie a fájlrendszernek (csak root jogosultság kell). Ha ki nem is szoktam én teljesen kapcsolni, de egy writebacket beszoktam állítani, ahhoz még sosem kellett leválasztani. Illetve mondjuk az fstab szerkesztéséhez sem kell leválasztani, maximum írhatóra újracsatolni a kérdéses partíciót (nekem Defyn legalábbis az az fstab amit használ, az csak olvashatónak van felcsatolva alapból).
Új hozzászólás Aktív témák
- (Használt/Used) Huawei Mate 20 Pro - 128 GB - Midnight Blue (Unlocked/Kártyafüggetlen)
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 + MSI GTX 1650 Super 4GB
- "Szinte Új" iPad Pro 12.9 (3. gen) + Apple Pencil 2 + Smart Folio tok
- ASUS TUF Gaming VG34VQL3A 34" Ívelt Gamer Monitor
- AMD Ryzen 5 5600/3080/1TB SSD/32Gb RAM/850W GOLD
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980 + eredeti doboz
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Alkalmi ár! Gamer Notebook! Acer Nitro 15 - I7 11800H / RTX 3060 / 16GB DDR4 / 512 SSD + 1TB HDD
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest