- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
nagyúr
Én pont egy olyan településen lakom(vidék - Budapesttől nem messze), ahol elégé elburjánzott a betöréses lopások száma...Úgy próbálták meg visszaszorítani, hogy térfigyelő kamerákat helyeztek ki.
Nincs vele bajom, mert bár van rendőrség és aktív polgárőrség nem tudnak mindenhol ott lenni. A térfigyelő, ha másra nem arra jó, hogy vissza lehessen keresni - hátha - felismerhető rajta az elkövető...
(vagy éppen véletlenül éppen ránéznek és közbe tudnak avatkozni)
És igen, a magánszférámból inkább adok fel egy darabot a biztonságomért cserébe, mint mondjuk az értékeim/életem ellenében kapjak egy kicsivel nagyobb teret.
Ez a rendszer is, mint minden más alkalmas jó és rossz dolgokra. Ha kellőképpen végiggondolják és védik több előnye is származhat, mint kára...Olyan kamerákról van szó, amik eddig is ott voltak, nyilvános helyeken...ott amúgy is elég nehéz magánszféráról beszélni, maximum a körülötted lévő max 1,5-2 m sugarú kört nevezheted annak. (És ez is változó kultúránként...pl tegnap előtt történt velünk, hogy az allee-ban két távol keleti srác a mozgólépcsőn közvetlenül mögénk állt miközben csak 4-n voltunk rajta...minket ez baromira zavart, én rosszallóan hátra is pillantatom, míg ők jó kedéllyel beszélgettek...havercsaj meg is jegyezte, hogy látszik ahonnan jöttek, kicsit magasabb az egy négyzetcentire eső emberek száma...)
Szóval ezek a kamerák sztem eddig sem csorbítottak többet a magánszféránkon, de most már nagyobb valószínűséggel lesz egy ember, aki real-time nézi és lehet pont ezzel menti meg az életünk...
Utcán, boltban és egyéb nyilvános helyeken amúgy is vannak normák, amiket érdemes betartani...Nem az ágyad fölé teszik azt a kamerát...Amúgy a telefonbeszélgetés pont ezért nem jó példa ide...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged