Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Konkrétan 172000 forint a nettóm. Erre jön még az a plusz 8000 forint osztályfőnöki pótlék. Nem mondom, hogy kevés, éppen meg lehet élni belőle.
    Vidéki fizetéshez képest jó. Pesten, ahol 100e egy albérlet ott mondjuk éhen halnék.
    300e körül azok kapnak, akik nyugdíjhoz közel állnak, vagy felsőoktatásban tanítanak.

törölt tag

válasz Cathfaern #4 üzenetére

Webmestereket tanítottam. (okj) Egyébként ez áll talán legközelebb hozzám. Kíváncsi vagyok, milyen lehet piaci körülmények között dolgozni. Itt az oktatásban gyakorlatilag mindegy, hogy töröd magad, vagy elevickélsz, a fizetés ugyanannyi. Hiába teszi bele az ember szívét-lelkét, mondjuk egy verseny felkészítésbe. Az erkölcsi siker az édeskevés, abból nem lehet megélni.
    Csak mostanában a cégek is inkább a facebookon hirdetnek, mint a saját weblapjukon. A másik probléma, hogy vidéki vagyok. Pesten biztos lenne ilyen munka, de itt nem nagyon akad. Pedig megyeszékhely. Ezt a tanévet végigviszem, de júniustól már jöhet a váltás.

törölt tag

válasz Petyyyyy #1 üzenetére

4 db ötödikes osztályunk van, Tompikáék osztálya a legrosszabb. Általában minden évfolyamon megvan most is a jó-tűrhető-pocsék osztály. A mi időnkben is így volt, csak ezek a Tompikák nem integráltan tanultak, hanem speciális iskolákban.
    Negyediktől az érettségizőkig mindenkit tanítok, köszönhetően a heti 1 órára csökkentett óraszámoknak. Majd lesz még pár történet.
    A többségnek nem sok fogalma van arról, milyen ma a közoktatás állapota. Én is a váltáson gondolkozok, annyira elegem van az egészből. 34 éves vagyok, 9 éve tanítok. De egyre kevesebb a sikerélmény. Ha a mostani végzősök elballagnak, alig marad olyan osztály, akikre azt lehet mondani, hogy értük érdemes lenne maradni. 22 osztályom van jelenleg, ebből körülbelül 6 olyan van, akik "normálisak".
    Ez a kis történet is csak csepp a tengerben.

Kérdés, hogy egyetemi diplomával, informatika tanárként milyen munkakörben tudnék elhelyezkedni.
    Ami jól megy: angol nyelv, office természetesen, mert az egész tanmenet erre épít, weblap szerkesztés, mert tanítottam ilyen területen is, css, php, de az se profi szinten.
    Van valamennyi rálátásom a grafikai részre is, de abból is szükség lenne több tudásra/gyakorlásra. Üzemeltettem géptermeket, Windows szerverrel, plusz kábelezés stb.
    A Linuxhoz viszont nem értek. Ez azért szégyen, de bármilyen meglepő, nem tanították. Aztán meg időm se nagyon volt foglalkozni vele.
    Programozásból tanultam Php-t, Pascalt, Delphit, írtam is egyszerűbb matek gyakorló programot, meg adatbázis kezelőt. De ami manapság keresett, azt nem tanították az egyetemen. C nyelveket például...
    Néha az az érzésem, hogy direkt, nehogy már pályaelhagyók legyünk. Az biztos, hogy ha újra kezdhetném, nem mennék újra tanárnak.

Bónusz kérdés: Tudjátok mennyivel keres többet egy osztályfőnök? Nettó 8 ezer forinttal. Ezen már tényleg csak nevetni lehet. Szánalmas az egész rendszer.

Új hozzászólás Aktív témák