Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rickazoid

addikt

válasz jozso1989 #31 üzenetére

Hogy felhasználói programokat bezár, ha nincs elég szabad memória? Kifutni már láttam Windows-t RAM-ból, meg üzenetet is előtte, hogy be kéne zárni pár programot, mert gond lesz, de felhasználó által megnyitott programot bezáródni nem programhiba miatt még nem. Igaz évek óta elég ritkán használok Windows-t, ki tudja mi változott benne... de ez azért fura lenne, még a "Modern" UI multitasking hiányának ismeretében is.

• Rickazoid

addikt

válasz xenom0rph #29 üzenetére

Nem érted. A Poweramp és a Maps a kilőhetetlen, újra és újra elindul magától, de a többit használom, nem akarom bezárni őket. Viszont ezt megteszi helyettem az Android akaratom ellenére, amikor elindítok valamit, aminek kéne pár száz MB RAM. Túl sokat esznek a legkisebb programok is.
    Régen még én is használtam különböző megoldásokat, amikkel programokat lehetett "bezárni" a RAM-ba vagy épp kilőni őket automatikusan, de semmi haszna az ilyen megoldásoknak, csak a látszatot adják meg, hogy több RAM-od van. Egy CyanogenMOD alatt valószínűleg lényegesen jobb már a RAM management és a felhasználó beleszólása a működésébe, viszont az meg nagyon korlátozott mennyiségű telefonra érhető csak el, szerintem senki nem is próbálkozik bármely telefonra telepíthető verziót készíteni.

• Rickazoid

addikt

"korall rózsaszín, szatén fehér és lazurit kék" - Az! A végén kifutnak a nevekből és jöhetnek a hexadecimális kódolású színek.

(#14) caius marius: Na, ne keverjük össze a rendszer erőforrásigényét a felhasználói programok összességének erőforrásigényével! Nekem 1 GB-ból általában 2-300 MB a szabad. Háttérben egy halom program fut mindig, Business Calendar, Xabber, Missed Message Flasher, Outlook, Poweramp (kilőhetetlen, mint a legtöbb ilyen lejátszó...), Widgetsoid, Comodo Security, AccuWeather, Nova Launcher, Timely, TweetCaster, SMS Backup & Restore, AdAway és a Google szolgáltatások, amik közül ilyesmik, mint a Maps kilőhetetlenek, hiába nem használod. Elég egy játékot elindítani és elkezdi kilőni ezeket, aztán ha bejön egy hívás, kilövi a játékot. Nagyon elkéne a 2 GB RAM, de ismerve az Android rémes és multitaskingnak nem nevezhető párhuzamos programfuttatását, a 3 GB nem túlzás a felső kategóriában, ahol elvárt a normális működés.

Új hozzászólás Aktív témák