- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drakk
tag
Letöltöttem a Trial verzióját a Sygic-nak, háát picit vegyesek az érzéseim:
Ami tetszett:
- valós idejű forgalom
- sávasszisztens
- magyar
- friss térképekAmi nem tetszett:
- a felbontás elég alacsony
- mikor megáll az autó, a térkép elfordul a nyíl felfelé mutat, majd induláskor megint beáll a helyes irányba
- ha telefonálok, nem indul el a kapcsolat a SYNC és a telefon között (Samsung S8)
- mikor a menüt megnyitom a SYNC-nél, nem mindig tudok kilépni a képernyőről.
- az M3-son minden kamerát sebességmérőnek mutat, holott Bp - Nyírbátor között csak 3 van, a többi nem az.
- picit lassúnak tűnik a kezelés, nem olyan simulékony mint a "gyári" -
Gallowgater
tag
Sziasztok!
Én voltam bent a márkaszervizemnél, finoman szólva nem voltak lelkesek, hogy nekik kéne esetlegesen ezt lefrissíteni. Arról nem is hallottak, hogy az angol Ford honlapról az alvázszám alapján leszedhető a V3.0. No mindegy.
Nálam így néznek ki a dolgok:
Sync 3 V2.3
Gracenote: V1.1.1.794 (EU-0010)
NavMap version F6.1Összefoglalásként, akkor a Sync3 V3.0 verzióra történő frissítése a következőképpen nézne ki:
Böngésző
https://www.ford.co.uk/owner/resources-and-support/sync-bluetooth/update#/- Alvázszám alapján a friss keretprogramot [SYNCGen3.0_3.0.18025] le kell tölteni (~ 2.7 GB)
- ExFAT-ra lassú formattálni egy pendrive-ot
- A letöltött fájlt kizippelni a pendrive rootjába
- Kocsi indít, pendrive bedug
- A pendrive felismeréséhez kell akár 8 perc is, majd kiírja, hogy megkezdte a frissítést
- Frissítés 25-30 perc
- Követni kell a képernyő az utasításokat, amíg a frissítés készen nem lesz
- Pendrive kivesz, kocsi leállít, ajtó bezár (várni pár percet, Sync kapcsoljon ki)
- Kocsi kinyit, indít, ééés örülünk Vincent.Vissza az angol Ford oldalra és a pendrivera generált Sync_szériaszám_alvázszám.xlm-t betallózva feltölteni.
Keretprogram kész.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Hülye kérdés #1:
A német fórumon lévő állományok, mind kellenek, vagy csak az általatok hivatkozott három (Maps és NavVoice Pack EU + Licenszfájl)? Az Apps maga a keretprogram, az tiszta, de kell-e a SystemVoice Pack EU és a GraceNoteDB 3.0-ás verziója, vagy azt a keretprogram "hozza magával"?Partno. Version Funktion Link
JR3T-14G381-AL 3.0.18025 Apps ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G381-AJ_84005.tar.gz
JR3T-14G391-AD 3.0.17137 SystemVoice Pack EU ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G391-AD_73876.tar.gz
JR3T-14G423-AA 3.0.17024 GraceNoteDB ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G423-AA_72211.tar.gz
JR3T-14G421-BC 3.0.18010(F7) Maps ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G421-BC.tar.gz
JR3T-14G422-BC 3.0.18025 NavVoice Pack EU ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G422-BC.tar.gz
JR3T-14G424-BC ./. Lizenz ivsu.binaries.ford.com/swparts/JR3T-14G424-BC_110777.tar.gzFogom a keretprogrammal felpimpelt pendriveot és a meglévő "SyncMyRide" mappába bemásolom először a JR3T-14G421-BC.tar.gz-t [3.0.18010(F7) Maps] és a JR3T-14G424-BC_110777.tar.gz-t [Licenszfájl], majd létrehozok egy új "autoinstall.lst" az általad írt paraméterekkel, szintén a "SyncMyRide" mappán belül:
[SYNCGen3.0_3.0.18025_PRODUCT]
Item1 = License MAPS EU (3.0.18010)
Open1 = SyncMyRide\JR3T-14G424-BC_110777.tar.gz
Item2 = Maps EU F7.1 (3.0.18010)
Open2 = SyncMyRide\JR3T-14G421-BC.tar.gzOptions = Delay,AutoInstall
Hülye kérdés #2:
A keretprogram eredeti "autoinstall.lst" nem kavar be? Azt nem kell letörölni a rootból? Vagy mivel a térképhez tartozó "autoinstall.lst" "SyncMyRide" mappán belül van, figyelmen kívül lehet hagyni?Hülye kérdés #3:
Esetleg a legjobb egy üres pendrive, amin csak a "SyncMyRide" mappa van, és így abba menne a maphoz tartozó tar.gz, a licenszfájl tar.gz és az autoinstall.lst?* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Végezetül ugyanígy eljárni a NAV_VOICE PACK telepítésekor, figyelembe véve az általad javasoltakat, a kényelem miatt egy új pendrive (eredeti keretprogram megint kizippelve), majd mehet a JR3T-14G422-BC.tar.gz [3.0.18025 NavVoice Pack EU] a "SyncMyRide" mappába az újabb, módosított "autoinstall.lst", vagy itt is az üres pendrive lenne a legjobb opció.
[SYNCGen3.0_3.0.18025_PRODUCT]
Item1 = NAV LangPack 3.0
Open1 = SyncMyRide\JR3T-14G422-BC.tar.gzOptions = Delay,AutoInstall
Röviden ennyi, jól gondolom, esetleg kihagytam valamit?
Előre is köszi a segítséget!!!
-
-
Hyena
senior tag
Eddig meg nem foglalkoztatott, hogy mennyi adatforgalmat csinal a waze mivel 12 gigas adatcsomagom van.
De amikor 2 gigas volt az is eleg volt pedig esetenkent eleg sokat megyek havonta. (elofordul , hogy tobb 1000km/ho) igaz tobbnyire az EU-hoz tartozo orszagokba.
A lenyeg az , hogy nem general jelentos adatforgalmat, ambar a 200 megas csomag (ez eleg elavult lehet) lehet ,hogy keves ha sokat mesz de figyelmetbe ajanlom a telekom weboldalat adatforgalom szempontjabol mely szerint nincs is mar 200 megas csomag hanem 500 mega a legkissebb csomag aminel a 2 giga csak 1100 ftal dragabb a kovetkezo csomag 6 giga ami tovabbi 1900 ft stb...
https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/mobil/havi-dijas-mobil-dijcsomagok
Egyebkent a waze-vel is lehet offline navigalni elore letoltott terkeppel sot meg az aktualis forgalmi adatokat is letolti.Es, hogy miert jobb mint a google maps? Azert mert tobb lehetoseg van benne, tobb vagy aktualisabb forgalmi infoval. (igaz a google maps is atveszi mar a waze forgalmi infoit , de azok elobb megiscsak a wazeban jelennek meg a hangsuly a gyorsasagon van)
Van benne spotify integracio, kuldhetsz az ismerosoknek ETA-t az utazasodrol ami jol jon ha valaki var rad ...
TTS hangok utacanev stb kimondassal (igaz nem magyarul ami egyebkent a sygic navigationban meg magyarul is megtalalhato , nincs benne viszont a sygic car navigationban) -
Hyena
senior tag
Az instrukciok alapjan (amit koszonok szepen) feltelepitettem a terkepeket (kb 40 percig tartott) majd a navigacios hangokat is.
A telepitest jaro motorral a cegunk udvaran allva csinaltam az autot magarahagyva.
Elegge meglepodtem amikor 30 perc utan az auto a motor onhatalmulag leallitotta (ekkor azt hittem megszakadt a telepites) es kesobb az update befejeztevel az infotainmentet is kikapcsolta.
Ezek ellenere a frissites sikeresen vegbement amirol a kovetkezo inditaskor kapott uzenet is biztositott illetve le is ellenoriztem a terkepadatbazis verziojat.A hangok frissiteset hasonlokeppen csinaltam az valamivel hamarabb megtortent de annak a vege is leallitott motor es kikapcsolt kepernyo volt, majd inditas utan uzenet , hogy az update sikeresen megtortent.
A 2 frissites kozott kb egy ora szunet volt, nem feltetlenul azert mert igy terveztem, hanem mert kozben nem ertem ra ezzel foglakozni.
-
Drakk
tag
Sikeresen feltettem az első adagot (térkép). Verzió: F7 most.
Köszönöm a segítséget!
A felrakás kb. 50 perc lehetett. A következő hosszabb útnál jön a language pack.
Én is a Total Commanderrel írtam át a batch fájlt. Macen nem sikerült "normális" text, fájl létrehozni.
A különbségről nem igazán tudok sokat mondani, mivel most két napos a kocsim.
Azért elég érdekes, hogy így kell térképet frissíteni, vajon miért nem lehet a Ford oldaláról letölteni ezt is??? -
ZPKing
tag
Több fórumon túl vagyok már.
De szinte mindenhol azt olvasom, hogy nem szabad egyből 2.2-ről 3.0-ra frissíteni.
2.2-ről 2.3-ra majd 2.3-ról 3.0-ra.Egy dolog nem áll még össze az 3.2-es verzió
Ez valami nem hivatalos még ki nem adott újabb verzió mint a 3.0-ás
Ez 3.2 melyik részeket frissíti?
Másik kérdés, minden frissítést csak járó motor mellett végezhető?
Ez a járó motor lehet akár úgy is hogy épp utazok valahova?
menet közbe lehet akár frissíteni?Illetve az érdekelne még ha van benne wifi akkor azzal mit lehet frissíteni?
köszi.
-
Hyena
senior tag
Ambar a waze mar mukodik sync 3al az android auton keresztul jo ideje, de karacsnykor unalmamban megvettem a sygic car navigation gondoltam miert is ne egy lehetoseggel tobb.
A vasarlas utan azonban jott a fekete leves ugyanis kiderult ,hogy az infotainmentre kivetites jelenleg csak iphone keszulekeken mukodik az androidos verziot a ford meg nem hagyta jova, az majd csak kesobb lesz valamikor mukodokepes velemenyuk szerint a sync 3 3.0as verziojaval, nem pedig a jelenlegi 2.3assal.
Jobb hijjan kertem, hogy refundoljak a vetelarat amit meg is tettek...
Az applinkes lehetosegek sajnos ugy tunik egyelore csak iphone keszulekkel elerhetoek amit az android az android auto bevitesevel kompenzal. -
dave182
senior tag
A ford szakszervízzel az a gondom, hogy 80000Ft a gyári kamera, míg Emagon a rendszámtábla világítás helyére szerelendő 10000Ft. Egyértelmű, hogy minőségben ég és föld a különbség, igazából főleg csak elméletben érdekel a dolog, hogy csinálta-e már valaki. Nem fogok nekiállni egy 1 hónapos autót szétberhelni, bár én tuti hogy a padlókárpit alatt vinném előre a vezetéket... Az nem tűnik annyira húzósnak, hacsak nem kell ülést kiszedni.
Köszönöm a választ azért
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- LEGO klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Battlefield 2042
- ASUS ROG Ally
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- További aktív témák...
- LG Ultragear 27GN60R (fekete szín)
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Eladó Garanciális Thrustmaster T248 kormány és pedál + TH8S váltó + kamion váltógomb
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest