Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DoItYourself

addikt

válasz Bailey #131 üzenetére

Úgy látom, nagyon nem érthető amit írtam... :U

Nem numerikus gombos telefont vízionáltam (de szép szó is ez) - szövegbevitelre szerintem is jobb a QWERTY elrendezés gombos vagy érintős verzióban.

Amiről beszélek egy ideje: képzelj el egy telefont ami egy közepes méretű érintőkijelzős (3-4"), gombokkal, csúszkákkal billenőkapcsolókkal megszórva minden oldalán, a szokásosnál masszívabb-vastagabb gépházban, strapa kivitelben.
    Mire is lenne jó ez? Fentebb már leírtam, de még 1×: egy csomó dologra jó az érintős vezérlés, egy csomóra pedig nem, vagy kínszenvedés (pl. kezelés "vakon", játékok, görgetés fel-le, fényképezés, stb.).

• DoItYourself

addikt

válasz Remus389 #125 üzenetére

Elég belőle egy is.

A 'nyomógombos' telefont ott fejleszteném tovább, ahol van értelme, logikus. A numerikus blokkot pl. teljesen száműzném, helyette mást tennék (pl. a már említett D-pad) vagy semmit. Nálam pl. kicsi a kihasználtsága, névjegyzékből tárcsázok. Szövegbevitelre az érintős megoldást jobbnak tartom.
    Fényképezőből láttam itt mostanában egy érdekes koncepciót, valami ilyet várnék el újításnak a telefonoknál is, azaz új gondolatot, formai ötletet, stb.

• DoItYourself

addikt

válasz nord_ #57 üzenetére

"Ha az E52-nek akkora és olyan felbontású kijelzője lenne, mint a mostani okostelefonoknak, akkor az egy hetet elfelejthetnéd.
    Tökéletesen tisztában vagyok, milyen változáson mentek keresztül a használati idők/akkuméretek/kijelzőméretek: a '90-es évek közepe óta használok mobilt... Akkoriban a kétsornyi monokróm kijelzőkkel a negyedkilós féltéglákhoz adott méretes akkumulátorok bőven elbírtak. Nem volt színes kijelző, push email, játék, navigáció, internetezés, vakus fényképezés, ami zabálja az energiát. Ha ezeket nem használjuk, nem is olyan rossz a mostani nagyképernyős kütyük készenléti ideje. Átlagban két napi készenlét 6 órás használattal megvan nálam, de volt már 6 órányi használattal háromnapos készenléti időm is (emellett BT, wifi bekapcsolva)."

Nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez a nagyképernyős divat túl sokáig fog tartani, ezeket nem igazán tartom nagy fejlesztésnek. Több fizikai gombot látnék szívesen a készülékeken, a képernyőméret rovására. Akárki akármit mond, a kezelés azokkal a leggyorsabb. Valaki majd alapjaitól végiggondolja - hasonlóan a modern mobil oprendszerek kifejlesztéséhez - azt, hogy melyik funkció vagy kezeléstípus lenne célszerűbb, gyorsabb dedikált gombbal, csúszkával, billenőbigyóval mittudomén (pl. az előlapra is mehetne egy gombcsoport 4 iránnyal, OK-val, stb., sok esetben hasznos lenne).

Ezt a vékonyságmániát is remélem mihamarabb elfelejtik, emiatt nincsenek rendes akksik, optikák a telefonokban. Rakhatnának be olyan rejtett optikát, mint ami az Olympus Tough sorozatában van - abban rendes optikai zoom is van. A fogás is kényelmetlen némelyik tepsin, nem volt véletlen a régebbi készülékek 45-55mm-es szélessége.

Azt is furcsállom, hogy olyan mobil eszközöket is el lehet adni manapság, amik egy leejtéstől vagy néhány csepp víztől rossz esetben kilehelik a lelküket, jó esetben csak a kijelzőjük, borításuk törik el, vagy megy tönkre. Ok, hogy régen sem voltak sokkal strapabíróbbak, de nem is kerültek 300-500$-ba...
    Szvsz ha ezeket össze tudja gyúrni egy gyártó egy egységes, működőképes elképzelésben, az lehet akár egy akkora "áttörés", mint a most hódító okostelefonok - a többi már csak a marketingen, és a hype keltésen múlik.

• DoItYourself

addikt

válasz nord_ #36 üzenetére

A kolléga gondolom a tapasztalatra utalt volna. Üzemidő terén tényleg lenne mit fejleszteni - mondom ezt egy E52 tulajként, heti 1 töltéssel :Đ.

• DoItYourself

addikt

No, mondja mindenki a "tippjit" (Hofi után szabadon :D).
    Szerintem biztos benne lesz az új kameramodul, a 41 megapixeles szenzorral. A WP7/8 is borítékolható, ekkora all-in-t nem mernek Meego-val bemondani - az amúgyis halott dolog, mint tudjuk... ;)
    Egyébként ez a szifonos fikázás vegytiszta marketingfogás, nem is értem, miért nem tűnik fel senkinek: erre ugrik a nép, erre pörögnek a topikok, ezt kapja fel a média is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés