Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kendek

MODERÁTOR

válasz Tonyk #20 üzenetére

Így van beállítva nekem Defyn, a tune2fs -l parancs kimenetéből is látszik az eredményesség:

Default mount options: journal_data_writeback

Persze ez nem ugyanaz a készülék, és még csak nem is a naplózás teljes kikapcsolása, úgyhogy bármi lehet. :)

• Kendek

MODERÁTOR

válasz Tonyk #14 üzenetére

Gyakorlatból tudom állítani, hogy írhatóba felcsatolt állapotban is nyugodtan kilehet adni a naplózásállító parancsokat, nem fog reklamálni és megcsinálja (mind normál számítógépen, mind Androiddal telón). Nálam így néz ki az fstab hozzáírva a nodiratime-t és a writebackot, biztos ami biztos:

/dev/block/mmcblk1p21 /system ext3 ro,noatime,nodiratime,data=writeback,errors=continue 0 0
    /dev/block/mmcblk1p25 /data ext3 rw,nosuid,noatime,nodiratime,data=writeback,errors=continue 0 0
    /dev/block/mmcblk1p24 /cache ext3 rw,noatime,nodiratime,data=writeback,errors=continue 0 0
    /dev/block/mmcblk1p7 /pds ext3 ro,nosuid,noatime,nodiratime,data=writeback,errors=continue 0 0

/dev/block/mmcblk0p2 /sd-ext ext3 rw,noatime,nodiratime,data=writeback,errors=continue 0 0

Meg terminálba is beszoktam írogatni azért:

su
    tune2fs -o journal_data_writeback /dev/block/mmcblk1p21
    tune2fs -o journal_data_writeback /dev/block/mmcblk1p25
    tune2fs -o journal_data_writeback /dev/block/mmcblk1p24
    tune2fs -o journal_data_writeback /dev/block/mmcblk1p7

Az fstab cseréjéhez a /systemet újra kell persze csatolni:

mount -o remount,rw /system

Majd TotalCommanderrel szoktam átírni, de a memóriakártyára mentem, mert nem tudja írni a jogosultságok miatt. Aztán terminálban szoktam átírni az eredetit (a jogosultságok megtartása miatt így):

cat /mnt/sdcard/fstab >/system/etc/fstab

Ennyi, nem kell hozzá külön számítógép.

• Kendek

MODERÁTOR

válasz hcl #5 üzenetére

Mondjuk a naplózás ilyen módú kikapcsolásához nem kell feltétlen leválasztva lennie a fájlrendszernek (csak root jogosultság kell). Ha ki nem is szoktam én teljesen kapcsolni, de egy writebacket beszoktam állítani, ahhoz még sosem kellett leválasztani. Illetve mondjuk az fstab szerkesztéséhez sem kell leválasztani, maximum írhatóra újracsatolni a kérdéses partíciót (nekem Defyn legalábbis az az fstab amit használ, az csak olvashatónak van felcsatolva alapból).

Új hozzászólás Aktív témák