- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Fotók, videók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Honor Play - játék az árakkal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LG V30 - vezércsel
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Ny
senior tag
igen, es az Ati a konzolok es a Mantli miatt a GCN-hez lancolta magat, igy nem fog tudni versenyezni pl notebookokban a nvidiaval. Persze attol fugg, hogy az nv az energia hatekonysagot inkabb a felepites miatt, vagy inkabb trukokkel eri el, amikhez hasonlokat az Ati be tud epiteni, a sajat magaval valo kompatibilitas elvesztese nelkul.
-
kona005
senior tag
válasz
Kronos3000 #39 üzenetére
De az, csak a fikázásokra válaszoltam
-
Erinb
csendes tag
Egy kis infó morzsa;
-
kona005
senior tag
Direkt megnéztem, es bizony egyből fikázással kezdődtek a hsz-ek. Miért kell minden áldott cikknél ezt végignézni? Akinek a mikrolaggos, FPS droppos GCN jön be az vegye azt es tartsa is magába, vagy ne egy NV-s hírnél bontakozzon ki. Remélem akkorát fog ütni, hogy a GCN mehet a kukába
Szerk.: bocsi nem válasz akart lenni!
-
haddent
addikt
válasz
Psychopeti #20 üzenetére
Nem téríteni akarok, de 10 éve még ATI volt bőven nem AMD. És a felvásárlás után is kellett még azért egy néhány év, hogy értelmes sorozatok jöjjenek ki, ez nem vitás. De ma már teljesen más a helyzet
-
LSL1337
őstag
válasz
Lacccca87 #28 üzenetére
te direkt csinálod a hülyeséged?
miért az előző generációs Nvidia-t linkeled be?
7850 mellé egy 660-at linkelj márshadowplayt mire használom?
pl CS-zek vagy CoDozok, lövök egy jót, megnyomom, és kimenti vinyóra az utolsó 2 percet, én meg ha van egy szabad órám akkor önmagam szórakoztatására összevágom, mindent nagyon jó minőségben.
http://www.youtube.com/channel/UC43OelAFmYhO7YeoVZ4CEgA/videos
de tudok vele twitch-re streamelni, akár webkamerával PiP, de akár folyamatos rögzítést is tud.
mindent 'ingyé
autó graf állítás, a legkevesebb kényelem
auto driver update gondolom amd-nél is van
és mindezt egy halkabb, kevesebbet fogyasztó VGAnköszi!
-
Cooley18
aktív tag
válasz
Lacccca87 #29 üzenetére
Haver, el vagy te tévedve! A 400 és 500-as széria Fermi, nem Kepler.
A Kepler a 600-as szériában mutatkozott be, még nincs 2 éves, és köze nincs a Fermihez. És nem csak ebben tévedtél el...
Reggie0: Már a 780Ti-t is csak alulról közelíti a 290X. Meg integer számítások GPU-n? Nem szimpla pontosságú lebegőpontosra gondolsz?
-
DigitXT
félisten
Nem akarok belepofázni, de ha már termék, akkor írjuk helyesen: G-SYNC
Egyébként nekem a GTX285 előtt végig ATI-m volt, s tény, hogy a hűtésük
mindig "mumus" volt: gyárilag sosem sikerült eltalálniuk, mindig kellett vele
mókolni. Rendre: 9600XT/9700/9800Pro/X800Pro/X1950XT/HD3850/HD4850Loha: basszus, le vagyok maradva a technológiában. Ja, 580 nem is tudja.
Pedig már megörültem, hogy jön valami frankó megoldás a FRAPS helyett. -
Loha
veterán
válasz
Lacccca87 #28 üzenetére
Mert az hogy felvesz 10-15 percet az olyan hogy hozott is ajándékot meg nem is. Ez akkor lenne jó ha ugyanezt meg tudná csinálni folyamatos stream közbe.
Annyit veszel fel vele manuális módban, amennyit a vinyód bír. Ugyan úgy is tud működni mint bármelyik más felvevő progi, shadow mode és a twitch stream csak egy extra.
Records up to the last 20 minutes of gameplay in Shadow Mode
Records unlimited length video in Manual Mode -
Reggie0
félisten
válasz
Lacccca87 #29 üzenetére
600-ban jelent meg a kepler, 500-ban es a 600 aljan a fermi volt. De igen valoban ugy van ahogy mondod. Majd a 780 Ti Black Editionnal megjelenik az, amelyikben mar alig van lecsipve valami(mondjuk ECC) es azt fogja alulrol kozeliteni a 290X. Az Nvidia regi architekturaja annyit tud, mint az AMD uj architekturaja. Persze ez nem minden tekintetben igaz, mert integer szamitasokban jobb az AMD, mig dupla pontos szamitasokban az Nvidia.
-
Lacccca87
addikt
Figy akkor tkp így mondhatjuk azt hogy amikor megjelent a kepler ( 400 vagy 500 as széria) azóta nem csináltak mást csak lebutították az ipariból cska mindig kevesebbet csíptek le belőle) Ilyneformán felépítésbe mondhatjuk hogy amikor megjelent a HD3 azóta nem nyúltak hozzá csak mikor váltottak a GCN-re mert addig mindig hozzátettek.
-
Lacccca87
addikt
Na akkor most már hog megcáfoltam az állításod a megjelenésekkel kapcs akkor már nem számít a múlt?
Tessék itt van a fogyasztással kapcsolatos cáfolat is :
http://prohardver.hu/teszt/a_radeon_hd_7870_es_hd_7850_tesztje/tesztkonfig_fogyasztas_tuning_specifikaciok.htmlVan több is csak rá kell keresni.
Shadowplay, re meg mint mondtan jelenleg nincs megoldás. Azért megkérdezném hogy te mire használod/nád? És menyit. Mert az hogy felvesz 10-15 percet az olyan hogy hozott is ajándékot meg nem is. Ez akkor lenne jó ha ugyanezt meg tudná csinálni folyamatos stream közbe.
-
LSL1337
őstag
válasz
Lacccca87 #24 üzenetére
jaja, tipikusan mindenki szembejön az autópályán nem?
nem tűnik fel hogy csak neked van szemüveged?
kit érdekel hogy mi volt 3-4-5 éve?
Most melyik fogyaszt kevesebbet és mérföldekkel halkabb?
mutasd meg shadowplay AMD-s ellenkezőjét? 1080p60-ban vegyél fel 1% alatti CPU terheléssel vinyóra, akár "utólag" is.
G-synch az egy termék, köze nincs a feesynch-es laptop hülyeséghez amit AMD demozott egy sarokban a CES-en.
ha amd jobb lenne azt venném (shadowplay előtt mondjuk), de nem volt az, visszagondolva, fx5600 az első VGAm amire emlékszem, és azóta volt vagy 6-8 VGAm, és szerintem egy se volt ATi. adott pillanatban, az árkategóriámban mindig az nvidia volt a best buy
6800GS 7900GTO 8800GT 460GTX 560Ti 660. ha már úgyis történelemórát akarsz tartani. (hűtőt is vedd figyelembe) -
Reggie0
félisten
290-es szeriabol van nehany darabom.
(#17) Lacccca87: VLIW (Very Long Instruction Word)
(#17) Lacccca87: Lehet, hogy gyakorlatilag a gaming consumer kartyakat elobb adta ki az AMD, de azt figyelembe kene venned, hogy az NV a HPC-be szant professzionalis kartyakbol butitja ezeket a kartyakat, amelyek igy mar elobb piacon vannak. De fel ev alatt nem lehet valaszlepeskent kihozni egy uj architekturat, ezt te sem gondolhatod komolyan. Legfeljebb a mar meglevo IC-ben a tiltasokat lehet modositgatni.
-
Lacccca87
addikt
válasz
bertapet11 #23 üzenetére
Istenem ennyi szemellenzőst egy helyen
Mind1. -
Lacccca87
addikt
Akkor légyszíves nézd meg hogy mikor jelent meg a NV 600 -as és HD7 -es szériát. Vagy a HD6 ot a NV 500-al, vagy még folytathatnám kb a HD3 ig ahol még egybe voltak.
AMD mindig kidobta a tárgyév utolsó negyedévében a csúcskártyát majd tavaszra feltöltötte a portfóliót, NV meg fél év csúszásba utána nyaranta frissítette a termékpalettát (már ha lehetett a GF400 után frissítésról beszélni ráncfelvarrás helyett) Technológia előnyt sem értem mire gondoltok amikor kb 1-2 év után sikerült elérniük hogy támogassák rendesen a DX11-et (de még így sem siekrült teljesen)
-
Psychopeti
senior tag
Én kb. éve 10 próbáltam utoljára az "AMD"-t akkor is valami Driver vagy valami hasonló volt a probléma. A half life 2 miatt vettem amúgy
De muszáj volt váltanom a zöldekhez ott elsőre jól ment minden
Akkor a GTX 880 olyan nyáron vagy ősszel lesz majd esedékes?
-
Cooley18
aktív tag
válasz
Lacccca87 #17 üzenetére
A Kepler majdnem 3 hónappal fiatalabb architektúra, mint a GCN, és még nincs 2 éves. Az AMD-nél pedig kijött az R7-9 széria, aminek igazából össze-vissza 3 új tagja van, a többi mind átnevezés, de az nV-nél ugyan úgy jött a 700-as széria jóval előbb, szóval ebből a szempontból nincs semmi lemaradás. Sőt, a Maxwell-re épülő megoldások is előbb jönnek ki, mint az AMD új kártyái, amiről még semmit nem tudni, csak azt, hogy talán 20nm-en fognak azok is készülni, és Q4-re várható. Szóval valószínűsíthető, hogy megkapjuk a GCN ráncfelvarrott változatát 20nm-en. Különben már menne a nagy reklámozás. Akkor ki is van lemaradva?
-
Lacccca87
addikt
Te én nem akarok személyeskedni de ez zöld szemüvegeskedés amit leírtál.
Kicsit nézz vissza mondjuk ugy az elmult 4-5 évre és figyeld meg hogy jöttek a 2 gyártó szériái egymás után. Utoljára a HD4 és a NV9xxx es széria jött ki nagyjából egyszerre azóta fél éves csúszással követi az NV az AMD-t.
Fogyasztás meg megintcska kamu amit írsz mert pl a HD7-es széria volt a legenergia takarékosabb pl de az előtte lévők is mind rendre verték. Gondolj csak vissza kb 2/3 annyi tranyóból hozták ugyanazt a sebességet (WLIV+Sweetspot stratégia), ezek tények és nem csak levegőbe ugatások.
Részemről egyik sem jobb mint a másik, és előző Hsz-mbe csak a kolléga téves megállapítására válaszolva mondtam hogy fél éves csúszásban van az NV az AMD kiadási ciklusához képest. Továbbá ha megnézed technológiában is le vannak maradva. kb 3 éve már ugyanabból a chipből élnek, brute force módon (nem elég a kraft akkor felnyomjuk az órajelet meg még megszórjuk + tranyóval és kész is). DX és egyéb ficsőrök terén a 400-as szériánál ragadtak és most hol tartanak? 700 illetve jön a 800 is ha egyátalán az lesz a neve.
GEF experience nem tudom miért olyan jó, tényleg miért is? (segít beálíltani LOW -ra a grafikát ha nem fut rendesen, ennyire inkompetensnek nézik a felhasználóikat?)
G-sync kb semmit nem ér majd mert jön az SW mindenki álltal elfogadott szabvány ami ugyanazt kínálja csak minden HW-n.
Shadowplayt se mondanám nagy feature nek, de tény hogy hasznos, bár nem megoldhatatlan AMD-n sem és szerintem lesz is rá válasz. -
LSL1337
őstag
válasz
Lacccca87 #15 üzenetére
milyen lépéshátrány? minden szegmensben ott vannak, és többet kérhetnek, mert többet nyújtanak.
maga a gefore experience program kapásból megéri a +10%-ot
gyakorlatilag soha nem vehetek AMD kártyát ezután, mert shadowplay nélkül nem élet az élet, és akkor g-synch-ről ne is mondjak semmit.és akkor kevesebbet fogyaszt halkabban.
tényleg hatalmas lépéshátrányban van az nvidia, amikor az amd vadi uj architecturája 100 fokon épp hogy beelőzi a másfél éves GPU-t.ők ráérnek, AMD meg fényévekre van a 20nm-től
valóban nem akkora ugrás mint 3 éve, de azért valamit mindenképp használ a kisebb csíkszélesség -
haddent
addikt
-
Erinb
csendes tag
AMD-nél jön valami új vagy elszakadnak mint processzor téren Inteltől?
-
haddent
addikt
Igen ez világos/tudtam/értem, csak jó ideje ezen megy a huza-vona, hogy hát igen milyen szép jó volna 20nm de nem baj akkor sem használjuk mert drága és nem keresnénk 100 ezret 1 gpu -n, csak 90 -et.
Reggie0 nem beszólás és ez a te véleményed amit tiszteletben tartok és a te dolgod, de akkor vagy nagyon régen próbáltad az AMD -t (>5 év), vagy valami nagyon nem jött ott össze neked
-
solaris17
aktív tag
Maradok az AMD-nél.
-
Cooley18
aktív tag
Már nem olcsóbb és nem igazán hoz javulást elfolyó áram téren, de ettől függetlenül kisebb tranzisztorokat eredményez, így egy fejlettebb, kisebb fogyasztású architektúrával több tranzisztort nyomorgathatnak ugyan akkora felületre. Illetve ha nem tévedek, kisebb csíkszélességen könnyebb magasabb órajelet elérni. Ezek ugye különösen előnyösek, ha egy architektúránál az energiahatékonyság az első, nem a teljesítmény, de mégis valami nagy teljesítményűt akarnak kihozni belőle. Viszont abban én is biztos vagyok, hogy durván el fognak szállni az árakkal. Ismét...
-
haddent
addikt
válasz
Snip3r_HUN #2 üzenetére
Felejtsd el, csak mégjobban elszállnak
Egyébként nem úgy volt, hogy a 20nm túl drága és nem éri meg mert alig hoz valamit ..?
Érdekes lesz, de számomra még érdekesebb lesz majd a "piros válasz" -
vakond5
őstag
Hirtelen azt hittem a GM-mel kezdődő kódnévre, hogy mobil gpu lesz, aztán leesett, hogy a Maxwell-re vonatkozik az M.
-
Benzoldog
tag
válasz
Snip3r_HUN #2 üzenetére
Sajnos nem sok esély van rá, pedig tényleg jó lenne.
-
törölt tag
válasz
Snip3r_HUN #2 üzenetére
Álmodik a nyomor...
-
Snip3r_HUN
addikt
Remélhetőleg az Nvidia végre felébred és ésszerű árakkal kezdenek majd az új kártyák...
-
Kronos3000
senior tag
Majd ha látok tesztet a GCN-el összehasonlítva akkor lesz hírértéke a számomra....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Formula-1
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Windows 11
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Asus ProArt RTX-4060 OC 8GB (PROART-RTX4060-O8G)
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest