Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
flac28
csendes tag
szóval ami infot összeszedtem reviewkból
+nagyobb érzékelőszenzor van a kamerában, jobb képeket készít a note5höz képest
+élénkebb a kijelző színei
-notch
-kisebb hangszóró -> rosszabb hang
-videokat mono-ban rögzíttulajok itt a fórumban, ez mind állja a helyét?
és az akku állapotsoros kijelzési lehetősége megszűnt így, hogy notchos a kijelző? (tudjátok, csíkban a képernyő felsőrészén 1-2 pixel vastagságban való kijelzés)érdemeseb ezt venni vagy az 5öst? vagy pocot? (bár annak a kamerája asszem nem jobb, csak a teljesítménye. de parázok a képhibáktól ami emlegettek itt-ott)
-
vegyszer
addikt
válasz
yeezymeezy #148 üzenetére
Szerintem ez sw korlát. Azt gondolják, hogy jobb nem kirakni egy ikont, mint kettőt hármat úgy, hogy egy része belógjon a noccsba.
-
ooooobi
senior tag
Sziasztok, 6 pronál is az van mint a note 5 nél, hogy gyári software nem tud csak hd-t felvenni de pl a Better Camerával megy a 4k is?
-
yeezymeezy
csendes tag
Sziasztok!
Én is vettem egy ilyen telót,eddig nagyon tetszik.
Azonban az nagyon zavar,hogy nem jelzi az állapotsoton az ikonokat.
Ezt nem lehet valahogy beállítani?
Tudom,hogy ott a notch,na de azért... -
Fredy74
tag
Tegnap meg is erkezett a telefon ( Redmi Note 6 Pro) , egyenlore ismerkedek vele , de nagyon tetszik.
-
Fredy74
tag
Hello,egy kerdes: a hatso kamerak egyformak a Redmi Note 5 es a Note 6 Pro-n , levo hatso kamerakkal?
En a weben olvastam azt is hogy egyformak es azt is hogy nem , most akkor mi az igazsag? -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
hallerlaller #140 üzenetére
Program -> Beallitasok -> Ajanlatok fogadasa kapcsolo. Nincs elrejtve.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
hallerlaller #138 üzenetére
Most menj a beallitasok fogaskerekre es kapcsold ki...
-
hallerlaller
addikt
baszki és tényleg, átállítottam és megjelent a suggested apps a biztonság appban az alkalmazások kezelése és azon belül az alkalmazások frissítése menüpontban..
máshol mondjuk nem láttam pedig direkt megnéztem amiket írtak a linkelt cikkben, de kicsit megnyugodtam már kezdtem azt hinni nem igazi xiaomi telefonom van. Régiót azért vissza raktam Svájcra, az mégis közelebb van.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Jeanne d'Arc #53 üzenetére
Na jo, de míg a notchot egész nap nézed, a nano simert egyszer elmesz a boltba és kész. Ráadásul a notch amennyit ad, annyit elvesz is..pl. Nem látszanak fent az értesítési ikonok..
Hopp. Mobil verzión ezt mutatta a legfrisebb hsznek
-
Fredy74
tag
Udv mindenkinek. Epp most rendeltem meg ezt a telot. Remelm minel hamarabb megjon.
Gondolom meg nincs kulon foruma sehol sem. -
válasz
South Velen #132 üzenetére
Smartshopra nem alapozok...
-
-
vegyszer
addikt
Maradjunk annyiban, hogy jó készülék ez. A mai napon a MIUI Találkozó alkalmával volt lehetőségem egyből két ilyet is megmustrálni. Egy feketét, és egy kéket.
Engem kilóra megvett. Eddig a Redmi 6 Pro volt a kiszemelt, de ez azért mégiscsak note...
Köszönöm fiúk!
-
zorzy4
addikt
Ez a notch utálat amúgy magyar jelenség, vagy nyugaton is így állnak hozzá?
-
válasz
hallerlaller #122 üzenetére
Indiai az über régió, ott van minden.
-
hallerlaller
addikt
Szintén, csak sima mix2. Most olvasom először, hogy reklámok vannak a miuiban és ez kikapcsolható. Eddig be volt kapcsolva, ezután is be lesz, mert nincs sehol reklám. Szerintem akik reklámokkal találkoznak azok vagy rossz helyről vették vagy buherálták, vagy rossz régió van beállítva vagy mittomén.
-
Szerintem erre max azok váltanak, akik Note 3/4-en maradtak , de azok még gyorsan vesznek Note 5-öst, ha eddig nem tették meg..
Kár a notchért, kisebbnek kéne lennie, mert így XDA-zni kell hozzá...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tomboy0013 #108 üzenetére
" ... itt tisztán kihasználható tartalomfogyasztásra ... "
Talán. Bár úgy nézni videót, hogy oldalt beleharap a notch ... hát, nem tudom (ill. tudom, hogy engem a frász kerülgetne)Hozzád hasonlóan, akik azt írják, hogy megnő a terület, azt szokták elfelejteni, hogy - a notch méretétől függő persze - elég rendesen lecsökken az értesítési sáv. Van, hogy a %-os akkumulátor kijelzés se fér ki. Arról meg ne is álmodjunk, hogy egyszerre látjuk a GPS, BT, BT eszköz töltöttsége, térerő, wifi, óra, akksi, stb. adatokat.
Nem véletlen hoztam példának a Mi8-at. Nézz, olvass utána picit. Fogsz találni olyan (volt) tulajt, aki emiatt adta el. Ugyanis rájött, hogy a kevesebb néha több ..."Lassan nem ártana hozzászokni mint a 18:9-es meg efölötti képernyő arányhoz mert tetszik vagy sem most ez lesz még 2-3 évig minimum a trend ameddig az Apple nem változtat."
Ez sajnos tök igaz. Attól viszont még nem lesz jó, ill. nem kéne imádni, ajnározni. Sajnos a többség konzumidióta, és félévente cserél telefont (ha kell, ha nem). Így nehéz "visszajelzést" küldeni a gyártóknak. Így ők azt látják, hogy fogy ez így is. -
judas13
addikt
Notch like
-
Wesder
titán
válasz
nightshadow #6 üzenetére
Kikapcsolható
-
joey04
titán
válasz
Viktor0610 #107 üzenetére
most a xiamoi magyarország fb oldalán tudsz "szavazni" a notch ellen.
-
aelod
veterán
válasz
tomboy0013 #110 üzenetére
Végül is de, anno meg alma ment samu után a nagy telefonokkal.
Amúgy a R6-nak nincs snapdragonos verziója?
-
aelod
veterán
válasz
tomboy0013 #108 üzenetére
most ez lesz még 2-3 évig minimum a trend ameddig az Apple nem változtat.
LoL
-
tomboy0013
veterán
válasz
<Adamsky> #96 üzenetére
Én úgy gondolom hogyha marad a ház mérete egy 6"-es kijelzős telefonhoz képest akkor a 6" itt tisztán kihasználható tartalomfogyasztásra mert az állapot jelzők felkerülnek az addig felsőkávaként funkcionáló területre. Besötétíted és lesz egy Note 5-öd aminél picit megnő a hasznos terület.
Nem gondolnám hogy az életnek ez akkora problémája hogy még 1 év után is ezzel kell teleszarni(bocsánat a kifejezésért) a topikokat egyeseknek (tisztelet a kivételnek).
Lassan nem ártana hozzászokni mint a 18:9-es meg efölötti képernyő arányhoz mert tetszik vagy sem most ez lesz még 2-3 évig minimum a trend ameddig az Apple nem változtat. -
Onnan is látszik, hogy a Xiaomi a kínai Apple, hogy eljutottunk oda, hogy megjelenik egy, a gyártóval kapcsolatos cikk, és a
haterek,Apple fanok,valakik mindig kényszert éreznek, hogy hozzászóljanak.Nnna, léptem is!
Sziasztok!Jja, és fújnotch, hátha egy tervező ide tévedne!
-
válasz
somogyib #103 üzenetére
A notchra szerintem már egy sim kártya vágót fogtak be, szinte mindenhova begyűrűzik.
És a notch szvsz egyáltalán nem drága mulatság, nem kell hozzá semmi különös technika, úgy gyártják a kijelzőt és kész, nem sokban különbözik egy szimpla kijelzőtől. A hajtogatás viszont még a mai napig drága mulatság.
El tudod ezt így fogadni? -
Mi mix 2s soha nem kapcsoltam ki sehol semmit gyári rom van rajta, most miui 10 és még nem találkoztam sehol reklámmal.
Szerintem aki ez miatt nem szeretne xiaomi telefont az beteg...
-
-
Gusztáv
addikt
Most tényleg azon akadnak ki egyesek, hogy egy cég piaci alapon működik? Most a notch-os, iPhoneX kamera elrendezésű telefonok a trendi, amiben minden funkciót az AI irányít (a marketing szerint). Majd ha a csillámfaszpónis hátlap lesz a menő, akkor mindenki ilyet fog gyártani. Ha nem tetszik, akkor meg nem kell megvenni, szerencsére választék az van dögivel. De 100x beírni, hogy de ronda a notch, az elég felesleges, főleg mert viszonylag kevés telefon tervező olvassa a fórumot.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tomboy0013 #48 üzenetére
... szerintem meg azt érdemes megfigyelni, hogyan alakul át egyesek véleménye.
Kezdetben kb. 100-ból, 100 azt mondta, hogy randa. Aztán jött az, hogy "meg lehet szokni" (ez már eleve hülyeség, mert ha valami annyira jó, akkor nem kell megszokni, mert szinte magától értetődő) és az "engem nem zavar". Egyébként nem kellett Nostradamus-nak lenni ahhoz, hogy az ember előre lássa, hogy egyre fog nőni a notch elfogadottsága. Persze, mert egy-két gyártót eltekintve mindenki ráröpült."Ez jellemzi némileg a felszínes világot amiben élünk."
Na, ebben egyetértünk, csak én mást értek alatta" ... igazából jó is mert ad egy kis plusz hasznos területet a kijelzőn ... "
Nagyon nem, de ha ezt nem érzed, érted, akkor kérdezd meg erről mondjuk americanidiot-t."A fejlődés hiánya már nagyobb gond .. "
Ebben is egyetértünk. Futószalagon jönnek az új mobilok, de sajnos egyre gyakrabban a legnagyobb előnyük kimerül annyiban, hogy - talán - tovább lesznek támogatva, mint az elődeik.(#53) laleh
" ... kb annyira nincs értelme ezen rágódni, mint anno a nano sim-re átállás miatt." - nagyon nem. Annak - a kezdeti kellemetlenséget (SIM-csere) leszámítva legalább tényleg volt értelme (méret csökkentés).
Itt jegyezném meg, hogy a notch-os telefonok kb. 90% rendre nagyobb mint a notch nélküli elődje. Tudom, hogy néhány esetben milliméterekről beszélünk, de ha így megy, akkor lesz itt még háton hordható, vagy a derékon körbetekerhető 1234649:1-hez képarányú telefon (mert azon görgetni sem kell, kifér minden). -
FoLey-v
addikt
Igen aki sd méretű filmeket nézz annak nem gáz. Vagy is Iphone X-nél ez volt a bibi,de ha itt kijavították akkor okés. Csak ez a noccs érzés dupla előlapi kamera inkább olyanoknak való hogy feltegyék magukról képet a világhálóra.
Stabi83 Elvagyok Redmi 5 Plussal is azzal is tökéletes filmezni.
És mivan akkor ha sd-nél nagyobb felbontású videót nézz az ember?
-
lenzso
tag
válasz
South Velen #50 üzenetére
Én pl pikk-pakk megszoktam ,pedig nagyon-nagyon ellene voltam.
-
válasz
Cilindrik #83 üzenetére
Azért mert ahhoz speciálisan erre kialakított kijelző kell ami drágább. Hogy egyszerűbb legyen itt egy kép: [link]. Így kell visszahajtani az kijelzőt, hogy a csatlakozás ne foglaljon helyet a kijelző alatt. Ha jól tudom ezt jelenleg csak OLED kijelzőkkel tudják megcsinálni. Ahol IPS kijelző van, ott lesz Chin, azaz vastagabb alsó káva.
-
juuzer
addikt
Ezt mondjuk notch nélkül is meg lehetett volna oldani
-
rockyka
tag
Elég bosszantó lehet, hogy az új telefonon szofteveres problémák miatt ilyenek jelentkeznek. Kell még idő mire minden alkalmazás normálisan fogja támogatni ezt a notchosdit. Ilyenek ezek az újdonságok... Nézegettem a mi8-on a gesztusvezérlést, hát mit ne mondjak...van még mit javítani azon is. Nade majd jönnek a frissítések és megoldják a problémát.
-
Cilindrik
aktív tag
Az alsó káva mi célból van ott? Ha már almát másol (mint megannyi hasonszőrű társa) akkor alul miért nem lehet szépen követni a kijelzővel a ház ívét?
-
joey04
titán
Pontosan ismerem a Note szériát, pontosan tudom mennyire fém az a fém hátlap, pontosan tudom milyen képeket készít a Note 5, tudom milyen a kijelzője. Vicc amit írsz. Mondom ezt úgy, hogy rengeteg embernek ajánlottam Xiaomi telefont, sokan vettek is, konkrétan a saját testvéremnek is, ráadásul neki másodszor van Xiaomi telefonja a tanácsomra és elégedett vele. Mi több, magamnak is többször vettem és tervezem is a vételét. De tudom jól, hogy egy Mi 8 megvételével miről kell lemondanom mondjuk egy Note 9-hez képest. Többek között gyengébb lesz a kamera, a kijelző, az üzemidő, az anyagminőség. Nem gondolhatod komolyan, hogy 150-ért megkapom azt, amit más 335-ért ad? Jó a Xiaomi, de helyén kell kezelni. Nem véletlen olcsóbb, mint a konkurencia.
-
7Heads Drago
veterán
Persze nem a betüremkedés a lényeg, hanem az összkép, ami a Redmi Note 6 Pro esetében is ütőképesnek tűnik.
Hu de jó, hogy van aki a vásárló helyett eldönti mi kell neki. Eddig is ronda volt a notch, de ez még rondább. Tartok tőle, hogy ennek kell még vagy 2 év mire kikopik. -
kelly416
veterán
válasz
Parallaxis #64 üzenetére
Nem tudom, miről beszélsz. Egyetlen helyen kapcsoltam ki. Egyetlen helyen. Nem tudom érthetőbben írni. Nem alkalmazásonként, nem 86 menü mélyén. Egyetlen egy helyen egyetlen egy alkalommal.
Azt meg hagyjuk, hogy ki és mit monitoroz a telefonon, amikor a google havonta köpi az arcomba, hogy nézzem meg, merre jártam az elmúlt hónapban, közben jó eséllyel egyetlen egyszer sem volt semmi navigáció bekapcsolva, nem volt "térkép" alkalmazás elindítva, stb. Erről már rég leszoktam, mióta mobilnet van és életünk jelentős hányadát ott intézzük, azóta tudhatnak bármit. Ez van. Te adod meg a saját adataidat, mert akarod használni azokat a kényelmi funkciókat. Ha mai napig csak Nokia 3310-et (az eredetit, nem ezt az újfajta szutykot) használnál max. és csak az irodában és csak hivatalból leveleznél, nem keresnél soha semmire rá neten, besétálnál a bankba felvenni a pénzed a kisasszonytól vagy egyenesen a kezedbe adná a munkáltató a pénzt és még bankolni sem bankolnál, akkor is tudnának mindent más forrásból.
Szerk.:
A nagybetűst átírtam aláhúzott szövegre, még mielőtt valaki azt mondaná "kiabálok". Nem azért volt nagybetűs, hanem kiemelni akartam, de így talán kevésbé bántó. -
kelly416
veterán
Hát... Mi A2Lite tekintetében tuti el van bénázva valami a szoftverben, mert a pubg például teljes képernyőn látszik és vagy a bal oldalon takarja ki a menüpontokat a kezdőképernyőn, vagy a jobb oldalon (attól függ, hogy merre fektetem a telefont), de ezen kívül hátrányát még nem láttam.
És ha olyan felfogással élünk, hogy nélküle ott lenne vége a kijelzőnek, ahol a sziget alja van, tényleg jó, hogy a sziget mellé ki tud tenni ezt-azt, de például az említett készülék menüjéből kivették a százalékos akkutöltöttség megjelenítését, hogy elférjenek a sziget mellett az infók. Eléggé gagyi megoldás szerintem, nekem ez még egy rossz pont, de mindkettő csak és kizárólag szoftveres baki. -
joey04
titán
Nekem semmilyen törést nem okozott, a te agresszív reagálásod miatt mentem csak ennyire bele a dologba, ahogy mondtam, én elfogadtam, hogy "nincs ingyen ebéd", a xiaomi nem véletlenül olcsó, ha őket választom, tudom, hogy milyen hátrányokkal jár (kémkedő appok, reklámok, minden téren picit rosszabb minőség mint a konkurencia, pl.: kamera, kijelző, anyagminőség, stb)
76: nem szeretnék mást belemagyarázni. üldözési mániád van.
-
Trooper82
senior tag
válasz
Eladás előtt a beállításokban kikapcsolhattad volna a notch-ot...
-
Richoo44
aktív tag
válasz
tomboy0013 #48 üzenetére
A probléma nem a notch megjelenése.Azt szerintem mindenki feldolgozta.Az igazi gond az, hogy az Iphone esetében indokolt volt, mert szinte tényleg keret nélküli a készülék, de ebben a Note-ban (is ahogy a többi hasonló készülékben) mi a fene indokolja???
-
somogyib
őstag
Most akkor van, vagy nincs reklám a Xiaomi-kon? Nálunk kettő is van (note 5a és 4a pro) de egyiken sincs (?)
Parallaxis már csak te hiányoztál, meg a noccs.
-
rockyka
tag
válasz
Parallaxis #66 üzenetére
Milyen kényelmi funkcióveszteséget okoz egy notch?
Semmilyennel, de egy tech fórumon divat a fikázása, mert ettől tűnsz pro usernek
Engem tényleg érdekelne. Már kezdem megszokni a notch jelenlétét, meg kezdem magasról lekakkantani hogy hogy néz ki egy telefon.
-
cuccos19
tag
Magában a beállítások menüben nem találtam reklámokat, de például a Messengerben egy ideje felbukkant, úgy a harmadik, negyedik kontakt alatt egy beszúrt reklám. Kicsit idegesítő, de a MIUI már hozzám nőtt. Ennél idegesítőbb helyeken ne bukkanjon fel reklám. Amúgy a tisztító használata után is feljön egy reklám blokk, meg a Menetrendek vagy mi a neve az alkalmazásnak, ott is beugrik két járat között.
Így én sem tudom értelmezni ezt a készüléket. Ugyanaz a SOC, aksi, hátsó kamera (egy 12+12 telés jöhetne már mint az Android One-os Xiaomikon). Alapvetően nem zavarna a Notch, de nagyon a Max 3 felé hajlok. Ja, és ha jól látom, megint nőtt a kijelző méret, gondolom akkor a telefon is. Mivel alapvetően Max 3-at szeretnék, ennek a mérete miatt sem sírnék. De a Redmi maradhatott volna 5 incsen/colon, mert sokan tényleg azt szeretik és tartják kezelhetőnek. Nem mindenkinek kell a tepsi (nekem mondjuk pont igen).
Viszont ha a promóciós fotók igazak, végre elfelejtették a fehér elejű telefonokat. Ez valakinek idegesítő, de én így már bármelyiket megvehetném, ami raktáron van.
Sajnos valamiért utálom a fehér elejű telefonokat, a hátlap meg úgyis takarva lesz tokkal.
-
Parallaxis
addikt
Van, beállítások menüben két klikkentéssel kikapcsolható, és már nincs is.
Jaja, minden alkalmazásban egyenként... Aztán már csak az a kérdés, hogy te ugyan nem látsz reklámot, de más mit lát abból, ami a telefonodon van, vagy amit te tevékenykedsz, mert az ugyebár nem kikapcsolható és nem is kötik az orrodra
-
rockyka
tag
válasz
Milyen kényelmi funkcióveszteséget okoz egy notch? Nekem se tetszik hogy ezt erőltetik a gyártók, de pár telefont megnézegettem és nem tűnt túl zavarónak a jelenléte.
-
Prof_Entel
csendes tag
Megvan a következő telefonom.
-
nightshadow
veterán
"hazugságokat és féligazságokat inkább ne terjessz."
Mond, te normális vagy barátom? Nem volt még Xiaomi telefonom s vásárlás elött tájékozodni szoktam s belefutottam ebbe a hvg-s cikkbe s megkérdeztem itt tulajoktól hogy igazak-e amít a reklámokról írnak. Ebben mi számít hazugság vagy féligazság terjesztésének? Ha egy szimpla kérdésen így ki tudsz akadni elsőre akkor csak egy jó tanács: a nemi életedet ne a telefonoddal éld meg, hanem egy nővel! Hidd el, nem érdemes egyetlenegy műszaki márkába se ilyen színten szerelmes lenni hogy egy ártatlan kérdést rögtön a "nőd" elleni személyes támadásnak vegyél! További szép napot, s ne haragudjál ha ezek után nem vagyok kíváncsi a hozzászólásaidra.
-
joey04
titán
Ki írt olyat, hogy mindenhol van? A linkelt cikk meg az általad leszólt HVG cikkből van. Sejtettem, hogy azt sem olvastad el rendesen. Ha meg neked ez nem macerás folyamat, az már egyéni kérdés, mert az átlagnak hidd el, az. Szóval a cikk teljes egészében igaz, senki nem hazudott, rajtad kívül.
49: na ez is szubjektív megítélés. A te igényeidhez képest visszafejlődött, más szerintem meg nem, mert plusz helyet kapott a kijelző a notch által. Azt meg nem tudhatod, hogy fejlődött-e a hátlapi kamera. Csak annyit látsz, hogy a mp szám maradat.
-
rockyka
tag
Hát ezaz... Kicsit gyors ez a tempó. Kialakíthatna valami rendszert a xiaomi az új telefonok megjelenése kapcsán. Nem lenne baj ha fél évente frissülne egy széria, mint most is, de akkor nevezhetnék inkább redmi note 5S-nek (ha már úgy is sok dolgot átvesznek az appletől). Lehet gyorsan el akarnak jutni a note szériával is a 8as számig, (mert az náluk meghatározó szám), vagy azt akarják hogy 2020ban a redmi számozása már elérje a 10est.
-
válasz
tomboy0013 #48 üzenetére
Sajnos ebben igazad van, kb annyira nincs értelme ezen rágódni, mint anno a nano sim-re átállás miatt.
-
kelly416
veterán
válasz
nightshadow #6 üzenetére
Hát, én nem tudom, kit mi és hol szór tele reklámmal, de nekem sem Note4-en nem volt (a Feleségem most is azt használ és nem panaszkodik most sem, ahogy Anyám sem, Neki is Note4-e van), sem A2 lite-on nincs tonnányi, de még 2db reklám sem. Legalábbis gyáriban semmi ilyent nem találtam miután kikapcsoltam azt az egy bizonyos "embertelenül eldugott és 2liter kávé nélkül a végére sem lehet érni ébren" helyen, ami két klikkentés a beállítások menüben, és mivel mással kezdi az ember az új készülék belakását, mint a beállításokkal?!
Ha csak ennyit reklámoznának az utólag feltelepített alkalmazások, de jó is volna. Egy sima solitaire alkalmazást nem lehet telepíteni reklámok nélkül.
-
South Velen
addikt
válasz
tomboy0013 #48 üzenetére
Érdekes figyelni, hogy van valaki aki mindig kiakad a notch-ot ekéző hozzászólások miatt.
Próbálkoztam Mi8-cal. Nagyszerű telefon volt, de 1 nap után adtam el. Azt hittem, meg tudom szokni a notch okozta kényelmi funkcióveszteséget, de rohadtul nem tudtam..
-
tomboy0013
veterán
Érdekes figyelni a fórumon, hogy sokan 1 évvel a notch megjelenése után is még mindig eddig jutottak el, hogy x+82-edjére is annyit képesek a témához szólni, hogy mennyire nem tetszik nekik a notch.
Ez jellemzi némileg a felszínes világot amiben élünk.
Szerintem ez a legkisebb probléma sőt igazából jó is mert ad egy kis plusz hasznos területet a kijelzőn. A fejlődés hiánya már nagyobb gond mert nagyjából nulla a különbség egy Note 5-höz képest. Én speciel feleslegesnek látom ezt a modell a Note 5 mellett. Ettől még persze egy remek készülék, de minek? -
exedoc
senior tag
Redmi Note 5 tulajként ez a noccsos megoldás nem tetszik. Nagyon várom már, hogy kimenjen a divatból, és ne majmolja minden gyártó ezt a retket.
-
punky10
addikt
Én most váltottam másik telefonra(messze állok a fantól...)de a MIUI védelmében pár észrevétel:
-Stock androidot használva beütök egy keresést a Google-ba,fél órán belül a Facebookon hirtelen megjelenik egy,az előző kereséssel kapcsolatos hirdetés.De ugyanez fordítva,ha rámegyek egy cikre az FB-n,nemsoká olyasmi hirdetéseket olvasok a Googlen is.Ők nem kínaiak...
-Alkalmazásokban a reklám?Ha valamelyik appnak nincs fizetős verziója,vagy nincs egy jó blokkolód,akkor szinte alap,hogy jönnek a reklámok
-De ha blokkolni akarod,mit használsz?Én pl az Adguardot.Az meg orosz...
joey04 írta:nincs ingyen ebéd...Így van.Nincs.De sehol nincs... -
Whist
aktív tag
De nem idén tavasszal jelent meg a Redmi Note 5?
Félévente hozzávarrogatnak az elődhöz? -
wwenigma
Jómunkásember
A "mindenhol van"-ból átmentünk "előfordulhat"-ba. Illetve azt hittem mar sosem linkeled be azt az oldalt, de így végre lezarhatjuk a dolgokat, mert egyértelműen látszik hogy két gombnyomással mindenhol kikapcsolható ahol elvi lehetőség van a megjelenésre.
Ennyit a HVG féle hosszú és bonyolult folyamatról...a fentiek tudatában promotaltad és lezartad volna annyival hogy "van reklám"....csá.
-
Hatvan9
senior tag
A kérdés inkább úgy szól mi nem tartalmaz reklámot? lol
Mi A1 -em, gyári állapotban előre telepített fájlkezelője is dobálta a reklámot, az alsó sávban, szerencsére az update kivette de máshol azért ott van.
A felhozatal vicces.Egyébként ez miben jobb a Note 5 -hez képest mert ahogy látom semmiben.
-
joey04
titán
-
TomPack
őstag
Igaz, Redmi 5 Plus-nál is voltak reklámok a gyári alkalmazásokban már MIUI 9 -nél is. Hiába kapcsoltam ki a beállításokban. Ott azt írta vékonyan szedve, ha ezt kikapcsolod, akkor ugyanannyi reklámot kapsz, csak nem lesz személyre célzott.
A másik a noccs.
Én biztosan nem fogok pénzt kiadni egy szememet bántó mérnöki bakira. Ha valamit nem lehet technikailag kivitelezni, akkor inkább hagyják el a fenébe, nem kell nekem félmegoldás, pláne nem fogok ezért az emberkisérletért, prototipusért egy valag pénzt kifizetni. Rejtsék el a szenzorokat tudomisén hová, vagy tolja le a kijelzőt alulra ha van még lent káva, de ne vágjanak bele egy kijelzőbe, könyörgöm! Tudom, Isten egyik kezével ád, a másikkal elvész, de ne vágjon már ki egy szeletet a pizzámból mert kell a hely a tányéron a késnek meg a villának!Szerk;
Kikapcsolni sem lehet teljesen, az értesítési sáv sosem lesz teljesértékű, a kijelző pedig felül szögletes, alul lekerekített marad. -
wwenigma
Jómunkásember
Rendkívül hosszadalmas és bonyolult folyamat belépni a "Biztonsag" alkalmazásba, majd beállítások kis fogaskerék és ratapizni a fogadás letiltasara.
Igazam van, nem várom el hogy beismerd, sose tennéd. Sőt tetszik ahogy alattomosan támadják, illetve próbálják.
És igen, én alszom, tudod van aki dolgozik a pénzért. A 3:50 meg mindjárt itt van a harmadik 12oras műszakba való keleshez.. :/
-
joey04
titán
Szia sértett Xiaomi vérfan. Note 3, Note 4, és Max 2 extulajként és leendő Mi 8 tulajként kikérem magamnak a xiaomi hater jelzőt.
Csak nem ideologizálom meg a választást, tisztában vagyok vele, hogy nincs "ingyenebéd", az olcsóságnak ilyen kémkedős, reklámos, stb ára van.
Azt írták a cikkben, hogy kikapcsolható.
Mellesleg szerencsétlen csak kérdezett. Te meg hörögve, fröcsögve betörsz a topikba és védelmezed a szent tehenet.
Na mehetsz aludni ha akarsz, én nem vagyok álmos.
-
wwenigma
Jómunkásember
Erre gondolt én is, bár ez a kis Hitler bajusz még el is megy.
nightshadow: hazugságokat és féligazságokat inkább ne terjessz. Kikapcsolható simán. Másrészről pár embernek fáj a Xiaomi sikere...pedig csak megfizethető és jó telefont kéne gyártani majd korrekt de nem pofátlan haszonnal árulni nem félmilliós baromságot 40%-os haszonkulccsal és úgy beállítva mintha attól valakivé válna a mezei paraszt aki eladja a veséjét érte.
joey04: hűha micsoda adatok. Kukkantsatok már rá egyes Samsung, Apple, Huawei etc appokra is...
-
Hallosz
senior tag
válasz
nightshadow #6 üzenetére
Azon sem lepődnék meg, ha az összes billentyű leütés, jelszavastul naplóznák...
-
joey04
titán
Te sem tudod elképzelni milyen lenne ez a telefon, ha nem lenne rajta notch. Akkor a szenzorok meg a kamerák mellett nem kijelző lenne, hanem káva. És a mostani notch alatt kezdődne a kijelző. tehát pont akkora méretben tudnál rajta filmezni, mint így, beállítva, hogy a notch ne harapjon bele.
-
Weeman1
veterán
Erre biztos nem cserélem le az 5-öt én sem.
-
Inkább választanám az ötöst.
-
CptAdamica
veterán
Ez nem csak a Xiaomi-nak szól, mert amúgy szeretem őket, de annyira unalmas mostanában, hogy mindenhová ki kell írni, hogy AI kamera, mert hát feltalálták a Spanyol viaszt pár algoritmussal...
-
csongi
veterán
válasz
nightshadow #6 üzenetére
A HVG mióta informatikai szakmai lap?
A reklámok már a 9-ben is megvoltak, mi ebben az újdonság?
Ki kell kapcsolni. Azért mert a cikkíró egy b.lf.sz nem jelenti azt, hogy amit ír az úgy is van. -
*Mukeey*
addikt
Vannak ilyen modelljei a Xiaominak,amiknek semmi értelme egy másik modelljük mellett.Ez pont egy ilyen a Note5 miatt.
Majd a következő talán... -
joey04
titán
válasz
South Velen #9 üzenetére
visszalépés?
-
törölt tag
válasz
nightshadow #6 üzenetére
Kínán belül vannak ilyenek az olcsó árért cserébe. Global változatban nem hiszem, hogy lesz ilyen.
(#16) FoLey-v
Egérfog egérmozihoz
-
FoLey-v
addikt
Elsem merem képzelni hogy filmezés közben noccs része belerondít. Pont én az vagyok hogy sokszor filmet nézek a telefonomon.
-
Bass
addikt
No de mikor hagynak fel ezzel az ocsmány kamera elrendezéssel? Unalmas és ronda.
-
Silεncε
őstag
Nagyon remélem, hogy kinövi a Xiaomi ezt a notchos baromságot, mire le kell váltanom a Note 4-et... Meg a francnak erőltetni azt a dupla előlapi kamerát....
Semmi értelme, de legalább rusnya és drágítja a telefont
-
válasz
nightshadow #6 üzenetére
Európai ember ilyet nem tapasztalt. Valószínűleg Kínán belül működő ficsör lesz.
-
Elf
aktív tag
Jól tudom hogy akkor csak a MiMax 3 az egyetlen aktuális notch-atlan Xiaomi telefon?
-
joey04
titán
-
batai15
félisten
Usb2 még mindig?
-
nightshadow
veterán
Ilyet tapasztalt valaki az itthoni Xiaomi telefonján? [link]
Ha ez így marad akkor szerintem hamar kimegy a divatból a Xiaomi telefon!
-
Teo.
aktív tag
A Note 5 fényében ezt a telefont nem tudom értelmezni.
-
dethroner
veterán
Blokkolnám
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Négy kamerát, versenyképes hardvert és remek árazást kapott a Xiaomi Redmi Note 6 Pro, a bevágásnak viszont nem mindenki fog örülni. Thaiföldön mutatkozott be a Xiaomi újdonsága.
- Redmi note 13 128gb
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ független Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB TiTanium Black ! 1 ÉV Samsung GaranciA
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 13 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 PCi-e videokártya 2xDP, 1xDVI
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G7 32 QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 16GB G.SKILL Trident Z Royal 4600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest