- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Mobil flották
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ASch
csendes tag
Sziasztok!
Tervezek egy CORSAIR RMx Series 750W tápot venni - más márkáknál olvastam, hogy esetleg sípolhat, cicereg, stb. Akinek ilyen van, írja le, legyen szíves, hogy ennél jelentkezett-e hasonló...
Thx! :-) -
-
Gróf...
aktív tag
Az én HX650-esemben pontosan két éves korában PUKKANT el valami, A gyár intézte a garanciát. Kaptam helyette egy RM650-et. Nem is vagyok túl boldog.
-
Már majdnem felhúztam az agyam, ahogy olvastam a hozzászólásod, mert most vettem egy AX760-at, és én nem tudtam, hogy a Corsair így eladta a lelkét. Akkor az AX760 még Seasonic? Hülye döntés amúgy, hogy minőségi tápokkal megalapozzák a nevüket a piacon, majd választanak egy olcsóbb OEM partnert, az árakat meg nem csökkentik.
-
-
wolfman
veterán
Úgy látom csak tolják a felhasználókat 500W fölé. Igazából nem foglalkoztat a dolog, mert van 460W-os Platinumom, csak hogy nem egy nagyon elterjedt a jó hatásfok alacsonyabb teljesítménynél.
-
exedoc
senior tag
Ezt nem tudtam, nem követtem végig az eseményeket. Igazából a vételt tesztek alapján döntöttem el, általában külföldi oldalakon nézegetve. Hál istennek nagyon jól szellőző házam van, szóval ez nem gond, meg nincs is kimaxolva egyenlőre. Elég nehéz itt már követni ki gyárt mit, ki matricáz, ki tervez. Nem tudom milyen a CWT, olyan rosszakat nem írtak róla, de persze egy Seasonic-nak nem ér a közelébe (már ha az is megtartotta a minőséget).
-
nyunyu
félisten
Aztán ott voltak a HX-ek, de ott már elkövettek hibákat, letekerték a ventit, kérésre, és nem volt megfelelő hűtés, Seasonic-kal indult, majd szépen azokat is kivezették, mostanság a HXi-ben szerencsére újra feltűnt
Nekem semmi bajom a 7 eves, letekert ventiju, Seasonic beles HX520-szal.
Ugyan par honapja a nyari kanikulaban nem mindig akart poccre indulni, de csak annyi volt a baja, hogy korabban sosem volt meg szetszedve, aztan a vastag porreteg miatt tulmelegedett.
Fel kilo por kivakarasa utan ugyanugy megy, mint uj koraban -
A Corsair jól indult, és utána történt meg a visszaesés minőségileg.
Az ok egyszerű, profit..
Kihozták anno a CX400-at, Seasonic SS400-ET platform, jó belső
Aztán ott voltak a HX-ek, de ott már elkövettek hibákat, letekerték a ventit, kérésre, és nem volt megfelelő hűtés, Seasonic-kal indult, majd szépen azokat is kivezették, mostanság a HXi-ben szerencsére újra feltűnt
Aztán a TX szériában is Seasonic volt sokáig, aztán jöttek a V2-es kiadások, ahol átvette szinte minden modell belsejét a jóval olcsóbb beszállító a CWT pl, de utána lett Chicony belsős Corsair is, és a legszörnyűbb számomra... Great Wall a CS-ben..
Na szóval ezek miatt számomra a Corsair kiesik... a kezdeti hírnévből próbáltak megélni.
Amúgy igen, X összeg felett jók, de pl ahol labdáznak mondjuk az RM-k is, ott már Seasonic tápot lehet kapni..
OKé, más liga, majdnemhogy más brand az AX sorozat, az full minőség.
Az Enermax már kezd kicsit lecsengeni, új szériákban már CWT gyártósoron készül minden, Enermax tervezéssel / konkrétan nem nevezném hanyattlásank, de elég érdekes hat a dolog.
Szögezzük le a CWT-vel semmi bajom, szerintem konstans minőséget tudnak. Inkább a Corsair üzletpolitikája zavaró.
Ezért inkább a színtiszta OEM megoldásokat díjazom, ott tudom mit kapok
-
exedoc
senior tag
Nálam egy HX850 muzsikál, az is CWT-s. Nagyon elégedett vagyok vele, sokat vaciláltam mire megvettem. SLI / Crossfire konfigra terveztem, bár sajnos jelenleg csak egy kártyám van. Jó kis tápok, igaz a Corsair csak matricáz, az utóbbi években kezd feljönni a nagyok mellé. (Seasonic, Enermax, EVGA, FSP)
-
-
CsonkaImo
addikt
Nem nagyon követem a Corsair tápegységeit, így megkérdezném, hogy ki gyártja a belsejét?
-
gy.laci
tag
Nekem ehhez kell, úgyhogy jó ha van rajta:
Asus Xonar DX -
nyunyu
félisten
Nagyon helyesen nem molexeznek, mert az egyrészt egy vállalat, másrészt a saját tervezésű csatlakozóit mind molexnek hívják, és nagyon változatosak
Periferia csatit raadasul nem is a Molex tervezte, hanem az Amp nevu vallalat volt olyan galad, hogy a Molex 0.093" alapjan rajzolt egy ugyanolyan meretezesu, de eltero formaju csatlakozot, amit nem lehetett bedugni a Molex gyartmanyu csatikba.
Aztan valahogy megis a molex nev ragadt rajuk.
-
Mi az újítás?
Mert ahogy elnézem ugyanaz a belső, mint az RM / CWT belsős /esetében.
-
válasz
Ł-IceRocK-Ł #5 üzenetére
Így van. Nagyon helyesen nem molexeznek, mert az egyrészt egy vállalat, másrészt a saját tervezésű csatlakozóit mind molexnek hívják, és nagyon változatosak. Pl. a 24 pines alaplapi csatlakozónak is molex a neve (mini-fit jr., vagy ilyesmi).
-
Bolobi
tag
igen van ahol még felbukkan de nem olyan gyakori. Mert akkor a molex gyakoribb azt meg ezekről már kihagyják.
update: vagy a perifériák a molexre utal? -
Félig OFF: a floppy csati miért nem tűnt még mindig el? Szvsz lassan már másfél, de lehet, hogy két évtizede, hogy senki sem rak 3,5"-os FDD meghajtót a gépbe, pláne nem az, aki eféle tápot vesz magának. Ehhez képest rendületlenül küzd az életéért a floppy tápcsati... Nem is teljesen sikertelenül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motoros topic
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- DELL T40 EMC Szerver
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest