Felkerült a notch a Redmi Note-ra

Négy kamerát, versenyképes hardvert és remek árazást kapott a Xiaomi Redmi Note 6 Pro, a bevágásnak viszont nem mindenki fog örülni. Thaiföldön mutatkozott be a Xiaomi újdonsága.

Hirdetés

A Xiaomi Redmi mobilokat sem kerülhette el a szenzorszigetes trend: a Redmi 6 Pro és a hasonszőrű Mi A2 Lite is megkapta a noccsot, és most a Note széria a soros, hogy bevágással ékeskedjék az előlap tetején. Persze nem a betüremkedés a lényeg, hanem az összkép, ami a Redmi Note 6 Pro esetében is ütőképesnek tűnik.


[+]

A 6,26"-es, FHD+ felbontású IPS panel a Xiaomi számolgatása szerint például az előlap 86%-át kitölti, és a szenzorsziget nem véletlenül méretes. Az előlapra ugyanis 20 + 2 megapixeles kamerakombináció került – az előbbi, superpixel fantázianéven, négy érzékelőpontját egyesítve tud jobbfajta eredményt összehozni sötétben, az utóbbi pedig a portrémódnál lehet hasznos.


[+]

A fém hátlapra is két lencse került: a 12 megapixeles főkamera 1,4 mikronos szenzorpixelekkel és f/1,9 rekeszértékű optikával rendelkezik, mellette pedig 5 megapixeles segéd veszi ki a részét a bokeh effektekből. Persze a LED villanó sem hiányozhat, ahogy a hátlapi ujjlenyomat-olvasó is a szokott helyén van.


[+]

Maradt a versenyképes Snapdragon 636 SoC a készülékházban, ami a 4000 mAh-s teleppel várhatóan pont annyira lesz kitartó, mint a Redmi Note 5, az pedig igen jól áll üzemidőben. Ezúttal persze a 19:9 arányú képernyő valamivel nagyobb, de nem lényegesen.


[+]

Egyelőre ennyi derült ki a készülékről, és csak a thaiföldi árak hivatalosak – promócióban a Note 6 Prót, 4/64 GB-os kiszerelésben, ajándék szelfibottal 7000 bahtért lehet kosárba tenni, ami 59 ezer forintnak felel meg. A phabletet fekete, világoskék és rózsaarany variációban hozzák forgalomba.

Azóta történt

  • Xiaomi Redmi Note 6 Pro - elszigetelt eset

    A friss Redmi ritka példa arra, amikor a sikerrecepten nem az előnyére változtattak. Jókora szenzorsziget egy kis képernyőarány növekedésért, különben minden szuper.

Előzmények

Hirdetés