Új hozzászólás Aktív témák
-
BenHans
addikt
válasz
oceanrush #92 üzenetére
Egy ideig tervben volt hogy ismerőstől elkunyerálok egy Note3-at, de végül nem lett belőle semmi, mert bementem a MM-ba és rájöttem, hogy nekem nem kényelmes ez a méret. Nagyobb zsebes gatyákat csak tavasztól őszig hordok, télen farmert, és míg az előbbiekben meg tudom oldani hogy kényelmes legyen de farmerban sehogy sem sikerül.
A másik hogy nincs kis kezem, de azért ilyen nagy sem. Nálam a max. az 5".
Sztem a One az első olyan android telefon ami egy lapon említhető a vele egy időben picon lévő iPhone-al, de nem akarok vitázni erről, mert mindkettő más rendszer és elv.
-
BenHans
addikt
Most őszintén, miért olyan fontos hogy milyen SoC van benne? Mivel flagship nem lehet nagyon sz@r, ugye nem egy S4 play... Inkább az érdekelne hogy milyen lesz a szoftver, mennyi időt fordítanak optimalizálásra és hogy ne csak csilli-villi legyen a(z) UI hanem elegáns és végletekig átgondolt.
Csak mert eddig ezt a fokú optimalizáltságot kizárólag iPhone-nál és a HTC One-nál tapsztaltam.
(halkan megjegyzem hogy One Minihez is volt szerencsém, és ilyen téren az is jobb mint a közvetlen vetélytársai, ja és az UltraPixellel nem ér jönni mert nemaz újban jobb lesz. )
Viszont arra kíváncsi leszek milyen lesz az első részben(?) fém(?) Galaxy.
-
Revesz
aktív tag
válasz
enginev3.0 #76 üzenetére
Most úgy csinálsz mintha a One gyorsabb vagy jobb lenne az s4-nél, de közben te is tudod, hogy pont ugyan olyan mindkettő ezért is váltogattak az emberel oda vissza a két teló között mert kb. csak a design más...
-
azopi74
addikt
válasz
Dare2Live #75 üzenetére
"Minden évben ez van az aktuális csúcs Samsungnál. An(Dante) tolja végtelen mennyiségben a gosipet. Semmi más márkánál, más készüléknél csak itt."
Azért ugye ezt nem gondolod komolyan? iPhone esetében pl sokkal durvábban nyomják, csak ott már az előző generáció bemutatása után egy héttel kezdődik a rumormill, aztán heti rendszerességgel bombázzák a nagyérdeműt az újabbnál újabb találgatással. De Nokia/Microsoft esetében sem sokkal másabb a helyzet...
-
törölt tag
"Nem laggol nem szarakodik. Nova Prime kell rá nem touchwíz és minden gond elszáll."
Egyszer nézz meg egy S4 Google Edition-t Novával és egy TW-t futtató S4-et Novával. Látni fogod, hogy attól még a TW extrái megmaradnak, hogy Nova launcher fut rajta. Pont ettől lesz nagyon jó.
Mint ahogyan Samsungot is pont ezért az alaposan felextrázott gyártói felületért érdemes venni.
-
nagyz1987
csendes tag
Jah minek?! Az emberek arrol hiresek hogy csak azt veszik meg ami "eleg"...mindig elorebb tartanak mint amit kihasznalnank...igy mindig van elorelepes...ami nem baj...en speciel szeretem a samsungot vannak hatalmas hibai de azert osszesegeben ez elegiti ki legjobban az igenyeimet...note 3at pl imadom
-
gabancs
addikt
válasz
enginev3.0 #79 üzenetére
Egy sör nyitó nagyon hiányzik a csúcs telókról....
-
demyen
tag
őszintén..., minek.....??
szart se ér vele az átlag felhasználó...
jó tudom fejlődés,..., de olyanokon változtassanak már aminek hasznát is látom...
-
halkow
őstag
Snapdragon 805 processzor köré épül, mely a 2,5 GHz-es órajelen futó négy felturbózott magjával elképesztő száguldást ígér.
ha nem QHD val jönne akkor igaz lenne az állítás magonként +200mhz és a pixelszám 4000 szóval 800mhz vs +1000 pixel szerintem nem lesz itt semmi óriási száguldás max +2-3000 pont több Antutuban
-
enginev3.0
félisten
Akkor ez most az s4-nél is lassabb lesz?
Csak mert ma egymás mellett nyomkodtuk az s3 és s4-et, és az s3 tulaj meglepődött, hogy most mi történt, miért nem lépett már ki a beállításokból a telefon, mikor megnyomta a home gombot
majd bejöttek az ikonok, majd az óra (gyári 4.3, minden gyári gyári gyári), és nincs túlhajtva a telefonÉljen a reklám, el lehet ezt adni
-
Dare2Live
félisten
válasz
Nuada herceg #67 üzenetére
Minden évben ez van az aktuális csúcs Samsungnál. An(Dante) tolja végtelen mennyiségben a gosipet. Semmi más márkánál, más készüléknél csak itt.
De mondjuk itt legalább nem gond "hozzáértése".
-
Joachim21
őstag
"nem tudni még mi kerül a készülékbe" ... Na persze!
Még legóznak, hogy mi fér bele a burkolatba, amit már sorozatgyártanak valahol... HAHA
-
Nuada herceg
őstag
Nem olyan rég talán az volt a hír, hogy 800-as processzorral jön.
Értem én, hogy nem tudják még a specifikációt és megy a találgatás,
de miért kell az összes tippnek hírt adni?Remélem jön még 20 hír, hogy mégis csak 800-as processzorral jön.
Nem, marad a 805. Nem, Exynos Octa, meg paralelepipedonnal... -
Hobbbyt
őstag
válasz
bitblueduck #57 üzenetére
Kivele.. Ha mutatsz hasonló hardvert fele ennyiért akkor a különbözet felét oda adom neked minden szó nélkül.
A kritériumaim: 4,3-5 col, Amoled, RGB vagy ha Pentile akkor az ingerküszöbön felüli ppi-vel, hogy ne lássam. Viszonylag erős aksi.
A legközelebbi alternatíva (gyengébb hardver, memóriakártya slot hiány, beépített aksi) a Motorola Moto X. De azt nem lehet beszerezni magyarországon.
(#63) nuke7 Fúj.
Jó cucc. De az én igényeimet nem elégíti ki.
-
Bavid
senior tag
válasz
Ha mutatsz ilyet, eladom az S4-et és megveszem azt
(1080p Super Amoled kijelző, micro sd kártya, snapdragon s600, erős cserélhető aksi).
-
laci_csk
senior tag
válasz
+1 en is eppen arra gondoltam hogy: ma's telo kell nem s4 es minden gond elszall.
-
istnag
addikt
Én nem akarok vitázni,nincs kedvem. Maradjunk annyiban,hogy mikor az S4 után tallkoztam egy HTC one -al csodálkoztam, hogy, ha így is lehet kiadni egy szoftvert,akkor a Samsung miért nem így csinálja,aztán rájöttem,mert minek,mindeki megveszi úgy is,így is.
nem,nincs One-m sem.Peace
-
Hobbbyt
őstag
Én nem tudom, hogy te mit értsél.. vagy hogy mit ne. Én ilyet biztos nem mondtam. De mi az ,hogy szarakodnak, laggolnak? Kik szerint? Kik mondják ezt? Akik bementek a médiába és megnyomkodták? Vagy olyanok akiknek van is és használják is...? (ez minden gyártóra/telefonra érvényes!)
Egy Lumia 1020 után jött az S4. WP után nem éreztem laggolósnak a gyári launchert se. Akkor nagyon rossz mégse lehet... Nekem a TW túl csicsás, bazári hatást kelt (amit nagyon utálok).
Az Xperia SP pedig néha indokolatlanul lemerül 1 nap alatt egymagában, néha meg majd 3 napot is kibír. Szerintem ez se egészséges.(#53) nuke7 Úgyis teljesen szépen használható. Akik meg nem tudnak launchert cserélni, azok valószínűleg sose fogják látni a TW hibáit.
-
laci_csk
senior tag
Alljon meg a menet, most mit ertsek hogy a samu egy nagy fos? Es hogy az osszes nagyagyujuk a hires touchviz miatt szarakodnak?
Na ezert utalom a samut mert csak a hazugsag es marketing az egesz.
Nekem xperiaT-m van es nem laggol egyaltalan, az xperia launchert hasznalom, mert egyetlen masik sem teszett a launcherek kozul. -
Hobbbyt
őstag
-
gabancs
addikt
Én meg azt mondom, hogy meg kellene tanulni szoftvert írni. A vas most is igen brutális, de ha a szoftver nen tudja kihozni belőle a maximumot, akkor vagy abba kell hagyni a saját ROM fejlesztést, és a google stock androidját használni, vagy mielőtt azon gondolkoznak, hogy milyen CPU érhető el, inkább a mostaniakat kellene intenzíven optimalizálni.
-
laci_csk
senior tag
Egy telot nem egyik naprol a masikra huznak elo. A fejlesztes 3-5 evet vesz igenybe. Mi itt a mostani tehnologian marakodunk, hogy nincs szukseg, stb., marmint hogy meghalad minket, akkor gondolj bele mi van most az asztalon elkeszitve, ami mondjuk 3 ev mulva lesz elerheto. Arra mit mondanank? Kell vagy nem?
Es jovore az idei kinek kell?
Hajra' a fejlesztessel, mindent bele, me'g azt is amire nincs szukseg.mert majd lesz.
-
wolfman
veterán
Itt Ph-en egy ember aláírásában olvastam:
"És elmondható hogy iPhone-ja általában a kevésbé műszaki beállítottságú kollégának van."
Belegondoltam és felröhögtem, hogy az én ismerősi körömre ez tökéletesen igaz. Apple-je azoknak van akik laikusok műszakilag/infóilag, akik meg vágják a "maltertémát" azoknak inkább android vagy régi symbian Nokia. -
vicze
félisten
Már használja a NASA, ugye egy Nexus S lett kilőve.
Cél az, hogy 1 eszköz oldjon meg mindent. De nyilván igazad van, és egyet is értek, hogy nincs szükség ekkora teljesítményre, de amíg el tudják adni és ilyen gigantikus hasznot hoz, mint még soha a történelemben, addig folytatni fogják. Inkább ez legyen a fejlődés hajtómotorja mint egy háború.
Ha belegondolsz, hogy azért mellékterméknét sok nagyon is használható technológiát kapsz, akkor szerintem megéri. Persze nyilván vannak árnyoldalai is. -
Lomha 8V
addikt
Felesleges erő, de meg fogják venni. Sokan. Mert van egy réteg aki megteheti, hogy a legjobbat veszi, mert gazdag. Van egy réteg aki nem teheti meg, de akkor is megveszi, mert muszáj játszania vele az eszét. És van egy réteg aki tényleg a végletekig kihasználja (alkalmazásfejlesztők pl), de ez olyan vékony mint lehelet az üvegen, szóval nem mérvadó.
-
gabancs
addikt
A dolog ott sántít, hogy jelen pillanatban egy mobiltelefonról beszélünk. Ügye senki nem akar mobilon Photoshop-al bűvészkedni, vagy egy Sony vegas programmal videót szerkeszteni? A PC-hez kell a kraft, de egy mobiltelefont már a mostani erőművek is túlteljesítenek. Aki meg játszani akar, miért nem vesz egy konzolt?
De egyébként nagyon hidegen hagy a dolog, felőlem a következő telefont a Nasa is használhatja. -
vicze
félisten
Olvass bele, az új HTC One-ról szóló hírekbe. Csak az olvasni, hogy milyen szar, hogy nem tudnak gyorsabbat belerakni, és a S800 már tavalyi sőt a S805-et is már tavaly jelentették be, és hogy elavult.
(Persze az általános UltraPixel fikázáson kívül.)
Azt azért furcsállom, hogy senkinek nem hiányzik a 64bit-es Exynos 6 a SGS5-ből.
-
vicze
félisten
Inkább örülj neki.
Nézd meg PC-s fonton mi történt. Gyakorlatilag a fejlődés totálisan leállt, mert gyakorlatilag megszűnt az egészséges piaci verseny. Mobil fonton legalább brutális a verseny iszonyatosan fejlődik a HW minden paramétere. Ez igen jó hatással van az alsó kategóriára. Senki se kötelez, hogy megvedd a csúcsot, aki meg megteszi, az a saját "baja", lelje örömét benne.
Aki meg ésszel vásárol annak jobb sokkal jobb lesz idővel, szóval hajrá fejlesszenek a halálba. -
vicze
félisten
A S805-höz Adreno420-van, ami dupla teljesítmény a 320-hoz képest.
A játékok szaggatása pedig abból ered, hogy a játékok, 99%-ban iPhone-ra lesznek optimalizálva, ami PowerVR-t jelent. A PowerVR-es droidokon nem szokott gond lenni, nézd csak meg, hogy az MTK-t hogy istenítik játékokra, pedig csak annyi, hogy PowerVR van a SoC-ban és hiába csengébb mint a konkurens jobban futnak rajta a játékok. Ugyan ezzel a problémával küzd, a S2 és S3 a Mali miatt.
Qualcomm is próbálja nyomni, hogy optimalizáljanak Andreno-ra és van keretrendszerük is hozzá, de messze nincs olyan szinten sajnos mint egy nVidia. -
Gambas
tag
Csinálják csak bitang erősre,abból a 30 millióból 1 én leszek aki megveszi
-
koxminator
senior tag
-
nuke7
veterán
négymagos 2.5ghz és a samsung + android akkor is egy laghalmaz lesz… ez azért eléggé gáz
(félreértés ne essék, az s3-ból és az s4-ből indulok ki. használhatatlan telefonok voltak, ez még nagyobb is lesz… de ha ilyen proci kell a normális teljesítményhez valami nem klappol)valami optimalizálást, vagy hardveres gyorsítást kéne csinálni az emulált android kernelhez, mert szerintem ez nem járható út…
Habár az emberek nagyrésze iszonyatosan igénytelen. (lásd pl. plazma tv kihalása is...)
(#23) Hobbbyt: tök igazad van, csak én még az alap-okostelefonos mutatványokat se bírtam ezeken, annyira lassu bughalmaz volt...
-
wolfman
veterán
Azért kell újabb meg újabb telefon, mert a Samsung műhelyében nem ülhetnek csak úgy munka nélkül az emberek unatkozva, a semmire nem kapnak pénzt. Na de nem is kapnának, mert akkor nincs is mit eladni. Erősebb processzorokra meg azért van szükség, mert a Qualcomm-nál is ugyan ez a helyzet. Igény nagyon nincs rá, de csak így tudnak munkahelyeket üzemeltetni, ha elhitetik a Föld lakosságával, hogy amit csinálnak arra mindenképp szükségük van.
-
Hobbbyt
őstag
Az az igazság, hogy alapvetően nem a procit kéne tovább gyorsítani, hanem a GPU-kat kéne erősíteni.
A Galaxy S4 Snapdragon 600-as chipeje kevés a full hd-hoz. Az Adreno 320-as GPU egyszerűen kevés ide.
Hogy ezt miből tudom? Szaggatnak a játékok fulf grafikán. Pl. Asphalt 8, GTA bármelyik veriója.. a komolyabb új játékok is mind akadoznak. És ez a buzi kijelzőfelbontás epénisz most fog átcsapni teljesen fölösleges szintre. 5 colon a 720p és a 1080p között még látni a különbséget.. de efölött már.. kötve hiszem.Telefonként használva persze mindenre jó.. netezni is szépen lehet vele. DE ezek a telefonok már nem csak erre valók. Aki csak erre veszi, az nem ebből a kategóriából szemezget..
-
törölt tag
Bika telefon lesz.
-
gianni85
veterán
Én is csatlakozom az értetlenkedőkhöz... minek ide ekkora teljesítmény? Nekem már az is felfoghatatlan, hogy tud valaki egy S3/S4-et teljesen kihasználni. Annyiból jó, hogy késztetést sem érzek 100+ ezer forintos telefoncsoda megvételére. Barátnőmnek vettem karácsonyra Ace3-at, na az 2évig tuti kiszolgálna, ha most váltanék.
-
gabancs
addikt
válasz
micimacko #15 üzenetére
Ezzel nincsen semmi gond. A gond ott kezdődik, hogy a ma kapható mobilok 2-3 év múlva a szemétben lesznek. Így is temérdek elektronikai hulladék van. Ráadásul 2-3 év múlva majd megint megjelenik egy hír, hogy az addigra a mai PC-ket lealázó proci is elavult, mert már bejelentették a Snapdragon 8007-es procit.
Tehát nincs ideje kifutnia a procinak, mire fejlesztenének rá olyan alkalmazásokat, ami ki is használná ezeket, mindig jön újjabb, szebb jobb. -
kakuk.tamas
addikt
válasz
micimacko #15 üzenetére
Én speciel, ha lehetne sem használnám a telefonom számítógépnek/ként.
A mai telefonok 2-3 év után behalnak (jobbik esetben bírják eddig), míg egy olcsó noti sokkal tovább bírja. És egy halott notiról hamarabb szedem le a cuccaim még otthon is akár, mint egy halott telefonról...
Szóval nekem már most vannak adattárolási aggályaim ebben... És hirtelen csak ez jutott eszembe. -
micimacko
aktív tag
Természetesen nem csak androidban gondolkodom, de Win-t futtatva megoldható. Hol tartott a technológia 3-4 évvel ezelőtt, és hol tart ma? Miért olyan nehéz elképzelni, hogy 1-2 éven belül, megfelelő optimalizációval és programokkal a mobilon olyan applikációkat lehet futtatni, amit kikötve a monitorra úgy használható mint egy PC.
-
-
mightymo3
tag
Jó ha fejlődik a technológia, én is úgy képzelem el hogy tablet átvesz mindent és mint kiegészítő a monitor,bill stb kell venni és arra használod amire pont kell. Erre eddig a Ms áll győzelemre, ha megfelelőek az ismereteim. Már várom Win&wp9
-
Új akku technológiát meg basznak fejleszteni.....
-
Dr. X
aktív tag
Az ujjlenyomatolvasót nem tartom jó ötletnek. Sok helyet foglal és sokkal nagyobb alsó keretet kellene kapni ami idétlenül nézne ki főleg ha fent vékony lenne. Az iPhone kinézetébe pont belefért, de ide nem. Az egész biometrikus azonosítást feleslegesnek tartom. Vagy legyen, de akkor egy külön mobilban nem az S5-ben és akkor lehet választani. DDR4-es RAM várható vagy még korai és inkább a Note-ba kerül?
Az erősen processzor miért baj? Ahogy jönnek az egyre erősebbek úgy fognak a mostaniak bekerülni az olcsóbb telefonokba. -
HawerKing
őstag
Te jo eg ez mar veri az asztali gepeket lassan
-
Danny750
őstag
Csak, hogy nekik legyen a legnagyobb......
-
kakuk.tamas
addikt
Én max táblákba tudnám elképzelni, mivel ott lehet nagyobb akksit tenni a cuccba. Szvsz mobilba teljességgel felesleges. Szerintem..
Nemhogy inkább egy 5, 5,5-ös kijelzős telefont tenne le valaki az asztallal, kihúzható TELJES QWERTY billentyűzettel!!! Néha nagyon utálom az érintőkijelzőt... Érezni akarom a gombokaaaattt!!
-
-
gabancs
addikt
Tudja valaki, hogy mire nem elég a Snapdragon 800? Értem én, hogy a technika nem áll meg, de mire ez a nagy fejlesztési kényszer? Mi az ami ezeket a procikat igényli, indokolja a létjogosultságát?
-
kbyte1024
veterán
Atomerőművet a telókba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged