- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Magisk
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
BlackSoft #26 üzenetére
Én meg azt mondom, hogy nem fognak.
ARMv8 nem olyasmi amit csettintek és van (leveszem az OEM polcáról). A53 gyengébb mint az A15 (sőt egyes esetekben a A9-nál is mert in-order), a A57 meg 28nm-en "életképtelen".Ha a Samsung a 0-ról kifejleszt 6hónap alatt egy saját ARMv8 architektúrát, akkor minden tiszteletem a mérnököké.
-
mrlujoak
veterán
válasz
BlackSoft #22 üzenetére
Offba teszem, mert lényegében nem ide tartozik...
Tulajdonképpen már van/létezik hátlapi kijelzős mobil - de nem ez a fontos.
A lényegi része a reakciómnak az, hogy szerintem még lenne is/van ráció a felvetésedben.Mert miért ne lehetne egy kis értesítőkijelzőt tenni a hátlapra, ami jelez, ha hívnak, vagy sms-ed jön.
Alapesetben az okostelefont kijelzővel lefelé fordítva tenné az ember az asztalra (persze ehhez kijelzőt védő káva is dukál, mint manapság egy szilikon tok), a közelségérzékelő aktív, így egy bejövő hívás esetén is csak a kicsi, hátlapi kijelzőt kapcsolja be.Néma, vagy rezgő mód esetén egyértelműen profi a hívásértesítés így, hiszen látod ki hív, fel tudod venni, vagy el tudod utasítani azt.
A nagy kijelző pedig "ráér" akkor bekapcsolni, amikor felemeled az asztalról.
Régebben (amikor még vastagabbak voltak a mobilok) ezt az oldalélre képzeltem el, most már ez lényegében kivitelezhetetlen.
...vagy egy BT-os kiegészítő kijelző, mint amik már kaphatók...
-
Izzé
őstag
válasz
BlackSoft #22 üzenetére
Nem értem az embereket. Miért hiszitek azt hogy másolásról van szó?
Azért mert az Apple lépte meg először aztán meg samu jön vele másodikként? Évek óta tudható volt, hogy előbb utóbb az arm is meglépi a 64bitet. Az összes processzorgyártó fejlődik és ez egy megkerülhetetlen ösvény. Megsúgom, jönni fog még a Qualcomm is aztán a kisebb gyártók, majd ~2 év múlva kb már a gagyi kínai telókban is 64bites soc fog dolgozni.
(#16) tjb007: Egyetértünk
-
vicze
félisten
válasz
BlackSoft #22 üzenetére
Azzal ugye tisztában vagy, hogy az ARMv8 implementáció ha jól emlékszek 1éve kész van, és jövő év elejére lenne esetékes hogy megjelenjenek a termékek, csak mivel főleg a szerver oldal van vele megcélozva, nem nagyon foglalkoztak a gyártók.
Apple implementálta egy kifogyasztású SoC-ra, ennyit csináltak. Ha valaki ARMv8-at akar ugyan ezt kell csinálja jelenleg.
Olyan mintha azt mondanád, hogy a nVidiát másolta mindenki a 2/4 magos A9-cel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Renault, Dacia topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Motoros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Windows 10
- Elite: Dangerous
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest