Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • janeszgol

  veterán

  Én is átgázolok a '85 után születetteken, mert én '84-es vagyok. :P
  Na, csak viccelek. Hát igen. Ezt az ledoglozásos témát az ostobák nyomatják, akik azt hiszik ettől lesznek valakik. De nem csak az öregek kaphatók erre, hanem a fiatalabbak is.

  Intel 2020: Nem a tesztprogramok a legfontosabb beszédtémák. Beszélgessünk inkább a hüvelygombáról!

 • #78600448

  törölt tag

  De érted, mást nem nyomnak, csak ledolgozzák a napot, kocsmáznak is ha úgy van és annyi.. A szüleim se olyan idősek (45-48), ők is éltek, de nem mondják ezt. Nos akkor ezt a szemléletet nézve, ez közösségépítő?

  Nekem ez a maradiság már fáj egy szint után..

 • abridabri

  addikt

  Hehe mintha rolam szolna a cikk :B
  Igaz en "csak" 35 vagyok, de lesujto velemenyem van a fiatalokrol. Azt latom ,ha erkezik egy fiatal a munkahelyemre (600+ alkalmazott ) ; budos nekik a ketkezi munka. Visszapofaznak a fonoknek, sumakolnak, kijarnak fel /orankent cigizni -facebookozni :U Van kivetel persze , de egy kezemen meg tudom szamolni , hany ertelmes 20-as korosztalybeli ember fordult meg nalunk 10 ev alatt.

  [ Szerkesztve ]

 • #78600448

  törölt tag

  Megértem ezt az oldalát is nem azért, mind a két oldal ártatlan lenne, de azért a lónak is van túl oldala.

 • janeszgol

  veterán

  De te 35 évesen ugye nem várod el, hogy robotok legyenek? Ugye 35 évesen te nem vagy az? A szüleim korosztályára emlékeztet az írásod. Ez a Ratkó korszak gyermekei, a csicska generáció.
  Sok közölük az elvált, az alkoholista, a primitív bosszúálló. Az egészségileg totál leépült.

  Egy fiatal legyen modern. Ötletes, pofázós, intelligensen lusta. Elég volt a robotokból. A főnöknek, meg a vendégnek, meg a vásárlónak mindig igaza van féle marhaságokból. Ezért mennek többen is az üzletekbe levezetni a feszültségüket, mert ott megalázhatják a másikat. Legalábbis ezt gondolják.

  Intel 2020: Nem a tesztprogramok a legfontosabb beszédtémák. Beszélgessünk inkább a hüvelygombáról!

 • Gdi

  senior tag

  Lehet nem a köz/segédmunka után a kocsmában piálók véleményére kellene hagyatkozni.

  Van az az emberi tulajdonság, hogy irigység. Magukkal is rántanának a posványba, nehogy neked jobb legyen.

  ''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

 • DraXoN

  őstag

  LOGOUT blog

  Azért van egy határ a "munkahelyen" amint átlépni nem szabad ... dolgozni megy oda az ember (jó esetben tehát hasznot hozni) ... de vannak akik csak "időt töltenének el"... és felvennék érte a "nagy lóvét"...
  A gördülékeny munkavégzés legyen egy cég alapja, mert különben nem lesz cég ahol az ember dolgozik... mert jó esetben előbb kirúgják a problémás alkalmazottat, vagy elmegy (és megsértődik, hogy dolgozni kell)...
  Rosszabb esetben az egész céget "beránthatják" a dolgozók ha kerülik a munkát ... vagy egymást mérgezik a munkakerüléssel.. és az egész nem lesz hatékony emiatt... egy-két "kerülősebb" ember a csapatban több tucat másik ember munkakedvét is megtudja mérgezni ("pl. gyere ki cigizni".. kis beszéd itt - kicsit ott, azt hirtelen vége a napnak és semmi se haladt)...

  persze nem "parancs robotok" kellenek, de munkafolyamat szintje válogatja ki kell... ha mondjuk szalag mellé kell az ember, akkor robot lesz.. az kell oda ... de egy programozó meg néha-néha elgondolkodik, megbeszél problémákat, nála ez kell, hogy hatékony legyen ... de nem facebook és mások...

  The human head cannot turn 360 degrees... || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB || LG v20@4100mAh

 • janeszgol

  veterán

  Világos, de keveseknek adatik meg az, hogy a munkahelyen teljesedjenek ki. Pusztán kényszerből vannak ott. Ez a nehéz.

  Intel 2020: Nem a tesztprogramok a legfontosabb beszédtémák. Beszélgessünk inkább a hüvelygombáról!

 • TheLázs

  csendes tag

  LOGOUT blog (1)

  Ez egy nagy általánosítós poszt, szerintem.

  Minden korhoz, nemhez, szexuális beállítottsághoz, értelmi színvonalhoz és társadalmi réteghez tartoznak olyan játékosok, akik egyes emberi minőségek hiányától szenvednek.

  Ha valaki ilyen, akkor az előbb vagy utóbb elnyeri a megérdemelt jutalmát. Lehet hogy nem fogod ezt látni, mert nem a munkahelyen szenvedi el, hanem otthon, vagy egy zárt irodában. Vagy 10 év múlva, vagy csak a halála pillanatában - mert akkor mindenki magára marad, átlépni a túloldalra egyedül kell.

  De miért is akarnád látni, amikor te nem bosszúszomjas vagy, csupán egy levegőnek nézett fiatal.

  Honnan tudod, hogy ezek az emberek nem egy feldolgozatlan trauma következtében zárkóztak be a külvilág felé, hogy ne kapjanak egy újabb pofont. Ők is csak félhetnek, vagy ki lehetnek billenve az egyensúlyukból. Milyen is lehet feldolgozni, hogy ledolgoztál N évet, és közben a világ elhaladt melletted? Hogy olyan dolgok jöttek létre amiknek inkább elhazudod a létjogosultságát mint hogy szembenézz velük? Ezek az emberek sokszor a lelkük mélyén keserűek, vagy sérültek.

  Előbb-utóbb lesz olyan terület, ahol lerí rólad, hogy otthon érzed magad, és jól végzed a munkád. Ez bizonyos ponton túl nem a környezetedtől függ, és más is felfigyel rá. Ahol persze velejéig romlott a cég, onnan érdemes lépni. Egy percig sem azt mondom, hogy hagyd magad.

  Ha igényes vagy a munkádra, és van egy kis igazságérzeted, akkor egy idő után eleged lesz, ha nem bánnak veled emberként. Pár ilyen ember lelép a cégtől, mire észreveszik - ha észreveszik egyáltalán, hogy a vén szamárnál többet érne az általad végzett munka - ha nem most, akkor évek szakmai fejlődése után. Más kérdés, hogy a fejlődés útjába pont az a "mester" állt, akitől tanulhatnál. Monnyonle.

  "Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

 • #78600448

  törölt tag

  Félreértés ne essék, általánosítani nem akartam, csak saját tapasztalatot írtam le.
  A hszekből leszűrve, tudom nem ezen az állásponton kellene lennem, de ilyenbe élni huzamosabb ideig nem kellemes érzés.. (1,5 hónap kb és vége a dalnak remélhetőleg). Azért remélem a következő munkahelyen nyugisabb a társaság..

 • Lauda

  félisten

  Szerintem manapság nehezebb dolga van a fiataloknak, mint annó, például a ratkó korszak gyermekeinek. Legalábbis amiket meséltek, abból ezt szűrtem le. Szóval egész nyugodtan fikázzák csak a mai fiatalokat, kutyát nem érdekli. Nekik akkor, abban a világban kellett helytállni, a maiaknak pedig most kell.

 • GreatL

  aktív tag

  Igen, kavalkádos, csapongó írás, van benne logikátlanság is. Igazából nem is értem. Mondjuk találkoztál három ilyen emberrel és felszívtad magad? Hagytad volna ott őket a bezzeg a mi időnkben hülyeségükkel együtt.

  Intel Core i7-9700K | Giga RTX 2080 Ti WF OC | Xiaomi Mi 9

 • frescho

  addikt

  Ez ugyanolyan általánosítás, mint a "Bezzeg a fiatalok" Minden nemzedéknek nehéz volt. Csak pár példát ragadnék ki, hogy miért:

  - Aki a világháború alatt volt fiatal az nagy valószínűséggel berántották katonának.
  - Az 50-es években az életszínvonal romlott a '39-eshez képest. Az emberek a cipőjük mellett jártak és a nagyszájúakért jöhetett a fekete autó. Na jó ez keveseknek jutott ki viszonylag, de egy kis pártitkári beszélgetés, esetleg a kazánházi söprögetés könnyen bejátszhatott.
  - A 70-es években a tömegnek viszonylag jó volt. Gondolkozni nem kellett, de már erős keretek között lehetett. Egy autó már álomnak tűnt miközben a kintántorgott Jóska 6 évente cserélte a nyugati!!! autóját.
  - 90-es évek elején nehezen ment az igazodás. Az addigi határokat lebontották. Egyszerre voltak még vonalas tanárok és szabadelvűek. Mihez igazodjon, ha közben még mindig falakba űtközik? A család ráadásul elindult anyagilag a lejtőn miközben a szomszédék már Mercedessel járnak. Nyáron végre elmehet dolgozni a középsuli mellett, hogy megvegye az első számítógépét a szomszéd cimbivel közösen valami bontóból.
  - Ma a határtalan lehetőségek és az anyagi korlátok miatt van egy bizonytalanság. Mindent lehet és minden elérhető főként a neten. De pont ezért nem érzik, hogy meddig lehet elmenni, hogy ne lépjenek rá más tyúkszemére. Közben azt érzik, hogy láthatatlan falakat emelnek az öregek és a pénz is nagy úr. Tanulni mindek, minden ott a neten, de közben ha nem tudja kapásból, akkor az orra alá dörgölik.

  Az egész mellé jön, hogy az idősebb generáció a saját korlátaival küzd. Ez sok féle lehet: Nem mert kiállni, mert ahhoz szoktatták, hogy majd a hivatal megoldja. Nem tanult, mert nem is kellett egy nyugis élethez. Esetleg nem lehetett tanulni, mert a KISZ-ből nem kapott ajánlást. Nyelveket nem beszél és Cseszkóba utazott. Fiatalként nézte ahogy a "vállalkozók" gazdagodtak miközben lekváros és zsíros kenyér között választhatott, ha volt otthon kenyér. Bejöttek ezek az új csuda telefonok, de nem érti "miért jó azt nyomkodni" Érthetően frusztrálja őket, ha valaki átlépi ezeket a határokat még akkor is, ha ettől nekik nem lesz se jobb se rosszabb.

  A fiataloknak meg ugyanolyanok, mint mindig. A határokat feszegetik, de a saját maguk között nincsenek határok, vagy nem érzik ezeket. Ezért aztán például akkor is a telefont nyomkodják amikor a többieket kellene ugratni és a lányoknak csapni a szelet/ figyelni a srácra aki udvarol. Amikor idősebbek közé kerülve nem érzik qzok mit tolerálnak, akkor meg jön a "mai fiatalok" ahogy régen is a hosszú hajért/répanadrágért/R-GO kitűzőért vagy Metallica-s pólóért.

  Jó hosszú lett és nem mondtam semmi újat, csak annyit akartam, hogy a neked könnyű és a bezzeg a fiatalok már a rómaiak idejében is volt, érdemes olvasgatni mondjuk Tacitus-t.

  https://frescho.hu

 • Dr. Romano

  veterán

  Bezzeg a mi időnkben nem fórumon panaszkodtunk, hanem otthon a családtagjaink körében ;]

  Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

 • Apollyon

  Korrektor

  Forrást nem tudok, de fennmaradt kőtáblák szerint már állítólag a sumérok is panaszkodtak a fiatalokra, ~4000 évvel ezelőtt.

  [ Szerkesztve ]

  #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

 • Ed3r_X_

  nagyúr

  Az a generáció jobb ha nem szól semmit, a 90%-át naponta látom a gyárban (bár ne látnám). Az meg külön öröm, mikor nekem kell emlékeztetnem nálam 2x idősebb embereket, hogy végezzék már el a munkájukat, mert nem fogok helyettük dolgozni. És még ők vannak megsértve, mert én mertem szólni.

  Nálunk pl. a középkorú (35-50 körüli) karbantartók nem tudom hol végeztek, de nálam technikusként alapvető, ha valamit szétszerelek, majd megjavítom, akkor amit kiszereltem az adott dologból, azt vissza is fogom szerelni. Na nekik nem. #bezzegafiatalok. A korom miatt pedig egyik se hallgat rám szinte (nehogy már a 24 éves takony mondja meg nekem, mi a baja a gépnek), de ha szeretnek kétszer dolgozni, ám legyen.

  Ezer egy ilyen sztorit tudnék mondani sajna. Az egó az hatalmas, segítséget nem fogadnak el, csak ők dolgoznak, másnak nincs semmi dolga, stb.

  "The best things in life aren't things"

 • #78600448

  törölt tag

  Na konkrétan leírtad amire gondoltam, az egó ami nagy. Nem azért, de ilyen mellett élni, mert most a körülmény ezt engedi meg...

  Szüleim is éltek (ahogy írtam egyik lassan 50) mégse ilyeneket mondanak, hogy az én generációm ('99-s) meg a hasonlók ilyen mi haszna sz@rok lennének.

  Igen aláírom, sok a kényelmes ....taliga aki él, de nem tesz (még szakmát se), de legyen alatta minden, na az azért már nekem se tetsző kategória és sajnos egyre gyakoribb ami miatt már én szégyellem magam.....

 • UnA

  Korrektor

  Szerintem latinul maradt fenn, még az ókorból, de nem emlékszem a részletekre :)

 • Kisgépkezelő

  aktív tag

  Az elején sajnos ilyen. Nekem is mondta a kollégám, hogy majd a próbaidő után megjegyzi a nevemet. Akkor ezt kifejezett bunkóságnak tartottam, de azóta már annyi ember cserélődött ki mellettem, hogy már én is feleslegesnek tartom néha, hogy egyáltalán köszönjek nekik. A többségük úgyis köszönés nélkül lépett le, aztán csak a HR-ről jelezték, hogy amúgy ne keressük a srácot, mert három napja felmondott, csak b...ott szólni. Ez egyébként nem csak 20 évesekkel fordul elő, tűntek már el így 30-40 éves tapasztaltnak tűnő emberek is szó nélkül. Viszont, ha az ember nem tűnik el, dolgozik amennyit kell, nem többet nem kevesebbet, de főleg többet nem, mert akkor a vezetőség rájön, hogy a többiek is tudának többet, ha akarnának :D akkor hamar be lehet ám illeszkedni. Csak vigyázz, egyszer ne te legyél az a k...ög aki lenézi az újoncokat!

 • Eastman

  őstag

  LOGOUT blog (1)

  Rudolf Péter: - Apa, azt mondják, hogy rossz helyen van a kocsi.
  Bodrogi Gyula; - Jó helyen van ez a kocsi. Te vagy rossz helyen.

  .

  https://tinyurl.com/humbucker-magnetic-field

 • Lauda

  félisten

  Olyasmikre gondoltam, hogy annó (akik most nyugdíjasok például) bementél a "gyárba", ""tsz-be" stb, ledolgoztál 40 évet elmentél nyugdíjba. Valahogy "elvoltak" (a többség) a munkahelyen. Manapság ezek az emberek jórészt nem találják a helyüket (aki még dolgozik ezekből az időkből), nehéz sokukat munkára fogni, nem értenek semmit, megsértődnek ha szólnak nekik. Ez szerintem nem véletlen, máshoz szoktak gondolom. Ma ha behoznak egy új gépsort, vagy lemond az autógyár egy rendelést, elküldenek kétszáz embert, ilyesmiről nem mesélnek a "régiek". Banki/állami támogatásokkal épültek társasházak, sok lakást később fillérekért meg lehetett venni. Önkormányzati lakások fillérekért lakhatóak voltak, egy idő után meg lehetett venni, ma ezek nincsenek. Erősebb volt a szociális háló, magasabb volt a táppénz, a munkanélküli magasabb volt és több ideig járt. Minden szarért lerokkantották az embereket. Egy gerincsérv műtét után leszázalékoltak 67%-ra, sok esetben végleg. Ma ezek az emberek kapnak 3 évet rehab ellátáson , havi 35 ezer forintot, utána mehetsz ahova akarsz. Vagy épp nem is kapsz semmit, mert ma úgy nézik a gerincműtétet, hogy azzal meg lettél "javítva". A leukémiások régen simán mentek 67% véglegesre, ma kapnak három évet, vagy épp semmit. Egy pillanat alatt gyógyultnak nyilvánítanak, még ha az állapotod nem is változott, rengeteg valóban beteg ember nem kap semmi ellátást. Mondjuk az is igaz, hogy ma a beteg embereknek sokkal több lehetősége van dolgozni, mint akkoriban, szóval ez a rész pozitívan mozdult el. Szerintem a mai világ sokkal változóbb, jobban, több szempontból kell helytállnod, mint mondjuk negyven éve.

  [ Szerkesztve ]

 • #78600448

  törölt tag

  Na a végét aláírom, mivel nagyon is érzem, hogy nem egy dologban kell helyt állnom.

 • frescho

  addikt

  Jól hangzik, hogy akkoriban jobb volt a szociális háló, de a nosztalgia sok embernél torzít hatalmasat. Érdemes néha szociográfiákat olvasni, vagy csak Moldova 1-2 könyvét és kibújik a szög a zsákból, hogy a sokkal szegényebb átlagban sokkal keveésbé volt feltűnő ha valaki lefelé lógott ki.

  Lakáshoz jutni egy kálvária volt. Megigényelted, vagy beléptél szövetkezetbe és vártál. Sokat. Éveket és ha szerencséd volt, akkor kaptál egy szoba-konyha szükséglakást. Ha megvolt, akkor ugyanúgy évtizedekig fizetted a hitelt. Azok a fillérek a fizetés jelentős részét tették ki.

  Rokkantak nyugdíja meg alig volt elég arra, hogy megéljenek. Igen, több volt, mint ma, de ugyanúgy alamizsna volt.

  Ami a "szocializmusra" igaz, hogy az alapvető élelmiszerek árát alacsonyan tartották. Cserébe minden tartós fogyasztási cikk ára sokkal magasabb volt. A lakosság alacsonyabb igényekkel rendelkezett amit az is segített, hogy nem nagyon volt mire vágyakozni reálisan nézve.

  A legjellemzőbb az volt, hogy évekig "nem történt semmi" [link]

  [ Szerkesztve ]

  https://frescho.hu

 • JoeYi

  őstag

  LOGOUT blog

  "a csicska generáció" Azta....
  "legyen modern. Ötletes, pofázós, intelligensen lusta" Wow, just wow...

  Mondjuk én anno csak 24 évesen kezdtem el dolgozni. De már akkor se linkeskedtem. Laza voltam és kreatív, de azt a munkában éltem ki (mondjuk vevő volt rá a cég) és ostorcsattanás nélkül is ledolgoztam a 8 órát. Persze ehhez nem árt ha szereti csinálni az ember a munkáját, legalább egy picit. Vagy büszke rá...

Hozzászólok Aktív témák