- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ciccuka
veterán
Hogy rohadjanak meg!
3 telefonból egyet se cseréltek.
Hova lehet írni panaszt nekikMég több pénzt lehet kérni az elavult mobilkészülékek cseréjére
-
-
abdulka1
őstag
És miért nem a hivatalos oldalt linkelted?
A lista erősen hiányos, de a hivatalos oldal tetején ott a lehetőség a jogosultság ellenőrzésére, ha van ügyfélkapu hozzáférésed. -
-
-
maglew
aktív tag
Ez mennyire megbízható készülék? Én is ezen dilemmázok hogy mi legyen. Honor, Realme, Xiaomi, Redmi....?
Amúgy fura a Telekonál beközölték hogy kapcsoljam be a becserélni kívánt telefont, indítsak egy hívást és úgy is elfogadják, nem nézik hogy 2021 évben volt-e használva a telefon. Ki a fene érti ezt? Egyébként is mi értelme ennek a dolognak? -
prsq
aktív tag
A 4/64-es vagy a 6/128-as?
-
blueye
veterán
Termeszetesen addig huztak az idot amig nem kapok sehol Realme 8-at Telenor/Yettel kartyas csomagban. Nem tud egyik uzlet sem keszletinfot adni a masikrol, menjek oda, nezzem meg, koszi...
Esetleg latott vki ilyet Bp-n vagy kornyeken? Vagy van jobb otlet masik keszulekre hasonlo parameterekkel a csereben? -
-
-
-
prsq
aktív tag
Valami hozzáértő alkotta ezt tényleg.
Az útmutatóban ezt találtam:
"A támogatásra jogosító 3G és 2G képes mobilkészülékeknek az alábbi követelményeknek kell megfelelniük:
- SIM kártyával rendelkező hanghívásra is alkalmas mobilkészülék, amelyhez valamely magyarországi mobiltelefon-szolgáltatást nyújtó szolgáltatónál (a továbbiakban: Szolgáltató) egyéni előfizetés kapcsolódik, és olyan állapotban van, amely alkalmassá teszi arra, hogy az IMEI szám megállapításra kerülhessen (a mobilkészülék működőképes);"Tehát az usb-s modem ezek szerint nem jó.
DE! Következő bekezdés:
"Az IMEI adatbázisba azoknak a hangkommunikációra is alkalmas, egyéni előfizetéshez tartozó mobilkészüléknek az IMEI számai kerülnek be, amelyek a Szolgáltatók forgalmi adatai alapján megalapozzák az adott mobilkészülékkel rendelkező természetes személyek jogosultságát a Támogatási Programban való részvételre."
Az IMEI adatbázisban benne van a modem, jogosult.
Szóval?!
-
-
Nem, a típust egyáltalán nem kérdezték a jogosultság ellenőrzése és az előregisztráció során. Nekem egy nálunk abszolút ismeretlen típusú telefonom van, egy China Star X920 készülék, mind a jogosultság ellenőrzés, mind az előregisztráció gond nélkül ment
-
blueye
veterán
En asszem' itt hagytam abba, a burokraciat utalom:
"Tájékoztatjuk, hogy kizárólag a Mobilszolgáltató tudja megvizsgálni és igazolni a jogosultsági feltételek fennállását. Amennyiben a készülék minden jogosultsági feltételnek eleget tesz, egy igazolást állít ki, melyet e-mailben megküld az NFFKÜ Zrt. részére. Az igazolásalapján van mód az IMEI szám adatbázisba történő rögzítésére." -
-
-
prsq
aktív tag
Köszi.
Az emagnál ezt írják: "2021. július 1. – 2021. december 31. közötti időszakban valamely magyarországi 3G vagy 2G hálózaton adatforgalmat bonyolítottál."
A MM-nél ezt: "2021. július 1. és december 31. között legalább egyszer használt hanghívásra, adatforgalomra, vagy sms küldésére/fogadására."
Csináltam egy ellenőrzést IMEI alapján, és úgy tűnik, az első az igaz. Az első SIM Vodafone-os volt, a második Telekom, utóbbi volt az adatSIM, és ahogy fentebb írtam, csak az első IMEI-re írta, hogy jogosult vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- MÁV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen mobilnetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Google Pixel topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Autós topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged