Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• litvitcsak.a

tag

válasz Inarus #28 üzenetére

kicsit ment a fikázás... nem védeni akarom a cuccot, csak némileg rávilágítani, hogy egy más világba készült. Ez nem csak földrajzilag értendő. NTT DoCoMo saját utat jár az általunk megszokott európai vagy amerikai szolgáltatókhoz képest. Ezért mit beengednek a palettára annak oka van és feltehetően kereslet is mutatkozik rá. Ott keményen vissza kell vásárolni a problémás készülékeket. Picit más a fogyasztó védelem és más a szolgáltatás fogalma mint amit mi megszoktunk. Én legalább is ezt tapasztaltam.

• litvitcsak.a

tag

kíváncsi lennék a erősen negatív felhangúak közül volt-e valaki japánban picit több időt. Ha igen, akkor sejtené, hogy valószínűleg nem egy kinai bóvliról van szó. Mivel az ntt docomo nem engedd be a kínálatába vackokat. 2002-ben és 2007-ben is voltam kint és az európai szemmel a legtöbbször igazi helyi hülyének látszanak a japánok, de a telefon hálózatuk az egy klasszissal az eu előtt van. 2002-ben már régen megszokott volt a 4 résztvevős videó konferencia. A házigazdánk két lánya non-stop ezen csiripelt a barátnőivel és 1 perce sem tették volna le a telefont. A sima alapkészülékek is elég komoly szolgáltatásokkal rendelkeznek és az ntt ezért sem forgalmazz az itthon megszokott telefonokat. Csak azokat, amelyek fel vannak készítve az ő szolgáltatásaira.
    Nem véletlen, hogy a szifon ott nem csinált az elején olyan karriert mint az usa-ban vagy itt Európában. Az első két generáció eléggé butácskának számíthatott ott kint.

Kint volt szerencsém symbian okos telefonhoz, de azon csak az látszott, hogy szinte semmi köze ahhoz amit én a nokiákon láttam. Aránylag szép gui (bár könnyeket csalt a szemembe a színvilág amit beállítottak rajta) döccenés mentes felület. Valószínűleg a felhasználóbarátságával sem volt gond, mert akitől kölcsön kaptam az bőven az 50-es éveiben járó hölgy volt. (ott sem értenek jobban a technikai dolgokhoz mint nálunk)

SZVSZ ez a fujitsu sem lehet olyan rossz, mivel egyfelől egy zárt szolgáltatói hálózathoz készült, másfelöl pedig a viszonylag magas elvárásoknak kell megfelelnie már az ntt docomo részéről is. Ha egy bóvlit csináltak, akkor néhány ezer darabnál többet nem fognak eladni, mert a negatív visszajelzésekre ott adnak és kivonják a forgalmazásból a készüléket. Tehát már látatlanban sem mondanám, hogy rossz a dolog. A rajta futó symbian pedig csak távoli rokona annak amit mi ismerünk mint büntető eszköz.

Új hozzászólás Aktív témák