Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- iPhone topik
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 14 - tavalyi termésből főzve
Új hozzászólás Aktív témák
-
e-newsee
addikt
válasz
Pete55555 #44 üzenetére
A világ tényleg megérett a pusztulásra. Pontosan 2 tapicskolás lementeni egy képet. Sőt, be lehet állítani, hogy minden képet automatikusan lementsen a beszélgetésből. És hogy ezt egy 15 éves nem tudja... Pedig én is csak akkor használom a messengert, amikor tényleg szükséges.
-
Pete55555
addikt
A világ megérett a pusztulásra...
"ez a generáció olyannyira kedveli ezt a módot"
Dehogy kedvelik... Csak igénytelenek, és lusták elforgatni azt a ku*** telefont.Kicsit más, telefon buzgerálós témára: Telefon vs desktop.
Anyám nem tudta lementeni messengerről a telefonra a képeket amit kapott. A 15 éves öcsémnek sem sikerült...
Öcsémnek van asztali gépe is, anyámnak laptopja.
Eszükbe nem jutott, hogy odaüljenek a gép elé, és kényelmesen normálisan lementsék, esetleg a nagyobb képernyőn jobban is meg lehetett volna nézni ugye....
Nem értem -
e-newsee
addikt
válasz
Aprósólyom #39 üzenetére
Most visszapörgettem pár "howto" cikket itt a Fototrend blogon, és valóban nem jellemző, hogy hülyevej reklám lenne. A legtöbb cikkben nem is szerepel a márka, kivéve egy-egy mondatot, hogy az adott képet éppen egy Mate 20 proval lőtték, vagy hogy egy adott típus éppen enged x-y beállítást is, stb. Nem tudom, ez miért problémás. Olyan, mint egy ötker által szponzorált receptkönyv. Attól még lehet más vaniliás cukrot is használni, hogy az ötker van írva a hozzávalókhoz. És a süti is ugyanolyan finom lehet, ha mással készül.
-
-
Aprósólyom
addikt
ON: Ez fel is tűnt, de no.
Nem követem, hogy minden blogbejegyzésnél ott-e egy nagy huawei banner vagy csak itt. Én ezt csak azért bátorkodtam megjegyezni, mert más médiumoknál szokás megjelölni az ilyen jellegű írásokat PR cikként. Mivel egy folyóirat/weblap alapből nem reklám, csak tartalmaz hiretéseket, így ha az nem egy egyértelmű hirdetés külön keretben, hanem PR/marketing cikk, stb... akkor azt jelölik, ahogy én ezt máshol észrevettem. Csak ennyi. Nekem egyértelmű, csak megjegyeztem, hogy máshol hogyan szokás észrevételem szerint.
ON2: Ha a huaweit minuszoljuk, mondatjuk. -
István971
tag
Egyértelműen nem lehet lecserélni a professzionális videókamerékat ezekkel a bohóctelefonokkal, a fénykép még talán öszejöhet jó fénykörülmények között de a videó az felejtős legalábbis a hauwejnél biztosan, döccen röcög mindengyik felvétel nem folyamatos a kijátszás szaggat, szóval nem jó..
talán ami valamennyire üti a szintet az az ájfon.. -
igori
tag
Iphone tulajoknak tudom javasolni, hogy próbálják meg horizontálisan tartani a remek mobiljukat videózás közben!
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Aprósólyom #32 üzenetére
ON: ezért blogbejegyzés, jókora L-alakú szponori bannerrel.
ON2: Úgy amúgy tartalmilag Huawei nélkül is valid igyekszik lenni, ahogyan az összes eddigi mobilfotós Fototrend howto. -
Aprósólyom
addikt
Máshol használsz? Megindult a fantáziám.... Elképzellek, ahogy csukkot szemmel ütközöl ide-oda egy járókelőkel zsúfolt téren.
Mit csinálnál a time square-en?
Én sosem értettem a reklámot blokkoló embereket. Ha majd akarna indítani egy vállalkozást és mások lefestenék a fizetett hirdetését, vagy blokkolnák a reklámmegjelensét, akkor elgondolkodna? Persze, beismerem, nem ennyire egyértelmű a dolog, mert a hirdetőknek is vigyázniuk kell, nehogy túltolják és besokalljanak az emberek. De amióta létezik kereskedelem, létezik reklám és hirdetés. Ahol túltolják a reklámot, én legfeljebb nem látogatom az oldalt, vagy ha rákeveredtem gyorsan elmenekülök. Érdemes lehet a reklámozást értelmes cégeknek kiszervezni, még akkor is ha sokba kerül. Monitorozzák az olvasói reakciót és reagálnak rájuk, ileve kiharcolhatnak magasabb reklámozási ktg.-t.ON: Nem illene odatenni, hogy PR cikk, ha tényleg huawei kooperáció miatt/kezdeményezésre készült el úgy, ahogy?
-
janeszgol
félisten
Pontosan! A cikkek alatt soha nem törik a kritikákat, így én nem veszem részlehajlónak a cikkeket. Én is megírom, hogy mi jó, mi nem jó és ott marad. Meg másé is. Persze értelmes keretek között.
A Huawei ma a mobil piac egy jelentős résztvevője és ez később még picit fokozódhat is. (Huawei/Honor most egykutya.)Szerk.: az hogy fizetik az útjukat, teljesen természetes. A Gamestarnak is fizették (azért a múltidő, mert 3 éve nem olvasom a lapot, de 1999 szépt és 2015 között így volt) az útjaikat, voltak támogatóik. PcGuru detto és lehetne még sorolni. Ez egy szakma, itt így (is) működik.
-
joey04
titán
válasz
pulutodurumo #26 üzenetére
Te meg értelmezd úja a kritikákat.
-
Pjotr
senior tag
válasz
pulutodurumo #26 üzenetére
Ez nem telefon teszt, felesleges az, amit írsz. Nem is azon ment a nyavajgas, hanem már megint Huawei a szemléltető eszköz.
de ugye ok támogatják, de nincs semmi presszióról szó, de azért na...
-
pulutodurumo
őstag
Na akkor kedves Bog, légyszi írd meg újra a cikket Pixel 3-mal, aztán iPhone X-szel, majd Mi 9-cel is. Akkor minden savanyú p0:csnek meg fog feleni. A többiek meg köszönik a tippeket.
-
Pjotr
senior tag
válasz
janeszgol #17 üzenetére
Biztos sokan kíváncsiak lennének ennek a hátterére, de józan paraszti ésszel végiggondolva minden Huawei bemutatón kapnak 1-1 bemutatott telefont vagy előtte tesztelni, azt gondolom vissza se kéri senki. Beállnak ilyen fototrend dolgok mögé (Huawei) és valljuk be, tapasztalat, hogy más mögé ezekkel a telefonokkal nem is tudnának, de nem itt fogom kifejteni miért. A (Huawei) videós képessége olyan amilyen, próbálják feledtetni. Nincs ezzel baj. Míg pl. a Samsung is hasonlóan tolhatja az Apple gyanítom nem, hisz minden cikk végén írva van, hogy köszönjük a VIP Phone-nak a készüléket. Van is róluk teszt 1 db egy évben, meg a kattintasvadasz pletyka cikkek. Nincs repjegy a bemutatóra, nincs telefon ingyé, nincs MWC (LG) meg Las Vegas (Xiaomi) szponzoráció, nincs is dörgölőzés. Persze ez biztos nem így van igazából, de meg az is lehet, hogy mégis. Tegye fel a kezet, aki nem így csinálná. Valamiből élni kell, ha már az olvasó reklamblokkolot használ. Szerintem sem részrehajlóak az MA cikkei, a megjelenések mennyisege árulkodó, abban meg mi rossz van?
-
e-newsee
addikt
és bLaCkDoGoNe
Miért, más telefonokra nem igazak a cikkben leírt tippek, és ötletek?
A telefonok jelentős része (már nem csak a csúcskategóriában) tudja a nagy részét a cikkben leírtaknak. Amit meg nem (pl szelektív színezés), ott meg is van említve, hogy ezt mondjuk a Huawei tudja. Nyilván, hiszen a blogot szponzorálja. Ettől függetlenül ez nem reklám, hanem egy összefoglaló, hogy mit kell/lehet ma várni egy telefon videós képességeitől, és azt hogyan érdemes kihasználni.
És ahogy janeszgol is írja, a Huawei e cikk nélkül is fókuszban van, nem igazán van szüksége egy magyarországi "mini cikkre" ahhoz, hogy vegyék.
Plusz, ha belegondolsz, logikusabb egy csúcstelefonnal videós képességekről cikket írni, mint egy középkategóriással, nem? Az, hogy Huawei pedig szimplán a szponzori kapcsolat miatt van. Nem kell ezt túlagyalni. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Szerencsésebb lett volna a "Hogyan videózzunk Huawei telefonnal" címet adni a posztnak, mert akkor rögtön tudtam volna, hogy nem érdekel.
-
Én is mindig azt mondom, mikor láttok egy terroristás videót, hogy ez a nyomi miért nem fektetve videózta le őket, ha már kockáztatja az életét egy jó videóért akkor csinálja már normálisan.
-
Pete55555
addikt
Csakis FEKTETVE!!!
Topik zárható.
-
janeszgol
félisten
Majd Bogék elmondják ezt a szponzoros történetet, de azért ne csináljunk úgy, mintha a Huawei megkerülhető lenne. Nem az! A fél világ árgus szemmel nézi és várja, mit alkotnak. Ha nem így lenne, akkor hova folyik az az évi 200+ millió darab készülék?
Kicsit olyan lesajnálók a hozzászólások. "Á ez Huawei, ennek kell fizetni, hogy foglalkozzanak vele". Nos ez nem így van. Mármint mit hogy szponzorálnak, az egy dolog, engem az nem érdekel, a Huawei ezek nélkül is a fókuszban van. -
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
#24536576 #13 üzenetére
Ez nem igaz. A Fototrend blogot a Huawei támogatja, ez tökre látható is a körülötte lévő reklámból. A cél nyilván az, hogy a videós alapokat átadja, a Huawei szerepe itt kvázi illusztráció. A szponzorált tartalmaknál ez általában így van, senki nincs megfenyegetve. A tesztjeink ugyanakkor viszont érinthetetlen tartalomnak számítanak 15+ éve. Ha valaki ott pampog, hogy így fizetett, meg úgy fizetett, azt valóban nem vesszük jó néven.
-
dastier
tag
Mivel mindenkinek lejön, hogy ez egy ismeretterjesztésnek álcázott (ezek szerint nem tökéletesen) reklám, őszintébb és tisztább lenne "huawei telefonok videós képességei" címen futtani, vagy valami hasonló. Így egy kicsit erőltetett. Sőt megkockáztatom, hogy még többen kattintanának, ráadásul jobban bele lehetne menni a részletekbe és nem kéne erőlködni, hogyan fűzzétek bele az összes típust.
-
ForRedGlory
félisten
Szép Huawei teszt. : D
-
Narancskoma
tag
Iszonyat sokat fejlődtek a mobil kamerák, emlékszem még a VGA felbontásra, mennyire imádtunk vele ökörködni.
-
Doki42
őstag
válasz
kakuk.tamas #6 üzenetére
Na de kérem...
Fototrend= Huawei -
tixem
addikt
válasz
kakuk.tamas #6 üzenetére
Mivel a fototrend blog a Huawei támogatásávaé jött létre, így evidens, hogy nem LG-vel fognak cikket írni
-
kakuk.tamas
addikt
Nahjó. Nincs semmi bajom a Huaweivel, Mate 20 Pro-t használok nagy megelégedéssel, de tényleg egy Huawei mobillal kell ezt bemutatni?
-
-
joey04
titán
Nem túl szerencsés pont Huawei mobilokkal példálózni szvsz egy videós cikkben, mert pont abban a leggyengébbek a konkurenciához képest.
-
Peet91
aktív tag
Enyhén szponzorált feeling-je van a cikknek, egyébként hasznos. Ha valóban szponzorált, akkor nem tudom, hogy mennyire illik a konkurenciát megemlíteni, mert alapvetően nem sok szégyenkezni valója van a Huawei-nek, és nem von le az értékéből, ha mondjuk meg van említve egy iPhone XS kamerás képessége, vagy akár egy samué, ami alatt nem direkt összehasonlítást értek, hanem inkább egyéb "okos/innovatív" megoldásokat, amiket ők fejlesztenek.
-
tixem
addikt
Hogy? Hát így
-
njnl
aktív tag
A főcím szövegében van egy elütés (okostelefont)
Köszi a munkát a cikkel, jó lett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Kiválthat egy csúcs okostelefon egy videokamerát? Mire figyeljünk, amikor videót veszünk fel? Milyen technológiai megoldások segítenek jobb minőséget elérni?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gaming notebook topik
- Könyvajánló
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LEGO klub
- További aktív témák...
- iPhone 12 64GB Fekete Független - 87% Akku
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- GARIS/AKCIÓS PlayStation 5 825GB (CD-S kiadás)
- Eladó alig egy hónapos ITX irodai konfig i5-14400-32GB RAM- 512GB SSD (számlával és garival)
- Playseat gearshift holder váltótartó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest