- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
Igen, ez azért van, mert azt a mappát a Fotók hozta létre, amíg nem írtad le a tapasztalataidat, addig azt hittem, az csak egy read-only mappa, hogy a Drive is hozzáférjen a Fotókban tárolt képekhez (egyfajta kapcsolatnak képzeltem el).
Így viszont fogalmam sincs, hogy mit tesz a Google az oda-vissza másolgatás esetén.A Google se variál a fájlokkal, ha a tárhelybe beleszámító használatot állítod be, de ahhoz biza elég tárhely is kell.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Na álljunk csak meg, szerintem fogalomzavar áll fenn.
Az említett áttömörítős-ingyenes történetnek alapvetően nincs köze a Drive-hoz. Ez a Google Fotók nevű szolgáltatás, ami egyirányú szinkron: a windowsos kliens a megadott mappákból feltölteni tud csak, lefelé nem. Tehát ha te a figyelt mappába teszel egy képet, az felmegy. Ám ha webes felületen viszel fel, az nem töltődik le a windowsos kliens által.
Ha egy már áttömörített képet te letöltesz kézzel, majd módosítasz rajta (EXIF) és újra fel, szerintem abból még észre fogja venni, hogy az ugyanaz a kép (és nem fogja újra feltölteni, hiába módosult az EXIF). Kísérleteztem régen ilyennel, de nagyon nem mélyedtem bele. Egy szintig fel tudja ismerni, hogy ugyanaz a kép. Ha téved, akkor feltölti újból és az előzőleg feltett kép is fennmarad (ilyenkor a fájlnévnek nincs jelentősége).A Google Fotók kicsit másképp működik, mint a Google Drive!
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Szerintem érdemben nem tömörít rajta, mivel a JPEG tömörítés nem úgy működik, hogy adott egy input és az output ennek bizonyos százaléka lesz
Hanem úgy, hogy az algoritmus blokkokra bontja, és azon belül tömörít. De ha érdemben nincs mit, akkor nem romlik tovább a minősége (ugyanannál az algoritmusnál, természetesen). Az más kérdés, hogy valószínűleg változik tartalmilag a fájl (egy MD5 valószínűleg kimutatná), de szinte biztos vagyok benne, hogy egy áttömörített képet újra feltöltve nem fog tovább romlani a képminőség, még kismértékben sem.[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
16 megapixelig bezárólag a Google Photos korlátlan tárhely nagyon-nagyon jó alternatíva! Múltkor az LG G4 topikban is előkerült a téma, talán még fotókat is dobtam be, de a lényeg, hogy a Google saját fejlesztésű tömörítése baromi jó, egyszerűen észrevétlen* és harmadolja a fájlméretet.
*= Photoshopban a difference layer móddal sikerült kiderítenem, hogy hol van az eredeti Jpeg és a Google tömörített Jpeg között a különbség, mert a before-after összehasonlításon nem láttam semmi különbséget. Ráadásul ez is csak nagyon halvány pacákat mutatott elvétve a képen (értsd: szemmel gyakorlatilag nem látható a különbség).
---
Frissítésre visszatérve: Toszódjon meg a Google, hogy az Androidos Drive még mindig nem tudja a PIN-kódos védelmet! Az iOS-es verzióban évek óta benne van. Meg az ÖSSZES LÉTEZŐ többi felhő appban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- Samsung TAB A7 LITE 32GB/3GB (SM-T225) 8,7" kártyafüggetlen tablet
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla