- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyakorlatból tudom állítani, hogy írhatóba felcsatolt állapotban is nyugodtan kilehet adni a naplózásállító parancsokat, nem fog reklamálni és megcsinálja (mind normál számítógépen, mind Androiddal telón). Nálam így néz ki az fstab hozzáírva a nodiratime-t és a writebackot, biztos ami biztos:
/dev/block/mmcblk1p21 /system ext3 ro,noatime,nodiratime,data=writeback,errors=continue 0 0
/dev/block/mmcblk1p25 /data ext3 rw,nosuid,noatime,nodiratime,data=writeback,errors=continue 0 0
/dev/block/mmcblk1p24 /cache ext3 rw,noatime,nodiratime,data=writeback,errors=continue 0 0
/dev/block/mmcblk1p7 /pds ext3 ro,nosuid,noatime,nodiratime,data=writeback,errors=continue 0 0
/dev/block/mmcblk0p2 /sd-ext ext3 rw,noatime,nodiratime,data=writeback,errors=continue 0 0Meg terminálba is beszoktam írogatni azért:
su
tune2fs -o journal_data_writeback /dev/block/mmcblk1p21
tune2fs -o journal_data_writeback /dev/block/mmcblk1p25
tune2fs -o journal_data_writeback /dev/block/mmcblk1p24
tune2fs -o journal_data_writeback /dev/block/mmcblk1p7Az fstab cseréjéhez a /systemet újra kell persze csatolni:
mount -o remount,rw /system
Majd TotalCommanderrel szoktam átírni, de a memóriakártyára mentem, mert nem tudja írni a jogosultságok miatt. Aztán terminálban szoktam átírni az eredetit (a jogosultságok megtartása miatt így):
cat /mnt/sdcard/fstab >/system/etc/fstab
Ennyi, nem kell hozzá külön számítógép.
-
Mondjuk a naplózás ilyen módú kikapcsolásához nem kell feltétlen leválasztva lennie a fájlrendszernek (csak root jogosultság kell). Ha ki nem is szoktam én teljesen kapcsolni, de egy writebacket beszoktam állítani, ahhoz még sosem kellett leválasztani. Illetve mondjuk az fstab szerkesztéséhez sem kell leválasztani, maximum írhatóra újracsatolni a kérdéses partíciót (nekem Defyn legalábbis az az fstab amit használ, az csak olvashatónak van felcsatolva alapból).
Új hozzászólás Aktív témák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- Windows 11
- Parkside szerszám kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Szólánc.
- Arena Breakout: Infinite
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged